Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Ντέρμπι από τα... παλιά!

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 00:45

Η εξαιρετική φέτος Αντερλεχτ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ στο ματς που κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα. Γειτονικό ντέρμπι μίσους το Γκενκ – Σιντ Τρουιντεν, εύκολο φαντάζει το έργο της Γάνδης έναντι στην Εουπεν.

Α' Βελγίου: Ντέρμπι από τα... παλιά!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Βελγίου.

ΓΚΕΝΚ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ

Η Γκενκ παρουσιάστηκε απρόσμενα πειθαρχημένη αμυντικά, είχε και την τύχη στο πλευρό και κατάφερε να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς από την πρωτεύουσα κόντρα στην Ουνιόν. Οι Λίμπουρχερς ξεκίνησαν μουδιασμένα τη σεζόν, αλλά τρέχουν πλέον ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών όπου έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ. “Γεμάτο” το πρόγραμμα καθώς την Πέμπτη ξεκίνησε με ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Φιορεντίνα την περιπέτεια του Κόνφερενς Λιγκ.

Αποστολή εξετελέσθη για τη Σιντ Τρουιντεν που μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της, αλλά ήταν αποτελεσματική και με σκόρερ δύο Ιάπωνες (απο τους πέντε που αγωνίστηκαν) κατάφερε να επιβληθεί της Μαλίν. Τα “καναρίνια” επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά απο τέσσερις αγωνιστικές και έχτισαν ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι μίσους. Under τα έξι από τα επτά φετινά ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κουρασμένη η Γκενκ ενώ η Σιντ Τρουιντεν θα προσπαθήσει να αποφύγει τα ρίσκα. Έχει τύχη το under σε τιμές αουτσάιντερ.

PS Champions αποκλειστικά στο Pamestoixima.gr! Συμμετοχή δωρεάν

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ ΖΙΛΟΥΑΖ

Σερί τέλος για τη Σερκλ Μπριζ που παρότι προηγήθηκε στην πρωτεύουσα με το πέμπτο φετινό γκολ του Ντένκι, επέστρεψε με άδεια χέρια στην αναμέτρηση με τη Μολενμπέικ. Η πρώτη ήττα μετά από τρία κολλητά τρίποντα δεν αναιρεί τις θετικές εντυπώσεις που έχει αφήσει φέτος αν και για την υπέρβαση που τόσο αναζητούν φέτος στο Μπρούχε, απαιτείται περισσότερη συνέπεια στην απόδοση της.

Η μπάλα έπαιξε σκληρό παιχνίδι στην Ουνιόν (25 τελικές) που αν και καλύτερη, δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον βαθμό κόντρα στη Γκενκ. Οι πρωτευουσιάνοι συμπλήρωσαν τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και μοιραία δείχνουν πως χρειάζονται... χρόνο ένεκα των πολλών μεταβολών το καλοκαίρι. Δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου πάντως, την Πέμπτη αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Τουλούζ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυνατό ματς καθώς οι γηπεδούχοι μπορούν να βάλουν δύσκολα στην Ουνιόν. Ακολουθούμε τους αριθμούς και επιλέγουμε under.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Η Αντερλεχτ... δώρισε το 1-0 στην Κορτράικ, στο 57' έμεινε με δέκα αλλά έδειξε αντοχές και με γκολ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να σώσει τον βαθμό. Σταθερά ανταγωνιστικοί οι “μοβ” που παραμένουν αήττητοι μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και αφήνουν υποσχέσεις μετά από χρόνια. Μετρά τρία στα τρία εντός έδρας.

Η Κλαμπ Μπριζ έπαιξε με την... φωτιά αλλά δεν κάηκε καθώς με πρωταγωνιστή τον πιτσιρικά Νούσα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Σερκλ Μπριζ. Εξαιρετική επιθετικά στα πρώτα ματς καθώς έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο! Την Πέμπτη αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Μπεσίκτας στην πρεμιέρα του Κόνφερενς Λιγκ.

EKTIMΗΣΗ: Δυνατό ματς καθώς και οι δύο ομάδες αφήνουν υποσχέσεις φέτος. Δεν... μπλέκουμε με σημείο, κρατάμε τον συνδυασμό γκολ/γκολ με over.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΓΑΝΔΗ – ΕΟΥΠΕΝ

Η Γάνδη απάντησε στο γκολ της Λέουβεν, αλλά παρότι κυριάρχησε στη συνέχεια, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, έχοντας τρία γκολ που ακυρώθηκαν απο τo var. Η ισοπαλία δεν αναιρεί τις θετικές εντυπώσεις που έχει αφήσει φέτος, δεν αποχωρίζεται την πρώτη θέση εν μέσω μάλιστα γεμάτου προγράμματος. Την Πέμπτη αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Ζόρια στην πρεμιέρα του Κόνφερενς Λιγκ.

Δύο λάθη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αποδείχτηκαν καθοριστικά για την Εουπεν που παρότι ισορρόπησε στην επανάληψη, δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς με τη Σταντάρ. Ξεκίνησε θετικά τη σεζόν (3-1-1), αλλά έκτοτε μετρά δύο κολλητές ήττες επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που προδίκαζουν μια δύσκολη σεζόν. Over 3,5 τα πέντε απο τα επτά φετινά ματς.

EKTIMΗΣΗ: Η Γάνδη σκοράρει με συνέπεια φέτος και δεν θα δυσκολευτεί κόντρα στην “λίγη” Εουπεν. Ο άσος προσφέρεται “χαμηλά”, θα ρισκάρουμε και θα τον συνδυάσουμε με γκολ/γκολ.

Βαθμολογία -

21/09/2023First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γάνδη Γάνδη 14 6 4 2 0 12 7 5
2 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 14 7 4 2 1 9 7 2
3 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 13 6 4 1 1 19 6 13
4 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 12 7 4 0 3 8 5 3
5 Αντβέρπ Αντβέρπ 11 6 3 2 1 13 4 9
6 Γκενκ Γκενκ 11 6 3 2 1 8 2 6
7 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 11 7 3 2 2 7 6 1
8 Μαλίν Μαλίν 10 7 3 1 3 9 7 2
9 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 10 6 3 1 2 10 9 1
10 Έουπεν Έουπεν 10 7 3 1 3 10 13 -3
11 RWD Μόλενμπικ 47 RWD Μόλενμπικ 47 10 6 3 1 2 7 14 -7
12 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 6 7 1 3 3 6 7 -1
13 Λέουβεν Λέουβεν 6 7 1 3 3 9 13 -4
14 Σαρλερουά Σαρλερουά 4 7 0 4 3 6 11 -5
15 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 2 7 0 2 5 6 19 -13
16 Βέστερλο Βέστερλο 1 7 0 1 6 7 16 -9
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr