Ποδόσφαιρο

Α' Σουηδίας: Φινάλε με σασπένς και γκολ!

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 - 00:00

Ρίχνει αυλαία σήμερα το πρωτάθλημα της Σουηδίας, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Μάλμε!

Α' Σουηδίας: Φινάλε με σασπένς και γκολ!

Προγνωστικά, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα για τις αναμετρήσεις της Α' Σουηδίας.

ΑΙΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ - ΒΑΡΝΑΜΟ

Η ΑΙΚ, δεύτερο σερί παιχνίδι βρέθηκε πίσω, αλλά πήρε ξανά ισοπαλία με ακριβές σκορ 1-1 και είναι τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θέλει έναν πόντο για να εξασφαλίσει τη σωτηρία χωρίς να περιμένει άλλα αποτελέσματα, στη δυνατή έδρα της, όπου είναι επτά αγώνες αήττητη. Επτά από τις οκτώ τελευταίες νίκες της στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως έδρας, ήταν με ανέπαφη εστία. Εκτός ο επιθετικός Γκουιντέτι, αμφίβολος ο μέσος Μπεσίροβιτς και ο εξτρέμ Ντουρμάζ.

Η Βάρναμο μπορεί να είναι αδιάφορη και να έμεινε στο Χ απέναντι στη Χάμαρμπι, αλλά κάνει δυνατό φίνις στη σεζόν, καθώς είναι αήττητη πέντε σερί αγωνιστικές, με τέσσερις νίκες, ενώ έχει μία ήττα στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Η ομάδα του Κιμ Χέλμπεργκ, εκτός έδρας μετρά μία ήττα στα τελευταία οκτώ, ενώ στα επτά από αυτά, σκόραρε τουλάχιστον δύο φορές. Έχει τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα με τρεις και μόνο μία από αυτές ήταν σε ταξίδι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΑΙΚ θέλει έναν βαθμό σήμερα τουλάχιστον για να είναι απολύτως ήσυχη. Η Βάρναμο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν ξέρουμε πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι. Goal/goal (1.62).

ΒΑΡΜΠΕΡΓΚ - ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Η Βάρμπεργκ, προηγήθηκε 3-0 στο Νόρκεπινγκ, αλλά κατέρρευσε μετά το 70’ και έμεινε για έβδομη αγωνιστική χωρίς νίκη, με έξι ήττες αυτό το διάστημα, ενώ έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σε όλα δέχτηκε τουλάχιστον ένα γκολ. Η ομάδα του Μάρτιν Σκόγκμαν, που έχει ήδη αποχαιρετίσει την κατηγορία, έχει προσφέρει μόνο μία νίκη στον κόσμο της φέτος και η δεύτερη είναι το μόνο της κίνητρο. Aμφίβολος ο μέσος Σάιντε.

Η Γκέτεμποργκ προηγήθηκε, αλλά αρκέστηκε στην ισοπαλία με την ΑΙΚ και δεν έχει νίκη πέντε αγωνιστικές (τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες 1-1). Η ομάδα του Γενς Άσκου, δεν πέφτει απ’ ευθείας, αλλά κινδυνεύει να εμπλακεί με μπαράζ παραμονής. Με νίκη σώζεται οριστικά, με άλλο αποτέλεσμα, περιμένει την Μπρομαποϊκάρνα. Εκτός έδρας μπορεί να έχει μόνο δύο νίκες όλη τη σεζόν, αλλά αμφότερες ήταν πρόσφατες, ενώ έχει χάσει μόνο σε δύο από οκτώ ταξίδια. Εκτός ο μπακ Γκασέμ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκέτεμποργκ παίζει τη κατηγορία σήμερα και θέλει μόνο νίκη. Τυχερή μέσα σε όλα που έχει να αντιμετωπίσει την αδιάφορη και πεσμένη Βάρμπεργκ. 2 & under 4.5 (1.78).

ΚΑΛΜΑΡ - ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ

Η Κάλμαρ δεν έχει κίνητρο, καθώς δεν κυνηγάει τίποτα στη βαθμολογία και προέρχεται από δύο σερί ήττες, στις οποίες δέχτηκε από τρία γκολ, ξεχνώντας ένα προηγούμενο διάστημα καλής φόρμας. Η ομάδα του Xένρικ Γιάνσεν, δεν έχει ισοπαλία στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές, με μόνο ένα Χ στα τελευταία 11. Και οι τρεις τελευταίες εντός έδρας νίκες της στο πρωτάθλημα, ήταν με ακριβές σκορ 1-0, ενώ και οι τελευταίες πέντε ως γηπεδούχος ήταν με διαφορά ενός γκολ.

Η Τζουργκάρντεν προηγήθηκε με τη Σίριους στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, αλλά υπέστη βαριά ήττα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ωστόσο έτσι κι αλλιώς είχε βρεθεί νοκ – άουτ για την τρίτη θέση, με τη νίκη της Χάκεν. Η ομάδα των Kιμ Μπέργκστραντ και Τόμας Λάγκερλεφ, βελτιώθηκε προς το τέλος της σεζόν εκτός έδρας, με δύο ήττες σε εννέα ταξίδια και πέντε διπλά αυτό το διάστημα. Εκτός Kεκ (μπακ), Βίκχαϊμ (εξτρέμ) και Πίκορνελ (αναπλ. τερμ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδιάφορο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες δεν έχουν στόχο σήμερα. Over 2.5 (1.70).

ΜΑΛΜΕ - ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ

Η Μάλμε, μπορεί να έχασε στην έδρα της Χάκεν, αλλά ήταν τυχερή και θα έχει την ευκαιρία για τον τίτλο, που κατακτά μόνο με νίκη στον τελικό απέναντι στην Έλφσμποργκ. Η ομάδα του Χέντρικ Ρίντστρεμ, είναι αήττητη στα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια, αλλά δεν έχει αποφύγει κάποιες ισοπαλίες. Ο Κίσε Τέλιν σκοράρει σε δύο σερί αγωνιστικές, ο Νανάσι σε δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια. Εκτός οι Τίνερχολμ, Σίσεϊ (μπακ), Κρίστιανσεν (μέσος), Γκούντιονσεν, Μπεργκ (επιθετικοί).

Η Έλφσμποργκ έσωσε στο τέλος τον πόντο με Ντέγκερφορς και λόγω της ήττας της Μάλμε έμεινε κορυφή, οπότε θέλει την πρώτη νίκη στη συγκεκριμένη έδρα από το 2014, ή μία ισοπαλία για να πάρει τον τίτλο. Η ομάδα του Τζίμι Τέλιν, είναι αήττητη έξι σερί αγωνιστικές, σκοράροντας από το 75’ και μετά σε τέσσερις συνεχόμενες. Αμφίβολος ο τρίτος σκόρερ Μπάιντου, επιστρέφει από τιμωρία ο επιθετικός Αμπντουλάι, που σκόραρε σε δύο από τα τρία τελευταία ταξίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα παιχνίδι όλη η χρονιά! Η Μάλμε θέλει τη νίκη για να πάρει αυτή το πρωτάθλημα, ενώ η Έλφσμποργκ παίζει για δύο αποτελέσματα. Χιτσκοκικό φινάλε. Goal/goal & over 2.5 (1.85).

ΜΠΡΟΜΑΠΟΙΚΑΡΝΑ - ΧΑΚΕΝ

Η Μπρομαποϊκάρνα πήρε τρίποντο μετά από οκτώ αγωνιστικές και μάλιστα διπλό επί της Μιάλμπι και έμεινε ζωντανή για την παραμονή, αν και θέλει μόνο τρίποντο με Χάκεν, παράλληλα με ήττα ή ισοπαλία της Γκέτεμποργκ, για να αποφύγει τα μπαράζ. Η ομάδα των Όλοφ Μέλμπεργκ και Αντρέας Ένγκελμαρκ, δέχεται γκολ σε 17 από τις τελευταίες 18 αγωνιστικές, αλλά σκόραρε σε πέντε από τις τελευταίες έξι. Εντός έδρας είναι κακή, με δύο νίκες στα τελευταία δέκα ματς.

Η Χάκεν πήρε μεγάλη νίκη επί της Μάλμε και εξασφάλισε και μαθηματικά την τρίτη θέση, οπότε μπορεί να επικεντρωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου το βράδυ της Πέμπτης έπαιζε εντός έδρας με τη Μόλντε. Εκεί ηττήθηκε με 1-3 και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Η ομάδα του Περ Ματίας Χέγκμο, εκτός έδρας δεν έχει νίκη σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ δέχεται γκολ σε 12 από τα τελευταία 13 ταξίδια. Eκτός οι μπακ Φρέντρικσον, Λάουρσεν και οι επιθετικοί Τέργκοτ, Τρπτσέφσκι. Αμφίβολοι οι, τιμωρημένος ο σέντερ μπακ Ούσου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι είναι άτυχοι καθώς στο πιο κομβικό παιχνίδι της χρονιάς, έπεσαν πάνω στη φορμαρισμένη Χάκεν. Φυσικά είναι αδιάφορη, αλλά δεν μπορείς να περιορίσεις εύκολα τις επιθετικές της ορμές. Over 3.5 (1.82).

ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ - ΜΙΑΛΜΠΙ

Η Ντέγκερφορς έμεινε σε δεύτερη σερί ισοπαλία κόντρα στην υποψήφια πρωταθλήτρια Έλφσμποργκ, αλλά δεν ήταν αρκετή, καθώς υποβιβάστηκε απ’ ευθείας και μαθηματικά. Η ομάδα του Αντρέας Χόλμπεργκ, έχει επτά παιχνίδια χωρίς νίκη και έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία δέκα. Από τις επτά νίκες της όμως, οι πέντε ήταν εντός έδρας, οπότε θέλει να αποχαιρετίσει τον κόσμο θετικά. Aμφίβολοι Χουλτ, Μπέργκβιστ (μπακ), Μάρτενσον, Πάβλοβιτς (μέσοι), Boυκόγιεβιτς, Τζούρτζιτς (επιθετικοί), επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Γκράβιους.

Η Μίαλμπι, έχασε εντός έδρας από την Μπρομαποϊκάρνα την προηγούμενη αγωνιστική και έχει πλέον μόνο μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές, αν και δεν κυνηγάει κάτι στη βαθμολογία. Η ομάδα του Άντερς Τόρστενσον, είναι καλύτερη εκτός έδρας ως τώρα, με τις επτά από τις ένδεκα τελευταίες νίκες της να είναι διπλά, ενώ στις πέντε τελευταίες από αυτές, σκόραρε τουλάχιστον από δύο φορές. Αντίθετα, και οι τελευταίες τέσσερις ήττες της ανεξαρτήτως έδρας, ήταν με ένα γκολ διαφορά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φινάλε με γκολ για τις δύο ομάδες που είναι αδιάφορες. Goal/goal & over 2.5 (1.75).

ΣΙΡΙΟΥΣ - ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ

Η Σίριους βρέθηκε πίσω από την Τζουργκάρντεν, αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς και να μείνει αήττητη έβδομη σερί αγωνιστική, με έξι νίκες. Η ομάδα του Κρίστερ Ματίασον, είναι αδιάφορη βαθμολογικά, όμως αγωνιστικά δεν τα έχει παρατήσει. Μετρά τρία σερί γκολ – γκολ και over 2.5, όπως και τέσσερα στα τελευταία πέντε παιχνίδια της. Στο γήπεδό της έχει μείνει χωρίς γκολ μόνο μία φορά στα τελευταία 13. Ο Αλί σκοράρει στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς.

Η Νόρκεπινγκ, όδευε προς τέταρτη σερί ήττα κόντρα στη Βάμπεργκ, καθώς βρέθηκε πίσω 3-0, όμως έκανε τρελή ανατροπή και κέρδισε 4-3, αν και είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Η ομάδα του Γκλεν Ρίντερσχολμ, έχει κερδίσει πάντως δύο από τα τελευταία εννέα παιχνίδια της, ενώ εκτός, έχει πάρει μόνο πέντε από τις 12 φετινές της νίκες της και έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία έξι ταξίδια. Μετρά όμως δέκα σερί γκολ – γκολ και over 2.5 ως φιλοξενούμενη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Σίριους έχει το μομέντουμ να κλείσει όμορφα στη χρονιά. 1 (1.85).

ΧΑΜΑΡΜΠΙ - ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ

Η αδιάφορη Χάμαρμπι, έμεινε σε πέμπτη σερί ισοπαλία στο πρωτάθλημα κόντρα στη Βάρναμο και είναι αήττητη έξι σερί αγωνιστικές, ενώ έχει χάσει μόνο σε μία από τις τελευταίες 12. Ο υπηρεσιακός Άμπελ Λόριντς θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν. Έτσι κι αλλιώς, είναι πιο αποτελεσματική στο γήπεδό της, όπου έχει πάρει οκτώ από τις 11 νίκες της. Εκτός οι Φιόλουσον, Κολάντερ (μπακ) και ο δεύτερος σκόρερ, Εραμπί.

Η Χάλμσταντ κέρδισε άνετα την Κάλμαρ και επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές την κατάλληλη στιγμή, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά απ’ ευθείας την παραμονή της. Η ομάδα του Μάγκνους Χάγκλουντ, δεν έχει έτσι άγχος για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, και θα ψάξει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μετά από επτά ταξίδια, στα οποία πέτυχε μόλις τέσσερα γκολ. Έχει ένα over 2.5 γκολ σε οκτώ αγώνες, ανεξαρτήτως έδρας. Τιμωρημένος ο βασικός τερματοφύλακας Γιόχανσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Της ισοπαλίες γίνεται τελευταία στα παιχνίδια των δύο ομάδων. Μπορούν να φέρουν ακόμη μία. Χ (4.30).

Βαθμολογία -

11/11/2023Allsvenskan
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Έλφσμποργκ Έλφσμποργκ 64 29 20 4 5 59 25 34
2 Μάλμε Μάλμε 61 29 19 4 6 61 27 34
3 Χάκεν Χάκεν 57 29 18 3 8 68 37 31
4 Τζουργκάρντεν Τζουργκάρντεν 50 29 15 5 9 40 34 6
5 Βάρναμο Βάρναμο 45 29 14 3 12 36 31 5
6 Χάμαρμπι Χάμαρμπι 43 29 11 10 8 39 37 2
7 Καλμάρ Καλμάρ 42 29 12 6 11 33 39 -6
8 Νόρκεπινγκ Νόρκεπινγκ 41 29 12 5 12 45 43 2
9 Σίριους Σίριους 39 29 11 6 12 49 44 5
10 Μιάλμπι Μιάλμπι 38 29 11 5 13 30 33 -3
11 Χάλμσταντ Χάλμσταντ 35 29 9 8 12 28 42 -14
12 ΑΪΚ Στοκχόλμης ΑΪΚ Στοκχόλμης 33 29 8 9 12 31 37 -6
13 Γκέτεμποργκ Γκέτεμποργκ 31 29 7 10 12 31 36 -5
14 Μπρομαποϊκάρνα Μπρομαποϊκάρνα 30 29 9 3 17 38 52 -14
15 Ντέγκερφορς Ντέγκερφορς 26 29 7 5 17 29 60 -31
16 Βάρμπεργκ Βάρμπεργκ 15 29 3 6 20 25 65 -40
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Allsvenskan (Relegation)
Relegation - Superettan

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr