Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Φιλοξενούμενοι με αρετές

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 - 01:25

Μόντενα και Παλέρμο έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Φεραλπισαλό και Άσκολι, αντίστοιχα.

Β’ Ιταλίας: Φιλοξενούμενοι με αρετές

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β' Ιταλίας

ΑΣΚΟΛΙ-ΠΑΛΕΡΜΟ

Η Ασκολι έκανε υποδειγματικό πρώτο ημίχρονο στο Μπολτζάνο, έβαλε τη Σουντιρόλ στη μεγάλη περιοχής και... πυροβολούσε, μπορούσε κάτι καλύτερο από το 1-0. Το κακό είναι ότι μετά την ανάπαυλα παρουσιάστηκε αγνώριστη, έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του αντιπάλου και το 3-1 μάλλον την κολακεύει, κινδύνευσε με συντριβή. Τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς, όταν... στραβώνει μία φάση παθαίνει καθίζηση, δείχνει ευάλωτη σε άμυνα και πνεύμα. Εκτός οι Ατζαπόνγκ (α. 3/0), Τάβτσαρ (α.).

Η Παλέρμο παρατάχθηκε με μοναδικό στόχο την πειστική νίκη μπροστά στο κοινό της και δεν είχε την παραμικρή δυσκολία να αποδείξει στη Φεραλπισαλό ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο. Έβαλε τρία γκολ, με περισσότερη ομαδικότητα θα είχε τα διπλάσια, άνετη νίκη. Δύο διαδοχικές επιτυχίες μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας για τους Σικελούς του Τζίνο Κορίνι, το ρόστερ που έχει δημιουργεί προκαλεί ενθουσιασμό όπως δείχνουν και τα 12.000 διαρκείας. Εκτός οι Ινσίνιε (μ.-ε. 3/1), Μπουτάρο (α. 1/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα το παλέψει η Άσκολι, αλλά η ανώτερη Παλέρμο έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

ΚΟΖΕΝΤΣΑ-ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Κοζέντσα παρατάχθηκε με αέρα στην Μπρέσια που έπαιζε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο σαφώς πιο ανέτοιμος αντίπαλος της έδωσε ένα καλό μάθημα. Δέχθηκε το γκολ σε καίριο σημείο, γλίτωσε από το δοκάρι (83'), έχασε δικαίως. Δύο διαδοχικές ήττες και αν με τη Μόντενα ήταν λογική η αποτυχία, το τελευταίο ματς προκάλεσε προβληματισμό και αρκετά ερωτηματικά για τη συνέχεια. Τιμωρημένος ο Σγκάρμπι (α. 2/0), εξέτισε ο Φόρτε (ε. 1/0 Ασκολι).

Η Σουντιρόλ δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα στο πρώτο ημίχρονο του ματς με την Ασκολι, τυχερή που δέχθηκε μόλις ένα γκολ. Μετά την ανάπαυλα, όμως, έκανε το τέλειο ματς, διέλυσε τον αντίπαλό της και μπορούσε περισσότερα από τρία τέρματα. Με 2-1-0 στο ξεκίνημα οι παίκτες του Πιερπάολο Μπίζολι, αποδεικνύουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή πορεία τους στην πρώτη εξάδα, πλέον απειλούν και βρίσκουν σκορ με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Διαθέσιμοι οι Κουόμο (α. 1/0) και Πέτερς (μ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο επικίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι, πάντως αναμένεται… μάχη.

ΛΕΚΟ-ΜΠΡΕΣΙΑ

Επιστρέφει στην έδρα της, στο «Τσέπι». Η Λέκο δεν μπορούσε να αμυνθεί απέναντι στην Καταντζάρο, δέχθηκε το 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά δεν τα παράτησε. Ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, πλην όμως δέχθηκε ακόμη δύο απανωτά γκολ και απλά σημείωσε 3ο στις καθυστερήσεις. Λογική ήττα στην πρεμιέρα για τους νεοφώτιστους, ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους, αρκεί να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν και άμυνα. Πήρε Κροτσάτα (μ. 16/6 Τσιταντέλα). Εξέτισαν οι Μπούζο (ε.), Μανγκνί (ε.), τέσσερις εκτός.

Η Μπρέσια κλήθηκε εσπευσμένα να αρχίσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα μετά τη λήξη της δικαστικής διαμάχης που την κράτησε στη Β' Ιταλίας και παρά το ότι αναμενόταν ανέτοιμη, εντυπωσίασε με την Κοζέντσα. Δεν επέτρεψε φάσεις στον αντίπαλο, σημείωσε εξαιρετικό γκολ μετά την ανάπαυλα, είχε δοκάρι στο 83', πήρε δίκαιη νίκη. Καλύτερα δεν γινόταν, βρήκε την ηρεμία του ο τεχνικός Ντανιέλε Γκασταλντέλο, με τον οποίο οι οπαδοί έχουν... πόλεμο (και με τη διοίκηση). Με πέντε απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο έμπειρη η Μπρέσια, αλλά δεν… αγγίζεται το ματς.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΠΙΖΑ-ΜΠΑΡΙ

Η Πίζα είχε καλό πλάνο για το εκτός έδρας ματς με τη Μόντενα, όχι, όμως, και τη δυνατότητα να το εφαρμόσει. Δέχθηκε γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο, έμεινε με 10 παίκτες στο 34' και κάπου εκεί τερματίστηκαν οι ελπίδες της για κάτι καλό. Δεύτερη σερί αποτυχία μετά τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα, η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα κάνει χειρότερη την εικόνα της από αυτή που είναι. Τιμωρημένος ο Χέρμανσον (α. 3/0), εξέτισε ο Λεβέρμπ (α. 2/0). Εξι μήνες εκτός ο Μ. Τραμονί (μ. 1/0), έξι εβδομάδες ο Λιότσι (μ.).

Η Μπάρι μπήκε δυνατά στην έδρα της Τερνάνα, είχε τη διάθεση να κυριαρχήσει, αλλά έχασε δύο καλές ευκαιρίες (17', 30') και στη συνέχεια... χάθηκε. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, γλίτωσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις (45’, 66’, 82’, 85’ δοκάρι, 93’) και εν τέλει είναι τυχερή που δεν έχασε. Με 1-3-0 στο ξεκίνημα, εμφανίζεται σοβαρή, αν και τη βοηθάει με τύχη, δεδομένου ότι με Παλέρμο και Τερνάνα ήταν για να χάσει. Ψάχνει τα πατήματα στο επιθετικό σκέλος, πήρε Αράμου (ε. 26/2 Τζένοα). Εκτός οι Μενέζ (ε. 1/0), Ντιαό (ε. 1/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ισοπαλία και το G/G έχουν φαινομενικά τον πρώτο λόγο.

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ-ΜΟΝΤΕΝΑ

Στο ουδέτερο «Γκαρίλι» της Πιατσέντζα. Η Φεραλπισαλό είχε εξ ορισμού δύσκολο έργο στη Σικελία και δεν έκανε κάτι για να αποδείξει το αντίθετο. Δέχθηκε τρία γκολ από την Παλέρμο και βάσει της συνολικής εικόνας του ματς, είναι τυχερή που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Δεν έχει βαθμό ή γκολ έπειτα από το πρώτο καρέ αγωνιστικών, σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει ανταγωνιστική ώστε να διεκδικήσει τη σωτηρία. Πήρε Καμπορέζε (α. 26/0 Ρετζίνα) και Κουρφαλίδη (μ. 23/1 Κάλιαρι). Τρεις απουσίες.

Η Μόντενα μπήκε με ορμή στο εντός έδρας ματς με την Πίζα, προηγήθηκε με την πρώτη ευκαιρία, έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 34' και «καθάρισε» στο τέλος, αν και είναι τις ευκαιρίες για να διώξει το άγχος από νωρίς. Τρίτωσε το καλό για τα «καναρίνια» του Πάολο Μπιάνκο, γύρισαν σελίδα το καλοκαίρι και το πρώτο δείγμα είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Βασικό μέλημα είναι να μην κινδυνεύσει, αν και με την εικόνα της δείχνει ότι θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Εκτός ο Μπόζαναϊ (μ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εμφανώς ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι, έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΡΕΤΖΙΑΝΑ-ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ

Η Ρετζιάνα έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο σούπερ ντέρμπι με την Πάρμα. Επί της ουσίας κινδύνευσε μόνο στο 18', έδειξε ότι θα μπορούσε να υποφέρει για... δέκα ματς στη σειρά, δούλεψε πολύ για το 0-0 και το πήρε. Μπορεί οι νεοφώτιστοι του Σάντρο Νέστα να μην έχουν νίκη στο ξεκίνημα (0-2-2), ωστόσο αποδεικνύουν ότι μπορούν να σταθούν στην κατηγορία, ιδιαίτερα αν αποκτήσουν αυτοματισμούς στην επίθεση. Ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου τα 6.515 διαρκείας. Εξέτισε ο Μαρκαντάλι (α. 3/0), εκτός ο Βίντο (ε. 2/1).

Η Κρεμονέζε μπήκε με ορμή στο σημαντικό ματς με τη Σαμπντόρια και μάλιστα βρήκε το γκολ στο πρώτο ημίωρο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, δέχθηκε επιθέσεις και ισοφαρίστηκε, με το 1-1 να αποδίδει δικαιοσύνη. Μία νίκη σε τέσσερα ματς για τους «γκριτζορόσι» του Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, δεν είναι απολογισμός που αρμόζει σε διεκδικητή της ανόδου, ωστόσο παρουσιάζεται σοβαρή. Εκτός οι Ραβανέλι (α. 3/0), Αφένα-Τζιάν (ε. 2/0), Βαλτζανία (μ.), Βαλέρι (α.), Μπραμπίλα (μ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προκύπτει έντονη αίσθηση ισορροπίας.

Βαθμολογία -

16/09/2023Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Καταντζάρο Καταντζάρο 10 4 3 1 0 9 4 5
2 Πάρμα Πάρμα 10 4 3 1 0 6 1 5
3 Μόντενα Μόντενα 9 3 3 0 0 5 1 4
4 Βενέτσια Βενέτσια 8 4 2 2 0 6 2 4
5 Παλέρμο Παλέρμο 7 3 2 1 0 6 1 5
6 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 7 3 2 1 0 8 4 4
7 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 6 4 1 3 0 2 1 1
8 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 5 4 1 2 1 2 2 0
9 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 5 4 1 2 1 2 3 -1
10 Κόμο Κόμο 4 3 1 1 1 3 5 -2
11 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 4 4 1 1 2 5 4 1
12 Μπρέσια Μπρέσια 3 1 1 0 0 1 0 1
13 Πίζα Πίζα 3 3 1 0 2 3 4 -1
14 Άσκολι Άσκολι 3 4 1 0 3 4 7 -3
15 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 2 4 1 1 2 4 6 -2
16 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 2 4 0 2 2 3 6 -3
17 Σπέτσια Σπέτσια 1 3 0 1 2 3 7 -4
18 Τερνάνα Τερνάνα 1 4 0 1 3 2 5 -3
19 Λέκκο Λέκκο 0 1 0 0 1 3 4 -1
20 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 0 4 0 0 4 0 10 -10
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr