Ποδόσφαιρο

Β’ Γαλλίας: Πρεμιέρα με Σεντ Ετιέν

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023 - 09:26

Ανοίγει η «αυλαία» στη Β’ Γαλλίας με τις Μπορντό και Σεντ Ετιέν να είναι τα φαβορί για την απευθείας άνοδο, ενώ οι Ντάντερκ, Κονκαρνό, Βαλενσιέν, Λαβάλ, Ροντέζ, Πο και Γκρενόμπλ αναμένεται να παλέψουν για την παραμονή.

Β’ Γαλλίας: Πρεμιέρα με Σεντ Ετιέν

Προγνωστικά, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα για τις αναμετρήσεις στη Β’ Γαλλίας.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ

Η Σεντ Ετιέν μετά τον υποβιβασμό της προσπάθησε πέρσι να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας, στη αρχή είχε προβλήματα, στη συνέχεια ισορρόπησε, ποτέ βέβαια δεν διεκδίκησε την άνοδο, τερματίζοντας στην 8η θέση. Φέτος, οι συνθήκες είναι καλύτερες για την επιστροφή της στο Σαμπιονά, υπάρχει περισσότερη ηρεμία σε σχέση με το περσινό ξεκίνημα της σεζόν και δείχνει ικανή να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα. Ερωτηματικό αποτελεί αν θα καλυφθεί επάξια το κενό που άφησε η αποχώρηση του πρώτου της σκόρερ, Κρασό. Για 2η σεζόν με τον τεχνικό Μπατλές. Στα φιλικά, νίκησε τις Κλερμόν (2-0) και Ανεσί (3-2) και έχασε 1-2 από την Γκρενόμπλ.

Η Γκρενόμπλ πέρυσι κινήθηκε στην… αφάνεια, τερματίζοντας στη 10η θέση. Η φετινή χρονιά, όμως, μπορεί να είναι πιο δύσκολη, καθώς αποχώρησαν αρκετοί παίκτες (πιο σημαντικοί ο πρώτος σκόρερ Φαετόν και οι μέσοι Εν’ Γκαντό και Μπαμπόκ). Προχώρησε, πάντως, σε αποκτήσεις παικτών, αλλά θα χρειαστεί χρόνος, ώστε η ομάδα να αποκτήσει την απαιτούμενη συνοχή.

Λογικά, θα κινηθεί στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, δεν φαίνεται, ωστόσο ότι θα μπλέξει σε περιπέτειες. Από το Δεκέμβριο του 2021 έχει τεχνικό τον Βενσάν Ονιόν. Στα φιλικά, νίκησε τις Σεντ Ετιέν (2-1), Μοντς Ντ’ Ορ (1-0) και έφερε 0-0 με την Παρί. Τιμωρημένος ο αμυντικός Μεντί. Εκτός και ο μέσος Ιζολά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεντ Ετιέν είναι πιο ποιοτική από τη Γκρενόμπλ και έχει φυσιολογικά το προβάδισμα (1,65).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΑΜΙΑΝ-ΚΕΒΙΓΙ

Η Αμιάν μπορεί πέρυσι να είχε στο… μυαλό της την άνοδο, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως δεν είχε τις δυνατότητες να τη διεκδικήσει. Σε κάποια φάση, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα, ωστόσο δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στη 12η θέση. Θεωρητικά, θα κυνηγήσει τα πλέι οφ, αλλά δεν πείθει… Εγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, δεν θα είναι εύκολο να το μοντάρει ο νέος τεχνικός Ομάρ Νταφ. Στα φιλικά, έφερε ισοπαλία με Λανς (2-2) και Μετς (0-0) και έχασε από τις Βερσαΐλες (1-2) και Ρεμς (2-3).

Η Κεβιγί στο περυσινό πρωτάθλημα είχε ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή και πέτυχε τον στόχο της και μάλιστα με άνεση, τερματίζοντας στην 11η θέση. Ουσιαστικά, η πορεία της ήταν πέρα από τις προσδοκίες και λογικά δύσκολα θα παρουσιάσει ανάλογη εικόνα και τη νέα σεζόν. Υπήρξαν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, δεν φαίνεται πάντως να έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά.

Για 2η διαδοχική σεζόν έχει προπονητή τον Ολιβιέ Εσουαφνί. Στα φιλικά, νίκησε 1-0 την Γκινγκάμπ και έφερε ισοπαλία με Βερσαΐλες (0-0), Ρεντ Σταρ (0-0) και Καέν (2-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς, όπως δείχνουν και οι αποδόσεις, θα ρισκάρουμε με την ισοπαλία (3,40).

ΑΖΑΞΙΟ-ΡΟΝΤΕΖ

Η Αζαξιό τερμάτισε στη 18η θέση του Σαμπιονά και υποβιβάστηκε. Αν και προέρχεται από ανώτερη κατηγορία, δεν δείχνει ικανή ότι μπορεί να διεκδικήσει την άμεση επάνοδο της σε αυτήν. Αναμένεται να κινηθεί στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και υπό προϋποθέσεις να κυνηγήσει την

Υπήρξε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αντίθετα ο Ολιβιέ Πανταλονί παρέμεινε στον πάγκο, στον οποίο βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2014 (ο μακροβιότερος προπονητής της κατηγορίας). Στα φιλικά, νίκησε τις: Παρί (2-1), Καέν (1-0) και Πο (2-0) και έχασε 0-1 από τη Μαρτίγκ.Εκτός ο μέσος Μπαρετό.

Η Ροντέζ πέρυσι παρέμεινε στην κατηγορία, μετά τη διακοπή του αγώνα με τη Μπορντό, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει και τη νέα σεζόν. Το ρόστερ της είναι φτωχό, με περιορισμένες λύσεις και ουσιαστικά θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της, ώστε να πετύχει στον στόχο της. Δικαίως, θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Δύσκολο το έργο του τεχνικού Ντιντιέ Σαντινί, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Στα φιλικά, νίκησε 3-0 τη Σατορού και έφερε 2-2 με τη Μαρτίγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αζαξιό είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τη Ροντέζ, ο άσος είναι κοντά στο διπλασιασμό.

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ-ΟΣΕΡ

Η Βαλενσιέν, πέρυσι, τερμάτισε στη 16η θέση, πετυχαίνοντας τον στόχο της παραμονής. Το φετινό καλοκαίρι έγιναν αρκετές αλλαγές, καθώς πλέον ανήκει σε νέα ιδιοκτησία, ενώ έχει και νέο προπονητή, τον Χόρχε Μασιέλ. Μεταγραφικές κινήσεις, ωστόσο, δεν έχουν γίνει και έτσι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να ανέβει επίπεδο. Λογικά, θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με πέρυσι και θα παλέψει για την παραμονή της. Στα φιλικά, έφερε ισοπαλία με Ντιζόν (0-0) και Ντάντερκ (2-2) και έχασε 0-1 από την Ουνιόν Σεντ Σιλουάζ.

Η Οσέρ τερμάτισε στη 17η θέση του Σαμπιονά και επέστρεψε άμεσα στη 2η κατηγορία. Εχει «βαριά» φανέλα για τα δεδομένα του πρωταθλήματος και πάντα υπάρχουν απαιτήσεις. Προφανώς, ο στόχος είναι η επάνοδος στο Σαμπιονά, αλλά θα χρειαστεί χρόνος, ώστε να πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μάλιστα, για την ώρα παρουσιάζεται αποδυναμωμένη, καθώς έφυγαν ορισμένοι καλοί παίκτες (όπως ο γκολκίπερ Ράντου, ο αρχηγός Τουρέ και ο επιθετικός Νιάγκ), ενώ δεν έχει ενισχυθεί επαρκώς. Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει τεχνικό τον Κριστόφ Πελισιέ. Στα φιλικά, νίκησε τις Βιλεφράνς (3-2) και Ορλεάν (2-0) και έφερε 2-2 με τη Μίντλεσμπρο. Τιμωρημένος ο στόπερ Ζουμπάλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι αποδόσεις γέρνουν την πλάστιγγα προς την Οσέρ, αλλά θα την αποφύγουμε, καθώς δεν πείθει. Θα προσανατολιστούμε στο Under 2,5 (1,70).

ΛΑΒΑΛ-ΑΝΖΕ

Η Λαβάλ, πέρυσι, πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο, μένοντας στην κατηγορία, τερματίζοντας στη 15η θέση. Προφανώς και τη νέα σεζόν η επιδίωξη είναι ανάλογη, ωστόσο έχοντας μία χρονιά στην «πλάτη» της στη Β’ Γαλλίας, υπάρχουν προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Εγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, το ζητούμενο είναι η απόκτηση συνοχής. Από τον Ιούνιο του 2019 βρίσκεται στον πάγκο της ο τεχνικός Ολιβιέ Φραπολί. Στα φιλικά, νίκησε 3-0 τις Λαβάλ (3-0) και Ναντ (3-0), έφερε ισοπαλία με Σολέ (0-0) και Αλγέρ (1-1) και έχασε 1-3 από την Καέν. Εκτός ο μεσος Μπομπισόν.

Η Ανζέ, πέρυσι, τερμάτισε τελευταία στο Σαμπιονά και υποβιβάστηκε. Μπορεί η επιθυμία της να είναι η άμεση επάνοδος στη μεγάλη κατηγορία, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν δείχνει. Ρεαλιστικός στόχος είναι να κινηθεί στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, κι αν προκύψουν οι προϋποθέσεις να κυνηγήσει την πεντάδα. Σημαντικές οι αποχωρήσεις του αρχηγού Μπενταλέμπ και του επιθετικού Σιμά, δεν έχει ενισχυθεί επαρκώς. Από τον περασμένο Μάρτιο έχει τεχνικό τον Αλεξάντρ Ντιζέ, στα φιλικά νίκησε 2-1 τη Λε Μαν, έφερε 1-1 με τη Μπορντό και έχασε από τις Σολέ (4-5) και Ναντ (0-1). Εκτός ο αμυντικός Σαμπάνοβιτς, ο μέσος Ελ Μελαλί και ο επιθετικός Νιανέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε κλειστό ματς, θα επιλέξουμε το Under 2,5.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΠΑΡΙ-ΚΑΕΝ

* Σε ουδέτερο (Τρουά).

Η Παρί, πέρυσι, είχε και πάλι ως στόχο την άνοδο, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας στην 7η. Φέτος, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες, από τη στιγμή που οι θέσεις 3-5 οδηγούν ξανά στα πλέι οφ. Πάντως, αποτελεί ερωτηματικό η παρουσία της, με δεδομένο ότι υπήρξαν πολλές σημαντικές αποχωρήσεις, όπως ο πρώτος σκόρερ Γκιλαβογκί, ο αμυντικός Μπερνοέρ και ο επιθετικός Μπουταΐμπ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ενισχυθεί επαρκώς. Παράλληλα, έχει και νέο προπονητή τον Στεφάν Ζιλί. Στα φιλικά, έφερε ισοπαλία με Γκρενόμπλ (0-0) και Σταντ Λωζάνη (2-2) και έχασε από 1-2 από τις Βερσαΐλες και την Αζαξιό. Τιμωρημένος ο μέσος Ντεμονσί. Εκτός και ο αμυντικός Σεργκί.

Η Καέν πραγματοποίησε καλή πορεία την περυσινή σεζόν, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην άνοδο, τερματίζοντας στην 5η θέση. Ευελπιστεί σε καλύτερη τύχη τη φετινή σεζόν. Υπάρχει η απαιτούμενη ωριμότητα για να πετύχει τον στόχο της, πήρε δύο σημαντικούς παίκτες (τον αμυντικό Γιουσέφ και τον μέσο Οτρέτ), χρειάζεται, πάντως, περαιτέρω ενίσχυση ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες της. Εχει νέο προπονητή τον Ζαν Μαρκ Φιρλάν, στα φιλικά νίκησε 3-1 τη Λαβάλ, έφερε 2-2 με την Καέν και έχασε από τις Χάβρη (1-3) και Αζαξιό (0-1). Εκτός ο στόπερ Γιουσέφ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες φαίνεται πως δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, θα επιλέξουμε την ισοπαλία (3,20).

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

ΝΤΑΝΤΕΡΚ-ΤΡΟΥΑ

Η Ντάντερκ τερμάτισε στη 2η της 3ης κατηγορίας και πήρε το «εισιτήριο» της ανόδου, επιστρέφοντας άμεσα στη Β’ Γαλλίας. Προφανώς, αγωνιζόμενη τη νέα σεζόν σε υψηλότερο επίπεδο, ο στόχος δεν είναι μπορεί να άλλως από την παραμονή. Το θετικό είναι ότι δεν υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις, ενώ προχώρησε και σε 2-3 καλές κινήσεις. Αλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έχει τεχνικό τον Ματιέ Σαμπέρ. Στα φιλικά, νίκησε την Κλαμπ Μπριζ Β’ (4-0), έφερε ισοπαλία με Λανς (4-4) και Βαλενσιέν (2-2) και έχασε από τις Λιλ (1-3) και Μπουλόν (2-3). Εκτός ο επιθετικός Νιαντουγιέ.

Η Τρουά τερμάτισε στη 18η θέση του Σαμπιονά, ενώ με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας για άμεση επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες όπως ο γκολκίπερ Γκαλόν, οι αμυντικοί Ραμί και Σαλμιέ και ο επιθετικός Ούγκμπο, παράλληλα έγιναν και πολλές προσθήκες, γενικά θα χρειαστεί χρόνο ώστε να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο.

Εχει νέα ιδιοκτησία, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο είναι στον πάγκο ο τεχνικός Πάτρικ Κισνόρμπο. Στα φιλικά, νίκησε 2-0 τη Ρασίνγκ, έφερε 0-0 με τη Λε Πιουί και έχασε από τις Μετς (0-3) και Κλερμόν (0-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισορροπημένες οι αποδόσεις στο συγκεκριμένο ματς, θα επιλέξουμε την ισοπαλία (3,25).

Μια προσφορά* σε περιμένει

ΚΟΝΚΑΡΝΟ-ΜΠΑΣΤΙΑ

Η Κονκαρνό αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην 3η κατηγορία και ανέβηκε στη Β’ Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της! Πρόκειται για τη, θεωρητικά, πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος. Εχει το μικρότερο μπάτζετ, ενώ δεν μπορεί να αγωνιστεί και στο γήπεδο της, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας! Το παιχνίδι με τη Μπαστιά θα διεξαχθεί στην έδρα της Γκινγκάμπ (απέχει 100 χλμ.). Από το Μάρτιο του 2020 έχει προπονητή τον Στεφάν Λε Μινιάν. Στα φιλικά, έφερε ισοπαλία με Λοριάν (3-3), Ρεν (1-1) και Αβράνς (1-1) και έχασε 1-2 από τη Μπρεστ. Τιμωρημένος ο μέσος Λεμπό.

Η Μπαστιά, πέρσι, πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει στο Σαμπιονά, τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση. Δύσκολα, πάντως, τη νέα σεζόν θα έχει ανάλογη εικόνα, λογικά θα κινηθεί κάπου στη μέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, οι αποχωρήσεις του επιθετικού Μαγκρί και του αμυντικοί Καϊμπουέ έχουν δημιουργήσει σημαντικά κενά στο ρόστερ, τα οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καλυφθεί. Από τον Οκτώβριο του 2021 έχει προπονητή τον Ρεζίς Μπρουάρ. Στα φιλικά, νίκησε τις Ρουέν (2-0), Φουριανί (3-2) και Βερόνα (3-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν βγαίνει εύκολα άκρη στο συγκεκριμένο ματς. Τη λύση δίνει η επιλογή του εύρους «2-3 γκολ» σε απόδοση 1,95.

Βαθμολογία -

05/08/2023Ligue 2: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αζαξιό Αζαξιό 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Αμιάν Αμιάν 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Ανζέ Ανζέ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Αννεσύ Αννεσύ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Οσέρ Οσέρ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Μπαστιά Μπαστιά 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Καέν Καέν 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Κονκαρνό Κονκαρνό 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Ντινκέρκ Ντινκέρκ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Λαβάλ Λαβάλ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Παρί Παρί 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Πο Πο 0 0 0 0 0 0 0 0
15 US Κεβιγί US Κεβιγί 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Τρουά Τρουά 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Βαλενσιέν Βαλενσιέν 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Μπορντό Μπορντό 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr