Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Λύση στα γκολ σε αμφίρροπες αναμετρήσεις!

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 01:38
Α' Νορβηγίας: Λύση στα γκολ σε αμφίρροπες αναμετρήσεις!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Νορβηγίας.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ

Η Άαλεσουντ πήγε στο Στάβανγκερ με την ελπίδα να βάλει στοπ στον αγωνιστικό κατήφορο αλλά και πάλι υποχρεώθηκε σε ήττα από την ποιοτικά ανώτερη Βίκινγκ. Οι «οράνιε» μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο παθητικό τους και παραμένουν εγκλωβισμένοι στην τελευταία θέση της κατάταξης. Η άμυνα εξακολουθεί να αποτελεί το αδύναμο σημείο, ενώ πάει στράφι η καλή λειτουργία και η άνεση στο σκοράρισμα. Τα επτά από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Στρόμσγκοντσετ προέρχεται από δύο μαζεμένες ήττες κόντρα σε ποιοτικούς αντιπάλους. Αρνητικά απ0οτελέσματα στα σημεία, από τη στιγμή που κρίθηκαν στο ένα γκολ και πλέον η ομάδα από το Ντράμεν δεν θέλει να τριτώσει το καλό στην αποστολή στο Άαλεσουντ. Ομάδα που επιλέγει χαμηλό ρυθμό στο παιχνίδι. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια των κυανόλευκων εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Εκτίμηση: Το σκορ μπορεί να ξεφύγει στην αναμέτρηση. Πάμε με το Over 2.5 στο 1.70.

ΜΠΡΑΝ-ΒΙΚΙΝΓΚ

Η Μπραν ταλανίζεται από αγωνιστική διπροσωπία. Πολύ δυνατή και αξιόπιστη στο γήπεδό της όπου μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Αντίθετα ο αντίστοιχος απολογισμός στις εξόδους της είναι τέσσερις ήττες στις πέντε πιο πρόσφατες αποστολές. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση πέρα από την παρουσία της στην πρώτη πεντάδα. Οι ερυθρόλευκοι βάζουν και δέχονται τέρματα με άνεση. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς.

Η Βίκινγκ εξακολουθεί αν πορεύεται εμ το πόδι πατημένο στο γκάζι στην Ελίτσεριέν. Μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και εύκολη νίκη κόντρα στην Άαλεσουντ που θα μπορούσε να συνδυαστεί με διπλάσιο αριθμό τερμάτων. Η ομάδα από το Στάβανγκερ μετρά έξι συνεχόμενες νίκες είναι η πιο φορμαρισμένη στην Λίγκα και καμαρώνει στην δεύτερη θέση υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Θα πάμε με τη φόρα και με τη φόρμα της γηπεδούχου. 1 (1.80).

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΧΑΜ ΚΑΜ

Η Λίλεστρομ βρισκόταν σε εξαιρετική κατάστασης από τη στιγμή που μετρούσε τρεις συνεχόμενες νίκες με ενεργητικό 11 γκολ σε αυτές, αλλά κόντρα στην Χάουγκεσουντ έπεσε σε τοίχο. Εκνευρίστηκε από το σκληρό ματς του αντιπάλους, δημιούργησε λίγες καλές φάσεις, ενώ της ακυρώθηκε και γκολ ισοφάρισης στο 85’ για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα. Παραμένουν πάντως στην πρώτη εξάδα της κατάταξης οι κιτρινόμαυροι, αυτό είναι το ταβάνι τους. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Από εκεί που ταλανιζόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η Χαμ Καμ, πήρε ξαφνικά τα πάω της και με τρεις μαζεμένες νίκες όχι μόνο βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη αλλά χτίζει και αποστάσεις. Εξαιρετική στην επιθετική λειτουργία η ομάδα από το Χάμαρ σκοράρει κατά βούληση. Μοναδικό ψεγάδι για τους πράσινους παραμένει η άμυνα όπου δύσκολα κρατά καθαρή εστία. Και τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Πλήρης η αποστολή.

Εκτίμηση: Η φορμαρισμένη Χαμ Καμ μπορεί να σκοράρει και σήμερα. Goal/goal (1.65).

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ

Η Ρόζενμποργκ μοιάζει να αφήνει πίσω την αγωνιστική δυστοκία που την ταλάνιζε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου και να βρίσκει επιτέλους τα πατήματά της. Η ομάδα από το Τροντχάιμ πήρε δύο μαζεμένες νίκες κόντρα σε ποιοτικούς και φορμαρισμένους αντιπάλους και τώρα θα επιδιώξει να τριτώσει το καλό κόντρα σε ομάδα στα μέτρα της. Δυσκολεύεται να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό. Τα επτά από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε όβερ 2,5 γκολ.

Η Οντ αξιοποίησε το πρόφατο βατό πρόγραμμα που έφερ στο δρόμο της ομάδες από τα χαμηλά της κατάταξης, πήρε δύο μαζεμένες νίκες και πορεύεται άνετη και ωραία στο πάνω μισό της βαθμολογίας. Δυσκολεύεται κόντρα στους τοπ αντιπάλους αλλά δεν έχει κανένα άγχος για την βαθμολογική της θέση και επιδιώκει απλά να είναι ανταγωνιστική. Εσχάτως ανεβαίνει ο ρυθμός στους αγώνες, τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Θα πάμε με την έδρα εδώ. 1 (1.78).

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ

Την έχει πάρει για τα καλά ο κατήφορος την Σπάρτα και η αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια και φορμαρισμένη Μόλντε ήρθε στο χειρότερο σημείο. Συντριβή και τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την Σάρπσμποργκ που σε τίποτα δεν θυμίζει την ενθουσιώδη ομάδα από το ξεκίνημα της περιόδου. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία, δέχεται γκολ για πλάκα και έτσι πάει στράφι η εξαιρετική δημιουργία και έφεση στο σκοράρισμα. Σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ έχουν εξελιχθεί και τα έξι πιο πρόσφατα ματς.

Η Χάουγκεσουντ ταλανίζεται από αγωνιστική διπροσωπία στη φετινή περίοδο. Στην… φωλιά τους οι «γλάροι» είναι αποτελεσματικοί και δυναμικοί και μετρούν τρεις νίκες στα ισάριθμα πιο πρόσφατα ματς. Αντίθετα στις εκτός έδρας πτήσεις προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Διατηρούν αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη αλλά δεν μπορούν το κάτι παραπάνω που αρχικά προσδοκούσαν. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Αμφίρροπες οι δύο ομάδες, δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Goal/Goal & Over 2.5 (1.65).

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ-ΤΡΟΜΣΟ

Η Μπόντο πραγματοποίησε μια ακόμα επίδειξη δύναμης κάνοντας πλάκα στην Σάντεφιορντ και διατήρησε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της. Τρία μαζεμένα τρίποντα εντός συνόρων , όπου συνδυάζει γκολ και θέαμα. Ζητούμενο παράλληλα είναι η καλή ευρωπαϊκή πορεία, την περασμένη Πέμπτη υποδέχθηκε την Μποέμιανς για το Κόνφερενς Λιογκ, ακολουθεί άμεσα η ρεβάνς στην Πράγα και αναμένεται ροτέισον. Σε γκολ-γκολ και όβερ 23,56 γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Η Τρόμσο είναι μια ποιοτική ομάδα που αγωνίζεται δίχως άγχος και υπερβαίνει τις αρχικές προσδοκίες που υπήρχαν για λογαριασμό της. Πήρε εύκολα και το ντέρμπι με την Μπραν επέστρεψε στις επιτυχίες και θα αγωνιστεί για να κάνει την ζημιά στην πρωτοπόρο. Οι ερυθρόλευκοι διακρίνονται από άνεση στη δημιουργία και το σκοράρισμα, ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στα μετόπισθεν. Τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Aν αξίζει κάτι στο ζευγάρι είναι το Goal/Goal στο 1.70.

Βαθμολογία -

29/07/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 41 16 13 2 1 43 16 27
2 Βίκινγκ Βίκινγκ 32 15 10 2 3 34 22 12
3 Τρόμσο Τρόμσο 30 15 9 3 3 21 14 7
4 Μόλντε Μόλντε 29 16 9 2 5 38 19 19
5 Μπραν Μπραν 27 16 8 3 5 28 21 7
6 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 26 15 8 2 5 29 22 7
7 Οντ Οντ 22 16 6 4 6 15 16 -1
8 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 21 15 6 3 6 26 25 1
9 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 20 15 6 2 7 19 18 1
10 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 19 16 5 4 7 18 22 -4
11 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 18 15 5 3 7 14 21 -7
12 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 16 15 4 4 7 17 24 -7
13 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 16 15 5 1 9 19 34 -15
14 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 11 14 3 2 9 16 25 -9
15 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 10 14 2 4 8 17 30 -13
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 7 16 2 1 13 11 36 -25
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr