Ποδόσφαιρο

Λιγκ Τρόφι: Με συνδυαστικά πονταρίσματα

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 12:35

Δράση στο αγγλικό Λιγκ Τρόφι απόψε, με άρωμα τερμάτων στα περισσότερα ματς.

Λιγκ Τρόφι: Με συνδυαστικά πονταρίσματα

ΤΣΑΡΛΤΟΝ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ u21

Η Τσάρλτον αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Μπλάκπουλ (2-2) και διατηρείται στα μέσα της κατάταξης τρέχοντας αήττητο έξι αγωνιστικών (3-3-0) καθώς εμφανίζει βελτίωση μετά την άφιξη του νέου τεχνικού Μάικλ Απλετον. Οι Λονδρέζοι ήταν νωχελικοί για μεγάλο διάστημα και βρέθηκαν να υπολείπονται δύο τερμάτων, αλλά έσωσαν τον βαθμό σκοράροντας στο 81' και στο 83'. Over τα οκτώ από τα δέκα τελευταία σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι, όπου ξεκίνησε την φάση ομίλων με ήττα στο Κρόουλι. Εκτός πλάνων οι βασικοί Ιστεντ (γκολκίπερ), Εντούν (μπακ), Μακγκράντλς (χαφ) και οι αναπληρωματικοί Τέιλορ (μεσοαμυντικός), Καμαρά (μέσος).

Η Αστον Βίλα u21 συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Premier League2 (26 ομάδες), στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε εντός έδρας από την Σάντερλαντ (2-3) και βρίσκεται στην 16η θέση. Μάλιστα πήγε.. στράφι το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο ματς, προηγήθηκε 2-0 στο 21' όμως σταδιακά... ξεφούσκωσε δεχόμενη τρία γκολ (45', 63', 87'). Ακολούθησε η εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Χαλ για το κύπελλο της Premier League2. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Λιγκ Τρόφι με νίκη στα πέναλτι στην έδρα της Σάτον, over τα εννιά από τα δέκα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (8/10 γκολ-γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, αλλά δεν είναι και για 1,35 ο άσος. Θα τον συνδυάσουμε με over (1,90).

ΕΞΕΤΕΡ-ΑΡΣΕΝΑΛ u21

Η Εξετερ υπέκυψε εντός έδρας και στην Μπάρνσλεϊ (0-1), με την τέταρτη διαδοχική ήττα να την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τις θέσεις πλέι οφ της Λιγκ1. Εγινε μάχη, με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν και τους «Ελληνες» (που είχαν δοκάρι στις αρχές της επανάληψης, αλλά και στις καθυστερήσεις!) να λυγίζουν με γκολ που δέχτηκαν στο 89'. Καθόλου καλά δεν εξελίσσονται τα πράγματα, στο Λιγκ Τρόφι ξεκίνησε με απίστευτη εντός έδρας συντριβή 0-9 από την Ρέντινγκ! Αμφίβολοι οι μέσοι Γουάτς, Ράνκιν, Νίσκανεν και ο στόπερ Ντιαμπατέ, νοκ άουτ οι Τρέβιτ (μεσοαμυντικός) και Μπίλινγκτον (χαφ).

Η Αρσεναλ u21 συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Premier League2 όπου στο πιο πρόσφατο έφερε την πρώτη ισοπαλία, εκτός έδρας με την Εβερτον (1-1) και μετά από έξι αγωνιστικές βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα. Πετυχαίνει πάνω από δύο γκολ κατά μέσο όρο. Ξεκίνησε τους ομίλους στο Λιγκ Τρόφι με νίκη στα πέναλτι στο Σουίντον (2-2 90λεπτο). Στην περσινή διοργάνωση είχε πολύ καλή παρουσία, αρχικά πέρασε τον όμιλο δίνοντας τρία εκτός έδρας ματς με Ιπσουϊτς, Κέμπριτζ, Νορθάμπτον και στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε από την Στιβενέιτζ (3-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντεφορμέ η Εξετερ, φουλ επιθετική αλλά και με αμυντικά κενά η Αρσεναλ u21. Επιλογή ο συνδυασμός γκολ-γκολ και over (1,80).

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ-ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Η Γκρίμσμπι απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Τρανμίρ (2-2) και διατηρείται στο δεύτερο μισό της κατάταξης, με μόλις μία νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (1-2-3). Δεν πτοήθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ, επιτυγχάνοντας ανατροπή πριν την ανάπαυλα (άνοιξε λογαριασμό ο Πάικ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι), πάντως η ισοπαλία κρίνεται δίκαια. Εμεινε χωρίς διπλό στις έξι εξόδους πρωταθλήματος (0-3-3), ενώ μετράει πέντε συνεχόμενα over. Στους ομίλους του Λιγκ Τρόφι ξεκίνησε με ήττα 2-0 στην έδρα της Μπάρνσλεϊ. Ξεχωρίζει ο επιθετικός Εϊσα (8 γκολ), νοκ άουτ οι μέσοι Εϊνλι, Κούρι, Γκριν και ο βασικός εξτρέμ Βέρναμ.

Μετά από δύο απανωτές ήττες που έφεραν και την απομάκρυνση του Ουαλού Μαρκ Χιουζ από την τεχνική ηγεσία (χρέη υπηρεσιακού ανέλαβε ο παίκτης-προπονητής Κέβιν ΜακΝτόναλντ) η Μπράντφορντ έστω αγχωτικά νίκησε την Σουίντον (1-0) και βρίσκεται στα μέσα της κατάταξης. Under τα 7/10 τελευταία σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ. Αμφίβολος ο δεξιός χαφ Πάτισον (2 γκολ), νοκ άουτ οι Τσάπμαν (μέσος) και Ολιβερ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη η πρόβλεψη εδώ, με την Μπράντφορντ ελαφρά πιο ποιοτική όμως είναι χαρακτηριστικά ασταθής. Εχει τύχη το γκολ-γκολ (1,84), όπως και το σύνολο 2-3 τερμάτων (1,91).

ΣΑΛΦΟΡΝΤ-ΣΤΟΚΠΟΡΤ

Πολύτιμη όσο και δίκαιη εντός έδρας νίκη επί της Κρου κατέκτησε η Σάλφορντ (4-2), με το τρίτο διαδοχικό τρίποντο μετά από έξι απανωτές ήττες (σχετικό αρνητικό ρεκόρ του κλαμπ) να την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Αρχικά δέχτηκε έντονη πίεση και έμεινε πίσω στο σκορ (μόνο στα 2/16 φετινά ματς έχει κρατήσει ανέπαφη εστία), όμως η αντίδραση της ήταν εξαιρετική. Over τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι. Δεν υπολογίζονται οι αμυντικοί Βασέλ, Γκάρμπετ, Σέπαρντ, ο μέσος Ασλεϊ και οι επιθετικοί Χέντρι (3 γκολ), ΜακΛέναν.

Ηταν να μην πάρει.. μπρος η Στόκπορτ, που λύγισε την αντίσταση και της Ντονκάστερ (1-0 εντός έδρας) για το έκτο διαδοχικό τρίποντο (με 15 γκολ ενεργητικό) που την φέρνει πλέον ένα βαθμό πίσω από την κορυφή της Λιγκ2. Σε ματς λίγων ευκαιριών είχε τις σημαντικότερες, την λύτρωσε στο 83' με το ένατο φετινό του γκολ ο Ολαόφε. Εφερε δεύτερο διαδοχικό under (και no goal) μετά από έξι συνεχόμενα over. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 0-1-2, έκτοτε «τρέχει» 7-1-1. Αμφίβολος ο βασικός δεξιός μπακ Νόιλ, δεν υπολογίζονται ο βασικός εξτρέμ Χίπολαιτ και ο επιθετικός Στρέτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς.. φρένα η Στόκπορτ από τη στιγμή που βρήκε τον εαυτό της, ανεβασμένη μετά το κάκιστο ξεκίνημα η Σάλφορντ. Κλίνουμε ελαφρώς προς τα δεξιά, όχι όμως πολύ… ζεστά (2,07).

ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ u21

Η Πορτ Βέιλ πάλεψε όμως ηττήθηκε στην έδρα της πρωτοπόρου Πόρτσμουθ (2-0), μένοντας λίγο πίσω από τις θέσεις πλέι οφ της Λιγκ1. Πλέον συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές με συγκομιδή μόλις ενός πόντου, ενώ παραμένει χωρίς ισοπαλία εντός έδρας στο πρωτάθλημα (3-0-2). Αμφίβολος ο βασικός μπακ Λονγκ, εκτός πλάνων οι Ιακοβίτι (στόπερ, 1 γκολ), Κόνλον (μέσος) και οι επιθετικοί Χάρισον (βασικός), Λοφτ (αναπληρωματικός).

Η Νιούκαστλ συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα όπου προέρχεται από δύο κολλητές ισοπαλίες με 1-1, πιο πρόσφατη εντός έδρας με την Νότιγχαμ και παραμένει χαμηλά. Ακολούθησε το 2-2 με την Φλίτγουντ για το κύπελλο της Premier League 2. Προβληματική παρουσία στο Λιγκ Τρόφι έχοντας ηττηθεί και στα 14 τελευταία (!), μόνο σε ένα από αυτά ήταν ισόπαλη στην κανονική διάρκεια και έχασε στα πέναλτι. Τελευταία της νίκη στον θεσμό το 2018, πέρυσι αποκλείστηκε στον όμιλο (4η πίσω από Λίνκολν, Μπάρνσλεϊ, Ντόνκαστερ). Αστέρι της ο μέσος Μάιλι, πέρυσι έγινε ο νεαρότερος στην ιστορία που έπαιξε στην πρώτη ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση η Πορτ Βέιλ είναι γκραν φαβορί κόντρα σε έναν αντίπαλο με ιδιαίτερα ευάλωτη άμυνα. Ασος με over 3,5 (2,25).

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ-ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Δύσκολη αλλά πολύτιμη εντός έδρας νίκη επί της Πορτ Βέιλ (2-0) για την Πόρτσμουθ, που συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Λιγκ1 με πέντε διαδοχικά τρίποντα. Ζορίστηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο με τον αντίπαλο να επιτίθεται κατά κύματα, όμως ξεπέρασε αναίμακτα την πίεση, για να επιβληθεί με δύο γκολ του Μπίσοπ στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Εντυπωσιακό το αήττητο σερί 23 αγωνιστικών, συμπεριλαμβανομένης της περσινής περιόδου (12-11-0)! Είχαν προηγηθεί επτά συνεχόμενα γκολ-γκολ σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι. Εκτός πλάνων είναι οι μέσοι Σκάλι, Λάουερι, Πακ (1 γκολ) και ο μπακ Ογκίλβι (1 γκολ).

Μετά από τρεις αγωνιστικές με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού (που έφεραν την απομάκρυνση του τεχνικού Νιλ Χάρις) η Τζίλιγχαμ νίκησε με σχετική άνεση 2-1 εντός έδρας την Μίλτον Κέινς Ντονς. Ανεβαίνοντας και πάλι στις θέσεις απευθείας ανόδου παρά το γεγονός ότι έχει την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (πάντως διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα)! Γλίτωσε σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά συνολικά ήταν ανώτερη. Ολα της τα τρίποντα επιτεύχθηκαν με διαφορά ενός τέρματος.Γκολ-γκολ τα 4/5 τελευταία. Αμφίβολοι οι επιθετικοί Χόκινς και Ναντεσάν, συνεχίζει εκτός ο βασικός αμυντικός Ντιένγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προελαύνει στην Λιγκ1 η Πόρτσμουθ, περίεργη ομάδα η Τζίλιγχαμ που ξεκάθαρα στηρίζεται στην άμυνα. Θα ρισκάρουμε τον συνδυασμό άσου με under (2,60).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr