Ποδόσφαιρο

Α' Δανίας: Δυνατή εντός η Μίντιλαντ!

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 01:05

Δεύτερη αγωνιστική ημέρα στη Δανία, με τις ομάδες να κινούνται σε αναγνωριστικό ρυθμό. 

Α' Δανίας: Δυνατή εντός η Μίντιλαντ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις A' Δανίας.

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ-ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ

Η Μίντιλαντ θέλει να ξεχάσει την περσινή απογοητευτική σεζόν που την έφερε εκτός εξάδας και στο δεύτερο γκρουπ στα πλέι οφ. Εκεί τουλάχιστον πήρε την πρωτιά και στα μπαράζ με την Βίμποργκ κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρά την μετριότατη σεζόν της ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στον κόουτς Τόμας Τόμασμπεργκ, ο οποίος ψάχνει χημεία στην ομάδα, καθώς έχουν γίνει αρκετές προσθήκες. Η αρχή ήταν ενθαρρυντική με νίκη κόντρα στην Χβιντόβρε στην πρεμιέρα. Στην έδρα της και το δεύτερο ματς, κόντρα στην Σίλκεμποργκ, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με την Προγκρές για το Κόνφερενς Λιγκ. Επιστρέφει ο αμυντικός Γκάρτενμαν. Εκτός ξανά Άντερσον (αμ.), Ρομέρ (μέσος).

Από μετριότατη σεζόν προέρχεται η Σίλκεμποργκ, η οποία δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική προπέρσινη πορεία που την έφερε στην τρίτη θέση και στην Ευρώπη, έτσι έμεινε εκτός εξάδας και έπαιξε στο δεύτερο γκρουπ στα πλέι οφ. Ο κόουτς Κεντ Νίλσεν πάντως τα πάει καλά με τη διοίκηση, όπως προδίδει και η παραμονή του παρά την περσινή αποτυχία. Στην πρεμιέρα προβλημάτισε, αφού αν και προηγήθηκε στο πεντάλεπτο έχασε στο σπίτι της από την Μπρόντμπι. Πρέπει να δείξει αντίδραση με την Μίντιλαντ, ματς που χάνει ο μέσος Τόρνταρσον που παραμένει εκτός.

Εκτίμηση: Εντός έδρας η Μίντιλαντ είναι δυνατή και ο άσος στο 1.75 δελεαστικός.

ΡΑΝΤΕΡΣ-ΧΒΙΝΤΟΒΡΕ

Η Ράντερς προέρχεται από μία περίεργη σεζόν. Πολύ καλή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, βρήκε θέση στην εξάδα και στο πρώτο γκρουπ, αλλά στα πλέι οφ ήταν τραγική και δεν διεκδίκησε ποτέ κάτι παραπάνω από την τελευταία θέση του γκρουπ. Άλλαξε και προπονητή στα πλέι οφ, με τον Ράσμους Μπέρτελσεν να συνεχίζει και φέτος. Η πρεμιέρα της στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν κακή, από τη στιγμή που έσωσε το βαθμό στην έδρα της Οντένσε με γκολ στο 95’. Τώρα φιλοξενεί τη νεοφώτιστη Χβιντόβρε και θεωρητικά έχει την ευκαιρία να πάρει το πρώτο τρίποντο.

Με ήττα από την Μίντιλαντ ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα η Χβιντόβρε, η οποία επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στα σαλόνια. Παρά την πολυετή απουσία της από την πρώτη κατηγορία, θεωρείται σημαντική ομάδα στη Δανία, αφού έχει κατακτήσει και πρωταθλήματα. Επανήλθε τερματίζοντας δεύτερη πέρυσι στη β’ κατηγορία και ο ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή. Ο Περ Φράντσεν, στον πάγκο της εδώ και μία εξαετία, γνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Αμφίβολο αν θα επιστρέψει ο μέσος Γκερτ στο παιχνίδι με την Ράντερς.

Eκτίμηση: Θα πάμε με τη προϊστορία που δείχνει γκολ. Over 2.5 (1.70).

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ-ΟΝΤΕΝΣΕ

Μακριά από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλουν να έχει οι οπαδοί της και εκτός Ευρώπης έμεινε η Μπρόντμπι την περασμένη σεζόν, την οποία θέλει να «διαγράψει» για να κάνει ένα restart φέτος. Και το ξεκίνημά της ήταν ενθαρρυντικό, αφού στην πρεμιέρα πέρασε από την έδρα της Σίλκεμποργκ με ανατροπή, αν και έχανε από το πεντάλεπτο. Ο Γιέσπερ Σόρενσεν που την ανέλαβε πέρυσι στα μισά συνεχίζει στον πάγκο της και πλέον οι απαιτήσεις της διοίκησης είναι αυξημένες. Ο αμυντικός Μενσά εξέτισε την ποινή που κουβαλούσε από πέρυσι και επιστρέφει στην άμυνα.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη η περσινή σεζόν για την Οντένσε, η οποία δεν μπήκε στο πρώτο γκρουπ στα πλέι οφ, αλλά ούτε και κινδύνευσε με υποβιβασμό στο δεύτερο. Ο Αντρέας Αλμ συνεχίζει στον πάγκο και ο στόχος πλέον είναι η πρώτη εξάδα για να αποφευχθεί η περσινή μετριότητα. Η εκκίνηση του πρωταθλήματος την άφησε με μία γλυκόπικρη γεύση, αφού έχασε τη νίκη επί της Ράντερς με γκολ που δέχτηκε στο 95’! Θέλει να ρεφάρει τώρα κόντρα στη Μπρόντμπι, αλλά και να δείξει πως είναι αξιόπιστη και εκτός έδρας.

Eκτίμηση: Προσφέρεται το ματς για γκολ εκατέρωθεν. Goal/goal (1.60).

Βαθμολογία -

29/07/2023Superliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Νόρντζελαντ Νόρντζελαντ 3 1 1 0 0 4 1 3
2 Μπρόντμπι Μπρόντμπι 3 1 1 0 0 2 1 1
3 Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη 3 1 1 0 0 2 1 1
4 Άαρχους Άαρχους 3 1 1 0 0 1 0 1
5 Μίντιλαντ Μίντιλαντ 3 1 1 0 0 1 0 1
6 Ράντερς Ράντερς 1 1 0 1 0 2 2 0
7 Οντένσε Οντένσε 1 1 0 1 0 2 2 0
8 Λίνγκμπι Λίνγκμπι 1 2 0 1 1 3 4 -1
9 Βίμποργκ Βίμποργκ 1 2 0 1 1 3 6 -3
10 Σίλκεμποργκ Σίλκεμποργκ 0 1 0 0 1 1 2 -1
11 Χβιντόβρε Χβιντόβρε 0 1 0 0 1 0 1 -1
12 Βέιλε Βέιλε 0 1 0 0 1 0 1 -1
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr