Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Το Μόλντε - Μπόντο μαγνητίζει τα βλέμματα!

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 - 00:26

Σπουδαίες αναμετρήσεις σήμερα στη Νορβηγία, με ντέρμπι Μόλντε - Μπόντο, αλλά και την επικίνδυνη εξόρμηση της Μπραν. 

Α' Νορβηγίας: Το Μόλντε - Μπόντο μαγνητίζει τα βλέμματα!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Νορβηγίας.

ΜΟΛΝΤΕ - ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Η Μόλντε έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν κόντρας την πρωτοπόρο Βίκινγκ. Απίθανη στο δημιουργικό κομμάτι, θύμισε πως είναι η πρωταθλήτρια, έστω και αν δεν μπόρεσε φέτος να υπερασπιστεί τον τίτλο, Ακόμα προλαβαίνει την πρώτη τριάδα αυτός είναι ο στόχος. Πολλά μαζεμένα παιχνίδια πάντως για τους μπλε, οι οποίοι την Πέμπτη υποδέχθηκαν την Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί ηττήθηκαν με 1-2 από τους φορμαρισμένους Γερμανούς. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, με έφεση στην επίθεση.

Οι αγώνες ΑΕΚ και Παναθηναϊκούμε ενισχυμένη απόδοση** στο τελικό αποτέλεσμα

Δίχως να πατήσει το πόδι στο γκάζι η Μπόντο πέτυχε μια διαδικαστική νίκη επί της Στρομσγκόντσετ που όμως ήταν αρκετή για αν την ανεβάσει στην πρώτη θέση της κατάταξης. Έτοιμοι πλέον για να ανακτήσουν τον θρόνο έπειτα από διακοπή ενός έτους οι βόρειοι, δεν προτίθενται αν χάσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους. Πολλά τα ματς και γι’ αυτούς πάντως, καθώς την Πέμπτη υποδέχθηκαν την Κλαμπ Μπριζ για το Κόνφερενς Λιγκ. Και αυτοί ηττήθηκαν με το ισχνό 0-1. Δύσκολη εβδομάδα για τους Νορβηγούς στην Ευρώπη. Πέντε στα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Συνεχόμενα ματς, κούραση και αλλαγές θα παίξουν ρόλο σε αυτό το ντέρμπι. Η προϊστορία δείχνει γκολ στο ματς και εμείς θα την εμπιστευτούμε. Goal/goal & over 3.5 (1.98).

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ - ΧΑΜ ΚΑΜ

Η Σάντεφιορντ εξακολουθεί να ταλανίζεται σε θέσεις πέριξ της επικίνδυνης ζώνης. Και στο κομβικό ματς με την Βαλερένγκα ήταν ανταγωνιστική, σκόραρε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να υπερκεράσει τις αδυναμίες στα μετόπισθεν που για μια ακόμα φορά έκαναν την ζημιά. Τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, μόνο μία νίκη στα επτά τελευταία παιχίδια και οι «φαλαινοθήρες» δεν λένε να πιάσουν λιμάνι ηρεμίας στην Ελίτσεριέν. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Ακόμα και σε ματς ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας, η Χαμ Καμ αδυνατεί να αγωνιστεί συντηρητικά και με στόχευση στο αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο θα παίξει φουλ επίθεση για να βάλει όσα περισσότερα γκολ μπορεί, αφήνοντας απροστάτευτα τα μετόπισθεν. Μόνο δύο πόντοι κερδισμένοι στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς για τους πράσινους που πλέον εμπλέκονται ξανά σε σενάρια υποβιβασμού. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν πατάνε καλά οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Έχουν ανοιχτά παιχνίδια αφού είναι ευάλωτες στο γκολ. Μικρό προβάδισμα προς τα αριστερά λόγο έδρας. 1Χ & over 1.5 (1.65).

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Η Σάρπσμποργκ ενεπλάκη σε σκληρό ματς στο Χάμαρ όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με την Χαμ Καμ που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία. Η Σπάρτα αν και δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο αγωνίζεται δίχως άγχος, αλλά και δίχως να κάνει χάρες σε αντιπάλους που χρειάζονται το θετικό αποτέλεσμα. Μόνο μία ήττα στα πέντε πιο πρόσφατα ματς και αυτό στην απαιτητική έδρα της Μπραν. Αξιόπιστη αμυντική λειτουργία, με παθητικό τριών γκολ σε πέντε ματς.

Μία ακόμα άκαρπη και απογοητευτική σεζόν φθάνει προς το τέλος για την Ρόζενμποργκ. Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα που στον πρώτο γύρο βολόδερνε κοντά στην ζώνη υποβιβασμού, πλέον κινείται στα μισά της κατάταξης δίχως το παραμικρό κίνητρο για τη συνέχεια. Αποκαρδιωτική εικόνα και στην αποστολή στο Λίλεστρομ, όπου θα μπορούσε να ηττηθεί με πιο βαρύ σκορ. Μόνο μία νίκη στα έξι τελευταία ματς, η άμυνα αποτελεί σταθερά προβληματικό σημείο αναφοράς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άδικος ο τόσος φαβοριτισμός της γηπεδούχου. Δεν είναι ο άσος για 1.75. Προτιμότερο το over 3.5 (2.07) σύμφωνα με τα τελευταία παιχνίδι των δύο ομάδων.

ΣΤΑΜΠΑΕΚ - ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Στάμπαεκ μετρούσε 14 ματς δίχως νίκη, αλλά κόντρα στην Χαμ Καμ έκανε την καλύτερη εμφάνιση της περιόδου. Εξαιρετική εικόνα για την ομάδα από το Όσλο, που χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο της που εξακολουθεί αν στηρίζει ακόμα και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Παραμένει βέβαια οριακά στην ζώνη υποβιβασμού χρειάζεται ένα ακόμα τρίποντο κόντρα στην βαθμολογικά άνετη Λίλεστρομ για να βγει στον αφρό. Δεν θα αλλάξει η πετυχημένη ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

Σε μια-δυο περιπτώσεις που δόθηκε η ευκαιρία στην Λίλεστρομ να κοιτάξει ψηλότερα και να κυνηγήσει την τέταρτη θέση αποδείχθηκε πως δεν έχει την ποιότητα και την δυναμική για την υπέρβαση. Η εντός έδρας ήττα από την Μπραν την στέλνει ουσιαστικά σε διακοπές ενόψει του καταληκτικού σκέλους της περιόδου. Μόνο μία νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς για τους κιτρινόμαυρους που έχουν για ταβάνι τους την εξάδα. Πλήρης η αποστολή για το Όσλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αυτό το παιχνίδι φαίνεται κομμένο και ραμμένο για το αμφίτερμα. Ειδικά στην απόδοση που βρίσκεται δύσκολα βρίσκεις νορβηγικό παιχνίδι. Goal/goal (1.63).

ΤΡΟΜΣΟ - ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ

Η Τρόμσο δίνει με συνέπεια την μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Πέρασε διά πυρός και σιδήρου από την πολύ δύσκολη αποστολή στο Όσλο κόντρα στην Στάμπαεκ που καιγόταν για βαθμούς, Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χαλάρωση, χρειάζεται συνέχεια στις πρόσφατες καλές εμφανίσεις. Τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για τους ερυθρόλευκους.

Στα διαδοχικά ματς με Βαλερένγκα και Στάμπαεκ η Άαλεσουντ πόνταρε σε έξι βαθμούς για να ελπίζει ρεαλιστικά στην παραμονή στην κατηγορία. Εν τέλει μάζεψε έναν και φυσικά μαζεύει παράλληλα και τις βαλίτσες για την επιστροφή της στην δεύτερη κατηγορία. Μαθηματικές και μόνο οι ελπίδες παραμονής. Δύο μόνο πόντοι στα έξι πιο πρόσφατα ματς ο αποκαρδιωτικός απολογισμός για τους οράνιε. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξαιρετική η Τρόμσο το τελευταίο καιρό, ειδικά μέσα στην έδρα της. Θα έχει εύκολο απόγευμα σήμερα. 1 & over 2.5 (1.83).

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ - ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ

Ήταν αναμενόμενο πως η πτωτική πορεία της Χάουγκεσουντ το τελευταίο δίμηνο θα την έβαζε σε μπελάδες και έτι έγινε. Οι «γλάροι» που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις έφθασαν να βρίσκονται στην ζώνη των πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά από τη στιγμή που συμπλήρωσαν οκτώ ματς δίχως νίκη και με κέρδος τρεις πόντους σε αυτό το διάστημα. Η άμυνα αποτελεί το αρνητικό σημείο αναφοράς. Έξι στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

Η Στρομσγκόντσετ έχει βγάλει πλέον το πόδι από το γκάζι και περιμένει την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ίσως το έκανε πολύ νωρίς, με ένα-δυο «κακά» αποτελέσματα στη συνέχεια μπορεί αν μπλέξει σε πε4ριπέτειες δίχως λόγο στο φινάλε. Ένας πόντος σε τρία ματς, μία νίκη σε πέντε παιχνίδια ο πρόσφατος απολογισμός για την ομάδα από το Ντράμεν. Δεν δημιουργούν εσχάτως οι μπλε, με ένα γκολ ενεργητικό στα τρία τελευταία ματς. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ίσως το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής, σε θέμα εικόνας και αποδόσεων. Θα ρισκάρουμε εδώ με το 2 DNB (2.30).

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ - ΜΠΡΑΝ

Η Βαλερένγκα έστω και στο καταληκτικό σκέλος της περιόδου καταφέρνει να βρει την αυτοκυριαρχία της και να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη. Πολύ σημαντικό διπλό στο Σάντεφιορντ που έβγαλε στον αφρό την ομάδα από το Όσλο, αλλά φυσικά δεν υπάρχει ακόμα εφησυχασμός, καθώς παραμένει κοντά στις θέσεις της φωτιάς. Ομάδα που σκοράρει και δέχεται τέρματα με μεγάλη άνεση. Και τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ, τα πέντε εξ’ αυτών και όβερ 2,5 γκολ.

Η Μπραν μπαίνει με φόρα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα από το Μπέργκεν, πέρασε εύκολα και από την ποιοτική έδρα της Λίλεστρομ και εξακολουθεί να διεκδικεί με αξιώσεις θέση στην τριάδα της κατάταξης. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες πανηγύρισαν οι ερυθρόλευκοι, που θα επιδιώξουν να δώσουν ανάλογη συνέχεια στην απαιτητική αποστολή στο Όσλο. Πολύ προσεκτικοί στην άμυνα τελευταία, με ένα γκολ παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σπουδαία αναμέτρηση και η συγκεκριμένη, με τη Μπραν να θέλει τη νίκη για να καταφέρει να χωθεί στη πρώτη τριάδα. Λογικό φαβορί, θα μπορούσε το διπλό να είναι και πιο χαμηλά. Αξίζει το ρίσκο στο 2 (2.35), αλλιώς τιμιότατο και το over 2.5 (1.62).

Βαθμολογία -

07/10/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 52 23 16 4 3 59 29 30
2 Βίκινγκ Βίκινγκ 51 23 16 3 4 50 33 17
3 Τρόμσο Τρόμσο 48 23 15 3 5 34 23 11
4 Μπραν Μπραν 45 23 14 3 6 41 25 16
5 Μόλντε Μόλντε 44 23 13 5 5 52 24 28
6 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 36 23 11 3 9 41 36 5
7 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 34 23 10 4 9 41 36 5
8 Οντ Οντ 30 23 8 6 9 28 31 -3
9 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 29 23 8 5 10 29 35 -6
10 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 27 23 8 3 12 26 31 -5
11 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 24 23 6 6 11 32 39 -7
12 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 24 23 7 3 13 33 51 -18
13 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 21 23 5 6 12 35 45 -10
14 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 21 23 5 6 12 20 34 -14
15 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 20 23 5 5 13 24 37 -13
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 12 23 3 3 17 16 52 -36
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr