Ποδόσφαιρο

Α' Αυστρίας: Από εκεί που σταμάτησε η Σάλτσμπουργκ!

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 - 02:03

Με τέσσερα παιχνίδια κάνει την εμφάνισή του το αυστριακό πρωτάθλημα στο σημερινό κουπόνι του στοιχήματος.

Α' Αυστρίας: Από εκεί που σταμάτησε η Σάλτσμπουργκ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Αυστρίας.

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΧΑΡΤΜΠΕΡΓΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΛΟΥΣΤΕΝΑΟΥ

Η Χάρτμπεργκ είχε στόχο την σωτηρία και τον πέτυχε, ανεβάζοντας στροφές στη διαδικασία των πλέι άουτ. Αρκετά τα νέα πρόσωπα, ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Πρόβιντενς (εξτρέμ, Ρόμα), Λανγκ (φορ, Στουρμ Γκρατς), Σανγκαρέ (επιτελικός, Σάλτσμπουργκ), ενώ αποδεσμεύτηκαν οι Φάρκας (δεξιός μπακ), Χόρβατ (αμ. χαφ), Φάντινγκερ (επιτελικός) και Τάντιτς (φορ). Από τον περσινό Δεκέμβριο την καθοδηγεί ο Μάρκους Σοπ.
Προκρίθηκε στον 2ο γύρο κυπέλλου πιο εύκολα από ότι δείχνει το 2-3 επί της Φαβορίτνερ, over τα πέντε από τα έξι τελευταία επίσημα και φιλικά με τις Νυρεμβέργη (2-2), Λέομπεν (0-0), Πολίσια Ζίτομιρ (2-3) και Μπλάκμπερν (0-6, 1-4).

Η Αούστρια Λουστενάου πάλεψε μέχρι τέλους για την ευρωπαϊκή υπέρβαση, φτάνοντας στο τελικό μπαράζ για το Κόνφερενς Λιγκ όμως εκεί ηττήθηκε από την Αούστρια Βιέννης. Ξεχωρίζει ο Σέρβος επιτελικός Σουρντάνοβιτς, για τρίτη σεζόν στην τεχνική ηγεσία ο Μάρκους Μάντερ. Κινήθηκε λιτά στην αγορά παίρνοντας τους Μάτζλερ (στόπερ, Αλτάχ), Ντιαλό (αρ. μπακ) και Σισέ (επιθετικός), αποδεσμεύτηκαν οι Χούγκονετ (στόπερ), Γκενούς (αρ. μπακ), Αντριελ (μέσος) και Τσέκουα (εξτρέμ). Πρόκριση δια περιπάτου στο κύπελλο, 0-8 την ερασιτεχνική Σιλζ/Μοτζ, over και τα επτά τελευταία επίσημα/φιλικά: Γκρασχόπερς (1-2), Σεν Γκάλεν (2-1), Σαν Πάουλι (1-7), Ντόρνμπερν (0-5), Χολστάιν Κίελ (1-6).

Εκτίμηση: H προϊστορία δείχνει αμφίτερμα και θα τη στηρίξουμε. Goal/goal (1.62).

ΤΙΡΟΛ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Η Σβαρόφσκι Βάττενς έμεινε εκτός πλέι οφ και ακολούθως τα.. παράτησε στα πλέι άουτ. Ενισχύθηκε με τους επιθετικούς Μπούκσα (Τζένοα), Πρέλετς (Κάλιαρι), τον γκολκίπερ Στέισκαλ (Σάλτσμπουργκ) και τον εξτρέμ Κρονμπέργκερ, αποχώρησαν οι μέσοι Ρόγκελι, Μπαουερνφέιντ και ο επιθετικός Ρινάλντι. Χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί στον 2ο γύρο του κυπέλλου σε βάρος της Σάλερμπαχ (2-3), γκολ-γκολ τα επτά από τα οκτώ τελευταία επίσημα και φιλικά με Γιάμπλονετς (1-2), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-2), Σαντχάουζεν (2-1). Εκλεισε δεκαετία πλέον στην τεχνική ηγεσία ο Τόμας Σιλμπερμπέργκερ, που δεν υπολογίζει τους μέσους Μπλούμε, Σκρμπο, Σουλζμπάχερ και τους Οσβαλντ (γκολκίπερ), Τόμιτς (φορ).

Η Αούστρια Κλάγκενφουρτ έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία την σεζόν 2021-22 και σε αυτές τις δύο χρονιές τερμάτισε στην 6η θέση, χωρίς βεβαίως στη συνέχεια να καταφέρει και την απόλυτη ευρωπαϊκή υπέρβαση. Το περασμένο Σάββατο, στο κύπελλο, απέκλεισε με άνεση την Βόργουορτς Στέιρ (0-3). Απέκτησε τους Ρόμπατς (στόπερ), Ντόλινγκερ (αρ. μπακ) και τους αμυντικούς χαφ Κουϊράκοβιτς, Μέι, αποχώρησαν οι Ρίεντερ (αρ. χαφ), Μορέιρα (αρ. μπακ), Μίεσενμπεκ και Φουκς (μέσοι). Από το 2021 την καθοδηγεί ο Πέτερ Πάκουλτ, εκτός οι επιθετικοί Σότο, Μπίντερ και ο νεοφερμένος αμυντικός χαφ Μέι. Φιλικά: Λιέφερινγκ (1-4), Λέομπεν (4-0), Σεντ Πόλτεν (1-1), Κότμανσντορφ (10-0).

Εκτίμηση: Οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων έχουν πάντα γκολ και στις 5 από τις 6 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν βρει αμφότερες δίχτυα. Over 2.5 (1.65).

ΒΟΛΦΣΜΠΕΡΓΚΕΡ-ΜΠΛΑΟΥ ΒΑΙΣ ΛΙΝΖ

Η Βολφσμπέργκερ ανεβάζοντας στροφές στα πλέι άουτ διεκδίκησε μέχρι τέλους ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν το πήρε. Ξεχωρίζουν οι Μπαουμγκάρτνερ (στόπερ), Γιάσιτς (Βόσνιος δεξιός μπακ) και Μπαρίμπο (Ισραηλινός φορ), τον περασμένο Μάρτιο ανέλαβε τα ηνία της ο Μάνφρεντ Σμιντ. Ενισχύθηκε με τους επιθετικούς Σάμπιτσερ (Λίντσερ), Ζίμερμαν (Ραπίντ Βιέννης) και τους Κένεντι (στόπερ, Ρέγκενσμπουργκ), Ρίεντερ (αρ. χαφ, Κλάγκενφουρτ), αποχώρησαν οι επιθετικοί Νίκος Βέργος (για Ατρόμητο) και Βίζινγκερ. Είχε εύκολο έργο στον πρώτο γύρο του κυπέλλου (0-4 την Κουφστάιν), προηγήθηκαν τα φιλικά με Λέομπεν (1-2), Ζίλινα (2-2), Ντιναμό Κιέβου (0-8), Ντέμπρετσεν (1-0) και Αλ Χιλάλ (1-2).

Χαράς ευαγγέλια στην Μπλάου Βάις Λινζ (ιδρύθηκε το 1997), που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια. Και την σεζόν 2020-21 είχε τερματίσει 1η στην δεύτερη κατηγορία όμως δεν προχώρησε τις διαδικασίες για να λάβει άδεια της Bundesliga! Εκλεισε δύο χρόνια στην τεχνική ηγεσία ο Γκέραλντ Σεινμπλέχνερ, διαθέτει ένα ομοιογενές ρόστερ όμως ποιοτικά σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται κάτι καλύτερο. Νέα πρόσωπα οι μέσοι Χάουντουμ (Αλτάχ), Χόφερ (Σάλτσμπουργκ) και οι Νος (επιτελικός), Φέιερταγκ (φορ), χάνει τα πρώτα ματς ο στόπερ Τουρς. Περίπατος στο κύπελλο, 1-5 την ερασιτεχνική Βάλερν. Φιλικά: Φερστ Βιέννα (0-2), Αμστέτεν (1-1), Ντιοσγκιόρι (2-0), Αϊντχόφεν (1-2).

Εκτίμηση: Οι νεοφώτιστοι θα προσπαθήσουν να αμυνθούν και να αποκωδικοποιήσουν τις ομάδες και τη κατηγορία για αρχή. No goal (2.15).

ΑΛΤΑΧ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Αλτάχ έμεινε τελευταία στην κανονική διάρκεια όμως στη διαδικασία των πλέι άουτ πήρε τους βαθμούς που την κράτησαν στα μεγάλα σαλόνια. Νέος τεχνικός ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός, Γιόακιμ Στάντφεστ, ενώ ενισχύθηκε με τους Γκεμπάουερ (εξτρέμ, Αρμίνια Μπ.), Στογιάνοβιτς (γκολκίπερ, Ρέγκενσμπουργκ), Φάντινγκερ (επιτελικός, Χάρτμπεργκ), Ρέινερ (στόπερ, Πιάστ Γκλίβιτσε), Σάντος (φορ, Ντόρνμπερν). Παρελθόν αποτελούν οι Θέρνβαλντ (δεξιός μπακ), Χάουντουμ (αμ. χαφ), Κάσαλι (γκολκίπερ), Ταρταρότι (επιτελικός).
Ιδρωσε για να προκριθεί στον 2ο γύρο του κυπέλλου, περνώντας με ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο από την έδρα της Τραϊσκίρχεν (1-2). Δεν υπολογίζεται ο εξτρέμ Μπούκτα. Φιλικά: Λουκέρνη (0-2), Χόμπουργκ (2-1), Ααράου (1-0), Βιγιαρεάλ (0-3).

Η Σάλτσμπουργκ πήρε το 17ο πρωτάθλημα (11ο συνεχόμενο!) και το εισιτήριο απευθείας στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Βαθύ ρόστερ οι “ταύροι”, ο μόλις 35χρονος Γερμανός Ματιας Γιάισλε στην τεχνική ηγεσία από το 2021. Απέκτησε τους Μπίντστρουπ (μέσος, Μπρέντφορντ), Τέρζιτς (αρ. μπακ, Φιορεντίνα), Ράτκοφ (φορ) και τους στόπερ Μέντες, Μοργκάλα, έβαλε 70 εκ. ευρώ στα ταμεία παραχωρώντας τους επιθετικούς Σέσκο, Οκαφορ και τους Καν (γκολκίπερ), Σέιβαλντ (μέσος). Περίπατος την περασμένη Κυριακή στο κύπελλο με την Βιέχντορφ (0-6), προηγήθηκαν τα φιλικά με Φερεντσβάρος (2-1), Λέγκια (0-2), Νόρντζελαντ (0-2), Αμβούργο (4-1), Σλοβάτσκο (0-3). Απουσιάζουν οι Γκουίντο (αρ. μπακ), Ντιαμπού, Καπάλδο, Ομορέγκιε (μέσοι), Φερνάντο (φορ).

Εκτίμηση: Ακλόνητο φαβορί για τη νίκη οι φιλοξενούμενοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ήττα. 2/2 (1.90).

Βαθμολογία -

28/07/2023Bundesliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αούστρια Κλάγκενφουρτ Αούστρια Κλάγκενφουρτ 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Αούστρια Λουστενάου Αούστρια Λουστενάου 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Αούστρια Βιέννης Αούστρια Βιέννης 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μπλάου Βάις Λιντς Μπλάου Βάις Λιντς 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Χάρτμπεργκ Χάρτμπεργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Λιντζ Λασκ Λιντζ Λασκ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Ραπίντ Βιέννης Ραπίντ Βιέννης 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Αλτάχ Αλτάχ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Σάλτσμπουργκ Σάλτσμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Στουρμ Γκρατς Στουρμ Γκρατς 0 0 0 0 0 0 0 0
11 WSG Τιρόλ WSG Τιρόλ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Βόλφσμπεργκερ Βόλφσμπεργκερ 0 0 0 0 0 0 0 0
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr