Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Καθαρίζει εύκολα η Σπόρτινγκ!

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 - 00:50

Πόρτο και Σπόρτινγκ θα προσπαθήσουν να αφήσουν πίσω τις ευρωπαϊκές ήττες και να συνεχίσουν με νίκες στα εγχώρια δρόμενα. 

Α' Πορτογαλίας: Καθαρίζει εύκολα η Σπόρτινγκ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Πορτογαλίας.

ΚΑΖΑ ΠΙΑ - ΕΣΤΡΕΛΑ

Τοπικό της Λισσαβόνας χωρίς όμως ιδιαίτερη αντιπαλότητα. Πάλεψε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο η Κάζα Πία, αλλά στην επανάληψη που έμεινε με παίκτη λιγότερο, λύγισε στην πίεση της Ζιλ Βιθέντε και ηττήθηκε με 2-0 εκτός. Μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Φελίπε Μαρτίνς και σίγουρα χρίζει βελτίωσης κυρίως επιθετικά, δυσκολευόμενη να παράγει φάσεις και να σκοράρει. Στον αγωνιστικό τομέα, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Πάμπλο Ρομπέρτο (μέσος) που αποτελεί και το μοναδικό πρόβλημα απουσίας.

Οι αγώνες ΑΕΚ και Παναθηναϊκούμε ενισχυμένη απόδοση** στο τελικό αποτέλεσμα

Για ακόμα ένα παιχνίδι η Εστρέλα προδόθηκε από την κακή αμυντική της λειτουργία (δεν έχει κρατήσει σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος το μηδέν στην εστία της) και έτσι γνώρισε την ήττα με 2-4 εντός από την Μπράγκα. Μόλις μια νίκη για την ομάδα του Σέρτζιο Βιέϊρα που βγάζει μαχητικότητα στο παιχνίδι της δεν αρκεί, καθώς λείπει η ποιότητα και η εμπειρία, έχοντας μοναδικό στόχο την παραμονή. Στα αγωνιστικά, εξέτισε και επιστρέφει ο Μανσούρ (στόπερ), παραμένει εκτός ο Ρέις (μπακ) λόγω τραυματισμού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι άλλης κατηγορίας στο συγκεκριμένο, αλλά πλέον το δίνουν στα μεγάλα σαλόνια. Καλύτερο ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει η Κάζα, μπορεί σήμερα να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να φτάσει σε μία δύσκολη νίκη. 1 (2.05).

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Γειτονικό ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Μπράγκα. Με τέρμα στο 90΄, η Φαμαλικάο έσωσε την παρτίδα, αποσπώντας ισοπαλία με 2-2 εκτός με την Μποαβίστα. Μόλις μια ήττα στα έξι πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος για την ομάδα του Ζοάο Πέντρο Σόουζα που δείχνει καλό πρόσωπο αμυντικά (το μικρότερο παθητικό στην κατηγορία) και μπορεί να διεκδικήσει φέτος το κάτι παραπάνω. Αγωνιστικά, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Κάντιθ (φορ), εξέτισε ο Ριτσιέλι (στόπερ).

Βρέθηκε πολύ νωρίς με δυο γκολ στην... πλάτη, αλλά ευνοήθηκε από το γεγονός ότι στο 40΄, είχε παίκτη παραπάνω και με μεγάλη πίεση στην επανάληψη κατάφερε η Γκιμαράες να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να επικρατήσει με 3-2 εντός της Εστορίλ. Σημαντική νίκη και με τον τρόπο που ήρθε, σύμφωνα με τον τεχνικό, Πάουλο Τούρα, ευελπιστώντας σε ανάλογη συνέχεια, με στόχο να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αγωνιστικά, εκτός και πάλι οι Βιλανουέβα (στόπερ), Μάνγκας (μπακ) και Αρκάντζο (μεσοεπιθετικός) που δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών τους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αντιμέτωπες δύο ομάδες που σκοράρουν εύκολα αλλά δέχονται γκολ το ίδιο εύκολα. Και η προϊστορία των δύο ομάδων δείχνει γκολ. Goal/goal (1.85).

ΠΟΡΤΟ - ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ

Από την στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 19΄, η Πόρτο δεν κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 εκτός από την Μπενφίκα στο μεγάλο ντέρμπι. Ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που θέλει φέτος να πάρει και πάλι τα ηνία. Μεσοβδόμαδα είχε την δεύτερη αναμέτρηση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδεχόμενη την Μπαρτσελόνα. Hττήθηκε 0-1 σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει κερδίσει κάτι. Αγωνιστικά, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Φάμπιο Καρντόσο (στόπερ), εκτός πλάνων και οι Μαρκάνο (στόπερ), Ζαϊντού (μπακ), Εβανίλσον (φορ) και Βερόν (εξτρέμ) που δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

Παραλίγο να αυτοκτονήσει η Πορτιμονένσε, που προηγήθηκε με δυο τέρματα, η Βιζέλα αντέδρασε, έφτασε στην ισοφάριση αλλά με γκολ στο 87΄, ήρθε η νίκη για τους φιλοξενούμενους. Δυο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο που έχει μοναδικό στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μέχρι στιγμής πάντως σε κανένα παιχνίδι δεν έχει φροντίσει να κρατήσει το μηδέν στην εστία της. Στον αγωνιστικό τομέα, δύσκολα και πάλι θα προλάβει ο Νακαμούρα (κίπερ) που δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν ενθουσιάζει η Πόρτο το τελευταίο διάστημα. Έρχεται και από δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, στα οποία έχασε. Ψηλά τα λάιν των γκολ, δύσκολα θα ξεσπάσει σήμερα. Under 3.5 (1.75).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ. - ΑΡΟΥΚΑ

Δυσκολεύτηκε πολύ η Σπόρτινγκ για να κάμψει την αντίσταση της Φαρένσε, καθώς το πέτυχε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και ενώ είχε βρεθεί με παίκτη παραπάνω από το 18ο λεπτό. Όπως και να έχει πάντως, η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ είναι αήττητη από την αρχή της σεζόν και δείχνει ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις ακόμα και τον τίτλο, μπαίνοντας σφήνα σε Μπενφίκα και Πόρτο. Μεσοβδόμαδα είχε υποχρεώσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (εντός με Αταλάντα). Kαι αυτή ηττήθηκε σε μία κακή εμφάνιση με σκορ 1-2. Βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο γκολ. Στα αγωνιστικά θέματα, πρόβλημα στα μετόπισθεν με τις απουσίες των Κοάτες (στόπερ) και Σεντ Τζαστ (στόπερ) λόγω τραυματισμών.

Είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη βρέθηκε με παίκτη λιγότερο και αυτό της κόστισε αρκετά, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2 εντός από την Τσάβες. Σε κακό φεγγάρι η ομάδα του Ντάνιελ Ράμος που μετράει πλέον τρεις διαδοχικές ήττες και δείχνει ότι και φέτος θα κινηθεί στην μετριότητα, με βασικό στόχο να μην μπλέξει σε περιπέτειες αναφορικά με τον υποβιβασμό. Στον αγωνιστικό τομέα, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Σιμάο (μέσος) όπως και ο Μουχίκα (φορ), ενώ αμφίβολος δίνεται εκ νέου ο Βιτίνιο (μέσος) λόγω τραυματισμού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σπόρτινγκ είναι σε καλό μομέντουμ, παραμένει πρώτη και δείχνει να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό αυτή τη στιγμή. Τέτοια ματς τα έχει εύκολα μέσα στην έδρα της. Over 2.5 (1.62).

Βαθμολογία -

07/10/2023Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 19 7 6 1 0 15 6 9
2 Μπενφίκα Μπενφίκα 18 7 6 0 1 17 7 10
3 Πόρτο Πόρτο 16 7 5 1 1 10 6 4
4 Μποαβίστα Μποαβίστα 15 8 4 3 1 18 13 5
5 Μπράγκα Μπράγκα 13 7 4 1 2 18 13 5
6 Γκιμαράες Γκιμαράες 13 7 4 1 2 9 9 0
7 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 12 7 3 3 1 7 5 2
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 11 8 3 2 3 11 10 1
9 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 9 7 3 0 4 16 11 5
10 Κάζα Πία Κάζα Πία 9 7 2 3 2 7 6 1
11 Πορτιμονένσε Πορτιμονένσε 8 7 2 2 3 9 17 -8
12 Φαρένσε Φαρένσε 6 7 2 0 5 11 11 0
13 Αρούκα Αρούκα 6 7 1 3 3 8 11 -3
14 Βιζέλα Βιζέλα 5 7 1 2 4 10 14 -4
15 Εστρέλα Εστρέλα 5 7 1 2 4 7 12 -5
16 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 5 7 1 2 4 5 12 -7
17 Εστορίλ Εστορίλ 4 7 1 1 5 14 18 -4
18 Τσάβες Τσάβες 4 7 1 1 5 8 19 -11
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr