Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Δυνατοί φιλοξενούμενοι

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 01:00

Το κυρίως πιάτο της κατηγορίας διεξάγεται σήμερα, Σάββατο, με τις νίκες των Πίζα και Βενέτσια στις έδρες των Φεραλπισαλό και Μπρέσια, αντίστοιχα, να περνούν σε πρώτο πλάνο.

Β’ Ιταλίας: Δυνατοί φιλοξενούμενοι

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β' Ιταλίας

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ-ΑΣΚΟΛΙ

Η Κρεμονέζε μπήκε για να... χάσει στη Ρέτζιο Εμίλια, δέχθηκε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο. Μετά την ανάπαυλα βελτιώθηκε σημαντικά, μείωσε και αφού γλίτωσε το 3-1 στο 84', βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στην επόμενη φάση. Με απολογισμό 1-3-1, οι διοικούντες δεν έμειναν ικανοποιημένοι και απέλυσαν τον τεχνικό Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, με τον έμπειρο Τζοβάνι Στρόπα να παίρνει τη θέση του. Εκτός δράσης οι Βαλτζανία (μ.), Αφένα-Τζιάν (ε. 2/0), δύσκολα οι Βαλέρι (α.), Ραβανέλι (α. 3/0), Μπραμπρίλα (μ.).

Η Ασκολι είχε ενθουσιασμό και υπομονή απέναντι στην Παλέρμο, αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσει, παρά ελάχιστα (45'). Κινδύνευσε περισσότερο (15', 42', 69') και ενώ όλα συνέτειναν στο ότι θα πάρει τον χρήσιμο βαθμό, πιάστηκε στον ύπνο και δέχθηκε το γκολ στην εκπνοή. Τέταρτη αποτυχία σε πέντε ματς, υπάρχει γκρίνια στις τάξεις των «τρυποκάρυδων», αλλά προς το παρόν στηρίζεται ο τεχνικός Ουίλιαμ Βιάλι. Με πρόβλημα οι Ροντρίγκεθ (ε. 5/1), Τάβτσαρ (α.), Ατζαπόνγκ (α. 3/0) και Μπόγκνταν (α.), δύσκολα θα προλάβει κάποιος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νέος τεχνικός στην Κρεμονέζε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πληρώσουμε για να δούμε αν θα κάνει θετικό ντεμπούτο.

ΜΟΝΤΕΝΑ-ΛΕΚΟ

Η Μόντενα έκανε ιδανικό ξεκίνημα με τη Φεραλπισαλό, προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση, αλλά ισοφαρίστηκε άμεσα. Απείλησε στο πρώτο ημίχρονο (20' δοκάρι, 36'), έκτοτε είχε την κατοχή και τίποτα περισσότερο, δεν μπορούσε να βρει την άκρη για τη νίκη ακόμη και με παίκτη παραπάνω από το 66'. Χαμένη ευκαιρία για την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς, εμφάνισαν σημάδια υποτίμησης τα «καναρίνια», ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το ότι έχουν κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και η όρεξη ανοίγει. Αμφίβολος δίνεται ο Μπόζαναϊ (μ.), δίχως απρόοπτα.

Η Λέκο δέχθηκε γκολ στις δύο από τις τρεις επιθέσεις της Μπρέσια και έμεινε με άδεια χέρια, ωστόσο μετά το 1-0 κυριάρχησε και έχασε απίθανες ευκαιρίες (12’, 16’ χαμένο πέναλτι, 18’, 29’, 34’). Μετά το 2ο γκολ του αντιπάλου το ηθικό έπεσε, αλλά... κατάφερε να χάσει πέναλτι και στο 97ο λεπτό. Οι νεοφώτιστοι δεν έχουν βαθμό έπειτα από δύο ματς, ωστόσο η παρουσία τους αφήνει υποσχέσεις για ανταγωνιστική παρουσία και ενώ στόχος δεν είναι άλλος από την επιβίωση. Εκτός δράσης ο Ντονάτι (α.), αμφίβολοι δίνονται οι Τζουλιελμότι (μ.) και Μπούζο (ε.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λέκο θα το παλέψει, το φαβορί δεν αξίζει, αλλά το Over είναι μία διαφορετική ιστορία.

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Κεκλεισμένων των θυρών. Η Μπρέσια έκανε ιδανική εκκίνηση με τη Λέκο, σημείωσε υπέροχο γκολ με τον Μπορέλι, έκτοτε ήταν απογοητευτική και κινδύνευσε σε πολλές περιπτώσεις (12’, 16’ χαμένο πέναλτι, 18’, 29’, 34’). Είχε την τύχη με το μέρος της, με τη δεύτερη καλή επίθεση βρήκε το 2-0, γλίτωσε από πέναλτι και στο 97'. Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς για τους «ροντινέλε» του Ντανιέλε Γκασταλντέλο, προς το παρόν ξεπερνούν κάθε προσδοκία, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί στα δύσκολα. Εκτός οι Ιάρ (μ.), Τζάλοου (α.) και Μπερτανιόλι (μ.), το παλεύει ο Φαν ντε Λόι (μ.).

Η Βενέτσια δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στη Σπέτσια, μπήκε δυνατά, αλλά δεν είχε διάρκεια. Γλίτωσε το γκολ σε δύο περιπτώσεις (22', 30'), βρέήκε το γκολ σε καίριο σημείο και το κράτησε με καλή άμυνα στα τελευταία λεπτά. Με 3-2-0 η ομάδα του Πάολο Βανόλι, πορεύεται αήττητη, κάνει πρωταθλητισμό και έχει καλό ρόστερ, όλα συντείνουν στο ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. «Τα πόδια στη γη» προστάζει ο ενθουσιώδης τεχνικός. Εκτός δράσης σε σταθερή βάση ο Γιάγιαλο (μ.), θα λείψει λογικά και ο Σβόμποντα (α.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: «Δύο στα δύο» για τους γηπεδούχους, ενθουσιασμός, αλλά βρήκαν και τα έκαναν. Σαφώς πιο ποιοτική η Βενέτσια, έχει τον πρώτο λόγο.

ΤΕΡΝΑΝΑ-ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Τερνάνα ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στον γρήγορο ρυθμό της Κόμο, είχε δοκάρι (50'), άνοιξε το σκορ στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Για ακόμη μία φορά, όμως, βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα λάθος στις καίριες στιγμές, δέχθηκε δύο φθηνά τέρματα και έμεινε με άδεια τέρματα. Ο απολογισμός 0-1-4 σήμανε συναγερμό, αν και η παρουσία της είναι καλύτερη, οι παίκτες του Κριστιάνο Λουκαρέλι αδικούνται από τη συγκεκριμένη συγκομιδή. Αν κάτι πηγαίνει πρίμα, είναι το ότι δεν αναφέρθηκαν αγωνιστικά προβλήματα για ακόμη μία φορά.

Η Σουντιρόλ μπήκε μουδιασμένα στο ματς με την Κοζέντσα, δεν γλίτωσε το γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και ουδέποτε αντέδρασε στο πρώτο ημίχρονο. Γλίτωσε το 2-0 στο 49' και έκτοτε κυριάρχησε απόλυτα. Γύρισε το ματς σχετικά εύκολα και σίγουρα δίκαια, αλλά μία αδράνεια στα στόπερ ήταν αρκετή για να ισοφαριστεί στην εκπνοή. Η τρίτη διαδοχική νίκη ξέφυγε από την ομάδα του Πιερπάολο Μπίζολι, η οποία, όμως, είναι δυνατή και με το παραπάνω, έτοιμη να κυνηγήσει και φέτος σπουδαία πράγματα. Ο Κανιάνο (α.) αναμένεται να λείψει από ακόμη ένα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι αποδόσεις δεν δίνουν τύχη στο Over, αλλά η πρόσφατη συμπεριφορά των δύο ομάδων το ευνοεί.

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ-ΠΙΖΑ

Στο ουδέτερο «Γκαρίλι» της Πιατσέντζα. Η Φεραλπισαλό δέχθηκε το γκολ από τη Μόντενα στην πρώτη φάση, αλλά δεν το έβαλε κάτω, ισοφάρισε άμεσα, είχε την τύχη με το μέρος της (20΄ δοκάρι, 36'), έκτοτε αμύνθηκε υποδειγματικά, άντεξε με 10 από το 66' και πήρε το «Χ». Πρώτο γκολ και παρθενικός βαθμός στην ιστορία της στη Β' Ιταλίας, πήρε ώθηση για τη δεδομένα σίγουρη συνέχεια. Τιμωρημένος ο Φελίτσι (ε. 5/0), εκτός ο Φεραρίνι (α. 3/0), με πρόβλημα οι Βερτζελέτι (α.), Βολτάν (μ.), Ντα Κρους (ε.), Γκίλα (ε. 1/0), έχει τύχη ο Καμπορέζε (α.).

Η Πίζα μπήκε με φιλοδοξία στο ματς με την Μπάρι, ευτύχησε να σημειώσει εξαιρετικό γκολ στο πρώτο τέταρτο, αλλά το λάθος ήταν ότι από νωρίς γύρισε μαζικά στην άμυνα. Αρχικά είχε αρραγή παρουσία, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε και μπορεί να γλίτωσε την ισοφάριση στο 66', τη δέχθηκε στο φινάλε. Δεν έχει νίκη (0-1-2) μετά την πρεμιέρα, δεν έχει αποκτήσει σταθερό βήμα. Τιμωρημένος ο Νάγκι (μ. 2/0), εξέτισε ο Χέρμανσον (α. 3/0). Χτύπησε και λείπει ο Ντ’ Αλεσάντρο (μ. 4/0), εκτός και ο Τραμονί (μ. 1/1), δύσκολα οι Λιότσι (ε.), Τορεγκρόσα (ε.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πήρε τον πρώτο βαθμό η Φεραλπισαλό, ωστόσο η Πίζα διαθέτει εμπειρία και έχει ανάγκη τα αποτελέσματα. Στα δεξιά.

ΣΠΕΤΣΙΑ-ΡΕΤΖΙΑΝΑ

Στο ουδέτερο «Ντίνο Μανούτσι» της Τσεζένα. Η Σπέτσια είχε καλύτερη παρουσία σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς, απείλησε τη Βενέτσια (22', 30'), ωστόσο δέχθηκε το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έκτοτε δεν είχε το κουράγιο να ζητήσει την ισοφάριση. Τρίτη διαδοχική ήττα για τους «ακουιλότι», ο απολογισμός 0-1-3 δεν αφορά σε ομάδα που θεωρείται γκραν φαβορί για την άνοδο και είναι δύσκολη η θέση του τεχνικού Μαξ Αλβίνι. Δύσκολα κάποιος εκ των Βισνιέφσκι (α.), Χριστόφ (α., Κουνιάτα (α.), Σέρπε (α.), Μουλ (α. 3/0), χωωρίς απρόοπτα.

Η Ρετζιάνα... μύρισε αίμα με την Κρεμονέζε. Μπήκε δυνατά, εκμεταλλεύτηκε τον δισταγμό της και βρήκε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Το κακό είναι ότι δεν είχε την ίδια ένταση μετά την ανάπαυλα, δέχθηκε το 2-1, έχασε τετ α τετ για το 3-1 στο 84' και στην επόμενη φάση ισοφαρίστηκε. Πορεύεται δίχως νίκη (0-3-2) η ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα, η οποία, τουλάχιστον είναι ανταγωνιστική. Ρήξη χιαστού υπέστη ο Βεργκάρα (μ. 5/0), για τον ίδιο λόγο απέχει ο Βίντο (ε. 2/1), αμφίβολοι δίνονται οι Μελεγκόνι (μ.) και Τσερνιγκόι (μ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν βγαίνει άκρη. Η Σπέτσια διαθέτει σούπερ ρόστερ, αλλά… σέρνεται, η Ρετζιάνα παλεύει στο 100%, αλλά δεν μπορεί να νικήσει.

Βαθμολογία -

23/09/2023Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 13 5 4 1 0 11 1 10
2 Βενέτσια Βενέτσια 11 5 3 2 0 7 2 5
3 Παλέρμο Παλέρμο 10 4 3 1 0 7 1 6
4 Μόντενα Μόντενα 10 4 3 1 0 6 2 4
5 Καταντζάρο Καταντζάρο 10 5 3 1 1 9 9 0
6 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 8 4 2 2 0 10 6 4
7 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 8 5 2 2 1 4 4 0
8 Κόμο Κόμο 7 4 2 1 1 5 6 -1
9 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 7 5 1 4 0 3 2 1
10 Μπρέσια Μπρέσια 6 2 2 0 0 3 0 3
11 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 6 5 1 3 1 4 4 0
12 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 5 5 1 2 2 7 6 1
13 Πίζα Πίζα 4 4 1 1 2 4 5 -1
14 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 3 5 0 3 2 5 8 -3
15 Άσκολι Άσκολι 3 5 1 0 4 4 8 -4
16 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 2 5 1 1 3 5 8 -3
17 Σπέτσια Σπέτσια 1 4 0 1 3 3 8 -5
18 Τερνάνα Τερνάνα 1 5 0 1 4 3 7 -4
19 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 1 5 0 1 4 1 11 -10
20 Λέκκο Λέκκο 0 2 0 0 2 3 6 -3
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr