Ποδόσφαιρο

Europa League: 4ος όμιλος, τα φώτα στην Αυστρία

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:31

Από τα πλέον αμφίρροπα ματς της βραδιάς το Στουρμ Γκρατς-Σπόρτινγκ, απόλυτο φαβορί η Αταλάντα απέναντι στην Ρακόβ.

Europa League: 4ος όμιλος, τα φώτα στην Αυστρία

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΡΑΚΟΒ

Η παρουσία στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2021-22 δεν είχε ανάλογη συνέχεια για την Αταλάντα που δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πέρυσι, εξασφαλίζοντας πάντως μια θέση στους ομίλους χάρη στην 6η θέση στην Serie A. Ξεκινά με την στάμπα του φαβορί τον όμιλο, παρότι έχε προχωρήσει σε πολλέ2ς αλλαγές και δείχνει να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Την Κυριακή ηττήθηκε από την Φιορεντίνα (2-3), μέτριο κρίνεται το μπάσιμο στη νέα σεζόν (2-0-2). Δεν υπολογίζεται ο βασικός αμυντικός Παλομίνο, εκτός και ο επίσης αμυντικός Χολμ. Άτυχος ο νεοφερμένος επιθετικός Τουρέ που τραυματίστηκε σοβαρά και δύσκολα θα προλάβει το υπόλοιπο της σεζόν.

Η Ρακόβ ξεπέρασε τα εμπόδια τριών ομάδων στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στα πλέι οφ δεν κατάφερε να αναστατώσει την Κοπεγχάγη. Επιβραβεύτηκε πάντως με την παρθενική παρουσία στους ομίλους του Γιουροπα Λιγκ, την τελευταία διετία είχε... φρενάρει στα πλέι οφ. Με σταθερά βήματα, εντυπωσιάζει εντός συνόρων, το Σάββατο δεν δέχτηκε γκολ για τρίτο σερί ματς, επικράτησε της Λοτζ και με το τρίτο κολλητό τρίποντο, παγιώθηκε στις πρώτες θέσεις. Δεν υπολογίζεται ο Έλληνας αμυντικός Σβάρνας, εκτός και ο βασικός μέσος Κάρλος. Έχασε τα τελευταία ματς και δίνεται αμφίβολος ο βασικός ακραίος αμυντικός Αρσενιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς συνέπεια η Αταλάντα μεν, εξυπακούεται όμως ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Και κόντρα στους άπειρους Πολωνούς η λογική λέει πως θα μπει με το.. δεξί. Φυσικά ο άσος είναι πολύ χαμηλά για να πονταριστεί "σκέτος" και θα τον συνδυάσουμε με over.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ

Η Στουρμ Γκρατς δεν κατάφερε να σταθεί με αξιώσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από τη στιγμή της κλήρωσης, οι όμιλοι του Γιουρόπα ήταν ο ρεαλιστικός στόχος. Παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της με αντίπαλο από την Πορτογαλία, ενώ εντός έδρας δεν μπορεί να καυχιέται για τις πρόσφατες επιδόσεις της στην Ευρώπη (4-2-4). Στο αυστριακό πρωτάθλημα βρίσκεται στο «-2» από την κορυφή και μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα που απέφυγε την ήττα από την κραταιά Σάλτσμπουργκ (2-2 εντός). Τραυματίας είναι ο Τζάτα (ε. 1/0)

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έφτασε μακριά την περασμένη σεζόν στο Γιουρόπα και κάτι ανάλογο φιλοδοξεί να πράξει και φέτος, επί της ουσίας «βλέπει» μέχρι το τέλος του δρόμου. Η εκπρόσωπος της Πορτογαλίας έχει απόλυτα ισορροπημένη συγκομιδή με αντιπάλους από την Αυστρία (5-1-5), αλλά το χειρότερο είναι ότι επί αυστριακού εδάφους απογοητεύει οικτρά (0-1-4). Τουλάχιστον, στα τελευταία 14 εκτός έδρας στην Ευρώπη έχει 4-3-7, «συμπαθητική» συγκομιδή. Στην κορυφή με συγκάτοικο την Πόρτο εντός συνόρων, δεν είχε θέμα στο 3-0 με τη Μορεϊρένσε. Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού παραμένει ο χρήσιμος αμυντικός Τζούστε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βλέπει ψηλά η Σπόρτινγκ, δοκιμάζεται πάντως σε μία όχι και τόσο εύκολη έδρα. Αυτό ουσιαστικά και είναι το βασικό όπλο των Αυστριακών, αλλά και το μόνο στοιχείο όπου έχουν αβαντάζ απόψε. Φαντάζει αρκετά πιθανή η ισοπαλία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr