Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Βγάζει κούραση η Μπενφίκα!

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023 - 00:18

Η φιλοξενία της Μπενφίκα στην Εστορίλ ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα, ενώ η Μπράγκα έχει εύκολο έργο απέναντι στη Ρίο Άβε.

Α' Πορτογαλίας: Βγάζει κούραση η Μπενφίκα!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Πορτογαλίας.

ΤΣΑΒΕΣ-ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Φαίνεται πως η αλλαγή στον πάγκο με την πρόσληψη του Μορένο (αντί του Γκόμες που απομακρύνθηκε) μόνο καλό έκανε στην Τσάβες που μετά την ισοπαλία με την Εστρέλα (ήταν ο πρώτος της βαθμός) ήρθε και η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με το 2-0 εκτός επί της Αρούκα. Σίγουρα βοήθησε και το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχε παίκτη παραπάνω. Όπως και να έχει πάντως, βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Στον αγωνιστικό τομέα, δύσκολα και πάλι θα είναι έτοιμοι οι Αμπάς (εξτρέμ), Φετέ (μέσος) και Λαμέιρας (εξτρέμ).

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

Εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο 56΄, και έτσι η Ζιλ Βιθέντε κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 2-0 εντός της Κάζα Πία. Ζητούμενο πάντως για την ομάδα του Βίκτορ Καμπελός να βρει σταθερότητα στην απόδοση της (πάει από νίκη σε ήττα και το αντίστροφο) για να μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο φέτος. Στα αγωνιστικά ζητήματα, παραμένουν εκτός οι Κρίτσιουκ (κίπερ), Αλιπούρ (φορ) που δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους.

EKTIMHΣΗ: Από αλλαγή προπονητή προπονητή προέρχονται οι γηπεδούχοι, κάτι που δείχνει πως τους έχει ευνοήσει. Παραμένουν τα αμυντικά προβλήματα, αλλά ψυχολογία και έδρα ίσως παίξουν ρόλο. 1 DNB (1.85).

ΦΑΡΕΝΣΕ-ΒΙΖΕΛΑ

Παρότι βρέθηκε με παίκτη λιγότερο από το 18΄, η Φαρένσε κοίταξε στα μάτια την Σπόρτινγκ, δέχτηκε δυο γκολ από πέναλτι, ισοφάρισε ισάριθμες φορές αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-3. Ο τεχνικός, Ζοσέ Μότα έπλεξε το εγκώμιο των παικτών για την μαχητικότητα τους τονίζοντας: “Με ανάλογες εμφανίσεις δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”. Σίγουρα πάντως ο βασικός στόχος παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Στον αγωνιστικό τομέα, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Γκονσάλο Σίλβα (στόπερ), παραμένει αμφίβολος ο Βελάσκες (μέσος) λόγω τραυματισμού.

Βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες αλλά τελικά η Βιζέλα γνώρισε την ήττα με 2-3 εντός από την Πορτιμονένσε. Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Ισπανού τεχνικού, Πάμπλο Βιγιάρ που χρίζει βελτίωσης σε αρκετούς τομείς ώστε να μην μπει σε περιπέτειες αναφορικά με τον υποβιβασμό. Επίσης ψάχνουν λύσεις για την ενίσχυση του ρόστερ που είναι μικρό σε αριθμό. Αγωνιστικά, παραμένουν εκτός οι Λεμπεντένκο (μπακ), Ζαρντέλ (φορ) και Λακάβα (εξτρέμ) που δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

EKTIMHΣΗ: Η Φαρένσε έχει δείξει καλά επιθετικά δείγματα ενώ η αντίπαλός της υστερεί σημαντικά στα αμυντικά της καθήκοντα. Πάμε με το over 2.5 στο 1.91.

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΡΙΟ ΑΒΕ

Έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της η Μπράγκα, που με καλή εμφάνιση, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Εστρέλα με 4-2. Δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Αρθούρ Ζόρζε που ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια για να μειώσει την απόσταση από τις πρώτες θέσεις. Παράλληλα έχει σούπερ ψυχολογία μετά και το διπλό επί της Ουνιόν Βερολίνου με 2-3 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνιστικά δεν έχουν προκύψει προβλήματα απουσιών.

Μακριά από το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, η Ρίο Άβε γνώρισε νέα ήττα και μάλιστα βαριά, με το 0-4 εντός από την Μορεϊρένσε. Μόνο στην πρεμιέρα κατάφερε να κερδίσει η ομάδα του Λούις Φρέϊρε που μετράει πλέον έξι διαδοχικά ματς χωρίς νίκη και σίγουρα χρειάζεται περισσότερη βελτίωση σε πολλούς τομείς για να φανεί ανταγωνιστική και να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό. Στα αγωνιστικά, συνεχίζουν εκτός οι Μπόατενγκ (φορ) και Τζόναθαν (κίπερ) που δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

EKTIMHΣΗ: Με φόρα έρχεται η Μπράγκα μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο. Η Ρίο Άβε αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα και μετά ενώ έχει σκοράρει μόνο μία φορά εκτός έδρας σε 4 αγώνες. 1 & over 2.5 (1.78).

ΕΣΤΟΡΙΛ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έπιασε στον ύπνο την Γκιμαράες, προηγούμενη με δυο τέρματα στο 20΄. Όμως από το 40ο λεπτό που έμεινε με παίκτη λιγότερο, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την Εστορίλ που δέχτηκε μεγάλη πίεση στην επανάληψη και τελικά υπέστη ήττα-ανατροπή με 3-2 εκτός. Μόλις μια νίκη από την αρχή της σεζόν, με τον Πασέκο να αποχωρεί από τον πάγκο και νέος προπονητής (από την προηγούμενη αγωνιστική), ο Βάσκο Σεαμπρά. Μοναδικός στόχος η παραμονή. Αγωνιστικά, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος Χόλσγκροουβ (μέσος) που δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Σε ένα ντέρμπι όπου και οι δυο ομάδες είχαν αρκετή νευρικότητα, η Μπενφίκα εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 18ο λεπτό, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 εντός της Πόρτο. Έξι διαδοχικές νίκες για την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ στο πρωτάθλημα που δείχνει και φέτος το μεγάλο φαβορί για την υπεράσπιση του τίτλου. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πάντως έχει μείνει χωρίς βαθμό μετά και την ήττα μεσοβδόμαδα με 1-0 εκτός από την Ιντερ. Στον αγωνιστικό τομέα, έχει επιστρέψει και ο Τζούρασεκ (μπακ) και υπάρχει πλήρης αποστολή.

EKTIMHΣΗ: Η Μπενφίκα έρχεται από συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια και όλα έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως βγάλει κούραση και υποπέσει σε λάθη. Επικίνδυνη η Εστορίλ, μπορεί να σκοράρει. Goal/goal (1.85).

Βαθμολογία -

06/10/2023Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 19 7 6 1 0 15 6 9
2 Μπενφίκα Μπενφίκα 18 7 6 0 1 17 7 10
3 Πόρτο Πόρτο 16 7 5 1 1 10 6 4
4 Μποαβίστα Μποαβίστα 14 7 4 2 1 17 12 5
5 Μπράγκα Μπράγκα 13 7 4 1 2 18 13 5
6 Γκιμαράες Γκιμαράες 13 7 4 1 2 9 9 0
7 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 12 7 3 3 1 7 5 2
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 10 7 3 1 3 10 9 1
9 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 9 7 3 0 4 16 11 5
10 Κάζα Πία Κάζα Πία 9 7 2 3 2 7 6 1
11 Πορτιμονένσε Πορτιμονένσε 8 7 2 2 3 9 17 -8
12 Φαρένσε Φαρένσε 6 7 2 0 5 11 11 0
13 Αρούκα Αρούκα 6 7 1 3 3 8 11 -3
14 Βιζέλα Βιζέλα 5 7 1 2 4 10 14 -4
15 Εστρέλα Εστρέλα 5 7 1 2 4 7 12 -5
16 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 5 7 1 2 4 5 12 -7
17 Εστορίλ Εστορίλ 4 7 1 1 5 14 18 -4
18 Τσάβες Τσάβες 4 7 1 1 5 8 19 -11
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr