Ποδόσφαιρο

Europa League: 5oς όμιλος, Λίβερπουλ με χάντικαπ!

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 - 09:50

Η Λίβερπουλ έχει θεωρητικά εύκολο έργο σήμερα στην Αυστρία, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η επιστροφή της Τουλούζ στα ευρωπαϊκά δρόμενα! 

Europa League: 5oς όμιλος, Λίβερπουλ με χάντικαπ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στiς αναμετρήσεις του 5ου ομίλου του Europa League.

ΛΙΝΤΣΕΡ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Λίντσερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζρίνσκι και μετά απο απουσία ενός έτους, επέστρεψε σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές παρουσίες σε φάση ομίλων, στις δύο μάλιστα εκ των τριών, πήρε το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση. Έχει ξεκινήσει θετικά τη νέα σεζόν, το Σάββατο επικράτησε εκτός έδρας της Αούστρια Κλάγκενφουρντ (3-1), “τρέχει” ένα 4-1-0 στο πρωτάθλημα και καταδιώκει την κορυφή. Ανέτοιμος ο ταλαντούχος επιθετικός Πιντόρ που έχει χάσει τα τελευταία ματς, δε υπολογίζονται και οι αναπληρωματικοί αμυντικοί Βίσινγκερ και Στοϊκοβιτς.

Η Λίβερπουλ άργησε να πάρει μπρος στη περσινή σεζόν και παρά το θετικό φινάλε, δεν πρόλαβε μια θέση στην πρώτη τετράδα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά απο έξι σερί σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, “υποβιβάστηκε” στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση όπου ξεκινά ως απόλυτο φαβορί. Εντυπωσιάζει εντός συνόρων, όπου μετρά 4-1-0 στην Πρέμιερ Λιγκ προερχόμενη από σπουδαίο διπλό με ανατροπή στην έδρα της Γουλβς (3-1). Ο ηγετικός στόπερ φαν Ντάικ ήταν τιμωρημένος στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, όπου δεν αγωνίστηκε και ο βασικός μπακ Αλεξάντερ Αρνολντ. Αμφότεροι ειναι διαθέσιμοι, αν και αναμένεται “φρεσκάρισμα” στο αρχικό σχήμα από τον Γιούργκεν Κλοπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι μπορεί να τρέχουν ένα αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, αλλά εδώ μιλάμε για άλλα μεγέθη. Και τη Λίβερπουλ δεν μπορούν να τη κοντράρουν. 2 (-1) (1.78).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ-ΓΚΙΛΟΥΑΖ - ΤΟΥΛΟΥΖ

Η Λουγκάνο δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στην Ουνιόν που με δύο νίκες πήρε εύκολα την πρόκριση και για δεύτερη σερί χρονιά θα αγωνιστεί στους ομίλους του Γιουροπα Λιγκ (πέρυσι έφθασε στα προημιτελικά). Η περυσινή εξαιρετική πορεία έχει ανοίξει την… όρεξη παρότι φέτος δεν επιδεικνύει ανάλογη συνέπεια/ Στο πρωτάθλημα μετρά 3-1-2, προέρχεται από ήττα απο τη Γκενκ (0-2). Η αναμέτρηση δεν διεξάγεται στη φυσική της έδρα αλλά στο γειτονικό “Κονστάντ βαντεν Στοκ” (έδρα της Αντερλεχτ). Ο βασικός στόπερ Μασίντα έχασε το ντέρμπι με την Γκενκ και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος όπως ο βασικός ακραίος Τέρχο. Δεν επηρεάζει η απουσία του αναπληρωματικού επιθετικού Καμπανγκού.

Η περσινή κατάκτηση του κυπέλλου (για πρώτη φορά στην ιστορία της) χάρισε στην Τουλούζ μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της. Περιορισμένες πάντως οι εκτός συνόρων διακρίσεις της, χαρακτηριστικό είναι πως θα αγωνιστεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά από το 2009! Προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία με την Μαρσέιγ (0-0) στο πρώτο φετινό ματς που δεν δέχτηκε γκολ και συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Χωρίς νέα προβλήματα, δεν υπολογίζονται και πάλι οι Ζάντεν, Αραντ (α.) και Σισοκό (ε) που δεν έχουν αγωνιστεί φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Oυνιόν στην Ευρώπη μεταμορφώνεται αλλά σήμερα απέναντί της θα βρει σίγουρα μια πολυπρόσωπη άμυνα. Θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στη κόντρα οι δύο ομάδες, θα δούμε όμως κατά πόσο θα τους βγει. 2-3 γκολ (1.95).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr