Ποδόσφαιρο

Super League: Εξασφαλίστηκε η Ευρώπη, τώρα πρωτάθλημα!

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023 - 00:19

Στροφή εντός συνόρων για τους "μεγάλους" που μετά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις επιστρέφουν στη μάχη της Super League. Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στον Βόλο, ο Παναθηναϊκός στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λαμία. 

Super League: Εξασφαλίστηκε η Ευρώπη, τώρα πρωτάθλημα!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ.

Προσφορά γνωριμίας* από τη Novibet και την Cosmote TV

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Άρης άλλαξε προπονητή, με τον Μάντζιο να επιστρέφει και να παίρνει τη θέση του Τερζή. Μοναδικό ζητούμενο φυσικά είναι ένα νέο ξεκίνημα, με νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα. Ζητούμενο είναι να σταματήσει να δέχεται εύκολα γκολ, κάτι που πλήρωσε και στο Ηράκλειο και στη Λαμία, ενώ έγινε μία ακόμη προσθήκη στη μεσαία γραμμή με την απόκτηση του Πάρντο. Από προβλήματα προέρχονται ο μέσος Ζουλ και ο εξτρέμ Σαβέριο.

Ο Αστέρας πέτυχε την πρώτη του και πολύ πειστική νίκη επί του ΟΦΗ την προηγούμενη εβδομάδα κι αν μη τι άλλο έδωσε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η ομάδα του Ράσταβατς κυριάρχησε και ήταν πολύ αποτελεσματική, σημειώνοντας τρία γκολ και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία για το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στη Θεσσαλονίκη, μετά από αυτό στην Τούμπα στην πρεμιέρα. Ο προπονητής του Αστέρα θέλει καλύτερη αμυντική λειτουργία και περιμένει κι άλλες προσθήκες στο ρόστερ, όπως ο μέσος Βίκο, ενώ «φευγάτος» δείχνει ο Μπερτόγλιο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με νέο προπονητή ο Άρης που θα προσπαθήσει να συμμαζέψει την ομάδα. 1 & under 4.5 (1.75).

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Μετά την εντυπωσιακή νίκη στην πρεμιέρα με τον Άρη, ο ΟΦΗ είδε την άλλη όψη του νομίσματος με την ήττα στην Τρίπολη. Μία ήττα που προκάλεσε έντονο προβληματισμό και για την έκταση του σκορ, αλλά και για την εικόνα της ομάδας της Κρήτης. Τώρα, την περιμένει νέο δύσκολο ματς, απέναντι στον ΠΑΟΚ και ο Νταμπράουσκας δούλεψε αρκετά για να διορθώσει τα προβλήματα, κύρια στην αμυντική λειτουργία (πέντε γκολ σε δύο ματς). Σημαντική η απώλεια του βασικού γκολκίπερ Μανδά, που μένει τελικά στη Λάτσιο και δε θα τον αφήσει δανεικό ένα χρόνο, όπως αρχικά είχε φανεί.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα, παίζοντας στην Τούμπα και τώρα ετοιμάζεται για το πρώτο εκτός έδρας τεστ. Ο Λουτσέσκου είδε να φεύγουν βασικοί παίκτες και να έρχονται άλλοι για βασικοί, οι μεταγραφές συνεχίζονται, όπως και το πρότζεκτ με τα νέα παιδιά και ξέρει ότι αν η ομάδα του κάνει και Τρίτη νίκη πριν τη διακοπή, θα είναι ακόμη πιο εύκολο το έργο του. Ο ΠΑΟΚ είχε τη Πέμπτη τον επαναληπτικό με την Χαρτς (κέρδισε εύκολα με 4-0 και κλείδωσε τη παρουσία του στους ομίλους του Κόνφερενς), κι αυτό μπορεί να επηρεάσει τα πλάνα του προπονητή του, ενώ από προβλήματα προέρχονται οι μέσοι Σοάρες και Μουργκ. Η ευρωπαϊκή κλήρωση τον έφερε σε όμιλο με Άϊντραχτ, Ελσίνκι και Αμπερντίν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάντα υπολογίσιμος ο ΟΦΗ αλλά ο ΠΑΟΚ έχει το μομέντουμ αυτόν τον καιρό. 2 (1.65).

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ

Ο Ολυμπιακός παίζει για τρίτο συνεχόμενο ματς στο Καραϊσκάκη και στόχος φυσικά είναι η νέα νίκη που θα τον διατηρήσει από το ξεκίνημα στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, σε μία δύσκολη περίοδο, καθώς μπαίνουν συνεχώς νέοι παίκτες στην ενδεκάδα και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ο Μαρτίνεθ δείχνει να έχει βρει τρόπο να βελτιώσει και την αμυντική λειτουργία, που αποτέλεσε «αγκάθι» πέρσι. Οι ερυθρόλευκοι στον επαναληπτικό με την Τσουκαρίτσκι στην Σερβία έκαναν το αναμενόμενο. Κέρδισαν με 0-3 και κλείδωσαν τη παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα συναντήσουν τις Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα.

Η Λαμία έχει μπει εξαιρετικά στο νέο πρωτάθλημα. Έχασε για λίγα λεπτά τη νίκη στον Βόλο, κέρδισε τον Άρη και με τέσσερις βαθμούς μπορεί να είναι ικανοποιημένη πριν το πιο δύσκολο από τα παιχνίδια, που έχει δώσει, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο Βόκολος βλέπει στην πράξη την ομάδα του να γίνεται πιο επιθετική, ο Καρλίτος που σκόραρε και στα δύο ματς βοηθάει πολύ σ’ αυτόν τον τομέα και οι φιλοξενούμενοι θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί, όσο περισσότερο μπορούν στο Καραϊσκάκη. Απών είναι οιμωρημένος αμυντικός Σιμόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός είναι το λογικό φαβορί και έχει τη ψυχολογία με το μέρος του. Ακόμα και με αλλαγές να παραταχθεί έχει την ποιότητα να πάρει το ματς εύκολα. 1 & over 2.5 (1.88).

ΒΟΛΟΣ-ΑΕΚ

Ο Βόλος δεν κατάφερε να κοντράρει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ωστόσο συνολικά δεν μπήκε όπως ήθελε στο πρωτάθλημα, αν υπολογίσουμε και την ισοπαλία με την Λαμία, στα τελευταία λεπτά. Και τον περιμένει νέο δύσκολο ματς, απέναντι στην ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην αμυντική λειτουργία, καθώς έχει δεχθεί πέντε γκολ και μάλιστα και με τη Λαμία ήταν και τις δύο φορές πίσω στο σκορ, στο τελικό 2-2. Αυτό είναι κάτι που θέλει οπωσδήποτε να διορθώσει ο Μπράτσος, που δεν υπολογίζει πάλι τον μπακ Μύγα, ενώ από πρόβλημα προέρχεται κι ο μέσος Τρουιγέ.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ( ήττα με 1-2 από Άντβερπ) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία- σοκ με τον Πανσερραϊκό, κάνει τη νίκη στο Πανθεσσαλικό επιτακτική ανάγκη. Για πολλούς λόγους, αφού θα είναι ό,τι χειρότερο για τους πρωταθλητές μία νέα απώλεια. Ο Αλμέιδα αναμένεται να κάνει ροτέισον, έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και περιμένει άμεση αντίδραση βγάζοντας τα καλά στοιχεία της και πάνω απ’ όλα θέλει να μπει αυτήν τη φορά καλά σε ένα παιχνίδι και να προηγηθεί. Μόνιμα απών είναι ο εξτρέμ Φερνάντες, στις προπονήσεις έχει μ πει ο φορ Γκαρσία. Στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Για να περάσει στην επόμενη φάση θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια των Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλά θέματα από την άμυνα του Βόλου στο ξεκίνημα της σεζόν και η ΑΕΚ μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό. Over 2.5 (1.65).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς, ο ΠΑΣ πήρε την ισοπαλία στο Αγρίνιο και μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την εκκίνηση του στο νέο πρωτάθλημα. Με σημαντικό επίτευγμα το γεγονός ότι έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και στα δύο παιχνίδια του. Αυτήν την καλή αμυντική λειτουργία θέλει ο Στάικος και στο πιο δύσκολο παιχνίδι που περιμένει την ομάδα του, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του ΠΑΣ δεν υπολογίζει πάλι τον μεσοεπιθετικό Κύρκο, ενώ από προβλήματα προέρχονται οι φορ Κόντε και Κιάκος.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (ήττα με 0-1 εντός από Μπράγκα), ωστόσο επιστρέφει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Γιουρόπα Λιγκ) και η προσπάθεια απέναντι στην Μπράγκα δεν επέτρεψε να υπάρξει απογοήτευση. Οι «πράσινοι» ετοιμάζονται πλέον για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στα Γιάννινα, με στόχο να δώσουν συνέχεια στην άνετη επικράτηση επί του Βόλου την περασμένη εβδομάδα. Άλλωστε, βασικός στόχος φέτος είναι ο τίτλος και μία νίκη θα έχει μεγαλύτερη σημασία. Τραυματίας είναι ο στόπερ Γεντβάι. Στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα συναντήσει τις Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη έξοδος για τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Under 2.5 (1.65).

Βαθμολογία -

02/09/2023Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 6 2 2 0 0 6 0 6
2 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 6 2 2 0 0 5 1 4
3 ΠΑΣ Γιάννινα ΠΑΣ Γιάννινα 4 2 1 1 0 3 0 3
4 Λαμία Λαμία 4 2 1 1 0 3 2 1
5 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 3 2 1 0 1 3 3 0
6 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 3 1 1 0 0 3 0 3
7 Κηφισιά Κηφισιά 3 3 1 0 2 3 6 -3
8 ΟΦΗ ΟΦΗ 3 2 1 0 1 3 5 -2
9 ΑΕΚ ΑΕΚ 1 1 0 1 0 1 1 0
10 Πανσερραϊκός Πανσερραϊκός 1 2 0 1 1 1 3 -2
11 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 1 1 0 1 0 0 0 0
12 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 1 2 0 1 1 2 5 -3
13 Άρης Άρης 0 2 0 0 2 2 4 -2
14 Ατρόμητος Ατρόμητος 0 2 0 0 2 1 6 -5
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr