Ποδόσφαιρο

Προκ. Conference League: Πλζεν και Μπόντο καθαρίζουν την πρόκριση!

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 01:40

Σπουδαίες αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, με πολύ σασπένς και πολλά γκολ! 

Προκ. Conference League: Πλζεν και Μπόντο καθαρίζουν την πρόκριση!

Εκτιμήσεις, αναλύσεις και livescores για τα προκριματικά του Europa Conference League.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ-ΣΕΠΣΙ

Δεν πρόσεξε στο πρώτο ματς και τη πλήρωσε, αλλιώς θα είχε φύγει με το διπλό από τη Ρουμανία την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως και να ‘χει, η Μπόντο παραμένει φαβορί για τη πρόκριση από αυτό το ζευγάρι. Εξάλλου είναι μια ομάδα που έχει αποκτήσει άλλο κύρος σιγά σιγά στην Ευρώπη και δείχνει πως ανήκει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η μετάθεση του εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τη Στρομσγκόντσετ ορίστηκε για τον Οκτώβριο. Έτσι είχε την ευκαιρία να συγκεντρωθεί εδώ. Εξάλλου γίνεται μεγάλη μάχη και στο πρωτάθλημα. Η επιστροφή στα εγχώρια θα γίνει στις 3/9, με εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Χαμ Καμ.

Οι Ρουμάνοι δυσκολεύονται στο να πάρουν νίκες, αλλά τη ζημιά τους την έκαναν στο προηγούμενο ματς, και αυτό τους δίνει ελπίδες. Όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζει το τρομερό αήττητο σερί της, έχοντας φτάσει τα έντεκα ματς την εφετινή σεζόν χωρίς ήττα. Φυσικά παραμένει όνειρο η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο και μένει να φανεί αν μπορεί να το ολοκληρώσει απόψε. Αναβλήθηκε ο αγώνας πρωταθλήματος με την Πολιτέχνικα Ιάσι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ χαμηλά ο άσος δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Η Σέπσι θα το παλέψει και δείχνει πως ξέρει να σκοράρει. Το ίδιο όμως και η Μπόντο. Over 3.5 (2.00).

ΜΠΡΕΙΝΤΑΜΠΛΙΚ-ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Μεγάλη νίκη για την Μπρειντάμπλικ στο πρώτο ματς εκτός έδρας μάλιστα, με το ισχνό 1-0, που την έφερε πιο κοντά στους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα του Χοφν μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αναμέτρηση, η οποία κατάφερε και βρήκε το μοναδικό τέρμα στο 35ο λεπτό του ματς. Δέχθηκε αρκετή πίεση αλλά άντεξε και πήρε τελικά το αποτέλεσμα. Τη περασμένη αγωνιστική για το πρωτάθλημα στην Ισλανδία ήταν πολύ κακή, με αποτέλεσμα να ηττηθεί εκτός έδρας με σκορ 5-3 από την Βίκινγκουρ. Σήμερα πάντως ετοιμάζεται να γράψει ιστορία αφού αν προκριθεί, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο πρώτο αγώνα στάθηκε άτυχη, αφού παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε υπέστη την ήττα με 0-1. Η ομάδα του Σπέτιμ ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πίεσε αρκετά, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Σήμερα είναι με την πλάτη στο τοίχο και καλείται να κάνει την υπέρβαση εκτός έδρας. Και αυτή αν προκριθεί θα γράψει ιστορία αντίστοιχα. Η Στρούγκαδεν αγωνίσθηκε για το πρωτάθλημα έτσι ώστε να είναι πανέτοιμη για το αποψινό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο παιχνίδι που δύσκολα θα ανοίξει. Under 2.5 (1.90).

ΑΠΟΕΛ-ΓΑΝΔΗ

Με την πλάτη στον τοίχο οι Κύπριοι, που έχουν να ανέβουν ένα βουνό στη ρεβάνς με τη Γάνδη. Το 2-0 του πρώτου ματς δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια και βρίσκονται σε δεινή θέση. Οι ίδιοι θεωρούν άδικο το αποτέλεσμα και ίσως να είναι, αφού ίσως δικαιούταν ένα γκολ. Πάντως θα το παλέψει και θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. «Το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν δίκαιο και γι' αυτό είμαστε τόσο αισιόδοξοι. Πιστεύουμε στις ικανότητες και τον κόσμο μας. Είμαστε το ΑΠΟΕΛ. Έχουμε μεγάλη ιστορία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ανατροπές. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός. Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα, καθώς αναβλήθηκε το ματς με την Πάφο ενόψει Ευρώπης.

Δίκαιο σε γενικές γραμμές το προβάδισμα πρόκρισης που έχει η Γάνδη, έστω και αν χρειάστηκε να έχει τη τύχη με το μέρος της. Φυσικά για να πάρεις μια πρόκριση χρειάζεται και αυτό. Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και άργησε να σκοράρει. Παρόλα αυτά πήρε αυτό που ήθελε και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Χωρίς υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς αναβλήθηκε ο αγώνας με την Αντβέρπ, για να είναι πιο έτοιμη για το αποψινό ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γάνδη είναι μια ταχύτητα πάνω από τους Κύπριους. Ο ΑΠΟΕΛ έχει και πρόβλημα στο σκοράρισμα. Είναι αναγκασμένος να ψάξει γκολ πάντως. 2-3 γκολ (1.95).

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-ΤΟΜΠΟΛ

Με πολύ σασπένς στο πρώτο ματς, οι Τσέχοι κατάφεραν και πήραν κεφάλι στη σειρά, με τη νίκη του με 1-2. Τρομερό παιχνίδι, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος, εκεί που έγιναν όλα. Η Πλζεν πέτυχε δύο γκολ, πρώτα στο 73ο λεπτό και το δεύτερο στο 90ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να φύγει αλώβητη. Στη τελευταία φάση του ματς δέχθηκε το γκολ, που δίνει ζωή στη Τομπόλ. Αναβλήθηκε ο αγώνας του πρωταθλήματος λόγω του σημαντικού παιχνιδιού απέναντι στην Τομπόλ Κοστανάι.

Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της υπέστη την εντός έδρας ήττα με 1-2 απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν. Ήταν ιδιαίτερα δραστήρια αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο μέρος. Εν τέλει το πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δέχθηκε δύο γκολ. Οι Καζάκοι ήταν τυχεροί αφού κατάφεραν να σκοράρουν στο φινάλε του ματς. Έτσι κρατούν ελπίδες για το σημερινό και τη πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Τομπόλ είναι αναγκασμένη να παίξει ανοιχτά και να κυνηγήσει ένα γκολ. Αυτό δεν θα είναι εύκολο στην έδρα της Πλζεν. Over 3.5 (2.15).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr