Ποδόσφαιρο

Α’ Νορβηγίας: Συνεχίζει το σερί η Βίκινγκ

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 - 04:38

Δυνατές αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα Νορβηγίας. Με την Βίκινγκ, να αναμένεται να πάρει ακόμα μια νίκη, για να συνεχίσει το σερί της.

Α’ Νορβηγίας: Συνεχίζει το σερί η Βίκινγκ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Νορβηγίας.

ΒΙΚΙΝΓΚ-ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Απίθανη είναι η πορεία της Βίκινγκ στην Ελίτσεριέν όπου δίχως κανείς να το περιμένει καμαρώνει πλέον στην κορυφή της κατάταξης ! Εννιά συνεχόμενες νίκες ο απίστευτος απολογισμός για την ομάδα από τον Στάβανγκερ άπαντες στις τάξεις της πετούν στον έβδομο ουρανό. Εκπληκτική η επιθετική λειτουργία, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες σ κάθε ματς, σκοράρει με άνεση, το ίδιο έκανε και στην απαιτητική αποστολή στο Λίλεστρομ. Μοναδικό ψεγάδι η άμυνα. Γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Η Στάμπαεκ εξακολουθεί να την κατηφορική πορεία της που την έχει οδηγήσει στην επικίνδυνη ζώνη. Κάκιστη εμφάνιση και συντριβή στην αναμέτρηση με την Οντ Γκρένλαντ, απλά επιβεβαίωσε την κρίση που διάγει η ομάδα από το Όσλο. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες, εννιά ματς δίχως νίκη ο αποκαρδιωτικός απολογισμός. Παραμένει το θέμα στη δημιουργία, δεν έχει σκοράρει στα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια. Σε δύσκολη θέση παραμένει ο κόουτς των κυανόλευκων Λαρς Μπόχινεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βίκινγκ έφτασε την πρώτη θέση, ενώ συνεχίζει το σερί της, με εννιά συνεχόμενες νίκες. Από την άλλη η Στάμπαεκ, είναι σε κακή κατάσταση. Άσσος και over 2.5 (1.90)

ΜΠΡΑΝ-ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ

Η Μπραν προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη και αυτές για το πρωτάθλημα. Την περασμένη Πέμπτη υποδέχθηκε την Αρούκα σε επαναληπτικό για τον τρίτο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ προσπαθεί να μείνει κοντά στην μάχη για μια θέση στην τριάδα της κατάταξης της Ελίτσεριέν. Πολύ καλή εμφάνιση στο Χάμαρ, δεν… μάσησε από το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων σε ματς με πολλές κίτρινες κάρτες. Under 2,5 γκολ και No Goal τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

Πως και πως περίμεναν στην Άαλεσουντ το ματς με την Χαμ Καμ για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους έδινε ώθηση για να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατάταξης. Σε καταστροφή εξελίχθηκε και αυτή η συνάντηση. Κάκιστη εμφάνιση, δίκαιη ήττα και πλέον δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό οι οράνιε. Πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια, τα τέσσερα εξ’ αυτών εξελίχθηκαν σε όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπραν έχει υψηλή ψυχολογία, μετά την πρόκριση της στην Ευρώπη. Και τώρα αναμένεται να κάνει ροτέισον ενόψει τους αγώνα με την Αλκμάαρ. Όμως παραμένει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, επί της Άαλεσουντ. Άσσος και over 3.5 (2.07)

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με μια σούπερ τριπλή προσφορά*. Δωρεάν χωρίς κατάθεση.

ΤΡΟΜΣΟ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

Η Τρόμσο ξεπέρασε την κοιλιά που έκανε στα μισά της σεζόν, βρήκε ξανά την δυναμική και την αυτοκυριαρχία της και εξαπολύει εκ νέου αντεπίθεση για τον τίτλο. Εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην ποιοτική Λίλεστρομ, θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Τρεις συνεχόμενες νίκες στο ενεργητικό των βόρειων που ποντάρουν στην δημιουργία και την ευχέρεια που τους χαρακτηρίζει στο σκοράρισμα. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Η Σάντεφιορντ διάγει την καλύτερη περίοδο στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από δύο μαζεμένες νίκες επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα παίρνοντας παλικαρίσια ισοπαλία από την Μόλντε και έστω και οριακά βγήκε για πρώτη φορά από την επικίνδυνη ζώνη. Οι «φαλαινοθήρες» έχουν άνεση στο σκοράρισμα, αλλά δέχονται επίσης εύκολα τέρματα. Τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τρόμσο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ παραμένει αήττητη εντός έδρας, στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Άσσος και over 2.5 (2.10)

ΧΑΜ ΚΑΜ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Η Χαμ Καμ συνεχίζει την θετική της πορεία στο δεύτερο μισό της περιόδου και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το σπουδαίο διπλό στο Άαλεσουντ. Τρίποντο οξυγόνο στην προσπάθεια να κρατηθεί πάνω ;από την επικίνδυνη ζώνη. Τέσσερις νίκες στα έξι πιο πρόσφατα ματς επιβεβαιώνουν την τρέχουσα δυναμική των πράσινων. Η ομάδα από το Χάμαρ σκοράρει με άνεση αλλά δέχεται εξίσου εύκολα τέρματα. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα ματς.

Η Ρόζενμποργκ βρίσκεται στην καλύτερή της φάση, καταφέρνοντας να στέκεται σε υψηλό επίπεδο αν και αγωνίζεται παράλληλα εντός και εκτός συνόρων. Την περασμένη Πέμπτη έπαιξε στην Σκωτία κόντρα στην Χαρτς για το Κόνφερενς Λιγκ και αποκλείστηκε. Στην Ελίτσεριέν βρήκε επιτέλους ρυθμό ανάλογο των δυνατοτήτων της και πανηγύρισε τέσσερις μαζεμένες νίκες, Δύσκολα θα προλάβει την τριάδα, αλλά δεν προτίθεται να βγάλει το πόδι από το γκάζι. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χαμ Καμ έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία να αντιμετωπίσει την Ρόζενμποργκ. Η οποία έχει βελτιωθεί, έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και δεν έχει πλέον υποχρεώσεις στην Ευρώπη. 2 (2.50)

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Η Χάουγκεσουντ παλεύει για να κρατηθεί μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις και η ισοπαλία στο Όσλο κόντρα στην ιδίων στόχων Βαλερένγκα βοηθά ψυχολογικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Αγωνιστικά ακόμα έχει θέματα κυρίως στην αμυντική λειτουργία όπου αδυνατεί να κρατήσει καθαρή εστία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Μόνο μία νίκη στα έξι παιχνίδια μετρούν οι «γλάροι».

Η Μπόντο εξακολουθεί αν δίνει τη μάχη σε διπλό ταμπλό. Την περασμένη Πέμπτη πήγε στην Αρμενία για να αντιμετωπίσει την Πιούνικ Γερεβάν σε επαναληπτικό για τον τρίτο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ όπου πιθανότατα θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα δίνει μάχη σώμα με σώμα με την Βικινγκ για τον τίτλο στην Ελιτσεριέν. Ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής, ήταν η δεύτερη μαζεμένη ήττα στο πρωτάθλημα οφείλει να αντιδράσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χάουγκεσουντ δεν έχει καθόλου καλή εικόνα, ενώ η Μπόντο Γκλιμτ είναι το αντίθετο. Τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Ευρώπη και τώρα θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα. 2 και over 2.5 (2.00)

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Στρομσγκόντσετ προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, αλλά κόντρα στην παραπαίουσα Σάρπσμποργκ βρήκε την αυτοκυριαρχία της και την ευκαιρία που επιζητούσε για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Διπλό ψυχολογίας κυρίως για την ομάδα από το Ντράμεν που άφησε πίσω κακές σκέψεις σχετικά με την επικίνδυνη ζώνη. Ζητούμενο για τους μπλε η βελτίωση στην άμυνα, καθώς έχουν δεχθεί γκολ και στα έξι πιο πρόσφατα ματς.

Η Λίλεστρομ εξακολουθεί να διάγει περίοδο αγωνιστικής κοιλιάς στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Κόντρα στην ποιοτική και φορμαρισμένη Βίκινγκ πλήρωσε για μια ακόμα φορά τις αδυναμίες της στην αμυντική λειτουργία και ηττήθηκε εύκολα και δίκαια,. Τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, δυσκολεύει η προσπάθεια διεκδίκησης θέσης στην πρώτη τριάδα της κατάταξης. Στην επίθεση οι κιτρινόμαυροι δημιουργούν και σκοράρουν με άνεση. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες δεν έχουν καλή εικόνα στα τελευταία παιχνίδια, ενώ έχουν έντονη αντιπαλότητα μεταξύ τους. Βέβαια η Λίλεστρομ, φαίνεται να είναι σε χειρότερη μοίρα από την γηπεδούχο. G/G και over 2.5 (1.82)

Προσφορά γνωριμίας* από τη Novibet και την Cosmote TV

Βαθμολογία -

20/08/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 41 18 13 2 3 45 21 24
2 Βίκινγκ Βίκινγκ 41 18 13 2 3 42 25 17
3 Τρόμσο Τρόμσο 36 17 11 3 3 26 15 11
4 Μόλντε Μόλντε 33 18 10 3 5 41 21 20
5 Μπραν Μπραν 30 18 9 3 6 30 23 7
6 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 29 18 9 2 7 34 29 5
7 Οντ Οντ 25 18 7 4 7 21 19 2
8 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 25 18 7 4 7 23 25 -2
9 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 24 18 7 3 8 30 33 -3
10 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 23 18 7 2 9 22 23 -1
11 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 19 18 5 4 9 17 26 -9
12 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 19 18 6 1 11 22 39 -17
13 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 17 17 4 5 8 27 35 -8
14 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 16 17 4 4 9 17 29 -12
15 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 15 17 4 3 10 22 30 -8
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 10 18 3 1 14 12 38 -26
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr