Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Conference League: Φαρούλ και Βασιλεία κοντά στις νίκες!

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 - 10:51

Γεμάτη η μέρα από την αγωνιστική δράση του Conference League. Εδώ θα βρείτε τα παιχνίδια που παίζουν στις 20:30. 

Προκριματικά Conference League: Φαρούλ και Βασιλεία κοντά στις νίκες!

Το Conference League δεσπόζει σήμερα Πέμπτη (27/7) στο κουπόνι με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος.

Ακολουθoύν οι ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας στους δύο αγώνες ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι.

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΚΛΟΥΖ-ΑΔΑΝΑ ΝΤΕΜΙΡΣΠΟΡ

Η Κλουζ έκανε το 2/2 στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος (2-0 Πόλι Ιάσι, 1-3 Αράντ) και θέλει να επανακτήσει τα πρωτεία (πέρυσι έμεινε 2η, έναν πόντο πίσω από την Φαρούλ) έχοντας νέο τεχνικό τον Ιταλό Αντρέα Μαντορλίνι. Εκανε οκτώ μεταγραφές, αποδεσμεύτηκαν οι βασικοί Σκουφέ (γκολκίπερ), Μπούρτσα (στόπερ) Πέρυσι αρχικά αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Πιούνικ, όμως στο Κόνφερενς έφτασε μέχρι τα νοκ άουτ όπου την απέκλεισε η Λάτσιο.

Για την Αδανα Ντεμιρσπόρ είναι η παρθενική ευρωπαϊκή της συμμετοχή -καθώς πέρυσι εξέπληξε με την παρουσία της τερματίζοντας 4η και έχοντας μία από τις καλύτερες επιθέσεις. Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Πάτρικ Κλάιφερτ (!), έδωσε δύο φιλικά με Τράκτορ (3-0) και Μανίσασπορ (2-3), over τα 10/11 τελευταία (επίσημα, φιλικά).

Eκτίμηση: Η Κλουζ έχει αγωνιστικό ρυθμό αυτή την εποχή, ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο διαδοχικές νίκες. Mπορούν να σκοράρουν και οι δύο. Goal/goal (1.78).

ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ-ΜΑΡΙΜΠΟΡ

Η Ντιφερντάνζ δεν είχε καλή παρουσία στο περσινό πρωτάθλημα τερματίζοντας 5η ωστόσο πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο κατακτώντας για 20η φορά το κύπελλο (έχει και έξι πρωταθλήματα). Νέος τεχνικός ο Πορτογάλος Πέδρο Ρεσέντε, απέκτησε τους Προύζο (στόπερ), Εούφιερ (γκολκίπερ), Ράους, Μονζ (μέσοι), παρελθόν οι Κάπα (γκολκίπερ), Λίμα και Αλμέιδα (μέσοι). Πέρυσι αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό Κόνφερενς Λιγκ, στην παράταση από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (1-1 εκτός έδρας, 1-2 εντός).

Η Μάριμπορ σοβαρεύτηκε και προκρίθηκε στον επαναληπτικό της Μάλτας με την Μπιρκιρκαρά (1-1 εντός, νίκη 1-2 στη Μάλτα), ακολούθως στην πρεμιέρα πρωταθλήματος έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Ραντόμλιε (0-4). Εδωσε στην Μπορντό τον επιθετικό Βιμπότνικ. Ο Κροάτης τεχνικός Νταμίρ Κρζναρ δεν υπολογίζει τους αριστερούς μπακ Σίκοσεκ, Γκέρικο και τους Ιλισιτς (μέσος), Σουντανί (φορ).

Eκτίμηση: Η Μάριμπορ διαθέτει σαφώς πιο ποιοτικό ρόστερ από την Ντιφερντάνζ. 2 (1.70).

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η παλαιότερη ομάδα του Ισραήλ, με 23 πρωταθλήματα και 24 κύπελλα, πέρυσι έμεινε στην 3η θέση. Σε ματς κυπέλλου διέλυσε 1-6 την Χάποελ Μπιρ-Σιβά (!), προηγήθηκαν τα φιλικά με Ορλάντο Πάιρετς (0-1), Μπόρνμουθ (1-0). Στο τιμόνι βρίσκεται ο Ιρλανδός Ρόμπι Κιν, ξεχωρίζουν οι Πέρετζ (διεθνής γκολκίπερ), Γιοβάνοβιτς (Σέρβος φορ). Πέρυσι αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Κόνφερενς, στην παράταση από την Νις (1-0, 0-2).

Η Πετροκούμπ πήρε την 2η θέση πίσω από την μόνιμη πρωταθλήτρια Σερίφ, μοναδικό της τρόπαιο το κύπελλο του 2020. Ηγέτης της είναι ο επιθετικός Αμπροζ, πήρε τους Πούσκας (εξτρέμ), Καλαϊτζιόγλου (επιτελικός), Ντεμιάν (μεσοεπιθετικός). Over τα 6/7 τελευταία επίσημα/φιλικά με Μιλσάμι (3-1), Σερίφ (1-3), Ζίμπρου (1-0), Φλορέστι (4-1). Πέρυσι πέρασε δύο προκριματικούς στο Κόνφερενς πριν αποκλειστεί με δύο ήττες από την Φέχερβαρ (1-2, 5-0).

Eκτίμηση: Οι Μολδαβοί δεν θα τα παρατήσουν τόσο εύκολα. Πολύ χαμηλά ο άσος. Ρίσκο με το αμφίτερμα στο 2.25.

ΒΟΡΣΚΛΑ Π.-ΝΤΙΛΑ ΓΚΟΡΙ

Η Βόρσκλα τερμάτισε πέμπτη πέρυσι, η 3η θέση το 1997 και το 2018 είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει. Ρόστερ χωρίς πολλές εναλλακτικές λύσεις, στηρίζεται αρκετά στους Πάβλιουκ (μέσος), Στεπάνιουκ (φορ). Over τα πέντε φιλικά με SC Πολτάβα (3-2), Ολεξάντρια (1-2), Τιτσί (2-2), Πολόνια Λαζίσκα (4-1) και Ρέκορντ Μπιέλσκο (4-3). Πέρυσι αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό Κόνφερενς Λιγκ, στην παράταση από την ΑΪΚ Στοκχόλμης (3-2 εντός, 0-2 εκτός). Αναβολή στον αγώνα της πρεμιέρας για το πρωτάθλημα την Κυριακή, στις 5 Αυγούστου το πρώτο της.

Η Ντίλα Γκόρι έκανε τη μίνι έκπληξη αποκλείοντας την Ντουνάισκα Στρέντα (ήττα 2-1 στη Σλοβακία, νίκη 2-0 στη ρεβάνς. Εχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2015) και ένα κύπελλο (2012), ο ευρωπαϊκός της απολογισμός είναι 9-3-12 (20-26 γκολ). Πήρε τους μέσους Μπατούσιν, Παρουλάβα, ηγέτης της είναι ο αμυντικός χαφ Γκαγκνίτζε που όμως απουσιάζει. Χωρίς τον αρχηγό της, τον Γκαγκνίτζε, στα δύο προηγούμενα ματς, αμφίβολη κι εδώ η συμμετοχή του. Δίχως νέα πρόσωπα η λίστα, σε σχέση με αυτή που δηλώθηκε για τα δύο προηγούμενα ματς. Στις 06/08 ξεκινάει το εγχώριο πρωτάθλημα, υποδέχεται την Δυναμό Τιφλίδας.

Eκτίμηση: Οι Ουκρανοί μοιάζουν λίγο ασυντόνιστοι, παρόλα αυτά δείχνουν σκληροί ακόμα και σε ουδέτερη έδρα. Μπορεί να μας δώσει γκολ το ματς. Over 2.5 (2.20).

Καλοκαιρινή προσφορά* χωρίς κατάθεση

ΦΑΡΟΥΛ-ΟΥΡΑΡΤΟΥ

Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας Φαρούλ του Γκιόργκι Χάτζι δεν τα κατάφερε στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Σερίφ Τίρασπολ (νίκη 1-0 εντός έδρας, ήττα 3-0 στην παράταση της ρεβάνς) και “υποβιβάστηκε” στο Κόνφερενς. Ξεκίνησε με 2/2 στο πρωτάθλημα (0-1 Χέρμανσταντ, 4-1 Βολουντάρι), στο Σούπερ Καπ ηττήθηκε 1-0 από την Σέπσι. Εκτός οι πολύτιμοι Νεντέλσκου (μέσος), Αλιμπετς (φορ), Μπενσαίμπ (εξτρέμ).

Η Ουράρτου κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της (μετά το 2014), ενώ έχει να επιδείξει και τέσσερα κύπελλα Αρμενίας. Ομως αποχαιρέτισε πρόωρα το Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ζρίνσκι, στα πέναλτι της εκτός έδρας ρεβάνς (ηττήθηκε 0-1 εντός, νίκησε 2-3 εκτός). Ξεχωρίζει ο Μαυροβούνιος δεξιός μπακ Πέσουκιτς, εκτός πλάνων του Ρώσου τεχνικού Ντμίτρι Γκούνκο οι Μκρτσιάν (αμυντικός χαφ) και Σανόγκο (επιθετικός).

Eκτίμηση: Αμφότερες προέρχονται από αποκλεισμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και όπως είναι λογικό θα έχουν την αναμενόμενη απογοήτευση. Η Φαρούλ έχει το προβάδισμα πάντως. 1 & under 4.5 (1.70).

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΟΜΠΟΛ

“Διπρόσωπη” πέρυσι, έλαμψε στο Κόνφερενς φτάνοντας στα ημιτελικά όπου την απέκλεισε στην παράταση η Φιορεντίνα όμως στην Ελβετία μετά βίας τερμάτισε 5η, ενώ και φέτος μπήκε με το.. αριστερό (ήττα 2-1 από Σεν Γκάλεν). Νέος τεχνικός ο Τίμο Σκουλτζ, κυριότερες μεταγραφές οι Μπάρι (φορ), Ντούμπασιν (μέσος), στην Μπέρνλι παραχωρήθηκε ο πολύτιμος επιθετικός Αμντουνί. Νοκ άουτ ο χαφ Ατζέι.

Η Τόμπολ Κοστανάι τα κατάφερε καλά κόντρα στη Χόνκα (νίκη 2-1 εντός και “λευκή” ισοπαλία στη ρεβάνς), ακολούθησε η νίκη πρωταθλήματος 2-0 επί της Οκζτέπες και βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Πρόσφατα προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Καζακστάν, no goal τα οκτώ από τα εννιά τελευταία επίσημα. Τελευταίο απόκτημα ο στόπερ Ζάμπελιν (από Σόλιγκορσκ).

Eκτίμηση: Η Βασιλεία θέλει να πραγματοποιήσει αντίστοιχη πορεία με τη περσινή. Βατός ο αντίπαλος σε αυτή τη φάση. 1/1 (1.83).

Καλοκαιρινή προσφορά* χωρίς κατάθεση

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr