Ποδόσφαιρο

Β’ Νορβηγίας: Μάχη κορυφής

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 - 12:29

Δυνατές αναμετρήσεις για την δεύτερη κατηγορία της Νορβηγίας. Με την Κονγκσβίγκερ και την Φρέντρικσταντ, να έρχονται αντιμέτωπες σε μάχη για την κορυφή.

Β’ Νορβηγίας: Μάχη κορυφής

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β’ Νορβηγίας.

ΟΣΛΟ-ΧΟΝΤ

Η ΚΦΟΥΜ προερχόταν από σειρά καλών εμφανίσεων και τα΄4σσερις συνεχόμενες νίκες, αλλά στην αποστολή της στο Τροντχάιμ έκανες πισωγύρισμα. Κάκιστη εμφάνιση ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, ενώ μπροστά έχει την ποιότητα και σκοράρει ακόμα και στις λιγότερο καλές ημέρες της. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς για την ομάδα από το Όσλο.

Η Χοντ προερχόταν από πέντε συνεχόμενες ήττες, αλλά στην κομική αναμέτρηση με την ουραγό Σκέιντ πήρε την πολυπόθητη νίκη. Έβαλε φρένο στον αγωνιστικό και ψυχολογικό κατήφορο, μένει τώρα να δώσει συνέχεια για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Οι «ιππότες» δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν την έδρα ενώ τους λείπει και το εύκολο γκολ. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΚΦΟΥΜ πάρα την τελευταία της ήττα, έχει δείξει εξαιρετική εικόνα, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ενώ είναι άκρως ανώτερη της Χοντ. Άσσος -1 Α.Χ. (1.85)

Super Προσφορά* για την πρόκριση του Παναθηναϊκού από την Novibet

ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ-ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ

Η Κονγκσβίγκερ ενεπλάκη σε ένα ακόμα ματς ροντέο και πήρε την ισοπαλία στην απαιτητική έδρα της Σόγκνταλ. Παραμένει πάντως στην προνομιούχο δυάδα που οδηγεί στην άνοδο στην Ελίτσεριέν καθώς στηρίζεται στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία και την άνεση στο σκοράρισμα. Τα έξι ποιο πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Φρέντρικσταντ εξακολουθεί αν συνδυάζει το θέαμα με την ουσία, τις καλές εμφανίσεις και τα γκολ και βρίσκεται δικαιολογημένα στην κορυφή της κατάταξης στην Ομπεσλίγκεν. Καταπληκτική εμφάνιση, ίσως η καλύτερη της σεζόν κόντρα στην ποιοτική Κρίστιανσουντ που δίνει ψυχολογία στην κούρσα για την άνοδος τα μεγάλα σαλόνια. Μοναδικό ψεγάδι για τους «βασιλικούς» η άνεση με την οποία δέχονται τέρματα. Και τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Έρχονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες που διεκδικούν την κορυφή, ενώ η σεζόν πλησιάζει στο τέλος. Και οι δύο ομάδες σκοράρουν με σχετική άνεση. G/G (1.70)

ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ-ΣΑΝΤΝΕΣ

Η Κρίστιανσουντ στόχευε στο ματς με την πρωτοπόρο Φρέντρικσταντ ώστε να στείλει μήνυμα στον ανταγωνισμό πως πλησιάζει για την κορυφή, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Η ομάδα με το υψηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και περιορίζεται σε μάχη για να παίξει στα πλέι οφ ώστε να κερδίσει την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία, δεν φθάνει η άνεση που την χαρακτηρίζει στο σκοράρισμα. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,.5 γκολ.

Στην καλύτερη φόρμα της περιόδου βρίσκεται η Σάντνες που επιτέλους αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες του ρόστερ της. Εξαιρετική εμφάνιση και στο Γκρίμσταντ όπου θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα πιο εύκολα την Γιέρβ, πλέον ελπίζει βάσιμα πως θα προλάβει το τρένο για τα πλέι οφ ανόδου που αποτελεί και φέτος τον στόχο των γαλάζιων. Οι «λύκοι»… δαγκώνουν εσχάτως στην άμυνα. Δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κρίστιανσουντ έρχεται μετά από μεγάλη ήττα, αν και είναι εξαιρετική εντός έδρας. Ενώ δεν δυσκολεύεται να δεχτεί γκολ. Η Σάντνες τα πηγαίνει καλά εκτός έδρας, καθώς σκοράρει με ευκολία. Άσσος και G/G (2.75)

ΜΙΟΝΤΑΛΕΝ-ΓΙΕΡΒ

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η Μιοντάλεν, η οποία συνετρίβη και στην αποστολή της κόντρα στην νεοφώτιστη Μος. Ομάδα υψηλού μπάτζετ που ξεκίνησε την σεζόν με στόχο την άνοδο πλέον παραπαίει οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι «βιολέ» πληρώνουν την κάκιστη αμυντική λειτουργία και έτσι πάει στράφι η άνεση που τους χαρακτηρίζει την δημιουργία και το σκοράρισμα. Πέντε ήττες στα έξι πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ στα τρία τελευταία ματς.

Η Γιέρβ εξακολουθεί να υπολειτουργεί σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της σεζόν. Αντί να δι9εκεικεί την άνοδο ταλανίζεται στα μισά της κατάταξης πληρώνοντας κατά κύριο λόγο τις αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία. Μόνο μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα ματς ο πενιχρός απολογισμός για την ομάδα από το Γκρίμσταντ. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς των κυανοκίτρινων.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μιοντάλεν θέλει να επιστρέψει στις νίκες, καθώς παίζει μια μέρα μετά τα γενέθλια της ομάδας. Ενώ η Γιέρβ, έχει πολύ άσχημη εικόνα, κυρίως εκτός έδρας και ψάχνει να βελτιωθεί. G/G και over 2.5 (1.75)

ΜΠΡΙΝΕ-ΜΟΣ

Η Μπρίνε εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από αγωνιστική διπροσωπία. Στις εντός έδρας αναμετρήσεις της είναι δυναμική και αποτελεσματική και μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες στο γήπεδό της. Αντίθετα, στις εξόδους είναι υποτονική και προέρχεται από τρεις μαζεμένες ήττες. Κι στο Ασάνε περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο ηττήθηκε δίκαια από αντίπαλο θεωρητικά στα μέτρα της. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η επιθετική της διάθεση/. Γκολ-γκολ και όβερ 2,.5 γκολ εξελίχθηκαν τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφταα ματς.

Η Μος προερχόταν από μίνι αρνητικό σερί τριών αγώνων δίχως νίκη,. Αλλά κόντρα στην Μιοντάλεν έδειξε χαρακτήρα και ποιότητα και πήρε μια εμφατική νίκη ουσίας και ψυχολογίας. Οι νεοφώτιστοι στην καλή τους μέρα έχουν δείξει πως μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά έχουν θέματα με την αστάθεια στην απόδοση. Οι κιτρινόμαυροι δίνουν σημασία στην επιθετική λειτουργία, αλλά δέχονται εύκολα τέρματα. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρίνε έχει βελτιωθεί πολύ και δείχνει εξαιρετική εικόνα τελευταία. Ενώ η Μος τα πηγαίνει καλά κυρίως στην έδρα της και όχι εκτός. Άσσος (2.20)

Μπράγκα – Παναθηναϊκός με Moneyback* στο 0-0 και με μια Σούπερ Προσφορά* στο Pamestoixima.gr

ΡΑΟΥΦΟΣ-ΣΟΓΚΝΤΑΛ

Ακόμα μια ποιοτική εμφάνιση κατέγραψε στο ενεργητικό της η Ράουφος και επικράτησε δίκαια της θεωρητικά ανώτερης Σταρτ. Τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός που την βάζει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης θέσης στα πλέι οφ για την άνοδο. Οι κιτρινόμαυροι αγωνίζονται φουλ επιθετικά, δημιουργούν και σκοράρουν με άνεση, αλλά έχουν θέματα στην άμυνα. Και τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Σόγκνταλ είναι μια ποιοτική ομάδα υψηλού μπάζτετ αλλά δεν μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει για να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο. Μπορεί να δημιουργεί και αν σκοράρει με άνεση, αλλά δεν βρίσκει λύσεις; Στα μετόπισθεν όπου δέχεται με άνεση γκολ. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Και κόντρα στην ποιοτική Κόνγκσβιγκερ ήταν καλύτερη είχε την υπεροχή και περισσότερες ευκαιρίες αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην ισοπαλία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ράουφος έχει εξαιρετική φόρμα τον τελευταίο καιρό και τώρα κοιτάζει ψηλά. Αλλά φαίνεται να έχει φτάσει στο όριο της. Η Σόγκνταλ μπορεί να δυσκολεύεται λίγο, αλλά εξακολουθεί να πιέζει για την άνοδο. Ριψοκίνδυνο αλλά αξίζει το 2 (2.35)

ΣΚΕΙΝΤ-ΡΑΝΧΑΙΜ

Η Σκέιντ είναι η χειρότερη ομάδα στην Ομπεσλίγκεν και το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Σε άτυπο τελικό παραμονής κόντρα στην εξίσου ντεφορμέ και ιδίων στόχων Χοντ ηττήθηκε εύκολα, θα μπορούσε να δεχθεί περισσότερα τέρματα. Αποκαρδιωτική εμφάνιση, πλέον άπαντες στις τάξεις της ομάδας του Όσλο αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες σωτηρίας. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ένας πόντος σε οκτώ ματς, δύο γκολ ενεργητικό στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Η Ρανχάιμ άφησε πίσω της την κοιλιά των επτά συνεχόμενων ηττών. Δύο πολύ καλές εμφανίσεις και ισάριθμες νίκες., ιδιαίτερα η πιο πρόσφατη κόντρα στην ποιοτική ΚΦΟΥΜ Όσλο επιβεβαιώνει πως η ομάδα από το Τροντχάιμ είναι σε θέση να εξαπολύσει αντεπίθεση για την άνοδο, έστω μέσω των πλέι οφ. Βασικό ζητούμενο εξακολουθεί να παραμένει η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2.5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σκέιντ θέλει να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη, με την αλλαγή προπονητή. Ενώ η Ρανχάιμ, έχει βελτιώσει την εικόνα της τον τελευταίο καιρό. Χωρίς να σκοράρει πολύ, εκτός έδρας. 2-3 G (2.18)

Μπράγκα – Παναθηναϊκός με Moneyback* στο 0-0 και με μια Σούπερ Προσφορά* στο Pamestoixima.gr

ΣΤΑΡΤ-ΑΣΑΝΕ

Η Σταρτ προερχόταν από τέσσερα ματς στα οποία μετρούσε τρεις νίκες και μία ισοπαλία, αλλά στην αποστολή στο Ράουφος λειτούργησε υποτονικά και υπέστη ήττα πισωγύρισμα. Εξακολουθεί αν παραμένει στην ζώνη των πλέι οφ για την άνοδο, αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος στη φετινή περίοδο για την ομάδα από το Κρίστιανσουντ. Η έδρα αποτελεί το μεγάλο της όπλο από τη στιγμή που μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες το γήπεδό της.

Η Ασάνε κέρδισε το στοχευμένο ματς με την Μπρίνε και με δύο νίκες στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια πήρε οξυγόνο στη μάχη που δίνει για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, Οι «οράνιε» είναι μια άκρως επιθετικογενής ομάδα που σκοράρει με άνεση, αλλά δεν βρίσκει λύσεις στην άμυνα. Και τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Πολύ πιο αποτελεσματική στην έδρα της, ενώ στις εξόδους μετρά έναν πόντο στα τρία πιο πρόσφατα εκτός έδρας ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σταρτ τα πηγαίνει εξαιρετικά στην έδρα της, αλλά έχουν γίνει μερικές αλλαγές στο ρόστερ της. Από την άλλη η Ασάνε, πήρε νίκη ψυχολογίας και σκοράρει εύκολα, αλλά δεν είναι πειστική. G/G και over 2.5 (1.60)

Βαθμολογία -

23/08/20232. Division: Group 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Έγκερσουντ Έγκερσουντ 38 16 12 2 2 38 11 27
2 Λιν Λιν 36 15 12 0 3 39 11 28
3 Νότοντεν Νότοντεν 30 16 10 3 3 30 17 13
4 Αρεντάλ Αρεντάλ 29 16 9 2 5 37 24 13
5 Κτζέλσας Κτζέλσας 25 16 7 4 5 16 13 3
6 Γκρόρουντ Γκρόρουντ 23 16 6 5 5 17 16 1
7 Ορν-Χορντεν Ορν-Χορντεν 20 16 6 2 8 20 28 -8
8 Βαρντ Χάουγκεσουντ Βαρντ Χάουγκεσουντ 19 16 5 4 7 24 28 -4
9 Τραφ Τραφ 19 16 5 4 7 21 35 -14
10 Fram Fram 16 16 4 4 8 20 27 -7
11 Βαλερένγκα 2 Βαλερένγκα 2 16 16 5 1 10 18 44 -26
12 Φλέκεροϊ Φλέκεροϊ 15 16 4 3 9 11 21 -10
13 Άαλεσουντ 2 Άαλεσουντ 2 12 15 3 3 9 14 21 -7
14 Brattvåg Brattvåg 10 14 3 1 10 16 25 -9
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr