Ποδόσφαιρο

Α’ Νορβηγίας: Υπερθέαμα με πληθώρα γκολ

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 23:43

Πρόκειται για επτά αγώνες, για την 13η αγωνιστική ημέρα, του πρωταθλήματος της Νορβηγίας. Με τα εν λόγω παιχνίδια, να αναμένονται να έχουν πολλά γκολ.

Α’ Νορβηγίας: Υπερθέαμα με πληθώρα γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Νορβηγίας.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ-ΟΝΤ

Η Άαλεσουντ είχε στοχεύσει το ντέρμπι ουραγών με την Χαμ Καμ, με την ελπίδα να πάρει την δεύτερη σερί νίκη και να βγει στον αφρό, αλλά τίποτα δεν πήγε καλά. Λάθη ξανά στην άμυνα στοίχισαν στους «οράνιε» που έφυγαν με άδεια χέρια από το Χάμαρ και βυθίστηκαν στην τελευταία θέση. Τέσσερις ήττες στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια ο απολογισμός. Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Δεν υπολογίζεται ο Δανός στράικερ Άμιτζμπελ.

Η Οντ είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που και φέτος φαίνεται πως θα περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα. Κόντρα σε αντιπάλους στα κυβικά της βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει, ενώ απέναντι στους τοπ συλλόγους δεν έχει λύσεις και παραδίδεται αμαχητί. Η Άαλεσουντ συγκαταλέγεται στην πρώτη κατηγορία και η ομάδα από το Σκίεν στοχεύει σε επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2.5 γκολ και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άαλεσουντ είναι σε κακή κατάσταση, έχοντας πέσει στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος. Ενώ η Οντ, συνήθως τα καταφέρνει εύκολα, απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. 2 (3.00)

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με σούπερ δώρο

ΜΠΟΝΤΟ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ

Η Μπόντο είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στον θρόνο και να εδραιώσει εκ νέου την κυριαρχία της στο ποδόσφαιρο της Νορβηγίας. Οι βόρειοι διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τους διώκτες τους, ενώ την περασμένη εβδομάδα πέρασαν με άνεση από την πολύ δύσκολη έδρα στο Σκίεν. Ανοικτά όλα τα μέτωπα, την περασμένη Πέμπτη έπαιζε κύπελλο με την Χαμ Καν, στις 27 Ιουλίου θα υποδεχθεί για το Κόνφερενς Λιγκ την Τσέχικη Μποέμιανς. Νοκ άουτ ο δεξιός μπακ Βενμπανγκομό, ο στόπερ Μόε και ο στράικερ Έσπεγιορντ.

Η Χάουγκεσουντ είναι μια ομάδα με διττή αγωνιστική εικόνα. Στα εντός έδρας ματς μετρά τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς. Αντίθετα, στις εξόδους της έχει υποστεί τρεις ήττες σε ισάριθμες αποστολές. Τώρα οι γλάροι πετούν ξανά μακριά από την ασφάλεια της φωλιάς τους και μάλιστα στην εξαιρετικά αφιλόξενη έδρα της πρωτοπόρου. Τα επτά από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2.5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπόντο θέλει να συνεχίσει την κυριαρχία της στον ποδόσφαιρο της χώρας. Ενώ και οι δύο ομάδες, βρίσκουν δίχτυα εύκολα. G/G και over 2.5 (2.00)

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

Η Λίλεστρομ είναι μια άκρως επιθετικογενής ομάδα που αρέσκεται να δημιουργεί και να σκοράρει. Από την άλλη πλευρά δεν βρίσκει λύσεις στα θέματα που από την αρχή τη σεζόν ταλανίζουν την αμυντική λειτουργία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς των κιτρινόμαυρων εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Μόνο δύο νίκες στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια, υποχώρησε στην όγδοη θέση της κατάταξης. Λείπουν οι βασικοί στόπερ, καθώς ο Ρόσεθ είναι ανέτοιμος και ο Γκάρνας εκτίει ποινή.

Η Σάντεφιορντ μετά από καιρό κατάφερε να κάνει μια άψογη τακτικά εμφάνιση στην άμυνα και κράτησε επιτέλους καθαρή εστία κόντρα στην Στάμπαεκ. Πόντος ψυχολογίας για την συνέχεια στην προσπάθεια που κάνουν οι «φαλαινοθήρες» για να φθάσουν σε ασφαλές λιμάνι και να μείνουν στην κατηγορία. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε όβερ 3,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λίλεστρομ πετυχαίνει με τεράστια άνεση γκολ, αλλά δέχεται με την ίδια ευκολία. Ενώ η Σάντεφιορντ, συνήθως αντιμετωπίζει τα ίδια αμυντικά προβλήματα. Αν και βελτιώθηκε στην προηγούμενη αγωνιστική. G/G και over 2.5 (2.12).

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες στη Novibet!

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΤΡΟΜΣΟ

Η Ρόζενμποργκ εξακολουθεί να κατρακυλά στον γκρεμό δίχως φρένα. Ένα ακόμα παιχνίδι που είχε στοχευθεί για επανεκκίνηση εξελίχθηκε σε φιάσκο, καθώς αν και προηγήθηκε κόντρας την Λίλεστρομ, τα πόδια των παικτών της έτρεμαν στο φινάλε και έκαναν δώρα γκολ στους φιλοξενούμενους. Τρεις συνεχόμενες ήττες, μόνο μία νίκη σε επτά ματς και ο πάλαι ποτέ κραταιός σύλλογος απέχει πλέον ένα τρίποντο από την επικίνδυνη ζώνη. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία. Τιμωρημένος ο αριστερός χαφ Τάγκσεθ, ανέτοιμος ο αριστερός μπακ Περέιρα.

Η Τρόμσο προερχόταν από πέντε συνεχόμενες νίκες, αλλά στην αναμέτρηση με την Βαλερένγκα υποχρεώθηκε σε ισοπαλία. Ήταν και πάλι δημιουργική, είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει έστω ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Κανένα πρόβλημα στις τάξεις των βόρειων που ήδη πραγματοποιούν υπερβατική πορεία θεωρούμενοι ως διεκδικητές του τίτλο. Τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς των ερυθρόλευκων εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,.5 γκολ. Δεν υπολογίζεται ο αριστερός χαφ Νίλσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρόζενμποργκ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς πέφτει όλο και πιο χαμηλά στην βαθμολογία. Ενώ ψάχνει το παιχνίδι, για να κάνει την επιστροφή της. Από την άλλη η Τρόμσο, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παρά το προηγούμενο της παιχνίδι. Είναι ρίσκο αλλά έχει μεγάλη αξία το 2 (3.60)

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΧΑΜ ΚΑΜ

Η Σάρπσμποργκ είναι μια ομάδα που αρέσκεται να συνδυάζει γκολ και θέαμα. Στην επίθεση είναι δημιουργική και σκοράρει με άνεση, αλλά στην άμνυνα δεν βρίσκει λύσεις και έτσι συχνά τα παιχνίδια της εξελίσσονται σε ροντέο. Υπερβατική η πορεία των κυανόλευκων που καμαρώνουν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, Τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς ήρθαν γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Χαμ Καμ προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και είχε μαζέψει μόνο έναν πόντο σε εννιά ματς αλλά κόντρας την Άαλεσουντ πήρε το στοχευμένο τρίποντο που της έδωσε οξυγόνο στην κούρσα ηια την παραμονή στην κατηγορία. Ζητούμενο για την ομάδα από το Χάμαρ παραμένει η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία, δέχεται πολύ εύκολα γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες δέχονται εύκολα γκολ, με την Σάρπσμποργκ συγκεκριμένα, να έχει το ίδιο καλή επίθεση. Πρόκειται για δύο ομάδες που παρέχουν θέαμα. G/G και over 2.5 (1.83)

ΣΤΑΜΠΑΕΚ-ΒΙΚΙΝΓΚ

Η Στάμπαεκ διάγει αγωνιστική κοιλιά που επιβεβαιώθηκε από την αγωνιστική παρουσία της στο Σάντεφιορντ και την ισοπαλία που πήρε δύσκολα από μια ποιοτικά υποδεέστερη ομάδα., Συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές δίχως νίκη η ομάδα από το Όσλο και υποχωρεί διαρκώς στην κατάταξης. Επιζητούσε εξαρχής την υπέρβαση στη φετινή περίοδο, αλλά δύσκολα η επιθυμία θα γίνει πράξη. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα ματς.

Στην καλύτερη φόρμα της η Βίκινγκ, πρόσθεσε ακόμα μια πειστική εμφάνιση και εύκολη νίκη στο ενεργητικό της κόντρα στην ποιοτική Χάουγκεσουντ. Η ομάδα από το Στάβανγκερ κέρδισε και τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς και καμαρώνει στην Τρίτη θέση της κατάταξης υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία. Μοναδικό ψεγάδι αποτελεί η αμυντική λειτουργία. Τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Ανέτοιμοι ο κεντρικός αμυντικός Στιέρσνες και ο αριστερός μπακ Ούρμπανσιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλες δύο ομάδες, οι οποίες σκοράρουν και δέχονται εύκολα γκολ. Η Στάμπαεκ έχει κάνει κοιλιά και δεν τα πηγαίνει τόσο καλά τελευταία. Ενώ η Βίκινγκ, είναι στην καλύτερη φόρμα που είχε εδώ και καιρό. Εξίσου καλές πιθανότητες το G/G και over 2.5 (1.85) και το 2 (2.22).

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες στη Novibet!

ΜΠΡΑΝ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΣΕΤ

Η Μπραν είναι μια από τις πλέον θεαματικές ομάδες στην Ελίτσεριέν. Αρέσκεται να δημιουργεί ευκαιρίες και να σκοράρει σε ματς με υψηλό ρυθμό. Δεν έχει βρει λύσεις στην άμυνα και αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει το κάτι παραπάνω, με μια θέση στην πρώτη τριάδα, Τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Κνούτζεν.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Στρομσγκόντσετ, η οποία έκανε πάρτι και στην αναμέτρηση με την ποιοτική Σάρπσποργκ στην οποία έβαλε πέντε γκολ και θα μπορούσε ακόμα περισσότερα. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετρά η ομάδα από το Ντράμεν που προσεγγίζει την πρώτη εξάδα της κατάταξης, η οποία αποτελεί το ταβάνι για την φετινή περίοδο. Δεν υπολογίζονται ο κεντρικός αμυντικός Νταλ και ο αριστερός χαφ Έκενταλ, που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπραν είναι ακόμα μια ομάδα που πετυχαίνει γκολ και δέχεται με απίστευτη ευκολία. Ενώ η Στρομσγκόντσετ είναι σε εξαιρετική κατάσταση. G/G και over 2.5 (1.72)

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με σούπερ δώρο

Βαθμολογία -

15/07/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 35 14 11 2 1 36 13 23
2 Τρόμσο Τρόμσο 27 13 8 3 2 17 11 6
3 Βίκινγκ Βίκινγκ 26 13 8 2 3 30 21 9
4 Μπραν Μπραν 24 14 7 3 4 26 18 8
5 Μόλντε Μόλντε 23 14 7 2 5 29 18 11
6 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 21 13 6 3 4 23 17 6
7 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 20 13 6 2 5 19 16 3
8 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 20 12 6 2 4 20 18 2
9 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 16 13 4 4 5 15 20 -5
10 Οντ Οντ 16 14 4 4 6 10 15 -5
11 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 15 13 4 3 6 12 19 -7
12 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 13 14 3 4 7 15 21 -6
13 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 11 12 3 2 7 15 19 -4
14 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 10 12 2 4 6 13 21 -8
15 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 10 13 3 1 9 13 30 -17
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 7 13 2 1 10 9 25 -16
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr