Ποδόσφαιρο

Β’ Νορβηγίας: Πονταρίσματα σε Κονγκσβίγκερ

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2023 - 12:19

Δυνατές αναμετρήσεις για την δεύτερη κατηγορία του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Μερικοί από τους εν λόγω αγώνες, αναμένονται να έχουν πολλά γκολ, ενώ η Κονγκσβίγκερ φαίνεται πως μπορεί να πάρει τη νίκη.

Β’ Νορβηγίας: Πονταρίσματα σε Κονγκσβίγκερ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β’ Νορβηγίας.

ΑΣΑΝΕ-ΜΙΟΝΤΑΛΕΝ

Η Ασάνε προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες αναμετρήσεις δίχως ήττα, αλλά στην απαιτητική αποστολή στο Όσλο ηττήθηκε στα σημεία από την ποιοτική ΚΦΟΥΜ. Και εκεί πάντως επιβεβαίωσε πως έχει συνέλθει αγωνιστικά σε σχέση με το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν και μπορεί να ελπίζει ρεαλιστικά στην σταδ9ικαάη απεμπλοκή της από την ζώνη υποβιβασμού. Οι οράνιε έχουν λύσεις στο σκοράρισμα αλλά τους λείπει η σταθερότητα στα μετόπισθεν. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ

Η Μιοντάλεν έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Χοντ και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο σφυροκόπησε την αντίπαλό της και θα μπορούσε να φθάσει σε ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Ομάδα με ποιότητα που στοχεύει στα πλέι οφ αλλά της λείπει η σταθερότητα σε απόδοση και αποτελέσματα. Είχαν προηγηθεί δύο μαζεμένες ήττες, τώρα θέλει να τρέξει ένα σερί και η αποστολή στο Ασάνε μοιάζει στα μέτρα των βιολέ. Ψηλά κρατούν τον ρυθμό και τα σκορ, τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ασάνε θέλει να πάρει την πρώτη της νίκη στην έδρα της. Ενώ παίζει πολύ ανοιχτό ποδόσφαιρο, με την Μιοντάλεν να ει αι πολύ δυνατή επιθετικά. G/G και over 2.5 (1.75)

ΜΟΣ-KFUM ΟΣΛΟ

Η Μος πρόσθεσε ακόμα μία ποιοτική εμφάνιση στο ενεργητικό της και πήρε την ισοπαλία στο Γκρίμσταντ. Κόντρα σε έναν ποιοτικό και έμπειρο αντίπαλο όπως η Γιέρβ στάθηκε απόλυτα ανταγωνιστικά, θα μπορούσε ακόμα και το διπλό. Ομάδα ψυχολογίας οι νεοφώτιστοι, από τη στιγμή που τρέχουν ένα θετικό σερί δύσκολα θα σταματήσουν. Επτά βαθμοί στα τρία πιο πρόσφατα ματς κόντρα σε ποιοτικούς αντιπάλους. Βασικό ζητούμενο η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία των κιτρινόμαυρων. Τέσσερα στα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

Από τη στιγμή που ξεπέρασε την δυστοκία στο ξεκίνημα της περιόδου η Κφουμ δεν έχει κοιτάξει πίσω. Η ομάδα από το Όσλο πορεύεται σε υψηλό επίπεδο, συνδυάζει ουσία και θέαμα και διεκδικεί με αξιώσεις την απευθείας άνοδο στην Ελίτσεριέν. Τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς τα κέρδισαν οι πρωτευουσιάνοι που κέρδισε δίκαια και την ανεβασμένη εσχάτως Ασάνε. Η άμυνα αποτελεί ακόμα ένα σημείο που χρήζει βελτίωσης, Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ κλειστό παιχνίδι, καθώς είναι προσεκτικές και δεν βάζουν, αλλά ούτε δέχονται γκολ. Under (2.00)

ΡΑΝΧΑΙΜ-ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ

Στον κατήφορο δίχως φρένα εξακολουθεί να κατρακυλά η Ρανχάιμ. Η ομάδα από το Τροντχάιμ που ξεκίνησε την σεζόν ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο έχει καταρρεύσει τον τελευταίο μήνα, όπως αποτυπώνεται στο παθητικό πέντε συνεχόμενων ηττών ! Πόνταρε σε επανεκκίνηση στο Μπρίνε και πάλι όμως δεν έκανε καλή εμφάνιση, ελάχιστες οι καλές στιγμές στην αντίπαλη περιοχή. Δεν έχει βάλει γκολ στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια.

Σημάδια κάμψης για πρώτη φορά στην σεζόν παρουσιάζει η Κονγκσβίγκερ. Έπειτα από την ισοπαλία στο ντέρμπι με την Φρέντρικσταντ ακολούθησε η εντός έδρας ήττα σοκ από την Ράουφος και μάλιστα με καλή εμφάνιση που επιβεβαιώνει πως δεν πατάνε γερά σα πόδια τους οι γαλάζιοι. Η άμυνα εξακολουθεί να αποτελεί σημείο που χρήζει βελτίωσης αν θέλουν στο φινάλε της περιόδου να πανηγυρίσουν την άνοδο. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες, θέλουν απεγνωσμένα τη νίκη και θα την κυνηγήσουν. Η Ρανχάιμ έχει πέντε συνεχόμενες ήττες και την χειρότερη φόρμα στην κατηγορία. 2 (2.02)

ΡΑΟΥΦΟΣ-ΓΙΕΡΒ

Η Ράουφος δεν είναι η ομάδα που κάνει ζημιές στις εξόδους της, αλλά φύλαγε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν στην έδρα της διεκδικήτρια της ανόδου Κόμγκσβιγκερ. Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα της περιόδου, μετρούν τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς και ποντάρουν κατά κύριο λόγο στην έδρα. Εξαιρετική στην επίθεση δημιουργεί και σκοράρει, αλλά δέχεται και εύκολα τέρματα. Γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Η Γιέρβ επιβεβαίωσε την αστάθεια που την χαρακτηρίζει στην απόδοση και τα αποτελέσματα που φέρνει στη διάρκεια της περιόδου. Εξαιρετική κόντρα στην ΚΦΟΥΜ, αποκαρδιωτική αμέσως μετά με την Σόγκνταλ, μέτρια με την Μος, όπου και ο βαθμός που πήρε πολύς ήταν. Από την μια εβδομάδα στην άλλη οι κυανοκίτρινοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η επιθετικογενής τακτική, ασλλά και οι αδυναμίες στα μετόπισθεν. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμένεται να είναι ανοιχτό παιχνίδι. Η Ράουφος έχει δείξει καλή εικόνα, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι. Ενώ η Γιέρβ, μπορεί να είναι καλή στην έδρα της, αλλά εκτός έδρας, δεν έχει δείξει καλά σημάδια. G/G (1.62)

ΣΤΑΡΤ-ΣΚΕΙΝΤ

Η Σταρτ έδωσε μάχη στο τοπικό ντέρμπι μίσους με την Κρίστιανσουντ και επιβραβεύτηκε με πόντο ψυχολογίας κόντρα σε θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο. Έχει βρει ρυθμό εσχάτως, προηγήθηκε η εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μιοντάλεν, τώρα έχει ακόμα πιο εύκολο έργο μπροστά της με την προοπτική να τρέξει το σερί που θα εδραιώσει την παρουσία της στα πλέι οφ ανόδου. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν έκανε η Σκέιντ κόντρα στην πρωτοπόρο Φρέντρικσταντ έφθασεμία ανάσα από πόντο ψυχολογίας αλλά τον έχασε μέσα από τα χέρια με παιδικό λάθος της άμυνας στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μόνο ένας όντος στα πέντε πιο πρόσφατα ματς, παραμένει εγκλωβισμένη στον βυθό η ομάδα από το Όσλο, αλλά δείχνει διάθεση να το παλέψει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σταρτ μπορεί να είναι ασταθείς εκτός έδρας, αλλά στο γήπεδο της, είναι εξαιρετική. Ενώ η Σκέιντ, δεν έχει τόσο καλή εικόνα, εκτός έδρας. 1Χ και over 2.5 (1.70).

ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ-ΜΠΡΙΝΕ

Σε ένα ματς που δεν ήταν ιδιαίτερα καλή η Φρέντρικσταντ κατάφερε να περάσει διά πυρός και σιδήρου από το Όσλο επικρατώντας της παθιασμένης Σκέιντ στις καθυστερήσεις. Το γκολ στο φινάλε αποτιμάται ως σημάδι ανόδου από τους ερυθρόλευκους που επιμένουν πως φέτος είναι η χρονιά τους για να ανέβουν στην Ελίτσεριέν. Πορεύεται αήττητη στη σεζόν, ενώ μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

Η Μπρίνε είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο την σεζόν αλλά σταδιακά βρήκε τα πατήματά της. Και στην αναμέτρηση με την θεωρητικά ανώτερη Ρανχάιμ ήταν τακτικά άψογη, απειλήθηκε ελάχιστα στην άμυνα και πήρε το τρίποντο που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη, Τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια μετρούν οι ερυθρόλευκοι που πάνε με καλή ψυχολογία και δίχως άγχος στο Φρέντρικστσντ. Γκολ-γκολ και οβερ 2,5 γκολ τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φρέντρικσταντ βρίσκεται στην κορυφή, όπου και θέλει να παραμείνει. Κάτι που μπορεί να κάνει. Προσέχει στην άμυνα, ενώ δεν βιάζεται στην επίθεση. Με παρόμοιο τρόπο αγωνίζεται και η Μπρίνε. 2-3 G (1.95)

ΧΟΝΤ-ΣΑΝΤΝΕΣ

Η Χοντ έπαιξε άμυνα κόντρας την Μιοντάλεν όμως από τη στιγμή που δέχθηκε το πρώτο γκολ κατέρρευσε και θα μπορούσε να ηττηθεί με ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Τέταρτη μαζεμένη ήττα για την ομάδα που πληρώνει κατά κύριο λόγο την αδυναμία της στη δημιουργία και το σκοράρισμα. Οι ιππότες δεν έχουν βάλει γκολ στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς όπου ηττήθηκαν, Ούτε η έδρα αποτελεί θετικό σημείο αναφοράς για τους νεοφώτιστους καθώς εκεί κέρδισαν μόνο στην πρεμιέρα.

Η Σάντνες προερχόταν από απίθανο θρίαμβο επί της Ρανχάιμ, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια, χάνοντας στο γήπεδό της από την Σόγκνταλ. Ομάδα που αδυνατεί να λειτουργήσει τακτικά και παίζει διαρκώς φουλ επίθεση με όποιο κόστος. Δημιουργεί, σκοράρει με άνεση, αλλά η άμυνά της αποτελεί την χαρά κάθε αντιπάλου. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρόκειται για αγώνα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η Χοντ δυσκολεύεται πολύ στο σκοράρισμα, ενώ η Σάντνες είναι το ακριβώς αντίθετο, αφού σκοράρει με ευκολία, ενώ τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, εκτός έδρας. Χ2 και over 1.5 (1.93).

Βαθμολογία -

09/08/20232. Division: Group 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Έγκερσουντ Έγκερσουντ 35 14 11 2 1 31 9 22
2 Αρεντάλ Αρεντάλ 29 14 9 2 3 37 18 19
3 Λιν Λιν 27 12 9 0 3 34 9 25
4 Νότοντεν Νότοντεν 24 14 8 3 3 27 16 11
5 Κτζέλσας Κτζέλσας 23 13 7 2 4 15 11 4
6 Ορν-Χορντεν Ορν-Χορντεν 19 14 6 1 7 19 21 -2
7 Βαρντ Χάουγκεσουντ Βαρντ Χάουγκεσουντ 18 14 5 3 6 23 26 -3
8 Τραφ Τραφ 18 14 5 3 6 17 30 -13
9 Γκρόρουντ Γκρόρουντ 17 14 4 5 5 13 15 -2
10 Φραμ Λάβρικ Φραμ Λάβρικ 15 14 4 3 7 17 23 -6
11 Βαλερένγκα 2 Βαλερένγκα 2 13 14 4 1 9 15 41 -26
12 Άαλεσουντ 2 Άαλεσουντ 2 12 13 3 3 7 13 18 -5
13 Φλέκεροϊ Φλέκεροϊ 9 14 2 3 9 6 20 -14
14 Brattvåg Brattvåg 7 12 2 1 9 12 22 -10
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr