Ποδόσφαιρο

Α’ Ιταλίας: Προβάδισμα η Αταλάντα

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 - 02:39

Το κυρίως πιάτο της Α’ Ιταλίας περιλαμβάνει ενδιαφέροντα ματς. Η Αταλάντα έχει τον πρώτο λόγο με τη Λάτσιο, δίκαιο φαβορί η Νάπολι με τη Φιορεντίνα.

Α’ Ιταλίας: Προβάδισμα η Αταλάντα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α΄ Ιταλίας

ΜΟΝΤΣΑ-ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ

Η Μόντσα δεν φοβήθηκε στιγμή τη Σασουόλο, είχε ευκαιρίες (10', 12΄, 47', 94'), με τη σειρά της κινδύνευσε (36', 44', 55'), αλλά αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και το γκολ του Κολόμπο της έδωσε τη σημαντική νίκη. Δεύτερη επιτυχία για την ομάδα του Ραφαέλε Παλαντίνο (φόρεσε τη φανέλα της Σαλερνιτάνα τη σεζόν 2004-05), κρατάει αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (1-3-0), δίχως το πρόγραμμα να είναι το πιο εύκολο του κόσμου. Η λογική υπαγορεύει ότι έχει το υλικό για την πρώτη δεκάδα. Εκτός ο Καπράρι (ε. 4/0).

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

Η Σαλερνιτάνα ξεπέρασε δίχως να... βραχεί τα ζόρικα πρώτα λεπτά του δύσκολου ματς με την Ιντερ, ωστόσο στο τελευταίο ημίωρο ο αντίπαλος έφερε από τον πάγκο... πυρηνικά όπλα και το αουτσάιντερ δεν άντεξε, κατέρρευσε μετά το 2-0. Σταθερά χωρίς νίκη η ομάδα του Πάολου Σόουζ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να γίνεται δέκτης έντονης κριτικής. Ενδεχόμενη αποτυχία και αυτή τη φορά στον ιταλικό βορρά, αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις. Εκτός ο Ικουεμέσι (ε. 4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίκαιο φαβορί οι γηπεδούχοι, δεν προκύπτει αξία στον «άσο».

ΛΑΤΣΙΟ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Η Λάτσιο έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Μίλαν, αλλά κάθε καλή αντεπίθεση σταματούσε στις παραδόξως χείριστες επιλογές του κατά τα άλλα εξαιρετικού Λουίς Αλμπέρτο. Γλίτωσε από το δοκάρι στο 45', στο δεύτερο μισό δεν... εμφανίστηκε και έχασε 2-0 αντί για 4-0. Κάκιστο το ξεκίνημα, «έκραξε» διοίκηση και παίκτες ο τεχνικός Μαουρίτσιο Σάρι, αλλά το 2-1 στην έδρα της Σέλτικ (γκολ στο 96') για το Τσάμπιονς Λιγκ, ηρέμησε το κλίμα. Αμφίβολος ο ηγετικός φορ Ιμόμπιλε.

Η Αταλάντα ήταν καλύτερη από τη Γιουβέντους στα σημεία. Κινδύνευσε ελάχιστα (30', 51'), είχε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες (14', 74' δοκάρι, 88', 92'), ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει και αρκέστηκε στο 0-0. Ξέφυγε η τρίτη διαδοχική νίκη από τους παίκτες του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι, το θετικό είναι ότι κάνει βήματα προόδου ως προς την απόδοση. Την Πέμπτη νίκησε 2-1 τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα για το Γιουρόπα. Εκτός οι Τουρέ (ε.) και Τολόι (α. 4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι έχουν πιο βαρύ ρόστερ και ανταποκρίνονται καλύτερα.

ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ-ΒΕΡΟΝΑ

Η Φροζινόνε δεν φοβήθηκε στιγμή τη Ρόμα, είχε τις ευκαιρίες της (18', 26', 67'), αλλά δεν ήταν εύστοχη και αποτελεσματική, δέχθηκε γκολ και στα δύο ημίχρονα από τον κυνικό αντίπαλο, με συνέπεια να μείνει με άδεια χέρια. Πρώτη ήττα μετά από την πρεμιέρα και σερί 2-3-0 για την ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο (αποτυχημένο πέρασμα από τη Βερόνα το 2021), όσο σκοράρει θα ξεπερνάει τις προσδοκίες, το θέμα είναι να αμυνθεί. Εκτός οι Χαρουί (μ. 3/2), Τζέλι (μ. 4/0).

Η Βερόνα ήταν το αουτσάιντερ στην έδρα της Τορίνο, ωστόσο πάλεψε στο 100%. Είχε μία καλή ευκαιρία (76'), κινδύνευσε περισσότερο (45', 69', 82', 85'), αλλά όχι σοβαρά και πήρε αυτό για το οποίο ταξίδεψε στο Πιεμόντε, το 0-0. Βαθμός ψυχολογίας για την ομάδα του Μάρκο Μπαρόνι (πέρασε δίχως επιτυχία από τη Φροζινόνε τη σεζόν 2018-19), η οποία, βέβαια, δεν έχει νίκη σε πέντε ματς (0-2-3). Εκτός οι Καμπάλ (α. 3/0), Μπραφ (ε.), Ντόιγκ (α. 4/0) και Ιεν (α. 4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς, αν και οι γηπεδούχοι δείχνουν πιο κοντά στη νίκη.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΚΑΛΙΑΡΙ-ΡΟΜΑ

Η Κάλιαρι δέχθηκε γκολ στην πρώτη επίθεση της Φιορεντίνα, έχασε ευκαιρία προ κενής εστίας στο 8' και κάπου εκεί σφραγίστηκε η μοίρα της στο συγκεκριμένο ματς, ιδίως από τη στιγμή που δεν άργησε το 2-0. Δεν δείχνει ικανή να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι (πρώην παίκτης, προπονητής και γνωστός οπαδός της Ρόμα), μαζεύονται σύννεφα στη Σαρδηνία και ο πολύπειρος τεχνικός δεν νιώθει άνετα. Εκτός οι Ρογκ (μ.), Λαπαντούλα (ε.), Μανκόζου (μ.) και ο βασικός πορτιέρε Ραντούνοβιτς.

Η Ρόμα δεν έπαιξε υποδειγματική άμυνα με τη Φροζινόνε, επέτρεψε ευκαιρίες στον αντίπαλο (18', 26', 67'), αλλά αποδείχθηκε αποτελεσματική, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του αντιπάλου και έφτασε στη νίκη δίχως να εντυπωσιάσει. Μόλις δεύτερη επιτυχία στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, την είχε ανάγκη για να ανακτήσει μέρος της χαμένης ηρεμίας και του χαμένου εδάφους. Την Πέμπτη νίκησε 4-0 εντός τη Σερβέτ για το Γιουρόπα. Εκτός οι Εϊμπραχαμ (ε.), Κούμπουλα (α.), Σμόλινγκ (α. 3/0), Σάντσες (μ. 2/1), Γιορέντε (α. 6/0) και ο μέσος – αρχηγός Πελεγκρίνι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρά την κόπωση, η Ρόμα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

ΝΑΠΟΛΙ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Η Νάπολι περίμενε ζόρικη αποστολή στην έδρα της Λέτσε, αλλά η κεφαλιά από τον Εστιγκορντ άνοιξε τον δρόμο της δίκαιης νίκης, η οποία πήρε διαστάσεις στο φινάλε της αναμέτρησης. Δεύτερη διαδοχική τεσσάρα για τους παίκτες του Ρούντι Γκαρσία, προς εκτόνωση το προβληματικό κλίμα. Για το Τσάμπιονς Λιγκ έχασε 3-2 εντός από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δίχως να είναι χειρότερη. Εκτός οι Ζουάν Ζεζούς (α. 4/0), Γκολίνι (2ος τ.).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Φιορεντίνα προηγήθηκε της Κάλιαρι με την πρώτη επίθεση στο ματς, γλίτωσε από τετ α τετ στο 8' και από τη στιγμή που ακολούθησε γρήγορα το 2-0, ήταν λογικό να κάνει διαχείριση, πανηγύρισε εύκολη νίκη (3-0). Με 3-1-0 στο τελευταίο καρέ η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο, βγάζει αστάθεια, αλλά βοηθούν τα αποτελέσματα. Την Πέμπτη ισοφάρισε με το ζόρι (2-2) τη Φερεντσβάρος για το Κόνφερενς. Τραυματίες οι Ντοντό (α. 5/0), Μίνα (α.), Καστροβίλι (μ.), Κρίστενσεν (2ος τ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίκαιο φαβορί η Νάπολι, με Over 1,5 η νίκη της ξεπερνάει το 2.15.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr