Ποδόσφαιρο

Σούπερ Καπ Βελγίου: Αντβέρπ-Μαλίν, το πάνω χέρι η νταμπλούχος!

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 - 13:21
Η σεζόν στο Βέλγιο αρχίζει με την αναμέτρηση για το Σούπερ Καπ, το οποίο διεκδικούν η νταμπλούχος Αντβέρπ κόντρα στην φιναλίστ του κυπέλλου Μαλίν.
Σούπερ Καπ Βελγίου: Αντβέρπ-Μαλίν, το πάνω χέρι η νταμπλούχος!

Πρόκειται για γειτονικό ντέρμπι της Αμβέρσας και διεξάγεται στην έδρα της Αντβέρπ η οποία έρχεται από μία ονειρική σεζόν. Πανηγύρισε το πέμπτο πρωτάθλημα της 143ους ιστορίας της, κυριολεκτικά στην εκπνοή της τελευταίας αγωνιστικής και ακολούθησε η κατάκτηση του κυπέλλου.

Το Σούπερ Καπ Βελγίου διεξάγεται στην έδρα της Αντβέρπ και σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

Αντβέρπ

Από ονειρεμένη σεζόν έρχεται η Αντβέρπ που πανηγύρισε το πέμπτο πρωτάθλημα της 143ους ιστορίας της. Κυριολεκτικά στην εκπνοή της τελευταίας αγωνιστικής πέτυχαν την υπέρβαση οι «βασιλικοί» του Μαρκ φαν Μπόμελ, ακολούθησε και η κατάκτηση του κυπέλλου.

Επιθετική ενίσχυση

Καλή προσθήκη του Νιγηριανού φορ Ιλενικένα (από Αμιάν), πήρε και τον εξτρέμ Οντρέικα, έδωσε με 9 εκ. ευρώ στην Αϊντραχτ Φρ. τον στόπερ Πάτσο. Εδωσε τρία φιλικά προετοιμασίας με Λιρς (1-1), ΑΕΚ (0-3), Χέρτα (1-0). Νοκ άουτ οι Ενχελς (βασικός στόπερ) και Κόρμπανι (αν. δεξιός μπακ).

Μαλίν
Από μία μέτρια σεζόν έρχεται η Μαλίν, έφτασε μεν στον τελικό κυπέλλου όπου ηττήθηκε με 2-0 από την πρωταθλήτρια Αντβέρπ, όμως στο πρωτάθλημα έμεινε χαμηλά. Για την τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Βελγίου -που το 1988 κατέκτησε το κύπελλο Κυπελλούχων και ακολούθως το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ- είναι η 3η της συμμετοχή στο Σούπερ Καπ, απέτυχε να το κατακτήσει το 1987 και το 2019.
Προσθήκες
Απέκτησε τους Κονατέ (δεξιός χαφ), Λάουμπερμπαχ (φορ) και τους μπακ Μπεγκάλι (δεξιός), Φουλόν (αριστερός), δεν έχασε σημαντικά στελέχη. Εδωσε τέσσερα φιλικά με Ρούπελ Μπουμ (3-0), Μπέβερεν (3-0), και Μακάμπι Νετάνια (3-2). Πλήρης αποστολή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.52 4 5.25 2.12 1.64 1.44 2.57 1.74 1.92 1.11 1.18 2.3
Αντβέρπ - Μαλίν / Εκτίμηση

Πολύ καλή ομάδα η Αντβέρπ, με μεγαλύτερο βάθος από την γειτόνισσα Μαλίν και με πλεονέκτημα έδρας βεβαίως. Χαμηλά ο άσος, τον συνδυάζουμε με over 1,5 (1.75).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr