Ποδόσφαιρο

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Τα φώτα στο Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι!

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:11

Η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Νιούκαστλ μονομαχεί με την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι, στο πλέον ενδιαφέρον ματς του 3ου γύρου.

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Τα φώτα στο Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι!

Νοκ άουτ αγώνες για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Βίλα έδειξε ικανή για όλα, καθώς μετά την ήττα από τη Λέγκια, πέρασε με 1-0 από την έδρα της Τσέλσι στο πρωτάθλημα, όπου έχει δύο σερί νίκες. H oμάδα του Ουνάι Έμερι, θέλει να βάλει τέλος στο σερί αποκλεισμών γ’ γύρου Λιγκ Καπ από συλλόγους Πρέμιερ Λιγκ, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές. Διέλυσε την Έβερτον 4-0 εντός τον Αύγουστο με σκόρερ ΜακΓκιν, Λουίζ, Μπέιλι και Ντουράν, καταγράφοντας την πέμπτη σερί νίκη στα μεταξύ τους. Εκτός οι μπακ Μινγκς, Κάρλος και οι μέσοι Ιροεγκμπούναμ, Μπουενδία, αμφίβολος ο μέσος Τραορέ, Ράμζι.

Η Εβερτον με την καλύτερη εμφάνιση στη σεζόν κέρδισε με 3-1 στην έδρα της Μπρέντφορντ και πήρε την πρώτη νίκη Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Σον Ντάις, είναι πλέον αήττητη στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ντουκουρέ σκόραρε σε τρία από τα τέσσερα τελευταία ταξίδια που η ομάδα του βρήκε δίχτυα. Εχει αποκλειστεί στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Eκτός Κόουλμαν (μπακ), Αλι (μέσος), αμφίβολοι Χάρισον, Γκόμες (μέσοι). Θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς ακολουθεί κρίσιμο ματς με Λούτον στο πρωτάθλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κατέπληξε η Βίλα με το διπλό επί της Τσέλσι και θα την εμπιστευτούμε απέναντι στην Εβερτον που αποδυναμώνεται εκτός έδρας (1,75).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΛΕΣΤΕΡ

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ προέρχεται από έξι σερί νίκες, στις πέντε σκόραρε 3 ή περισσότερες φορές, ενώ ο Σαλάχ έχει γκολ ή ασίστ σε 12 σερί ματς. Κέρδισε σε 17 από τις προηγούμενες 18 φορές που έπαιξε με ομάδα μικρότερης κατηγορίας στο Λιγκ Καπ. Τις δύο προηγούμενες φορές που κέρδισε τη Λέστερ στον θεσμό, έφτασε τελικό. Τελευταία φορά που έπαιξαν, το 2021, η κανονική διάρκεια έληξε 3-3. Εκτός ο μέσος Τιάγκο, αμφίβολος o κορυφαίος σε ασίστ Αλεξάντερ -Αρνολντ. Kέλεχερ, Τσιμίκας, Κουάνσα, Έντο, Χράφενμπερχτ, Μπάιτσετιτς και Ντόουκ υποψήφιοι για ενδεκάδα.

Σούπερ προσφορά με τριάδα για τα ματς της Super League

Η Λέστερ κέρδισε 1-0 εντός την Μπρίστολ Σίτι και με τρεις σερί νίκες, ανέβηκε κορυφή στην Τσάμπιονσιπ. Η ομάδα του Εντσο Μαρέσκα, δεν έχει ισοπαλία σε 10 επίσημα ματς (9 νίκες, 1 ήττα). Εχει κρατήσει ανέπαφη εστία σε πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια Λιγκ Καπ. Τελευταία νίκη στο Ανφιλντ σε όλες τις διοργανώσεις το 2000. Δεν έχει νίκη 13 σερί εναντίον της εκτός, αλλά την έχει κερδίσει πέντε φορές επί Κλοπ, όλες εντός πάντως. Αμφίβολος ο μπακ Κρίστιανσεν, εκτός ο τερματοφύλακας Σμίθις, o μπακ Ντόιλ και ο επιθετικός Κάνον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε προηγούμενες χρονιές πιθανότατα θα γινόταν αμφίρροπο ματς, φέτος όχι με τις διαφορές τους να είναι πολύ μεγάλες. Πρόκριση χωρίς δυσκολία για την Λίβερπουλ, βέβαια ο άσος δεν υπερβαίνει το 1,45.

ΛΙΝΚΟΛΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Η Λίνκολν έχασε 2-1 στο Πόρτσμουθ για τη Λιγκ 1 και έχει δύο σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, με τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Η ομάδα του Μαρκ Κένεντι, στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε ομάδα Πρέμιερ Λιγκ με ήρωα τον τερματοφύλακα Γένσεν, που έπιασε δύο πέναλτι. Προηγουμένως είχε αποκλειστεί σε 13 σερί από ομάδες των «σαλονιών». Θέλει να προκριθεί τέταρτο γύρο δεύτερη σερί χρονιά, η περσινή ήταν η πρώτη της πρόκριση από γ’ γύρο μετά από 55 χρόνια. Πρόβλημα μεσοεπιθετικά, λείπει ο μέσος Μαντρόιου και οι στράικερ Χάουζ, Γουόκερ και Βέιλ.

Η Γουέστ Χαμ, μετά τη νίκη ανατροπή με 3-1 επί της Μπάτσκα Τοπόλα στην Ευρώπη, πάλεψε στην έδρα της Λίβερπουλ αλλά έχασε με το ίδιο σκορ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, πληρώνει το γκολ-γκολ σε επτά σερί παιχνίδια και το over 2.5 σε έξι σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει περάσει σε πέντε από τις τελευταίες επτά χρονιές από τον τρίτο γύρο, αν και πέρσι αποκλείστηκε σε αυτό το σημείο του θεσμού, από ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Φαμπιάνσκι, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Ινγκς, Κορνέ θα είναι λογικά στην ενδεκάδα. Εκτός ο μπακ Κρέσγουελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χαώδης η διαφορά δυναμικότητας, κάπου εδώ θα διακοπεί η πορεία της Λίνκολν παρότι οι Λονδρέζοι θα παραταχθούν με αρκετές αλλαγές. Πάμε με τον συνδυασμό διπλού και over 1,5, έστω στο 1,60.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΚΑΡΝΤΙΦ

Η Μπλάκμπερν επανήλθε από το 1-3 στην έδρα της Ίπσουιτς για την Τσάμπιονσιπ, όμως τελικά έχασε 4-3 και προέρχεται από δύο σερί ήττες, αλλά και τρεις στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Γιον Νταλ Τόμασον, πληρώνει το over 2.5 σε πέντε σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σε τρία από αυτά, πλήρωσε και το over 3.5. Και στα εντός έδρας παιχνίδια της σημειώνονται πολλά γκολ, με πέντε σερί γκολ-γκολ και over 2.5 σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ φέτος. Εκτός οι επιθετικοί Σίγκουρντσον, Ένις, αμφίβολος ο επιθετικός Γκάλαχερ.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

Η Κάρντιφ κέρδισε και στην έδρα της Σάντερλαντ με 1-0 στην Τσάμπιονσιπ και συνεχίζει την περίοδο πολύ καλής φόρμας, καθώς έχει τρεις σερί νίκες, σκοράροντας σε όλες μετά το 80ό λεπτό, ανεβαίνοντας ψηλά βαθμολογικά. Η ομάδα του Ερόλ Μπουλούτ, θα προσπαθήσει να περάσει στον τέταρτο γύρο για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12, όταν είχε φτάσει τελικό. Έχει κακή προϊστορία στην έδρα της Μπλάκμπερν, καθώς δεν έχει κερδίσει εκεί σε επτά σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις (2 ισοπαλίες), με τελευταία νίκη το 2012. Εκτός οι μέσοι Μπόουλερ, Ο’ Ντάουντα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φουλ του over η Μπλάκμπερν, ανεβασμένη η Κάρντιφ μπορεί να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Και οι Ουαλοί βασίζονται στην επίθεση, έχει τύχη το over (1,76).

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΣΤΟΟΥΚ

Η Μπόρνμουθ έχασε με 3-1 στην έδρα της Μπράιτον για την Πρέμιερ Λιγκ και δεν έχει ακόμα νίκη στην κατηγορία, ενώ εντός έχει πετύχει ένα γκολ σε τρεις αγώνες. Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα, έχει κερδίσει σε επίσημο παιχνίδι φέτος μόνο στο πλαίσιο του Λιγκ Καπ. Στον θεσμό, έχει φτάσει στον τέταρτο γύρο σε πέντε από τις προηγούμενες εννέα σεζόν. Εχει κερδίσει πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια με την Στόουκ σε όλες τις διοργανώσεις, με μόλις μία ήττα. Eκτός οι Σκοτ, Μαρκόνδες, (μέσοι), Φρέντερικς (μπακ), αμφίβολος ο μέσος Ανταμς.

Η Στόουκ έχασε 3-1 εντός από τη Χαλ στην Τσάμπιονσιπ και ο προπονητής Άλεξ Νιλ αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο, καθώς δεν έχει νίκη τέσσερις σερί αγώνες, ενώ από τους τελευταίους έξι, έχει κερδίσει μόνο για το Λιγκ Καπ. Εκτός έδρας δεν έχει ακόμα νίκη φέτος, ενώ έχει μείνει στο μηδέν σε τρία από τα τέσσερα φετινά ταξίδια. Εχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια Λιγκ Καπ απέναντι σε ομάδες Πρέμιερ Λιγκ. Aμφίβολοι οι επιθετικοί Μάε, Κάμπελ, Τέζγκελ, εκτός οι μπακ Μπέικερ, Στίβενς. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Πίρσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κακό “φεγγάρι” η Μπόρνμουθ, μόνο στο Λιγκ Καπ έχει νικήσει φέτος Την υποδεέστερη Στόουκ πάντως μπορεί να την φέρει.. βόλτα. Ασος (1,70).

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Μπρέντφορντ έχασε 3-1 εντός από την Έβερτον, προέρχεται από δύο σερί ήττες Πρέμιερ Λιγκ και προβληματίζει. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ δεν έχει νίκη ακόμα εντός (3 ισοπαλίες σε 4 ματς), αν και η τελευταία ήταν η μοναδική ήττα στο γήπεδό της σε 8 αγώνες. Έχει χάσει ένα από τα τελευταία εννέα ματς Λιγκ Καπ ως γηπεδούχος, τρεις προκρίσεις στα πέναλτι. Εκτός παραμένει ο περσινός αρχισκόρερ Τόνι και οι επιθετικοί Σάντε, Μοπέ, εκτός ο μπακ Χένρι και οι μέσοι Ντασίλβα, Μπαπτίστ, αμφίβολος ο μπακ Μι και ο μέσος Ντάμσγκααρντ.

Σούπερ προσφορά με τριάδα για τα ματς της Super League

Η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα προηγήθηκε δύο φορές εντός με Τότεναμ, αλλά έμεινε ισόπαλη 2-2 στο ντέρμπι και έχασε έδαφος στη μάχη της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ. Παραμένει όμως αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις σε Αγγλία και Ευρώπη στη σεζόν, ενώ εκτός έδρας έχει δύο νίκες με ακριβές σκορ 1-0 και όλα τα γκολ να έχουν σημειωθεί στο β’ ημίχρονο. Εκτός οι Τίμπερ (μπακ), Πάρτι, Τροσάρ (μέσοι), Μαρτινέλι (εξτρέμ), αμφίβολοι Ράις (μέσος), Σάκα (αρχισκόρερ). Ούτως ή άλλως θα γίνονταν αλλαγές, με Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Κίβιορ, Σμιθ - Ρόου, Νέλσον υποψήφιους βασικούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρον λονδρέζικο ντέρμπι, καθώς η Μπρέντφορντ αποτελεί σκληρό καρύδι έστω κι αν δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Αμφότερες έχουν σημαντικές απουσίες, προς αποφυγή το διπλό παρά τη δεδομένη ανωτερότητα της Αρσεναλ. Καλύτερα γκολ-γκολ (1,65).

ΤΣΕΛΣΙ-ΜΠΡΑΙΤΟΝ

Η Τσέλσι, έμεινε στο μηδέν επιθετικά για τρίτη σερί αγωνιστική κόντρα στην Άστον Βίλα για την Πρέμιερ Λιγκ, χάνοντας με 1-0 εντός έδρας και παραμένοντας με μόνο δύο νίκες όλη τη σεζόν, η μία στο Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει χάσει και τα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, με ακριβές σκορ 1-0. Εκτός Ενκουνκού (επιθ.), o μέσος Λάβια, οι μπακ Τζέιμς, Φοφανά και ο τερματοφύλακας Μπετινέλι, αμφίβολοι οι Τσαλόμπα, Μπαντιασίλ (μπακ), Τσουκβουεμέκα (μέσος) και Μαντουέκε (επιθετικός). Τιμωρημένος ο μπακ Γκουστό. Yποψήφιοι βασικοί Κουκουρέγια, Πάλμερ, Μάατσεν, Μπρόγια.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

Η Μπράιτον, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην Ευρώπη, επανήλθε στις νίκες για το πρωτάθλημα με 3-1 εντός κόντρα στην Μπόρνμουθ, και είναι τρίτη στη βαθμολογία. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, πληρώνει γκολ – γκολ και οver 3.5 σε όλα τα επίσημα ματς φέτος. Έχει βρεθεί πίσω στο σκορ στους δύο τελευταίους αγώνες της. Δεν έχει χάσει σε κανονική διάρκεια σε επτά σερί εκτός έδρας ματς Λιγκ Καπ, αλλά στις δύο ισοπαλίες αποκλείστηκε στα πέναλτι. Εκτός ο μέσος Μόντερ και ο επιθετικός Ενσίσο, αμφίβολοι οι μέσοι Μίλνερ και Γκρος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβληματίζει με την αφλογιστία της η Τσέλσι, ασταθής εμφανίζεται φέτος η Μπράιτον έχοντας μεν ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και μεγάλα αμυντικά κενά. Πάντως με αυτό το σετ αποδόσεων ο άσος είναι ιδιαίτερα δελεαστικός (2,35).

ΦΟΥΛΑΜ-ΝΟΡΙΤΣ

Η Φούλαμ πήρε την ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και μπορεί να δυσκολεύεται να σκοράρει, ωστόσο δείχνει αρκετά δυνατή αμυντικά, με δύο σερί ανέπαφες εστίες. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, έχει τρεις νίκες φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, δύο με 1-0 στην Πρέμιερ Λιγκ και άλλη μία στο Λιγκ Καπ, όπου χρειάστηκε όμως τη διαδικασία των πέναλτι. Εχει πετύχει μόνο έξι γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια της στο Λιγκ Καπ, χωρίς να σκοράρει ούτε ένα σε πέντε από αυτά. Εκτός ο μπακ Τέτε και οι μέσοι Λούκιτς, Ανταραμπιόγιο.

Η Νόριτς συνετρίβη με 6-2 στην έδρα της Πλίμουθ για την Τσάμπιονσιπ και προέρχεται από δύο σερί ήττες. Η ομάδα του Ντάβιντ Βάγκνερ, έχει κερδίσει και τα δύο φετινά της ματς Λιγκ Καπ με 1-0, αλλά δεν έχει κρατήσει τρεις σερί ανέπαφες εστίες στον θεσμό από το 1984-85. Εχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 22 ματς με Φούλαμ σε όλες τις διοργανώσεις (15 ήττες). Δεν έχει κερδίσει σε αυτή την έδρα από το 1986. Εκτός οι μπακ Χάνλι, Τόμκινσον και οι επιθετικοί Σάρτζεντ, Μπαρνς, Σάινθ, αμφίβολος ο μέσος Νούνιες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η πάντα δυνατή μπροστά στο κοινό της λονδρέζικη ομάδα, με την Νόριτς να εμφανίζεται ντεφορμέ. Δεν υπερβαίνει το 1,53 ο άσος, θα περιμένουμε το live.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Νιούκαστλ πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη πρωταθλήματος στην ιστορία της, 8-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ. Η ομάδα του Έντι Χάου είναι αήττητη τρία σερί ματς με ισάριθμες ανέπαφες εστίες σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός, ο Γουίλσον έχει σκοράρει σε δύο από τα τρία φετινά. Η περσινή φιναλίστ, έχει κερδίσει τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια Λιγκ Καπ, δεν έχει τέσσερις νίκες σερί εκεί στον θεσμό από το 2001. Εκτός ο μπακ Κραφτ και ο μέσος Γουίλοκ, αμφίβολος ο μέσος Μπαρνς και ο επιθετικός Ζοέλιντον.

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, κέρδισε τη Φόρεστ 2-0 και έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα, μετρώντας οκτώ σερί νίκες σε κανονική διάρκεια ή πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις. Με αυτό τον προπονητή, έχει χάσει τρία από τα 30 ματς Λιγκ Καπ (22 νίκες). Με Νιούκαστλ μετρά μία ήττα σε 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και καμία σε 10. Εκτός οι μέσοι Ντε Μπράινε, Σίλβα και ο τιμωρημένος Ρόδρι, αμφίβολος ο μπακ Στόουνς και οι μέσοι Γκρίλις, Κόβατσιτς. Λογικά ξεκουράζεται ο αρχισκόρερ Χάαλαντ, υποψήφιοι βασικοί οι Ορτέγκα, Λιούις, Φίλιπς, Γκόμεθ.

Σούπερ προσφορά με τριάδα για τα ματς της Super League

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κρας τεστ για την ποιοτικότατη φέτος Νιούκαστλ, που καλείται να σταματήσει το... τρένο της Μάντσεστερ Σίτι. Δύσκολο να το πετύχει, πάντως θα το παλέψει. Πρώτο σημείο είναι το διπλό (2,50).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr