Ποδόσφαιρο

Europa League - 5oς όμιλος: Η μάχη για την δεύτερη θέση

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023 - 02:44

Η άνετη (έχοντας κάνει το 3/3) Λίβερπουλ δοκιμάζεται στην έδρα της Τουλούζ που καίγεται για βαθμούς, όπως και η βελγική Ουνιόν που αντιμετωπίζει την χωρίς βαθμό Λινζ ΛΑΣΚ.

Europa League - 5oς όμιλος: Η μάχη για την δεύτερη θέση

5ος όμιλος

ΤΟΥΛΟΥΖ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (19:45, Cosmote Sport9 HD)

Η Τουλούζ απάντησε στη Λίβερπουλ αλλά η συνέχεια εξελίχτηκε διαφορετικά με τους reds να φθάνουν εύκολα στην τελική επικράτηση. Πρώτη ήττα για την ομάδα του Μαρτίνεζ Νοβέλ που ρεαλιστικά θα παλέψει για την 2η θέση του ομίλου. Δεν διάγει πάντως τις καλύτερες ημέρες της σεζόν μετρώντας πέντε ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Την Κυριακή ηττήθηκε από την Χάβρη (1-2) για το πρωτάθλημα παρότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 81'! Εχασε το τελευταία ματς πρωταθλήματος αλλά προλαβαίνει το ευρωπαϊκό ραντεβού ο χρήσιμος εξτρέμ Σισοκό. Σταθερά εκτός ο λογιζόμενος ως βασικός επιθετικός Αμπουκχάλ που θα αργήσει να επιστρέψει.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Λίβερπουλ δεν... πτοήθηκε με την ισοφάριση της Τουλούζ και επέβαλλε τον ρυθμό της συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις. Τρία στα τρία για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που επιβεβαιώνει τα προγνωστικά και κυριαρχεί στον όμιλο. Σταθερά ανταγωνιστική εντός συνόρων, αν και την Κυριακή “κόλλησε” στην ισοπαλία με τη νεοφώτιστη Λούτον, όπου χρειάστηκε μάλιστα γκολ στις καθυστερήσεις για να σώσει τον βαθμό. Δεν υπολογίζεται ο βασικός μπακ Ρόμπερτσον, σταθερά εκτός ο μέσος Τιάγκο. Αναμένεται “φρεσκάρισμα” στο αρχικό σχήμα όπως συνηθίζει ο Γερμανός τεχνικός στα ευρωπαϊκά ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν και ουσιαστικά μόνο η Τουλούζ έχει ανάγκη τους βαθμούς, η διπλή ευκαιρία 1Χ είναι στο 2,60! Θέλει βέβαια... κότσια.

ΛΙΝΤΖ ΛΑΣΚ-ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ ΖΙΛΟΥΑΖ (19:45)

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Λίντσερ που παρότι προηγήθηκε, δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά στις Βρυξέλλες και απέτυχε να σώσει έστω τον βαθμό που άξιζε βάσει εμφάνισης. Τρία ματς, τρεις ήττες για την ομάδα του Τόμας Σάγκεντερ που μοιραία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και κόντρα στην Ουνιόν δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών. Εντός συνόρων, επιδεικνύει περισσότερη συνέπεια, προερχόμενη από το 3-1 επί της Στουρμ Γκρατς και “τρέχει” 3-1-0. Δεν υπολογίζεται ο βασικός μέσος Γιόβισιτς, μακροχρόνια απουσιάζουν οι επιθετικοί Ανσέλμ και Ταούι. Αμφίβολος δίνεται ο χρήσιμος μέσος Ρένερ.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Η Ουνιόν έδειξε... αντοχές και με δύο γκολ στο φινάλε κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λίντσερ. Η πρώτη νίκη την... ξανάβαλε στο κόλπο για την 2η θέση καθώς η πρωτιά του ομίλου φαντάζει “καπαρωμένη” από την μεγάλη Λίβερπουλ. Εντυπωσιάζει εντός συνόρων, όπου μετρά επτά κολλητές νίκες και την Κυριακή επικράτησε στο ντέρμπι της Κλαμπ Μπριζ (2-1). Χάνει τέταρτο σερί ματς ο βασικός φορ και πρώτος σκόρερ Νίλσον, αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ντέρμπι με τη Μπριζ και δίνεται αμφίβολος ο βασικός μέσος Λαπουσίν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορούν να πάρουν τη νίκη που έχουν ανάγκη οι Βέλγοι (2.06).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr