Ποδόσφαιρο

A' Βελγίου: Ξεσπά η Γκενκ!

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023 - 00:42

Οι Λίμπουρχερς καλούνται να αφήσουν πίσω τους τον απρόσμενο αποκλεισμό απο τα προκριματικά του Champions League και η αδύναμη Εουπεν φαντάζει ιδανική... γιατρειά!

A' Βελγίου: Ξεσπά η Γκενκ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Βελγίου.

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

ΓΚΕΝΚ-ΕΟΥΠΕΝ

Το εντυπωσιακό πέρασμα απο την πρωτεύουσα όπου σκόρπισε τη νεοφώτιστη Μολενμπέικ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήδη ξεχάστηκε στη Γκενκ. Οι Λίμπουρχερς αποκλείστηκαν την Τετάρτη απο τη Σερβέτ στα πέναλτι του Τσάμπιονς Λιγκ και το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε νωρίς. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Γιουροπα Λιγκ. Ο αρχηγός και βασικός μέσος Χέινεν τραυματίστηκε μόλις στο 2ο λεπτό της ευρωπαϊκής αναμέτρησης και υπάρχουν πλέον φόβοι για πολύμηνη απουσία.

Η Εουπεν προηγήθηκε κόντρα στη ροή του ματς της Βέστερλο, αλλά στο φινάλε έπαιξε με τον χρόνο και το πλήρωσε, με τον τερματοφύλακα Νουρεντέιν να... δωρίζει το 2-2 στις καθυστερήσεις. Θετική πάντως η εμφάνιση τηρουμένων των αναλογιών, έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ ενώ πορεύεται και με νέο τεχνικό. Στόχος παραμένει βέβαια η παραμονή και ετοιμάζεται για... ταξίδι επιβίωσης όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γερμανός Κέφελντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πληγωμένο θηρίο η Γκενκ που καλείται να... μαζέψει τα κομμάτια της. Φτηνός πάντως ο άσος και θα τον επιλέξουμε απο το πρώτο ημίχρονο.

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ-ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Η Σερκλ Μπριζ δεν... κρύφτηκε στην έδρα της νταμπλούχου Αντβερπ αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να απαντήσει στους γηπεδούχους. Η εμφάνιση πιστοποίησε πάντως τη δυναμική της, πέρυσι είχε έναν ανταγωνιστικό δεύτερο γύρο όπου έχασε στις λεπτομέρειες το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα, που αποτελεί φέτος τον λογικό στόχο. Δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα για τον τεχνικό Μούσλιτς, που ενδέχεται πάντως να δώσει φανέλα βασικού στον νεοφερμένο Μίντα που αποτελεί και την πιο ηχηρή προσθήκη του μεταγραφικού καλοκαιριού.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Σαρλερουά επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό της, προηγήθηκε κόντρα στη Λέουβεν αλλά χρειάστηκε να αγωνιστεί με δέκα από το 18' και μοιραία δέχτηκε την ισοφάριση. Η εμφάνιση κρίνεται θετική τηρουμένων των αναλογιών, φέτος έχει ανεβάσει άλλωστε τον πήχη και στοχεύει σε πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα. Τιμωρημένος ο επιθετικός Στούλιτς, δεν υπολογίζονται και πάλι οι Μπαντζι, Ενκουμπά (ε), Μαρκ (μ.) και βαν Κλειμπουτ (αμυντικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απο τα δυνατά ματς της ημέρας καθώς και οι δύο ομάδες τρέφουν φέτος υψηλούς στόχους. Το λογικό αμφίτερμα προσφέρεται σε διαβασμένη τιμή και θα προτιμήσουμε το γκο/γκολ.

ΛΕΟΥΒΕΝ-ΜΟΛΕΝΜΠΙΚ

Λίγα πράγματα από τη Λέουβεν που χρειάστηκε ένα αυστηρό πέναλτι στα τελευταία λεπτά για να σώσει τον βαθμό κόντρα στην Σαρλερούα που αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές απο το 18ο λεπτό. Η εμφάνιση πιστοποίησε τις δυσοίωνες προβλέψεις που τη συνοδεύουν καθώς εμφανίζεται αποδυναμωμένη ιδίως στην επίθεση συγκριτικά με την περυσινή σεζόν και η άνετη παραμονή, φαντάζει και φέτος το... ταβάνι της.

Μια προσφορά* σε περιμένει

Η Μολενμπέικ απείλησε πρώτη (δοκάρ) αλλά μετά το πρώτο γκολ της Γκενκ κατέρρευσε και γνώρισε βαριά ήττα στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία μετά απο 15 χρόνια. Η εμφάνιση πιστοποιησε τις δυσοίωνες προβλέψεις που την συνοδεύουν για την μάχη της παραμονής, ούσα η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία ενώ η απόφαση του Αμερικανού ιδιοκτήτη να απολύσει τον προπονητή Εβράντ λίγο πριν την έναρξη της σεζόν προσέθεσε περισσότερη πίεση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λέουβεν καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί αλλά δεν έπεισε στην πρεμιέρα πως μπορεί να... κουβαλήσει το 1.80. Θα ρισκάρουμε με το καλοπληρωμένο under.

Βαθμολογία -

04/08/2023First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γκενκ Γκενκ 3 1 1 0 0 4 0 4
2 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 3 1 1 0 0 2 0 2
3 Γάνδη Γάνδη 3 1 1 0 0 3 2 1
4 Αντβέρπ Αντβέρπ 3 1 1 0 0 1 0 1
5 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 3 1 1 0 0 1 0 1
6 Βέστερλο Βέστερλο 1 1 0 1 0 2 2 0
7 Έουπεν Έουπεν 1 1 0 1 0 2 2 0
8 Μαλίν Μαλίν 1 1 0 1 0 1 1 0
9 Λέουβεν Λέουβεν 1 1 0 1 0 1 1 0
10 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 1 1 0 1 0 1 1 0
11 Σαρλερουά Σαρλερουά 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 0 1 0 0 1 2 3 -1
13 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 0 1 0 0 1 0 1 -1
14 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 0 1 0 0 1 0 1 -1
15 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 0 1 0 0 1 0 2 -2
16 RWD Μόλενμπικ 47 RWD Μόλενμπικ 47 0 1 0 0 1 0 4 -4
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr