Ποδόσφαιρο

EFL Cup: Μπέρνλι και Μίντλεσμπρο για πρόκριση!

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 09:20

Στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του κυπέλλου μπαίνουν οι αγγλικές ομάδες μεσοβδόμαδα. Ορισμένες ομάδες έχουν ήδη το προβάδισμα αφού βρίσκονται σε μεγαλύτερη κατηγορία.  

EFL Cup: Μπέρνλι και Μίντλεσμπρο για πρόκριση!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του EFL Cup.

Νοκ άουτ αγώνες για τoν τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής της διοργάνωσης κερδίζει «εισιτήριο» για το Κόνφερενς Λιγκ (πλέι οφ) της επόμενης σεζόν. Χωρίς VAR.

Super League με σούπερ προσφορά* με τριάδα στο Pamestoixima.gr

ΕΞΕΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΛΟΥΤΟΝ

Η Έξετερ έχασε 3-0 από την Όξφορντ εκτός έδρας στη Λιγκ 1 και έχει χάσει τρία από τα τέσσερα παιχνίδια όλων των διοργανώσεων. Η ομάδα του Γκάρι Κάλντγουελ, θα προσπαθήσει για την έκπληξη, αλλά το ρόστερ της δεν είναι για πολλά, όπως απέδειξε και η πρόσφατη ήττα με 9-0 από τη Ρέντινγκ για το Λιγκ Τρόφι, όπου έγινε rotation. Έχει χάσει τα 10 από τα τελευταία 11 ματς Λιγκ Καπ απέναντι σε ομάδες πρώτης κατηγορίας, τελευταία τέτοια πρόκριση το 1978. Εκτός οι Nτιαμπατέ (μπακ), Νίσκανεν (μέσος), Μούσκουε και Άιτσισον (επιθετικοί).

Η Λούτον πήρε τον πρώτο πόντο στην Πρέμιερ Λιγκ με το εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Γουλβς, αλλά έχει ακόμα δουλειά για να αποδείξει ότι ανήκει στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς, αναμένεται να παίξει με αρκετές αλλαγές, καθώς ακολουθεί μεγάλης σημασίας ματς με την Έβερτον στο πρωτάθλημα. Δεν έχει χάσει στα επτά τελευταία ματς από την Έξετερ σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλει να προκριθεί στον τέταρτο γύρο για πρώτη φορά από τη σεζόν 2007-08. Εκτός οι μπακ Όσο, Ποτς και ο μέσος Κλαρκ, αμφίβολος ο μέσος Μπάρκλι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λούτον σίγουρα έχει το μυαλό της στο πρωτάθλημα, αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, οπότε έχει την ευκαιρία για μία νίκη. 2 (1.70).

ΙΠΣΟΥΙΤΣ - ΓΟΥΛΒΣ

Η Ίπσουιτς του Κίραν Μακ, κέρδισε 4-3 εντός την Μπλάκμπερν στην Τσάμπιονσιπ και είναι στην κορυφή μαζί με τη Λέστερ, έχοντας πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και εννέα σε δέκα ματς (μία ήττα), σκοράροντας σε όλα μέχρι τώρα. Όλες οι νίκες της εκτός από μία είναι με ένα γκολ διαφορά. Δεν έχει νίκη σε επτά σερί ματς με τη Γουλβς σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά με πέντε Χ. Δεν έχει περάσει τέταρτο γύρο από το 2010-11. Eκτός ο τερματοφύλακας Γουόλτον (παίζει ο Χλάντκι), αμφίβολοι οι μπακ Ντέιβις, Nτονασιέν.

Η Γουλβς, έμεινε με δέκα νωρίς στην έδρα της Λούτον και τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από ισοπαλία, μένοντας χαμηλά στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Γκάρι Ο' Νιλ, μακριά από την έδρα της έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια. Έχει καλό σερί στον θεσμό απέναντι σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας, έχοντας προκριθεί σε 12 από τις τελευταίες 13 τέτοιες διασταυρώσεις της. Τιμωρημένος ο μέσος Μπελγκάρντ, αμφίβολος ο μέσος Χοτζ, ευκαιρίες για τους επιθετικούς Κάλαϊτζιτς και Φάμπιο Σίλβα, που σκόραραν στον προηγούμενο γύρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άγνωστο πως θα εμφανιστεί η Γουλβς και τι προοπτικές έχει στο κύπελλο. Η γηπεδούχος σκοράρει αρκετά εντός έδρας, μπορεί να το κάνει και σήμερα. Goal/goal (1.66).

ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ – ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ

Η Μάνσφιλντ κέρδισε με 1-0 την Μπάροου στο τελευταίο της παιχνίδι στη Λιγκ 2 και συνεχίζει εντυπωσιακά τη σεζόν, καθώς παραμένει αήττητη φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, έστω και αν στα 6 από τα 11 επίσημα ματς της, ήταν ισόπαλη στην κανονική διάρκεια. Εντός έδρας έχει τέσσερις νίκες και μόνο ένα Χ. Ο προπονητής της, Νάιτζελ Κλαφ, έχει κατακτήσει δύο φορές το Λιγκ Καπ ως παίκτης. Ο τρίτος γύρος συνήθως αποδεικνύεται αδιαπέραστο εμπόδιο γι΄αυτήν, έχοντας μόλις μία πρόκριση στον τέταρτο και αυτή το 1975-76. Aμφίβολος ο έμπειρος μέσος Ο’ Τουλ.

Η Πιτέρμπορο πήρε 1-1 στο Μπόλτον για τη Λιγκ 1, παρ' όλο που προηγήθηκε και ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα στο β' μέρος. Η ομάδα του Ντάρεν Φέργκιουσον πάντως είναι αήττητη τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Κόντρα στη Μάνσφιλντ, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών με ομάδα που έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον 50 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (27 νίκες σε 52 τατς). Δεν έχει προκριθεί στον τέταρτο γύρο από το 2009-10. Eκτός Μπλάκμορ (αναπλ. τερμ.), Φουκς (μέσoς), Μάδερσιλ (επιθετικός), αμφίβολος ο επιθετικός Τσαρλς. Με Μπόλτον με το ζόρι συμπλήρωσε 18άδα.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμα ένα ματς που μπορούμε να δούμε γκολ εκατέρωθεν. Παρόλο που τις χωρίζει μια κατηγορία θα υπάρξει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Goal/goal (1.60).

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Μπράντφορντ πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Νιούπορτ με 4-1 για τη Λιγκ 2 (χατ – τρικ ο Κουκ) και είναι αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, με ισοπαλία στην κανονική διάρκεια όμως σε τέσσερα από αυτά (με 0-0 ή 1-1). Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ, εντός έδρας παραμένει αήττητη φέτος, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερις αγώνες. Δεν έχει περάσει στον τέταρτο γύρο από το 2012-13, όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό και αποτέλεσε μέχρι σήμερα την τελευταία φιναλίστ του θεσμού από την τέταρτη κατηγορία.

Η Μίντλεσμπρο πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Σαουθάμπτον εντός έδρας και μάλιστα με ανατροπή στην Τσάμπιονσιπ, για το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Ο Μάικλ Κάρικ, σίγουρα είναι ανακουφισμένος, ωστόσο η ομάδα του εξακολουθεί να δέχεται γκολ σε όλα τα ματς μέχρι τώρα.Τις τρεις τελευταίες φορές που έφτασε στον τρίτο γύρο κατάφερε να προκριθεί στον τέταρτο. Δεν έχει παίξει με Μπράντφορντ σε οποιαδήποτε διοργάνωση από το 2001, είναι αήττητη σε πέντε σερί επισκέψεις στη συγκεκριμένη έδρα, με τελευταία ήττα το 1912! Αμφίβολοι Μπανγκουρά, Κλαρκ, Ντάικστιλ, Kόουλσον (μπακ), Φορς (επιθετικοί).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί η Μίντλεσμπρο να πανηγυρίσει τη πρόκριση σε αυτόν τον γύρο, ειδικά σε αυτή τη διοργάνωση που συνήθως έχει τη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Η απλή πρόκριση δίνεται 1.40 άρα δεν αξίζει. Πάμε με το 2 (1.70).

ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ - ΣΑΤΟΝ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Πορτ Βέιλ προηγήθηκε στην έδρα της Κέμπριτζ για τη Λιγκ 1, αλλά τελικά περιορίστηκε στην ισοπαλία με 1-1 και δεν έχει νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά από ένα πολύ καλό σερί σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η ομάδα του Άντι Κρόσμπι πάντως, μετρά μόνο δύο ήττες σε 12 επίσημα ματς φέτος. Εντός έδρας, έχει τέσσερις νίκες με ακριβές σκορ 1-0 στη φετινή σεζόν. Παίζει τρίτο γύρο για πρώτη φορά από το 2009-10, ενώ δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στον τέταρτο από τη σεζόν 2006-07.

Η Σάτον έμεινε στο 1-1 εντός με ΜΚ Ντονς και είναι τελευταία στη Λιγκ 2, με πέντε ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Ματ Γκρέι, έχει κερδίσει τρία από τα 12 φετινά παιχνίδια, τα δύο στο Λιγκ Καπ, σε ένα χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι. Η φετινή είναι η καλύτερη πορεία της στον θεσμό, καθώς παίζει πρώτη φορά τρίτο γύρο, έχοντας αποκλείσει δύο ομάδες από τη Λιγκ 1. Η νίκη επί της Γουίκομ στον β’ γύρο, ήταν η πρώτη της ιστορίας της σε κανονική διάρκεια αγώνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίκαιο φαβορί η Πορτ Βέιλ καθώς είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την αντίπαλό της. 1 (1.70).

ΣΑΛΦΟΡΝΤ ΣΙΤΙ - ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Σάλφορντ δεν πηγαίνει καθόλου καλά τελευταία, καθώς έχασε 3-2 από τη Χάρογκεϊτ εκτός και μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ στις τελευταίες τέσσερις. Η μοναδική νίκη της ομάδας του Νιλ Γουντ στα τελευταία επτά ματς, ήταν επί της Λιντς στα πέναλτι στον προηγούμενο γύρο. Παίζει πρώτη φορά γ’ γύρο. Αντιμετωπίζει δεύτερη φορά στον θεσμό ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας χάσει το προηγούμενο. Δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Λιγκ Καπ σε κανονική διάρκεια αγώνα, με τις τέσσερις προκρίσεις της να είναι όλες στα πέναλτι.

Η Μπέρνλι, ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι στις τελευταίες θέσεις με έναν πόντο. Η ομάδα του Βινσέν Κομπανί, έχει πάρει τη μοναδική νίκη της φέτος στο Λιγκ Καπ, όπου έχει κρατήσει και τη μόνη φετινή ανέπαφη εστία. Μετρά τρεις σερί προκρίσεις σε τέταρτο γύρο Λιγκ Καπ, έχει περάσει σε 10 από τις 11 τελευταίες φορές που αντιμετώπισε ομάδα Λιγκ 2. Εκτός ο μπακ Έκνταλ, οι μέσοι Γκούντμουντσον, Τσουρλίνοφ και ο επιθετικός Ομπαφέμι, τιμωρημένος ο επιθετικός Φόστερ, αμφίβολος ο μπακ Ντα Σίλβα.

Στο νέο PS Champions αγωνίζεσαι δωρεάν για σούπερ εγγυημένα έπαθλα* αξίας €60.000!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολα τα πράγματα για τη γηπεδούχο, δεν έχει πολλές βλέψεις για πρόκριση. Χαμηλά το διπλό, αξίζει μόνο με κάποιο combo. Το απλό over 2.5 πληρώνει στο 1.60.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr