Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Ασταμάτητη η Βίκινγκ, ψάχνει αντίδραση η Ρόζενμποργκ!

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 - 00:37

Έντονη αγωνιστική δράση σήμερα στη Νορβηγία με σπουδαίες αναμετρήσεις και προτάσεις με πολύ καλές αποδόσεις. 

Α' Νορβηγίας: Ασταμάτητη η Βίκινγκ, ψάχνει αντίδραση η Ρόζενμποργκ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Νορβηγίας.

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ - ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ

Η Λίλεστρομ όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια τελεί σε πρόωρες διακοπές στον δεύτερο γύρο. Προσπάθησε μέχρι ενός σημείου να διεκδικήσει την υπέρβαση, δεν τα κατάφερε και τα παράτησε. Τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός, έμεινε πλέον στα μισά της κατάταξης δίχως το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο για το εναπομείναν διάστημα των έξι αγωνιστικών. Προβληματική η αμυντική λειτουργία, κράτησε καθαρή εστία μόνο σε ένα από τα τελευταία 16 ματς !

Η Βαλερένγκα είναι μια ομάδα υψηλού μπάτζετ ποιυ ξεκίνησε την σεζόν με στόχο να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδκ και έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυβη ζώνη. Τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς ο απολογισμός πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος. Επιτακτική ανάγκη η νίκη στην έδρα της αδιάφορης Λίλεστρομ. Και τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ ! Ο αριστερός μπακ Γιούκλερουντ εκτίει ποινή

EKTIMHΣΗ: Aλλοπρόσαλες οι δύο ομάδες έρχονται από άσχημα αποτελέσματα. Καμία δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Η Βαλερένγκα μετράει 5 σερί over οπότε εκεί θα στηριχθούμε. Over 2.5 (1.70).

Με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr φτιάχνεις το δελτίο που σου ταιριάζει!

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ - ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ

Μπορεί οι ελπίδες της Άαλεσουντ για την παραμονή στην κατηγορία να είναι μαθηματικές, αλλά οι παίκτες και τα στελέχη της σκοπεύουν να τις εξαντλήσουν. Πριν από την διακοπή των εθνικών ομάδων ήταν μία νίκη και μία ισοπαλία, ενώ ηττήθηκαν σε ένα μόνο από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Δεν πετάνε λευκή πετσέτα οι οράνιε που ποντάρουν στην επιθετική λειτουργία αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα μετόπισθεν. Γκολ-γκολ τα τρία τελευταία ματς, δύο εξ’ αυτών και όβερ 3,5 γκολ.

Η Σπάρτα είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στη φετινή περίοδο στην Ελίτσεριέν. Μπαίνει στην τελική ευθεία ούσα στην πρώτη εξάδα τα κατάταξης, Άνετη και ωραία δίχως το παραμικρό βαθμολογικό άγχος αλλά και χωρίς διάθεση να βγάλει το πόδι από το γκάζι. Έριξε πέντε γκολ στην Ρόζενμποργκ στο τελευταίο ματς, γενικά ποντάρει στην επιθετική λειτουργία και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στην τελευταία εξάδα αγώνων, δεν κάνει… χάρες.

EKTIMHΣΗ: Σκοράρουν και δέχονται γκολ με την ίδια ευκολία και οι δύο ομάδες. Δεν θα είναι δύσκολο να γίνει και εδώ σήμερα. Goal/goal & over 2.5 (1.65).

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Μια από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της διάγει η Ρόζενμποργκ. Έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε και ακόμα δεν έχει ξεμπλέξει με κινδύνους που θα γίνουν αισθητή σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος κόντρα στην Στάμπαεκ ! Μόνο ένας πόντος στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός για την ομάδα από το Τροντχάιμ. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία των μαυρόασπρων. Γκολ-γκολ τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Νοκ άουτ ο στόπερ-αρχηγός Χένρικσεν και ο αριστερός μπακ Αουγκούστινσον.

Η Στάμπαεκ έκλεισε το διάστημα πριν από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες με δύο μαζεμένες νίκες που την έφερε στα όρια της γραμμής σωτηρίας. Για να βγει από πάνω θα πρέπει να δώσει συνέχεια και η αναμέτρηση κόντρα στην ντεφορμέ Ρόζενμποργκ λογίζεται ευκαιρία για την ομάδα από το Όσλο. Στόχος των «κυανόλευκων» είναι να κρατούν χαμηλά τον ρυθμός τους αγώνες. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Uder 2,5 γκολ.

EKTIMHΣΗ: Η Ρόζενμποργκ έρχεται από συνεχόμενες ήττες και είναι η στιγμή να αντιδράσει. Εντός έδρας έχει τον τρόπο της. 1 (1.70).

Κάθε ημέρα ενισχυμένες αποδόσεις* στην Betsson

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ - ΟΝΤ

Την πιο κατάλληλη στιγμή ήρθε η διακοπή για τις εθνικές ομάδες για λογαριασμό της Στρομσγκόντσετ. Η ομάδα από το Ντράμεν είχε ξεμείνει από δυνάμεις και με ενεργητικό μόνο ενός πόντου στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια έφθασε πλέον να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η επιθετική δυσλειτουργία αποτελεί το αρνητικό σημείο αναφοράς για τους μπλε που έβαλαν μόνο ένα γκολ σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια. Κομβικής σημασίας η αναμέτρηση με την βαθμολογικά άνετη Οντ.

Η Οντ είναι μια επιθετικογενής ομάδα που αρέσκεται να δημιουργεί ευκαιρίες και να σκοράρει, αλλά δυσκολεύεται να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Δεν της έχει στοιχίσει αυτή η τακτική, καθώς πορεύεται σταθερά στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης δίχως ιδιαίτερο κίνητρο για το καταληκτικό σκέλος της περιόδου. Και τα πέντε πιο πρόσφατα ματς της ομάδας από το Σκίεν εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Μόνο μία νίκη στα έξι πιο πρόσφατα ματς, πλήρης η αποστολή.

EKTIMHΣΗ: Δεν δίνουν και μεγάλη προσοχή οι δύο ομάδες στα αμυντικά τους καθήκοντα. Συχνό φαινόμενο το αμφίτερμα στα τελευταία παιχνίδια τους. Goal/goal (1.70).

ΧΑΜ ΚΑΜ - ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ

Η Χαμ Καμ πήγε να μπλέξει ξανά άσχημα σε περιπέτειες, καθώς δεν κέρδισε σε τέσσερα μαζεμένα παιχνίδια, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε στην στοχευμένη αναμέτρηση στο Σάντεφιορντ. Εκεί πήρε ρο.,.. εξάποντο που της έδωσε βαθμολογική ανάσα και καλή ψυχολογία για το καταληκτικό σκέλος της περιόδου. Η ομάδα από το Χάμαρ σκοράρει με συνέπεια το τελευταίο δίμηνο, ζητούμενο είναι η βελτίωση στην άμυνα. Γκολ-γκολ τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια των πράσινων.

Η Χάουγκεσουντ εξακολουθεί να δίνει μ.αχη για την παραμονή στην κατηγορία αποτελώντας μια από τις απογοητεύσεις στη σεζόν. Έπειτα από οκτώ ματς δίχως νίκη όπου είχε καταφέρει να μαζέψει μόνο τρες πόντους πήρε την στοχευμένη αναμέτρηση με την Στρομσγκόντσετ και μαζί οξυγόνο στην προσπάθεια να βγει από την ζώνη των πλέι άουτ. Μεγάλης σημασίας η αποστολή κόντρα στην ιδίων στόχων Χάμαρ. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ.

EKTIMHΣΗ: Η Χάουγκεσουντ προσπαθεί εκτός έδρας να κρατάει τα παιχνίδια της σε χαμηλό ρυθμό. Κοντά οι δύο ομάδες δεν θα μας κάνει εντύπωση να καταλήξουν σε μία ακόμη ισοπαλία. Χ (3.50).

ΒΙΚΙΝΓΚ - ΤΡΟΜΣΟ

Η Βίκινγκ «μπούκωσε» στο πιο κομβικό σημείο της περιόδου. Ένας πόντος σε δύο ματς το κέρδος που την έριξε στην δεύτερη θέση. Η διακοπή των εθνικών ομάδων ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για να γεμίσει ξανά τις μπαταρίες της η ομάδα από το Σταβάνγκερ. Κομβικής σημασίας η αναμέτρηση με την Τρόμσο. Με νίκη μένει ζωντανή στην μάχη τίτλου, με ήττα κινδυνεύει να βγει και από την προνομιούχο τριάδα. Όπλο η επίθεση και το σκοράρισμα

Πάνω που έδινε με όλε στις δυνάμεις την μάχη για μια θέση στην τριάδα, η Τρόμσο έπεσε σε απρόβλεπτη γκέλα κόντρα στην ουραγό Άαλεσουντ. Είχε τον χρόνο τουλάχιστον στην διακοπή του πρωταθλήματος για να ηρεμήσει και να ανασυνταχθεί για την τελική ευθεία, με πρώτη μάχη την αποστολή στο Στάβανγκερφ. Οι ερυθρόλευκοι είναι αξιόπιστη στην επίθεση, σκοράρουν εύκολα, αλλά δεν κρατούν καθαρή εστία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 23.5 γκολ για την ομάδα από τον βορρά.

EKTIMHΣΗ: Η Βίκινγκ είναι ασταμάτητη και ειδικά εντός έδρας παίρνει άλλο μπουστ. 1 (1.83).

Βαθμολογία -

21/10/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 55 24 17 4 3 62 30 32
2 Βίκινγκ Βίκινγκ 52 24 16 4 4 51 34 17
3 Μπραν Μπραν 48 24 15 3 6 43 26 17
4 Τρόμσο Τρόμσο 48 24 15 3 6 35 25 10
5 Μόλντε Μόλντε 44 24 13 5 6 53 27 26
6 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 37 24 11 4 9 46 38 8
7 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 36 24 11 3 10 41 37 4
8 Οντ Οντ 31 24 8 7 9 29 32 -3
9 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 29 24 8 5 11 31 40 -9
10 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 27 24 8 3 13 26 32 -6
11 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 27 24 8 3 13 34 51 -17
12 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 24 24 6 6 12 33 41 -8
13 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 24 24 6 6 12 21 34 -13
14 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 23 24 6 5 13 25 37 -12
15 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 21 24 5 6 13 35 46 -11
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 15 24 4 3 17 18 53 -35
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr