Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Νίκη ψυχολογίας για την Κορκ

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 - 12:32

Η Κορκ έρχεται αντιμέτωπη με την Γιου Σι Ντι, για το πρωτάθλημα Ιρλανδίας και αναμένεται να πάρει τη νίκη αν και πιθανότατα δεν θα είναι εύκολο.

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Νίκη ψυχολογίας για την Κορκ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις, Πρέμιερ Ιρλανδίας.

ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ-ΚΟΡΚ ΣΙΤΙ

Δεν λέει να τελειώσει ο φετινός εφιάλτης της Γιου Σι Ντι στη κατηγορία. Πρόσθεσε ακόμη μια ήττα στο μπλοκάκι της, φθάνοντας τις 26 συνολικά. Φυσικά έχει χαιρετήσει τη κατηγορία και δεν αλλάζει κάτι. Εδώ και καιρό είναι διαδικαστικού χαρακτήρα η παρουσία της στο πρωτάθλημα. Έχει μια ισοπαλία στα τελευταία 6 εντός έδρας για το πρωτάθλημα. Επίσης έχει 6 στα 7 τελευταία no goal.

Λογικά θα ακολουθήσει την σημερινή της αντίπαλο στη δεύτερη κατηγορία. Βέβαια αυτή έχει και την ευκαιρία των μπαράζ, οπότε έχει μια ζωή ακόμα. Η εικόνα της πάντως δεν είναι ενθαρρυντική. Ηττήθηκε ξανά από τη Σεντ Πάτρικς με 0-2 εντός έδρας. Μία μόλις νίκη έχει στα τελευταία 9 ματς του πρωταθλήματος. Εκτός έδρας έχει κερδίσει μόλις μια φορά τη φετινή χρονιά, ίσως σήμερα τις ντουμπλάρει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες οδεύουν προς τον υποβιβασμό, με την μια να έχει ήδη υποβιβαστεί. Ενώ η άλλη παίζει στα πλέι άουτ. Η Κορκ αναμένεται να πάρει την νίκη, παρά την προσπάθεια της Γιου Σι Ντι. 2 και over 2.5 (2.25).

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ-ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ

Προοδευτική κρίνεται η κατάσταση της Μποέμιανς που συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς και να ελπίζει. Κέρδισε όπως ήταν το φυσιολογικό τη Γιου Σι Ντι και παραμένει σε απόσταση βαθμού από τη τριάδα. Αυτό ήταν το 6ο συνεχόμενο αήττητο ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει μόλις ήττα στα τελευταία 16 παιχνίδια που έχει δώσει! Εντός έδρας έχει να χάσει από την 16η αγωνιστική. Η συνολική της εικόνα δηλώνει πως αξίζει να είναι στη πρώτη τριάδα άνετα.

Δυνατό τεστ το σημερινό παιχνίδι ενόψει τελικού κυπέλλου. Οι δύο ομάδες κατάφεραν και πέρασαν με επιτυχία τα ημιτελικά και έτσι θα τεθούν αντιμέτωπες για το τρόπαιο. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Πέρα από αυτό όμως, θα παιχτεί και η θέση μεταξύ τους στη τελική κατάταξη. Λογικά μία εκ των δύο αν δεν γίνει τίποτα συνταρακτικό, θα είναι στη τελική τριάδα. Μία ήττα έχει στα τελευταία 8 ταξίδια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, στο ντέρμπι του Δουβλίνου, με μόλις έναν βαθμό να τους χωρίζει. Η Μποέμιανς έχει εξαιρετική άμυνα και το σκορ δεν αναμένεται να ξεφύγει. 2-3 G (1.95)

ΝΤΕΡΙ ΣΙΤΙ–ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ

Το 0-0 με τη Ντροχέντα δεν ικανοποίησε την ομάδα της Ντέρι. Πέταξε δύο σημαντικούς βαθμούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος και συνάμα έμπλεξε στα σενάρια της 2ης θέσης. Πλέον είναι το -4 με παιχνίδι περισσότερο από τη Σάμροκ και φαίνεται πως ο τίτλος χάθηκε. Πλέον πρέπει να διασφαλίσει τη 2η θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς. Μία ήττα μετράει στα τελευταία 7 του πρωταθλήματος. Στα τελευταία 14 εντός έδρας ματς, μετράει μόνο μια ήττα που ήταν ο αποκλεισμός στο κύπελλο.

Νίκη για τη Σέλμπουρν τη περασμένη αγωνιστική και πλησίασε στους 3 β. από την 3η προνομιούχο θέση. Είναι ομάδα που δεν φαίνεται πολύ ούτε κάνει τη διαφορά, αλλά κινείται αθόρυβα και προσπαθεί να κάνει τη ζημιά. Στα τελευταία 9 ματς έχει μόλις μια ήττα, καθόλου κακή συγκομιδή. Έχει δύσκολο έργο σαφώς, αλλά οφείλει να το παλέψει. Κομβικό το σημερινό παιχνίδι απέναντι σε έναν δύσκολο και άμεσο αντίπαλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ντέρι θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, για να μείνει στον αγώνα για τον τίτλο. Ενώ η Σέλμπουρν, είναι στην μάχη για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. G/G (2.30)

ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ–NTANTAΛK

Έχασε από έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο η Σλίγκο, όπως είναι η Μποέμιανς, αλλά παραμένει ήσυχη. Η διαφορά που έχει είναι άκρως εφησυχαστική με τις τελευταίες θέσεις, οπότε θα επιδιώξει να μαζέψει ότι βαθμό μπορεί, απλά για να τελειώσει τη δυολειά. Μόλις 3 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια για τη Σλίγκο σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός έδρας μετράει 6 σερί no goal. Θα επιδιώξει σήμερα τη νίκη απέναντι σε έναν ισοδύναμο και ίσως λίγο καλύτερο αντίπαλο.

Η Ντάνταλκ αν ήταν πιο συγκεντρωμένη και είχε περισσότερα ψυχικά αποθέματα θα μπορούσε να παίξει περισσότερο ρόλο στο πρωτάθλημα. Συν του ότι θα βοηθούσε τον εαυτό της να βρεθεί πιο ψηλά. Τώρα είναι δύσκολο να χωθεί μέσα στις υπόλοιπες ομάδες και να διεκδικήσει κάποια θέση ψηλότερα. Το έδειξε και η εικόνα της στην ήττα από την Σέλμπουρν. Πλέον απλά υπάρχει με ηρεμία στο πρωτάθλημα. Έχει δύο νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια της. Επίσης έχει 5 στα 6 over 2.5.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ντάνταλκ παρά την αστάθεια της, παραμένει η καλύτερη ομάδα. Όμως και η Σλίγκο έχει καλή εικόνα και βρίσκει εύκολα το γκολ. Over 2.5 (1.95)

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ–ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ

Αγκαλιά με τον τίτλο είναι η Σάμροκ ύστερα τη νίκη της επί της Σέλμπουρν με 1-0, αλλά και το δώρο της Ντέρι. Είναι στο +4 με παιχνίδι λιγότερο και είναι έτοιμη να πανηγυρίσει το 21ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Επαγγελματική νίκη πέτυχε με 1-0, ύστερα από δύο σερί ισοπαλίες, που τις προκάλεσαν λίγο άγχος. Είναι η 2η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, 11 συνολικά.

Ίσως η πιο αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή είναι η Ντροχέντα. Με τους 40 βαθμούς που έχει μαζέψει δεν ανησυχεί για τίποτα και περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ίσα ίσα έκανε και τη ζημιά της στη Ντέρι τη περασμένη αγωνιστική, αφού της έκοψε όσες ελπίδες είχε για τον τίτλο. Εκτός έδρας έχει 5 στα 6 over 2.5 το τελευταίο διάστημα. Η αδιαφορία της την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάμροκ είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα, έχοντας τον πρώτο λόγο, αλλά η Ντροχέντα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όντας αήττητη σε τρεις αγώνες με ύψους πρωταθλητές. Under 2.5 (2.30)

Βαθμολογία -

20/10/2023Premier Division
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σάμροκ Ρόβερς Σάμροκ Ρόβερς 62 32 17 11 4 56 25 31
2 Ντέρι Σίτι Ντέρι Σίτι 58 33 16 10 7 53 24 29
3 Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ 56 32 17 5 10 56 37 19
4 Μποέμιανς Δουβλίνου Μποέμιανς Δουβλίνου 55 33 15 10 8 49 36 13
5 Σέλμπουρν Σέλμπουρν 53 33 13 14 6 37 23 14
6 Νταντάλκ Νταντάλκ 49 33 14 7 12 50 43 7
7 Ντροχέντα Γιουνάιτεντ Ντροχέντα Γιουνάιτεντ 40 33 10 10 13 38 45 -7
8 Σλίγκο Ρόβερς Σλίγκο Ρόβερς 36 32 10 6 16 34 44 -10
9 Κορκ Σίτι Κορκ Σίτι 27 32 7 6 19 33 59 -26
10 Γιου Σι Ντι Γιου Σι Ντι 11 33 2 5 26 16 86 -70
UEFA Champions League Qualifiers
UEFA Conference League Qualifiers
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr