Ποδόσφαιρο

Α’ Δανίας: Επιστροφή στις νίκες η Κοπεγχάγη

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 - 12:10

Η Κοπεγχάγη έρχεται αντιμέτωπη με την Άαρχους για το πρωτάθλημα Δανίας. Με τους φιλοξενούμενους, να αναμένονται να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα.

Α’ Δανίας: Επιστροφή στις νίκες η Κοπεγχάγη

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Δανίας.

Βέϊλε–Χβιντόβρε

Η Βέϊλε πήρε ισοπαλία 0-0 από τη Νόρτζελαντ και διατηρήθηκε για πρώτη φορά στη σεζόν αήττητη σε δύο σερί ματς αφού είχε προηγηθεί και η ισοπαλία δίχως γκολ με την Λίνκμπι. Η νεοφώτιστη ομάδα του Ιβάν Πρέλετς απογοητεύει και βρίσκεται καθηλωμένη στην ουρά βαθμολογίας. Το ντέρμπι της ουράς με την Χβιντόβρε προσφέρεται για την δεύτερη φετινή της νίκη. Η πρώτη σημειώθηκε στο εκτός έδρας ματς με την Οντένσε την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Χβιντοβρε ηττήθηκε 3-0 εντός έδρας από την Μπρόντμπι και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όντας η μοναδική ομάδα που δεν έχει νίκη στο ενεργητικό της ενώ δεν σκοράρει ούτε με… αίτηση (3 μόλις γκολ στο ενεργητικό της). Ο Περ Φράντσεν βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση για την παραμονή του στον πάγκο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος. Το ρόστερ της είναι χαμηλού επιπέδου και οι οπαδοί έχουν ανοίξει πόλεμο με την διοίκηση που δεν φρόντισε να κάνει μεταγραφές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βέιλε έχει πολύ καλύτερη εικόνα από την Χβιντόβρε, ειδικά στην επίθεση. Έχει το πάνω χέρι, στην σχετική αναμέτρηση. Άσσος (1.91)

Νόρτζελαντ–Οντένσε

Η Νόρτζελαντ έβγαλε κούραση από τα Ευρωπαϊκά της παιχνίδια στο Κόνφερενς Λιγκ και έμεινε στο στείρο από γκολ 0-0 με την Βέιλε. Η ομάδα του Γιοχάνες Θόρουπ έχει τέσσερις σερί ισοπαλίες και μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της στο πρωτάθλημα ενώ ενδιάμεσα στις 28/09 απέκλεισε στα πέναλτι την Κόλνινγκ στο Κύπελλο Δανίας. Την Πέμπτη το βράδυ συνέτριψε με 7-1 την Λουντογκόρετς στο Κόνφερενς Λιγκ.

Η Οντένσε ηττήθηκε 2-1 από την Λίνγκμπί και συνέχισε τις απογοητευτικές της εμφανίσεις. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα για την ομάδα του Αντρέας Ελμ. Στις 27/09 νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Χόμπρο στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου. Εντός έδρας δεν έχει νίκη. Οι δύο φετινές της νίκες επιτεύχθηκαν εκτός έδρας, κόντρα σε Μπρόντμπι και Χβίντοβρε. Έξι φορές σε δέκα ματς έχει σημειώσει το σκορ 2-1!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νόρτζελαντ είναι σε καλή κατάσταση, παρά την κούραση, λόγω της μεσοβδόμαδης αναμέτρησης της. Ενώ οι φήμες για την αντικατάσταση του προπονητή της Οντένσε, οργιάζουν. Άσσος και over 2.5 (1.78)

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ-ΒΙΜΠΟΡΓΚ

Η Μπρόντμπι έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, όπως αρμόζει στη φανέλα και την ιστορία της, αλλά και στην τρέχουσα αξία του ρόστερ. Η ομάδα από την Κοπεγχάγη συνδυάζει θέαμα και ουσία. Αρέσκεται να κρατά υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι της, δημιουργεί και σκοράρει με μεγάλη άνεση, ενώ είναι περισσότερο αξιόπιστη εσχάτως και στην άμυνα. Έξι νίκες σε επτά ματς ο πρόσφατος απολογισμός.

Η Βίμποργκ προερχόταν από τέσσερις ματς δίχως νίκη και κόντρα στην ποιοτική Άαρχους πάτησε φρένο. Πολύ καλή απόδοση, αλλά και τσαγανό από τους πράσινους που άντεξαν σε σκληρό παιχνίδι και πανηγύρισαν μία νίκη που μπορεί να αλλάξει το μομέντουμ υπέρ τους για τη συνέχεια. Βασικό ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην άμυνα, από τη στιγμή που έχουν δεχθεί γκολ και στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρόντμπι δείχνει πως είναι σοβαρή και είναι έτοιμη να κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Ενώ η Βίμποργκ, δεν έχει ιδιαίτερα καλή εικόνα, ειδικά εκτός έδρας. Άσσος (1.78)


ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ-ΡΑΝΤΕΡΣ

Η Μίντιλαντ άφησε πίσω της την πρώτη κοιλιά στη σεζόν και δείχνει να πατάει ξανά γερά στα ίδια της. Εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη, η καλύτερη της σεζόν. Αψεγάδιαστη στην άμυνα, ενώ μπροστά θα μπορούσε να πετύχει και ένα ακόμα γκολ βάση ευκαιριών. Θέλει τώρα να τριτώσει τις νίκες για να προσεγγίσει ακόμα περισσότερο την κορυφή που αποτελεί στόχο για τους βιολέ. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από ντα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς

Το πρώτο καλό φορμάρισμα της σεζόν κάνει η Ράντερς, που μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία πιο πρόσφατα ματς. Αξιοποιήσει βέβαια και το ευνοϊκό πρόγραμμα που διένυσε εσχάτως, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την δυναμική της και κόντρα στην ποιοτική και εξίσου φορμαρισμένη Μίντιλαντ. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνά της. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μίντιλαντ, έχει πολύ καλή ψυχολογία, ειδικά μετά τη νίκη κόντρα στην Ράντερς. Η οποία, έχει πάρει ανάσα στην βαθμολογία, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση. Άσσος και over 1.5 (1.90)

ΑΑΡΧΟΥΣ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Η Άαρχους ξεκίνησε με θετικό πρόσημο την σεζόν, αλλά εσχάτως την έχει πάρει ο κατήφορος. Κόντρας την ποιοτική Βίμποργκ το πάλεψε αλλά έμεινε και πάλι με άδεια τα χέρια. Μόνο δύο κερδισμένοι πόντοι στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, θέλει να ανακάμψει, αλλά δεν βοηθά το γεγονός πως βρίσκει μπροστά της την πρωταθλήτρια. Βασικό ζητούμενο είναι η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία, Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Η Κοπεγχάγη καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις εντός και εκτός συνόρων. Μεσοβδόμαδα έδωσε πολύ μεγάλη μάχη κόντρα στην Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ ηττώμενη τελικά με 2-1 στην Δανία. Βγάζει κόπωση ωστόσο και αυτό φάνηκε από την υποτονική εμφάνιση στο ματς με την Μίντιλαντ όπου ηττήθηκε εύκολα. Πιθανή η επιλογή ροτέισον σε παίκτες που σήκωσαν πολύ βάρος τελευταία. Σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Βέβαια η Κοπεγχάγη, έρχεται από μεγάλη εμφάνιση, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, παρά την ήττα. 2 (2.25)

Βαθμολογία -

08/10/2023Superliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σίλκεμποργκ Σίλκεμποργκ 22 11 7 1 3 21 9 12
2 Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη 22 10 7 1 2 21 13 8
3 Μπρόντμπι Μπρόντμπι 21 10 7 0 3 20 10 10
4 Νόρντζελαντ Νόρντζελαντ 19 10 5 4 1 21 8 13
5 Μίντιλαντ Μίντιλαντ 17 10 5 2 3 13 13 0
6 Λίνγκμπι Λίνγκμπι 15 11 4 3 4 13 17 -4
7 Άαρχους Άαρχους 13 10 3 4 3 11 13 -2
8 Βίμποργκ Βίμποργκ 12 10 3 3 4 11 16 -5
9 Ράντερς Ράντερς 12 10 3 3 4 10 19 -9
10 Οντένσε Οντένσε 8 10 2 2 6 15 18 -3
11 Βέιλε Βέιλε 5 10 1 2 7 9 15 -6
12 Χβιντόβρε Χβιντόβρε 3 10 0 3 7 3 17 -14
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr