Ποδόσφαιρο

Super League: Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και η μάχη της Τρίπολης!

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 - 00:15

Κυριακή με ντέρμπι τόσο στην Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Ο δικέφαλος του βορρά θέλει τη νίκη για να "χτίσει" ψυχολογία πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οριακό αναμένεται το ματς στην Τρίπολη, αμφίρροπο το ντέρμπι νεοφώτιστων στην Κηφισιά. 

Super League: Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και η μάχη της Τρίπολης!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Αστέρας πάλεψε το παιχνίδι το παιχνίδι με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα. Έδειξε όμως ότι μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός φέτος απέναντι στον ΠΑΣ θέλει να επαναλάβει τη νίκη που πέτυχε επί του ΟΦΗ στο και προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του. Η διοίκηση έχει απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να πάει στο γήπεδο, ο Ράσταβατς έδωσε χρόνο στους Ντιαρά και Βίκο στο φιλικό με την Κηφισιά για να τους βάλει στην ομάδα και περιμένει η ομάδα του να είναι και πάλι παραγωγική (πέντε γκολ στα δύο τελευταία ματς).

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα και πάλεψε και απέναντι στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστικά, αν και τελικά δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα. Αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει στην Τρίπολη, στηριζόμενος στην αμυντική λειτουργία του (με τον Παναθηναϊκό δέχθηκε το πρώτο γκολ στη σεζόν). Στο πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι είχε πάρει ισοπαλία στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Ο Στάικος περιμένει τον επιθετικό Κόντε που προέρχεται από ενοχλήσεις και είναι δύσκολο να είναι έτοιμος. Από πρόβλημα προέρχεται και ο φορ Κύρκος.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Αστέρας δείχνει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στα εντός έδρας παιχνίδια του. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να κερδίσει εύκολα τα Γιάννενα, που είναι μια άκρως μαχητική ομάδα και ακολουθεί το πλάνο. Χ (3.15).

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Η Κηφισιά, έστω και ως τυπικά γηπεδούχος στην Λαμία, πέτυχε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία, επί του Ατρόμητου και έδειξε ότι μπορεί να παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία. Παίζει και πάλι εντός, αυτήν τη φορά στην Καισαριανή, που θα χρησιμοποιεί ως έδρα και απέναντι στον Πανσερραϊκό θέλει να πάρει νέο τρίποντο, που ειδικά σε τέτοια ματς δίνουν κάτι περισσότερο από μία απλή νίκη. Ο Αναστασίου βλέπει την ομάδα του ότι μετά την προσαρμογή στην πρώτη αγωνιστική να παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα, ενώ αποκτήθηκε και ο μπακ Γκόμπελιτς από τον Ερυθρό Αστέρα.

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και την ισοπαλία στην Νέα Φιλαδέλφεια, ο Πανσερραϊκός έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, παίζοντας ως γηπεδούχος στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό, αλλά αρκέστηκε στην ισοπαλία, με το γκολ, που δέχθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Γκαρσία βλέπει στην πράξη ότι το γκρουπ που έχει φτιάξει ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις, αλλά κι ότι χρειάζεται τις λεπτομέρειες κι αυτές θέλει να διορθωθούν από το ματς με την Κηφισιά, που είναι πολύ σημαντικό. Εκτός είναι ο μεσοεπιθετικός Γούλερι και ο μέσος Κολομπίνο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κοντράρονται οι νεοφώτιστοι νωρίς στο πρωτάθλημα και πρόθεσή τους είναι να μη χάσουν ένα τέτοιο ματς. Δύσκολα θα ανοίξει το σκορ, θα είναι προσεκτικές οι δύο ομάδες. Under 2.5 (1.75).

ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ

Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο ΠΑΟΚ έχει επιπλέον κίνητρο για τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με τον Άρη. Ο Λουτσέσκου περιμένει άμεση αντίδραση από την ομάδα του, ποντάρει και στις μεταγραφές που έγιναν για να είναι πιο ποιοτική και κυρίως πιο αποτελεσματική, αφού στην Κρήτη έλειψε το γκολ, χάνοντας στο τέλος και τον αγώνα. Στη διάθεση του είναι ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ Ντεσπόντοφ, δεν υπολογίζει όμως ακόμη τον μέσο Αντόνιο, που χρειάζεται χρόνο. Εκτός είναι και ο επίσης μέσος Σοάρες, από πρόβλημα προέρχεται ο μπακ Μπάμπα.

ΠΑΟΚ-Άρης με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

Ο Άρης μπήκε από νωρίς σε πίεση, καθώς έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αλλάξει πάλι νωρίς προπονητή. Ο Μάντζιος είχε το χρόνο να δουλέψει με την ομάδα στη διακοπή, οι φιλοξενούμενοι πήραν «ανάσα» με τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο χρειάζονται πολύ το αποτέλεσμα στην Τούμπα. Αυτό που θέλει ο Έλληνας προπονητής είναι βελτίωση στην αμυντική λειτουργία (έξι γκολ παθητικό σε τρία ματς) για να ελπίζει σε βαθμό ή βαθμούς. Εκτός είναι ο εξτρέμ Σαβέριο, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του μέσου Ζουλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To ντέρμπι της Θεσσαλονίκης πάντα τραβάει τα βλέμματα και πάντα προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Αυτή τη στιγμή είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ και δίκαια. Θέλει να πάρει το ντέρμπι και να πάει με ψυχολογία στην Ευρώπη. Και μπορεί να το κάνει. 1 (1.60).

Βαθμολογία -

15/09/2023Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 9 3 3 0 0 10 0 10
2 ΟΦΗ ΟΦΗ 6 3 2 0 1 4 5 -1
3 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 6 2 2 0 0 4 0 4
4 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 6 3 2 0 1 5 2 3
5 ΠΑΣ Γιάννινα ΠΑΣ Γιάννινα 4 3 1 1 1 3 1 2
6 ΑΕΚ ΑΕΚ 4 2 1 1 0 4 3 1
7 Λαμία Λαμία 4 3 1 1 1 3 6 -3
8 Άρης Άρης 3 3 1 0 2 5 6 -1
9 Κηφισιά Κηφισιά 3 3 1 0 2 3 6 -3
10 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 3 3 1 0 2 5 6 -1
11 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 2 2 0 2 0 1 1 0
12 Πανσερραϊκός Πανσερραϊκός 2 3 0 2 1 2 4 -2
13 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 1 3 0 1 2 4 8 -4
14 Ατρόμητος Ατρόμητος 0 2 0 0 2 1 6 -5
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr