Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι με το καλημέρα στη Νίκαια!

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:01

Κύπελλο Ελλάδος έχουμε σήμερα με δυνατές αναμετρήσεις από τις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες μας.

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι με το καλημέρα στη Νίκαια!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Πανθρακικός συμμετέχει στην διοργάνωση ως κάτοχος του κυπέλλου Ροδόπης. Αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη της Θράκης που πέρασε δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σταδιακά ανακάμπτει. Πέρσι ήταν ανταγωνιστικός στην Γ’ Εθνική, φέτος βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη διεκδικώντας άνοδο. Εξαιρετικός στους δύο πρώτους προκριματικούς κυπέλλου, πέρασε με συνολικό σκορ 11-0 ! Ο κόουτς Γιάννης Αποστολίδης ανέλαβε φέτος τα ηνία των πράσινων για να τους οδηγήσει στην υπέρβαση. Ήρθαν και 12 νέοι παίκτες, υπερκαλύπτοντας τα κενά όσων έφυγαν. Αναβλήθηκε την περασμένη Κυριακή η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, αναμένεται πολύς κόσμος στο γήπεδο.

Ο Εθνικός συμμετέχει στο κύπελλο, ως κυπελλούχος Πειραιά. Συμμετέχει και φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με την ελπίδα να ξεκολλήσει από την τρίτη κατηγορία. Φυσικά θέλει αν φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται και στο κύπελλο, όπως επιτάσσει η ιστορία και η βαριά φανέλα της ομάδας από το μεγάλο λιμάνι. Ο έμπειρος κόουτς Βαγγέλης Χαντές που ανέλαβε πέρσι μεσούσης της περιόδου, παραμένει στα ηνία των κυανόλευκων. Ήρθαν 12 παίκτες για να κάνουν την διαφορά σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο στην Τρίτη κατηγορία. Πολύ καλή η εικόνα, ειδικά στην άμυνα στους δύο προηγούμενους γύρους κυπέλλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα, οπότε είναι άγνωστο πόση βαρύτητα θα δώσουν στο σημερινό ματς. Παρόλα αυτά αποτελεί ντέρμπι γιατί είναι αρκετά ποιοτικές και οι δύο. Θα πάμε με τη πρόκριση του Πανθρακικού λόγο έδρας (1.90).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ο Απόλλων συμμετέχει στο κύπελλο, ως κυπελλούχος του νομού Σερρών. Και στο κύπελλο Ελλάδας, γενικότερα, είχε πρόπερσι εξαιρετική πορεία που προκάλεσε αίσθηση, ενώ και φέτος πήρε ήδη δύο εκτός έδρας νίκες. Του πάνε οι κούπες του Απόλλωνα θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την έδρα και να περάσει έναν ακόμα γύρο. Ο παλιός άσος του ΟΦΗ και νυν προπονητής Κώστας Κιάσσος ανέλαβε τα ηνία, ενώ έγιναν και 14 μεταγραφές, με ην προοπτική να παρουσιαστεί πιο ισχυρός σδε σχέση με την περσινή μέτρια σεζόν που έκανε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η Αλεξανδρούπολη συμμετέχει στην διοργάνωση ως κυπελλούχος Έβρου. Στο πρωτάθλημα ωστόσο υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική και φέτος θα αγωνιστεί στην πρώτη τοπική κατηγορία. Φυσικά για τους θρακιώτες δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από την επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Κόντρα στον Κεραυνό Αγγελοχωρίου στον πριοηγούμενο γύρο έδειξε πως διαθέτει ακόμα ποιότητα. Με σχετική καθυστέρηση ολοκληρώθηκε ο ανασχεδιασμός της ακριτικής ομάδας. Ο κόουτς Αποστόλης Μπίτσος ανέλαβε τον Αύγουστο. Αποκτήθηκαν και δέκα παίκτες για να κάνουν την διαφορά στο τοπικό πρωτάθλημα. Ακόμα λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός από τους κυανόλευκους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας εδώ και το ματς μπορεί να έχει γκολ. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για το παιχνίδι, μας οδηγεί προς τα γκολ. Over 2.5 (1.72).

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ο Αχαρναϊκός συμμετέχει στο κύπελλο, ως κυπελλούχος Ανατολικής Αττικής. Η ομάδα από το Μενίδι με την ιστορία και συμμετοχή προ ετών και σε επίπεδο Β’ Εθνικής, πλέον έχει καταπέσει στο τοπικό πρωτάθλημα. Πέρσι απέτυχε παταγωδώς στην προσπάθεια επανόδου στις εθνικές κατηγορίες, φέτος θέλει να ανέβει στην Γ’ Εθνική και να διακριθεί στο κύπελλο. Ο Γιώργος Παπακωστούλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «πράσινων», ενώ στο ρόστερ εντάχθηκαν 14 νέοι παίκτες, με βασικό στόχο την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Δίχως άγχος αλλά με πολύ κόσμο στο γήπεδο θα υποδεχθεί την Παναχαϊκή.

Η Παναχαϊκή πέρασε δύσκολες στιγμές στο οικονομικό πεδίο και στο καταληκτικό σκέλος της περασμένης περιόδου και φέτος το καλοκαίρι. Εν τέλει βρήκε την άκρη με ενίσχυση από αμερικάνους επιχειρηματίες που στηρίζουν τους αχαιούς και θα συμμετάσχουν κανονικά στην Σούπερ Λιγκ 2. Το θέμα είναι πως ακόμα τπώρα χτίζεται η ομάδα, ενώ σε πρόσφατο φιλικό συνετρίβη με 7-0 από την Καλλιθέα. Οι νέοι ιδιοκτήτες έφεραν και ιταλοαμερικάνο προπονητή τον Στέφανο Φραντσιόζα, ο οποίος θα αποτελέσει δίδυμο με τον έμπειρο Πάρη Κωνσταντακόπουλο. Μεγάλη η πίεση του κόσμου, πάνε με άγχος στο Μενίδι οι «ροσονέρι».

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει σαφής διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Αχαρναϊκός αγωνίζεται σε τοπική κατηγορία της Αττικής, είναι ιστορικό σωματείο, όμως δεν έχει το ειδικό βάρος της Παναχαϊκής. Μόνο και μόνο επειδή είναι το βαρύ όνομα η Παναχαϊκή θα πάμε με το διπλό σε όποια εταιρία το βρείτε. 2 (1.95).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η Ηλιούπολη μπαίνει τώρα στην διοργάνωση ως ομάδα Σούπερ Λιγκ 2. Εκεί συμμετείχε και πέρσι και τα κατάφερε περίφημα ως νεοφώτιστη καταλαμβάνοντας θέση στα μισά της κατάταξης. Κάτι ανάλογο θα επιδιώξει και φέτος αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται ακόμα πιο ισχυρός, ενώ το μπάτζετ παρέμεινε σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα. Στον πάγκο των κυανέρυθρων παραμένει ο Νίκος Παντέλης με την προοπτική να καθοδηγήσει εκ νέου την ομάδα των νότιων προαστίων με θετικό πρόσημο. Λίγες και καλές μεταγραφές, επτά τον αριθμό, θα στηριχθεί εν πολλοίς στον περσινό βασικό κορμό.

Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε έπειτα από δραματικό φινάλε από την Σούπερ Λίγκα. Δεν τα έβαψαν μαύρα οι βοιωτοί, που έριξαν ξανά χρήμα με την προοπτική να δημιουργήσουν ομάδα που θα επανέλθει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Φυσικά και το κύπελλο αποτελεί στόχο, αφού διαχρονικά όποτε του δίνεται η ευκαιρία προχωρά στην διοργάνωση. Ο έμπειρος Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε τα ηνία των πράσινων με στόχο τηνς αγωνιστική τους ανάκαμψη. Επιπλέον αποκτήθηκαν 12 παίκτες πρώτης γραμμής για να κάνουν την ποιοτική διαφορά. Θετική εικόνα στα φιλικά ματς, έμφαση στη δημιουργία και το σκοράρισμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαίνεται πως έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα οι Βοιωτοί για τη πρόκριση, αρκεί να πάρουν στα σοβαρά το ματς. 2 (1.65).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ο Ιωνικός υποβιβάστηκε στο δραματικό φινάλε της περσινής Σούπερ Λίγκα, αλλά οι επιτελείς του συνέταξαν άμεσα σχέδιο αντεπίθεσης. Ενίσχυσαν το ρόστερ με παίκτες πρώτης γραμμής σε όλες τις θέσεις, έριξαν χρήμα στις μεταγραφές και ήδη λογίζονται ανάμεσα σα φαβορί για την διεκδίκηση της επανόδου στα μεγάλα σαλόνια. Ο Γιώργος Σίμος που πέρσι εργαζόταν στην Καλλιθέα ανέλαβε τα προπονητικά ηνία και θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Αν υπάρχει ένα θέμα που απασχολεί τους νικαιώτες αυτό είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, βρίσκονται σε κόντρα με τον Δήμο.

Η Καλλιθέα έδωσε μάχη πέρσι ακολουθώντας κατά πόδα την Κηφισιά αλλά δεν μπόρεσε να την προλάβει στην κούρσα για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Δεν απογοητεύτηκαν στην ομάδα του «Ελ Πάσο», οι αμερικάνοι ιδιοκτήτες έριξαν πολύ χρήματα στις μεταγραφές και ενίσχυσαν ποιοτικά το ρόστερ για να πετύχει αυτήν την φορά την άνοδο. Ο… μετρ των ανόδων Αλέκος Βοσνιάδης πήρε το χρίσμα και την ευθύνη για να διαχειριστεί το ρόστερ και αυτήν την φορά να φθάσει ως το τέλος του δρόμου η Καλλιθέα. Εντυπωσίασε στο πρόσφατο φιλικό όπου διέλυσε 7-0 την Παναχαϊκή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυνατό ντέρμπι με το καλημέρα για τις δύο ομάδες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του. Το θέμα είναι πόσο διατεθειμένες είναι να σπαταλήσουν δυνάμεις ενόψει πρωταθλήματος. 2-3 γκολ (1.90).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr