Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Ελκυστική η Αμπερντίν!

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023 - 10:05

Σέντρα στην Πρέμιερ Σκωτίας, με την πρωταθλήτρια Σέλτικ να είναι και πάλι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Από τα παιχνίδια της πρεμιέρας, ελκυστικό είναι το διπλό της Αμπερντίν κόντρα στη Λίβινγκστον. 

Πρέμιερ Σκωτίας: Ελκυστική η Αμπερντίν!

Προγνωστικά, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα για τις αναμετρήσεις στη Πρέμιερ Σκωτίας.

ΣΕΛΤΙΚ - ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

H Σέλτικ, πέρυσι, έφτασε με άνεση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με διαφορά 13 βαθμών από τη δεύτερη Ρέιντζερς. Και φέτος, θεωρείται πρώτο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας νέο προπονητή, τον Μπρένταν Ρότζερς (αντικατέστησε τον Ποστέκογλου), ο οποίος μέχρι τον περασμένο Απρίλιο ήταν στη Λέστερ. Αυτή είναι η 2η θητεία του στη Σέλτικ, η προηγούμενη ήταν την περίοδο 2016 – 2019. Ενισχύθηκε με τον αμυντικό Ναβρόφσκι και τον επιθετικό Γιανγκ Χιουν, σημαντική απώλεια ο επιθετικός Ζότα (33/11). Στα φιλικά, νίκησε τις Πορτιμονένσε (4-1), Γκάμπα Οσάκα (1-0) και Μπιλμπάο (3-2), έφερε 1-1 με τη Γουλβς και έχασε 4-6 από τη Γιοκοχάμα Μαρίνος. Εκτός οι αμυντικοί Κομπαγιάσι και Τζόνστον.

Η Ρος Κάουντι τερμάτισε στην προτελευταία θέση και τελικά κατάφερε να παραμείνει στην Πρέμιερ μέσω των μπαράζ όπου επικράτησε της Πάρτικ Θιστλ στα πέναλτι! Πάντως, είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει και φέτος, καθώς θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος και θεωρείται δίκαια το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό! Η σεζόν, ωστόσο, ξεκίνησε θετικά με την πρόκριση στους «16» του Λιγκ Καπ, όπου στη φάση των ομίλων επικράτησε των Στρανράερ (5-1), Μόρτον (2-1) και Εδιμβούργου 3-1 και έφερε 3-3 με την Κέλτι Χαρτς. Για 3η διαδοχική χρονιά με προπονητή τον Μάλκολμ ΜακΚέι. Εκτός οι μέσοι Κάλαχα και Πάτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Σέλτικ, προφανώς ο άσος είναι στα… τάρτατα, αν μπορεί να παιχθεί κάτι στο συγκεκριμένο ματς είναι το Over 3,5 στο 1,70.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ-ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

Η Λίβινγκστον μπορεί, πέρυσι, να έπαιξε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος στο γκρουπ υποβιβασμού, αλλά δεν είχε θέμα με την παραμονή της, καθώς τερμάτισε 12 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Φέτος, ίσως η σεζόν είναι πιο ζόρικη, καθώς έχει αποδυναμωθεί και πιθανόν να βρεθεί παλεύει για τη σωτηρία. Προκρίθηκε, ωστόσο, στους «16» του Λιγκ Καπ. Στη φάση των ομίλων επικράτησε των Μπρέχιν (3-0), Κόουβ Ρέιντζερς (5-0) και Κλάιντ (1-0) και έφερε 1-1 με τη Χάμιλτον. Από το Νοέμβριο του 2020 έχει τεχνικό τον Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ.

Η Αμπερντίν, πέρυσι, τερμάτισε στην 3η θέση, κάνοντας το καλύτερο δυνατό, καθώς ψηλότερα ήταν ανέφικτο να βρεθεί. Ανάλογος είναι και ο φετινός στόχος, στην προσπάθεια της να εδραιωθεί και πάλι ως η 3η δύναμη του πρωταθλήματος, πάντως αναμένεται και πάλι να έχει έντονο ανταγωνισμό με τη Χαρτς για τη συγκεκριμένη θέση. Δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά το ρόστερ της. Από τον περασμένο Ιανουάριο έχει τεχνικό τον Μπάρι Ρόμπσον. Στα φιλικά, νίκησε τις Τάριφ Γιουν. (9-0), Φρέισμπορο (2-0) και Τσάρλτον (3-2) και έχασε 0-2 από την Πρέστον. Εκτός ο αμυντικός Γουίλιαμς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αμπερντίν είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τη Λίβινγκστον, το διπλό σε απόδοση 2,50 είναι ελκυστικό!

Μια προσφορά* σε περιμένει

ΝΤΑΝΤΙ-ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Η Νταντί αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Τσάμπιονσιπ και πήρε απευθείας το εισιτήριο για την Πρέμιερ. Προφανώς, αγωνιζόμενη τη νέα σεζόν σε υψηλότερο επίπεδο, ο στόχος είναι διαφορετικός και θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κατηγορία (θεωρείται 2ο φαβορί για τον υποβιβασμό), έχοντας νέο προπονητή τον άπειρο Τόνι Ντόχερτι. Με περιορισμένες επιλογές το ρόστερ. Δεν μπόρεσε να περάσει στους «16» του Λιγκ Καπ, παρά το γεγονός ότι στη φάση των ομίλων πέτυχε τρεις νίκες (Μπόνιριγκ Ρόουζ 1-0, Νταμπάρτον 3-1, Ινβερνές 1-0), ενώ έχασε 0-1 από την Ερντριόνιανς. Εκτός ο αμυντικός Ντόνελι και ο μέσος Ράιλι.

Η Μάδεργουελ μπορεί στη 2η φάση του περυσινού πρωταθλήματος να έπαιξε στο γκρουπ του υποβιβασμού, αλλά δεν είχε θέμα όσον αφορά στην παραμονή της, τερματίζοντας 16 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Φέτος, αναμένεται να κινηθεί και πάλι στο όριο της εξάδας. Προκρίθηκε στους «16» του Λιγκ Καπ, επικρατώντας στη φάση των ομίλων των Ελγκιν (2-0), Κουίνς Παρκ (1-0) και Ιστ Φάιφ (3-0), ενώ έφερε 3-3 με την Κουίν Οφ Σάουθ. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει προπονητή τον Στιούαρτ Κέτλγουελ. Εκτός ο μέσος Μπούτσερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισορροπημένο το σετ των αποδόσεων. Περιμένουμε το ματς να κριθεί στις λεπτομέρειες, θα επιλέξουμε το Under 2,5 (1,85).

ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ-ΧΑΡΤΣ

Η Σεντ Τζόνστον στη 2η φάση του περυσινού πρωταθλήματος έπαιξε στο γκρουπ του υποβιβασμού, αλλά δεν είχε θέμα όσον αφορά στην παραμονή της, τερματίζοντας εννέα βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Πάντως, φέτος η χρονιά να είναι πιο δύσκολα, έχει κενά στο ρόστερ της και ο πρωταρχικός της στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Στη φάση των ομίλων ήταν απογοητευτική και αποκλείστηκε, γνωρίζοντας την ήττα από τις Στενχάουσμιουρ (0-1), Εϊρ (1-2) και Στέρλινγκ Αλμπιον (0-4), ενώ νίκησε μόνο την Αλόα (4-0). Από τον περασμένο Απρίλιο έχει τεχνικό τον Στίβεν ΜακΛιν. Εκτός ο αμυντικός Μπουθ, οι μέσοι Κρόφορντ και ΜακΦέρσον και οι επιθετικοί Κέιν και Κλαρκ.

Η Χαρτς, πέρυσι, κοντραρίστηκε με την Αμπερντίν για την 3η θέση, τελικά τερμάτισε 4η. Και φέτος αναμένεται να βιώσει ανάλογο σκηνικό, με το βασικό στόχο, βέβαια, να είναι η ευρωπαϊκή έξοδος, έχοντας νέο προπονητή τον Φράνκι ΜακΑβόι. Την ερχόμενη Πέμπτη θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τη Ρόζενμποργκ στο πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Στα φιλικά, νίκησε 2-0 τη Φλίτγουντ, έφερε 1-1 με την Ντανφέρμλιν και έχασε 0-1 από τις Πλίμουθ και Λιντς. Τιμωρημένος ο αμυντικός Κόκρεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χαρτς προφανώς είναι πιο ποιοτική από τη Σεντ Τζόνστον. Παίζεται το διπλό σε απόδοση 2,20.

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ-ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ

Η Κιλμάρνοκ συνάντησε δυσκολίες την περασμένη σεζόν, τελικά κατάφερε να παραμείνει στην Πρέμιερ, τερματίζοντας έξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Φέτος, πάντως, ίσως έχει μία πιο άνετη χρονιά. Εχει ενισχυθεί και ακόμα κι αν βρεθεί στο 2ο μισό της βαθμολογίας, μπορεί να βρίσκεται μακριά από τις τελευταίες θέσεις. Προκρίθηκε στους «16» του Λιγκ Καπ, επικρατώντας στη φάση των ομίλων των Ανναν (3-0), Ντανφέρμλιν (2-0) και Αλμπιον Ρόβερς (2-1), ενώ έφερε 2-2 με τη Ρέιθ Ρόβερς. Από τον Ιανουάριο του 2022 έχει προπονητή τον έμπειρο Ντέρεκ ΜακΙνες.

Η Ρέιντζερς στο περυσινό πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να κοντράρει τη Σέλτικ και τερμάτισε στη 2η θέση, 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Και φέτος, θεωρείται 2ο φαβορί για τον τίτλο. Σημαντική η απόκτηση του επιθετικού Ντανίλο (34/10) από τη Φέγενορντ, όπως και του επιθετικού Ντέσερς (Κρεμονέζε). Απώλεια ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσόλακ (25/14). Από τον περασμένο Νοέμβριο έχει τεχνικό τον Μάικλ Μπιλ. Την ερχόμενη Τετάρτη θα υποδεχθεί τη Σερβέτ στο 1ο ματς για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα φιλικά, νίκησε τις Χάλεσερ (2-0) και Αμβούργο (2-1), έφερε 2-2 με τη Χόφενχαϊμ και έχασε από τις Νιούκαστλ (1-2) και Ολυμπιακό (1-3). Εκτός ο αμυντικός Γιλμάζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προφανώς, η Ρέιντζερς είναι το φαβορί. Στο 1,60 ο συνδυασμός του διπλού με το Over 1,5.

Βαθμολογία -

05/08/2023Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αμπερντίν Αμπερντίν 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Σέλτικ Σέλτικ 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Νταντί Νταντί 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Χαρτς Χαρτς 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Λίβινγκστον Λίβινγκστον 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Rangers Rangers 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 0 0 0 0 0 0 0 0
12 ST Mirren ST Mirren 0 0 0 0 0 0 0 0
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr