Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Αμφίρροπα ματς στην πρεμιέρα

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 08:50

Η Άρσεναλ μπορεί να ξεκινήσει με το δεξί την Πρέμιερ Λιγκ το Σάββατο, αλλού όμως παραμονεύουν εκπλήξεις.

Πρέμιερ Λιγκ: Αμφίρροπα ματς στην πρεμιέρα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Η Άρσεναλ τερμάτισε δεύτερη πέρσι και ενισχύθηκε στις μεταγραφές για να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, θέλει παρόμοιο ξεκίνημα με το περσινό, όταν κέρδισε και τα πέντε πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι αήττητη στα τελευταία 12 εντός με Νότιγχαμ σε όλες τις διοργανώσεις, με τελευταία ήττα το 1989. Μεταγραφικά, έσπασε το ρεκόρ της για τον μέσο Ράις από τη Γουέστ Χαμ, απέκτησε επίσης Τίμπερ (μπακ, Άγιαξ) και Χάβερτς (επιθετικός, Τσέλσι). Έφυγε ο μέσος Τζάκα. Εκτός Ζιντσένκο (μπακ), Λοκονγκά, Ελνένι (μέσοι), Ζεσούς (επιθετικός), αμφίβολοι Ζορζίνιο (μέσος), Νέλσον, Μπαλόγκουν (επιθετικοί).

Η Φόρεστ σώθηκε πέρσι τερματίζοντας 16η και θέλει μία πιο άνετη σεζόν φέτος. Κράτησε τον Στιβ Κούπερ, ο οποίος θέλει βελτίωση στα εκτός έδρας ματς, όπου η ομάδα του είχε πέρσι το χειρότερο ρεκόρ, με μόλις οκτώ πόντους. Μετά τέσσερις σερί ήττες σε πρεμιέρες πρωταθλήματος. Έκανε λιγότερες μεταγραφές από πέρσι, παίρνοντας Τέρνερ (τερμ., Άρσεναλ), Ελάνγκα (επιθ. Μαν. Γ.), Γουντ (επιθ., Νιούκαστλ) και Άινα (μπακ, Τορίνο). Έφυγαν αρκετοί παίκτες, κανένας όμως αναντικατάστατος. Εκτός Χένεσι (τερμ.), Ρίτσαρντς, Νιακατέ (μπακ), αμφίβολοι Φελίπε (μπακ) και Αβονίγι (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Άρσεναλ έχει τον πρώτο λόγο, ποντάρουμε σε νίκη με γκολ Σάκα ή Όντεγκααρντ.

Άρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1:1.23 Χ:6.70 2:12.00

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΦΟΥΛΑΜ

Η Έβερτον σώθηκε την τελευταία αγωνιστική πέρσι, τερματίζοντας στη 17η θέση, με την πρόσληψη του Σον Ντάις στον πάγκο να αποδεικνύεται κλειδί. Ποντάρει και φέτος στη δουλειά του προπονητή της, καθώς οι επενδύσεις στο ρόστερ είναι ελάχιστες. Πέρσι κέρδισε έξι εντός έδρας ματς όλη τη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, όλα χωρίς να δεχτεί γκολ και τα πέντε με ακριβές σκορ 1-0. Eκτός λόγω τραυματισμού ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός ΜακΝιλ και ο μέσος Κόουλμαν, αμφίβολος ο μπακ Ταρκόφσκι και το νέο απόκτημα, ο επιθετικός Ντανζούμα. Έφυγαν αρκετοί παίκτες, όπως ο μπακ Μίνα.

Η Φούλαμ αποτίναξε τον...βραχνά της ομάδας - «ασανσέρ» ανάμεσα στις δύο πρώτες κατηγορίες, μένοντας άνετα στην κατηγορία μέσω της 10ης θέσης και διεκδικώντας ακόμα και έξοδο στην Ευρώπη σε κάποιο σημείο της σεζόν. Μία παρόμοια χρονιά και φέτος θα ήταν ό, τι πρέπει για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος αντιστάθηκε στα πετροδόλαρα και παραμένει κάτοικος Λονδίνου. Πήρε τον επιθετικό Χιμένες (Γουλβς) και τον μπακ Μπάσι (Άγιαξ), δεν έχασε κάποιον βασικό, καθώς η μεταγραφή του αρχισκόρερ Μίτροβιτς στη Σ. Αραβία χάλασε προς το παρόν. Αμφίβολοι οι μέσοι Κέρνι, Παλίνια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Έβερτον δε φοβίζει, η Φούλαμ μπορεί να γίνει επικίνδυνη και να κλέψει το διπλό στην πρεμιέρα.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Η Μπόρνμουθ σώθηκε πέρσι τερματίζοντας 15η παρά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Ωστόσο άλλαξε προπονητή, με τον Γκάρι Ο' Νιλ να δίνει τη θέση του στον Άντονι Ιραόλα, που έκανε καλά πράγματα πέρσι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Κέρδισε μόνο τρία από τα τελευταία 11 περσινά εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, ενώ δέχτηκε τα περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις. Έκανε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, ξεχωρίζουν οι Ράντου (τερμ.), Κέρκεζ (μπακ), Φεβρ (μέσος) και Κλάιφερτ (επιθετικός), έφυγε ο μέσος Λέρμα. Eκτός Τάβερνιερ (μέσος), Σεμένιο, Σολάνκε (επιθετικοί), Κέλι, Σμιθ, Φρέντερικς (μπακ), Κρίστι (μέσος).

Η Γουέστ Χαμ δεν εντυπωσίασε πέρσι στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας 14η, όμως κέρδισε τρόπαιο μετά από πολλές δεκαετίες, κατακτώντας το Conference League. Κέρδισε μόνο δύο από τα τελευταία 17 εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος. Έφυγε με ποσό ρεκόρ ο μέσος Ράις, τέλος και ο μέσος Λανσίνι με τον επιθετικό Σκαμάκα. Θέλει τον μπακ Μαγκουάιρ της Γιουνάιτεντ και τον μέσο Ουόρντ - Πράουζ της Σαουθάμπτον, πήρε τον μέσο Άλβαρες από τον Άγιαξ. Eκτός ο επιθετικός Πακετά, ο οποίος αποτελεί και μεταγραφικό στόχο της Σίτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπόρνμουθ έχει πολλές απουσίες και αυτό μπορεί να της στοιχίσει, ενώ η Γουέστ Χαμ αποτελεί ερωτηματικό στη μετά – Ράις εποχή. Ισοπαλία με γκολ – γκολ.

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

ΜΠΡΑΙΤΟΝ & ΧΟΒ ΑΛΜΠΙΟΝ-ΛΟΥΤΟΝ

Η Μπράιτον έκανε την καλύτερη πορεία της ιστορίας της, τερματίζοντας έκτη και κερδίζοντας εισιτήριο για την Ευρώπη. Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ήταν από τους προπονητές της χρονιάς, και παίκτες όπως Μιτόμα, Μπουονανότε, Φέργκιουσον και Ενσίσο έκλεψαν την παράσταση. Ερωτηματικό όμως είναι το πώς θα ανταποκριθεί από Σεπτέμβριο, με ασυνήθιστες γι' αυτήν υποχρεώσεις σε Αγγλία και Ευρώπη. Έχασε τον τερματοφύλακα Σάντσεθ και τον μέσο ΜακΆλιστερ, αλλά ενισχύθηκε με τον γκολκίπερ Φερμπρούχεν, τους μέσους Νταχούντ, Μίλνερ και τον επιθετικό Ζοάο Πέδρο. Εκτός ο μέσος Μόντερ και ο μέσος Καϊσέδο που έχει προτάσεις.

Η Λούτον μέσω πλέι - οφ της Τσάμπιονσιπ ανέβηκε πρώτη φορά στα «σαλόνια» μετά το 1982, οπότε πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς, έχει δύσκολο ξεκίνημα, με συνεχή εκτός έδρας παιχνίδια, μέχρι να ετοιμαστεί το γήπεδό της για την Πρέμιερ Λιγκ. Τελευταία νίκη στην έδρα της Μπράιτον ήταν το 1983. Στις μεταγραφές, πήρε καλούς παίκτες από την Τσάμπιονσιπ, όπως τον μπακ Άντερσον και τον επιθετικό Ογκμπένε, ενώ απέκτησε επίσης τον μέσο Τσονγκ και τον μπακ Καμπορέ. Εκτός οι μπακ Μπερκ, Όσο, Ποτς και ο μέσος Κλαρκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ζοάο Πέδρο έκανε καλές εμφανίσεις στην προετοιμασία για την Μπράιτον και ποντάρουμε να σκοράρει στο ντεμπούτο του.

Μπράιτον – Λούτον 1:1.37 Χ:5.20 2:8.40

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τερμάτισε πέρσι 2η στην Τσάμπιονσιπ και επέστρεψε στα «σαλόνια» μετά από 2 χρόνια απουσίας. Η ομάδα του Πολ Χεκινγκμπότομ όμως αναμένεται να δυσκολευτεί, καθώς μέχρι στιγμής το ρόστερ της δε δείχνει δυνατό και στηρίζεται κυρίως σε βετεράνους και πολύ νεαρούς. Θα χρειαστεί άμεσα ενισχύσεις, καθώς έχασε τον κορυφαίο επιθετικό Εντιάι, τον πολύτιμο μέσο Μπέργκε και τους ΜακΑτι, Μπόιλ, που έκαναν καλή σεζόν πέρσι. Οι μεταγραφές ήταν από το κάτω ράφι. Eκτός Φλεκ, Μπογκλ, Νόρινγκτον - Ντέιβις (μπακ), Κουλιμπαλί (μέσος), Μπρούστερ (επιθετικός), αμφίβολοι Νόργουντ (μέσος), Τζέμπισον, ΜακΜπέρνι (επιθετικοί).

Η Πάλας χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή τον Μάρτιο, με τον έμπειρο Ρόι Χότζσον να επιστρέφει, προκειμένου να σωθεί τελικά άνετα, τερματίζοντας 11η. Οι Λονδρέζοι όμως έχασαν αρκετούς βασικούς το καλοκαίρι και κινδυνεύουν να χάσουν κι άλλους, οπότε περιμένουν ενίσχυση στον τελευταίο μήνα των μεταγραφών. Παρελθόν αποτελεί πλέον ο ηγέτης των προηγούμενων ετών, ο εξτρέμ Ζαχά, έφυγε επίσης ο τερματοφύλακας Μπάτλαντ και ο μέσος Μιλιβόγεβιτς. Ξεχώρισε η απόκτηση του μέσου Λέρμα απο την Μπόρνμουθ. Εκτός ο καλός μέσος Ολίσε και ο επιθετικός Ματέους, αμφίβολος ο μπακ Μίτσελ και ο μέσος Χιούζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Έζε, από τους κορυφαίους της Πάλας, έχει παράδοση σκοραρίσματος απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και μπορεί να την πληγώσει ξανά.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Νιούκαστλ έκανε τρομερή σεζόν πέρσι τερματίζοντας τέταρτη και κερδίζοντας εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Έντι Χάου, είχε τις λιγότερες ήττες μαζί με την πρωταθλήτρια Σίτι (5), ενώ εντός έχασε μόνο από Λίβερπουλ και Άρσεναλ. Είναι αήττητη στα τελευταία 14 εντός πρωταθλήματος από τη Βίλα, με τελευταία ήττα το 2005. Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν ως τώρα ο μπακ Λιβραμέντο και οι μέσοι Τονάλι, Χ. Μπαρνς, έφυγε ο επιθετικός Γουντ και ο εξτρέμ Σεντ Μαξιμέν. Εκτός ο μπακ Κραφτ, Μανκίγιο, αμφίβολος ο μπακ Σερ και ο μέσος Γουίλοκ.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Άστον Βίλα έκανε τρομερή πορεία από τότε που την ανέλαβε ο Ουνάι Έμερι και με μόλις δύο ήττες τις τελευταίες 15 αγωνιστικές, τερμάτισε 7η και βγήκε Ευρώπη. Το καλοκαίρι προσέλαβε τον τρομερό Μόντσι ως διευθυντή ποδοσφαίρου και έσπασε δύο φορές το μεταγραφικό της ρεκόρ, οπότε μπαίνει με ενθουσιασμό στη νέα σεζόν. Έγιναν πολύ καλές κινήσεις, με τον μπακ Τόρες (Βιγιαρεάλ), τον μέσο Τίλεμανς (Λέστερ) και τον επιθετικό Ντιαμπί (Λεβερκούζεν). Ποντάρει πάντα στον Ουότκινς (11 γκολ-2 ασίστ στα τελευταία 12 ματς πρωταθλήματος). Εκτός ο μπακ Μορένο, οι μέσοι Μπουενδία, Ράμζι, Τραορέ, Ντεντόνκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς, οι δύο ομάδες έπαιξαν φιλικό στην προετοιμασία και αναδείχτηκαν ισόπαλες, δε θα μας κάνει εντύπωση αν γίνει το ίδιο.

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 1:1.80 Χ:3.90 2:4.40

Βαθμολογία -

12/08/2023Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άρσεναλ Άρσεναλ 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Μπέρνλι Μπέρνλι 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Τσέλσι Τσέλσι 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Έβερτον Έβερτον 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Φούλαμ Φούλαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Λούτον Λούτον 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Τότεναμ Τότεναμ 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Γουλβς Γουλβς 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr