Ποδόσφαιρο

Α' Αυστρίας: Ψάχνουν τη νίκη Λίντσερ και Στουρμ Γκρατς

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 - 03:16

Η Στουρμ Γκρατς θέλει να αφήσει πίσω την απογοήτευσή της με μία νίκη, ενώ ευκαιρία για τρίποντο έχει και η Λίντσερ. 

Α' Αυστρίας: Ψάχνουν τη νίκη Λίντσερ και Στουρμ Γκρατς

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Αυστρίας.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΛΟΥΣΤΕΝΑΟΥ-ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (18:00)

Δίκαιη ισοπαλία με την Βόλφσμπεργκερ και ας δέχτηκε την ισοφάριση στην τελευταία φάση του αγώνα. Η ομάδα του Μάρκους Μάντερ έχασε την ευκαιρία για την πρώτη νίκη της σεζόν ενώ μαζί με την περσινή χρονιά δεν έχει νίκη για πέντε παιχνίδια (0/3/2). Το πρόβλημά της είναι η άμυνα καθώς επιτρέπει τις περισσότερες τελικές (16,4) στους αντιπάλους ανά παιχνίδι και φυσικά δεν έχει κρατήσει το μηδέν φέτος. Λογικά εκτός ο βασικός φορ Φρίντρικας (2 ματς/2 γκολ).

Έπαιξε με παίκτη λιγότερο για μια ώρα απέναντι στην Κλάγκενφουρτ αλλά ήταν αυτή που άγγιξε τη νίκη με δοκάρι του Άφενγκρουμπερ στις καθυστερήσεις. Έχασε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα και έβγαλε, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την Ευρώπη, κούραση. Μεσοβδόμαδα έπαιξε το δεύτερο ματς με την PSV Άιντχοφεν για τα προκριματικά του Champions League και έχασε ξανά 3-1. Έτσι αποκλείστηκε όπως ήταν φυσιολογικό πανηγυρικά από τα προκριματικά. Μαζί με την Σάλτσμπουργκ οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν δεχτεί γκολ. Τιμωρημένος ο μπακ Σνεγκ (3 ματς/1 ασίστ).

Eκτίμηση: Απογοητευμένη η Στουρμ Γκρατς μπορεί να φανεί ευάλωτη. Goal/goal (1.65).

ΣΒΑΡΟΦΣΚΙ ΒΑΤΕΝΣ-ΛΙΝΤΣΕΡ (18:00)

Άτυχη γιατί λύγισε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Άλταχ αλλά δεν άξιζε να πάρει αποτέλεσμα. Η ομάδα του Σίλμπερμπεργκερ είναι πλέον η μοναδική που δεν έχει ούτε έναν βαθμό μετά από τρεις αγώνες και σίγουρα υπάρχει προβληματισμός. “Με τέτοια εικόνα δεν έχουμε καμία τύχη φέτος” δήλωσε ο κόουτς που πρέπει να αρχίσει να αγχώνεται. Χωρίς νίκη στο γήπεδό της στους πέντε τελευταίους αγώνες (0/3/2) πρωταθλήματος. Απουσιάζει ο κεντρικός αμυντικός Μπάχερ (1 ματς) λόγω τραυματισμού.

Πήρε άνετα τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της πόλης απέναντι στην Μπλάου-Βάις μετά το 1997. Σε τρεις αγώνες φέτος η ομάδα του Τόμας Ζάντεγκερ έχει δώσει ισάριθμα Under 2,5 καθώς είναι αρκετά προσεκτική αμυντικά και φτιάχνει λίγες καλές φάσεις (xGoals 3,81 φέτος τρίτη χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα). Εκτός έδρας νίκησε τελευταία φορά στις αρχές Μαρτίου στην έδρα της Βάτενς και από τότε είναι επτά ματς χωρίς νίκη (0/5/2). Δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες για το ματς.

Eκτίμηση: H Λίντσερ δεν έχει ξεκινήσει με τον τρόπο που θα ήθελε, αλλά σήμερα έχει ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο. 2 (1.70).

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ-ΑΛΤΑΧ (20:30)

Δεν κατάφερε να απειλήσει την Στουρμ Γκρατς αν και έπαιξε με παίκτη παραπάνω για μια ώρα. Λίγο έλειψε να το χάσει το ματς στις καθυστερήσεις. Αν και έχει σκοράρει πέντε φορές φέτος έχει τον δεύτερο χειρότερο δείκτη xGoals (2,71) που δείχνει ότι δυσκολεύεται δημιουργικά. Στο γήπεδό της είναι αήττητη για τέσσερις αγώνες (1/3/0) και όλοι έχουν λήξει Goal/Goal. Διαθέσιμος μετά από τραυματισμό ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Ρόμπατς. Κανένα σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού για τον κόουτς Πακουλτ.

Καλύτερη από την Βάτενς σε όλο το παιχνίδι αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο που άξιζε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Έδιωξε αρκετό άγχος από πάνω της πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και την πρώτη νίκη της φέτος στο πρωτάθλημα. Ο κόουτς Στάντφεστ είδε τους παίκτες του να δουλεύουν καλά αμυντικά και δήλωσε ικανοποιημένος. Πρέπει να βελτιωθεί στην κατοχή μπάλας καθώς με 35,5% είναι η χειρότερη στο πρωτάθλημα. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Νέλσον και ο επιθετικός Μπούκτα.

Eκτίμηση: Η Αούστρια αρέσκεται σε ανοιχτά παιχνίδια και μπορεί να ακολουθήσει στον ρυθμό η Άλταχ. Over 2.5 (1.70).

Βαθμολογία -

18/08/2023Bundesliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σάλτσμπουργκ Σάλτσμπουργκ 9 3 3 0 0 7 0 7
2 Στουρμ Γκρατς Στουρμ Γκρατς 7 3 2 1 0 5 0 5
3 Αούστρια Κλάγκενφουρτ Αούστρια Κλάγκενφουρτ 5 3 1 2 0 5 3 2
4 Βόλφσμπεργκερ Βόλφσμπεργκερ 5 3 1 2 0 5 4 1
5 Χάρτμπεργκ Χάρτμπεργκ 5 3 1 2 0 6 5 1
6 Ραπίντ Βιέννης Ραπίντ Βιέννης 4 3 1 1 1 5 2 3
7 Λιντζ Λασκ Λιντζ Λασκ 4 3 1 1 1 3 3 0
8 Αούστρια Βιέννης Αούστρια Βιέννης 3 3 1 0 2 2 5 -3
9 Αλτάχ Αλτάχ 3 3 1 0 2 1 6 -5
10 Αούστρια Λουστενάου Αούστρια Λουστενάου 2 3 0 2 1 3 5 -2
11 Μπλάου Βάις Λιντς Μπλάου Βάις Λιντς 1 3 0 1 2 4 7 -3
12 WSG Τιρόλ WSG Τιρόλ 0 3 0 0 3 1 7 -6
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr