Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Μουντιάλ: Αποστολές εκτός έδρας για Αργεντινή και Βραζιλία

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:14

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια δοκιμάζεται στη Βολιβία και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση των τριών βαθμών, ενώ αρκετά πονταρίσματα έχει… πάρει και το διπλό της “σελεσάο” στο Περού.

Προκριματικά Μουντιάλ: Αποστολές εκτός έδρας για Αργεντινή και Βραζιλία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις των προκριματικών παγκοσμίου κυπέλλου στη ζώνη Ν. Αμερικής.

Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίνονται οι έξι πρώτες (από τέσσερις τα προηγούμενα χρόνια) ενώ η 7η ομάδα θα δώσει αγώνα μπαράζ για ένα ακόμα εισιτήριο.

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΒΟΛΙΒΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Στη Λα Παζ. Αναμενόμενη ήττα για την Βολιβία που παρά το ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη “παραδόθηκε” στις ορέξεις της ισχυρής Βραζιλίας. Η “βέρντε” ξεκίνησε με το… αριστερό την προκριματική σειρά αν και η αύξηση των εισιτηρίων για την πρόκριση στην τελική φάση, επιτρέπει κάποια αισιοδοξία. «Για εμάς είναι τελικός. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να απαντήσουμε» τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός Γκουστάβο Κόστας. Αναμένονται αλλαγές προσώπων αλλά και σχηματισμού μετά την προβληματική εικόνα της πρεμιέρας.

Η Αργεντινή είχε… βραχυκυκλώσει από την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του Ισημερινού αλλά ο ηγέτης Λιονέλ Μέσι έδωσε λύση και με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Με το… δεξί η “αλμπισελέστε” που “τρέχει” ένα αήττητο 11 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία. Ο σταρ Μέσι υποβλήθηκε σε εξετάσεις, έχασε την προπόνηση της Κυριακής και δίνεται αμφίβολος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμενόμενος ο ισχυρός φαβοριτισμός της Αργεντινής καθώς έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί ο σταρ Μέσι. Το διπλό με under 3,5 προσφέρεται στο 3.15.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Στο Κίτο. Με τις εντυπώσεις έμεινε ο Ισημερινός καθώς αν και έβαλε δύσκολα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, λύγισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η εμφάνιση “φούσκωσε” αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές του Ισπανού Φέλιξ Σάντσεζ που βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο του. Ξεκίνησε τα προκριματικά με -3 βαθμούς λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή στην προηγούμενη προκριματική σειρά. Έχασε το ματς με την Αργεντινή αλλά αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, ο βασικός τερματοφύλακας Ντομίνγκεζ (69 συμμετοχές).

Εξαιρετική εμφάνιση από την Ουρουγουάη που σταδιακά επέβαλλε τον ρυθμό της και έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Χιλής. Με το… δεξί η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα που όπως συνηθίζει έκλεψε την παράσταση στη συνέντευξη Τύπου. “Η νίκη ανήκει στους ποδοσφαιριστές. Εμείς ως τεχνικό επιτελείο δεν κάναμε τίποτα, είχαμε μόλις μια ημέρα προπονήσεων”. Μετρά τρία στα τρία με τον Αργεντινό στον πάγκο, έχοντας μάλιστα σκοράρει εννέα φορές. Ο 30χρονος τερμ. Ροσέτ είναι ο γηραιότερος στην αποστολή καθώς είναι διάχυτη η προσπάθεια ανανέωσης΄.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς ο Ισημερινός είχε θετική εικόνα κόντρα στην Παραγουάη ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν πετύχει εννέα γκολ σε τρία ματς με τον Μαρσέλο Μπιέλσα, Το αμφίτερμα προσφέρεται στο 1.92 και έχει τύχη.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Στο Ματουρίν. Η Βενεζουέλα έριξε το τέμπο στην Κολομβία, απέφυγε τα ρίσκα αλλά επιθετικά δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο και δεν κατάφερε να απαντήσει στους καλύτερους γηπεδούχους. Εμφανώς βελτιωμένη αμυντικά μετά την αλλαγή τεχνικού και την έλευση του Φερνάντο Μπατίστα στον πάγκο, αν και θα χρειαστεί αρκετά περισσότερα για να διακριθεί. “Eίναι ένας ακόμα τελικός” ανέβασε τους τόνους ο Αργεντινός τεχνικός. Χωρίς νέα προβλήματα συγκριτικά με τις αρχικές κλήσεις του Μπατίστα.

Η Παραγουάη κυριάρχησε κόντρα στο Περού αλλά παρουσιάστηκε άτυχη (πέντε δοκάρια) και παρότι αγωνίστηκε για περίπου ένα ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα, περιορίστηκε στην ισοπαλία. «Μας έλειπε η τύχη, ήταν πολύ άδικο που δεν κέρδισε η Παραγουάη. Τώρα πρέπει να πάμε στη Βενεζουέλα για να να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε» τόνισε ο τεχνικός Μπάρος Σκελότο. Μετρά μόλις μια νίκη στα δέκα τελευταία ματς σε προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου. Αμφίβολος ο ηγετικός μεσοεπιθετικός Αλμιρόν (50/7).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μοιρασμένο σετ μαρτυρά τις δυσκολίες της αναμέτρησης. Το σκορ δύσκολα θα ξεφύγει αλλά το under προσφέρεται σε αδιάφορες τιμές. Θα περιμένουμε το live.

ΧΙΛΗ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Στο Σαντιάγο. Λίγα πράγματα από την Χιλή που δεν έπεισε στην Ουρουγουάη και ξεκίνησε με το… αριστερό τη νέα προκριματική σειρά. Η εμφάνιση έσπειρε γκρίνια στο εσωτερικό της και ο αρχηγός Μεδέλ άφησε αιχμές για τις επιλογές του τεχνικού Εντουάρντο Μπερίτσο. “Υπεύθυνος για την τακτική και την στρατηγική είναι ο τεχνικός”. Μετρά πέντε ήττες στα έξι τελευταία ματς προκριματικών. Ο Αλέξις Σάντσεζ (ε. 155/51) δεν ταξίδεψε στην Ουρουγουάη αλλά ξεπέρασε τον τραυματισμό του, Αμφίβολος ο βασικός μεσοεπιθετικός Νούνιεζ (ε. 19/3).

Αποστολή εξετελέσθη για την Κολομβία που έστω και δύσκολα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πειθαρχημένης Βενεζουέλας. Η νίκη πιστοποίησε την βελτίωση της μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και με τον Νέστορ Λορέντσο στον πάγκο, “τρέχει” ένα εντυπωσιακό 7-2-0 ενώ δεν έχει δεχτεί καν γκολ στα τρία τελευταία ματς. «Ο χαρακτήρας της ομάδας σφυρηλατείται από τα βάσανα» τόνισε ο 57χρονος Αργεντινός τεχνικός. Αμφίβολος ο βασικός εξτρέμ Κουαδράδο, δεν κλήθηκε λόγω τραυματισμού ο βασικός τερματοφύλακας και αρχηγός Οσπινα (127 συμ.).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Η Κολομβία με τον Νέστορ Λορέντσο τρέχει” ένα εντυπωσιακό 7-2-0 ενώ δεν έχει δεχτεί καν γκολ στα τρία τελευταία ματς. Το under προσφέρεται σε αναμενόμενα χαμηλή τιμή και θα “κατεβάσουμε” το line στο 0-1 γκολ.

ΠΕΡΟΥ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Στη Λίμα. Αποστολή εξετελέσθη για το Περού που μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση του, αλλά κατάφερε να επιστρέψει με τον βαθμό από την Παραγουάη. Η “ροχιμπλάνκα” έδειξε αντοχές μάλιστα καθώς αγωνίστηκε με δέκα από το 45’ αλλά είχε σε σπουδαία βραδιά, τον τερματοφύλακα Γκαλέζ. Συνεχίζει με τον Χουάν Ρεϊνόσο στον πάγκο που τα… ακούει από τον Τύπο της χώρας για την συντηρητική τακτική που επιλέγει. Τιμωρημένος ο μπακ Αντβινκούλα (α. 111/2), τέθηκαν εκτός οι Τράουκο (α. 71/0) και Κρίστοφερ Γκονζάλεθ (μ. 46/3). Νωρίτερα, είχαν αποκλειστεί οι Λαπαντούλα (ε. 27/8), Κουέβα (μ. 98/16), Φλόρες (μ. 68/15)

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη Βραζιλία που… άστραψε και βρόντηξε στην πρεμιέρα και… σκόρπισε τη Βολιβία. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Φερνάντο Ντινίζ στον πάγκο της “σελεσάο” με τον 49χρονο πάντως τεχνικό να λογίζεται ως υπηρεσιακή λύση καθώς τον Ιούνιο του 2024 θα αναλάβει ο Κάρλο Ανσελότι. Ο Νεϊμάρ έχασε πέναλτι στο 17’ αλλά στη συνέχεια σκόραρε δις, ξεπέρασε τον Πελέ και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική! Κλήθηκαν αλλά αποκλείστηκαν για διαφορετικούς λόγους οι Βινίσιους Τζούνιορ (ε. 23/3) και Αντονι (ε. 16/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με πολλές και σημαντικές απουσίες το Περού που δεν δείχνει ικανό να προβληματίσει την Βραζιλία που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα. Το διπλό από το πρώτο ημίχρονο “πληρώνει” στο 1.90.

Βαθμολογία -

12/09/2023WC Qualification South America
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Βραζιλία Βραζιλία 3 1 1 0 0 5 1 4
2 Uruguay Uruguay 3 1 1 0 0 3 1 2
3 Αργεντινή Αργεντινή 3 1 1 0 0 1 0 1
4 Colombia Colombia 3 1 1 0 0 1 0 1
5 Παραγουάη Παραγουάη 1 1 0 1 0 0 0 0
6 Περού Περού 1 1 0 1 0 0 0 0
7 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 0 1 0 0 1 0 1 -1
8 Χιλή Χιλή 0 1 0 0 1 1 3 -2
9 Βολιβία Βολιβία 0 1 0 0 1 1 5 -4
10 Ecuador Ecuador 0 1 0 0 1 0 1 -1
Promotion - World Championship
Promotion - World Championship (Promotion: )

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr