Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Υποψιασμένη η Χάκεν, γκρίνια στη Λουντογκόρετς

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 - 13:09

Μετά την μεγάλη έκπληξη σε βάρος της Φερεντσβάρος η πρωταθλήτρια Φερόε Κλάκσβικ υποδέχεται την Χάκεν σε μάχη Βορειοευρωπαίων. Ψάχνει αντίδραση η Λουντογκόρετς κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Προκριματικά Champions League: Υποψιασμένη η Χάκεν, γκρίνια στη Λουντογκόρετς

Εκτιμήσεις και αναλύσεις για τα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League

ΚΛΑΚΣΒΙΚ-ΧΑΚΕΝ

Η Κλάκσβικ έκανε την μεγάλη έκπληξη στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πέταξε έξω την Φερεντσβάρος και μάλιστα με πάταγο. «Σκότωσε» τους Ούγγρους στις αντεπιθέσεις στην ρεβάνς και είχε την τακτική προσήλωση για να κρατήσει δίχως προβλήματα το υπέρ της σκορ. Κανένα άγχος και για τη συνέχεια. Αφού μονίμως αντιμετωπίζεται ως αουτσάιντερ πρωταθλήτρια Φερόε. Και εντός των συνόρων βέβαια κάνει πάρτι για μια ακόμα σεζόν, καθώς πορεύεται με διψήφια διαφορά από τον ανταγωνισμό. Η άμυνα αποτελεί το δυνατό σημείο των μπλε που έχουν δεχθεί μόνο ένα γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια. Δεν αλλάζει η πετυχημένη ενδεκάδα.

Η Χάκεν δεν έδειξε υπεροψία κόντρα στην Νιού Σεντς, αντιμετώπισε με σοβαρότητα και τα δύο ματς και πήρε εύκολα την πρόκριση επί των Ουαλών. Οι επιτελείς της πορεύονται ακριβώς με το ίσιο σκεπτικό και τονίζουν πως δεν θα υποτιμήσουν την Κλάκσβικ, πόσο μάλλον μετά τα όσα έκανε με την Φερεντσβάρος. Η ομάδα από το Γκέτεμποργκ είχε το μυαλό της σε αυτές τις αναμετρήσεις και υπέστη απρόβλεπτη ήττα από την Βάρναμο την Κυριακή με κακή εμφάνιση. Οι κιτρινόμαυροι αρέσκονται στη δημιουργία και το σκοράρισμα, αλλά έχουν θέματα στην άμυνα. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2.5 γκολ. Πλήρης η αποστολή στα νησιά Φερόε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ θα ήθελε να σοκάρει ξανά την Ευρώπη η Κλάκσβικ, αλλά δεν είναι απλό. Η πρωταθλήτρια Σουηδίας ξέρει τι να περιμένει και θα πάει προσεκτικά. Δεν μπλέκουμε με σημείο, το γκολ-γκολ φαντάζει αρκετά πιθανό.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ-ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ

Η Λουντογκόρετς μέσα σε τρεις ημέρες ηττήθηκε από την Μπαλκάνι στην Πρίστινα και από την Κρούμοβγκραντ στην πρεμιέρα του Βουλγαρικού πρωταθλήματος. Άμεσα ξεκίνησε η γκρίνια στις τάξεις των πράσινων που φρόντισαν αν την κόψουν μαχαίρι με τις επόμενες εμφανίσεις, Τέσσερα γκολ, στην ρεβάνς με του Κοσοβάρους, πέντε στ ματς με την Ετάρ για την δεύτερη αγωνιστική και όλα κυλούν ξανά πρίμα στο Ράζγραντ. Οι πράσινοι διαθέτουν ποιοτική ομάδα για αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης, Στην ενδεκάδα αγωνίζονται δέκα ξένοι ποδοσφαιριστές και ο Βούλγαρος σταρ επιθετικός Ντεσπότοβ. Ομάδα που δημιουργεί και σκοράρει με άνεση, θα παίξει φουλ επίθεση και απόψε.

Η Ολίμπια είχε εκ των πραγμάτων εύκολο έργο κόντρα στην υποδεέστερη Βαλμιέρα. Δίχως να φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης διασφάλισε με άνεση την πρόκριση αν και έβγαλε ξανά αδυναμίες στην άμυνα. Αν είναι το ίδιο ευάλωτη κόντρα στην πανίσχυρη επιθετικά Λουντογκόρετς θα έχει μεγάλο πρόβλημα για να συνεχίσει στην διοργάνωση. Οι πράσινοι διαθέτουν ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή σκοράρουν με άνεση, αλλά δέχονται πολλά τέρματα Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα πέντε πιο πρόσφατα ματς, Με αλλαγές στην ενδεκάδα ηττήθηκε από την Κόπερ 3-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μπήκε φρένο σε σερί πέντε νικών σε φιλικά και Ευρώπη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ομάδα έδρας η Λουντογκόρετς, μπορεί να βάλει τις βάσεις πρόκρισης κόντρα στην πρωταθλήτρια Σλοβενίας που μόνο φόβο δεν προκαλεί. Επιλογή ο άσος, μπορεί να συνδυαστεί με over 1,5.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr