Ποδόσφαιρο

Λιγκ Τρόφι: Οι τελικές μάχες των ομίλων

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 11:16

Δράση στο νησί με την τρίτη αγωνιστική στα γκρουπ του Λιγκ Τρόφι, φυσικά θα ακολουθήσουμε τις ομάδες που έχουν κίνητρο.

Λιγκ Τρόφι: Οι τελικές μάχες των ομίλων

ΣΤΙΒΕΝΕΙΤΖ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ U21

Η Στιβενεϊτζ πέρασε χωρίς απώλειες από την έδρα της Γουίκομ (0-1), δεύτερο κολλητό τρίποντο στο αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών (2-2-0) ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της Λιγκ1. Προηγήθηκε ακριβώς πριν την ανάπαυλα και άντεξε στην πίεση της επανάληψης. Είχε προηγηθεί η πρόκριση για τον 2ο γύρο του κυπέλλου, επικρατώντας 4-3 της Τρανμίρ με γκολ βαθια στις καθυστερήσεις. Δεν τρέφει ελπίδες πρόκρισης για τα νοκ άουτ του Λιγκ Τρόφι, έχοντας μόνο ένα βαθμό από τα δύο ματς που έδωσε με Γουίμπλεντον (1-1) και Γουίκομ (0-1). Εκτός δράσης οι Αντερσον (μ. 1/0) και Σουίνι (ε. 7/1).

Η Κρίσταλ Πάλας δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στα νοκ άουτ, έχοντας υποστεί δύο ήττες στον όμιλο στις έδρες των Γουίκομ (1-0) και Γουίμπλεντον (2-0). Συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα u21, όπου βρίσκεται στην 16η θέση (σε 26 ομάδες) με ρεκόρ 3-0-5, στο πιο πρόσφατο πέρασε με το εντυπωσιακό 1-7 από την έδρα της Λιντς (!), με χατ τρικ του φορμαρισμένου Ολα-Αντεμπόμπι. Over τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της ομάδας του Ντάρεν Πάουελ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τα τέσσερα από τα τελευταία έξι εκτός έδρας ήταν over 4.5.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδιάφορο βαθμολογικά καθώς και οι δύο έχουν αποκλειστεί, πάντως η Στιβενέιτζ είναι ανώτερη αλλά και φορμαρισμένη με τρεις συνεχόμενες νίκες και ο άσος (1,60) έχει καθαρό προβάδισμα.

ΤΡΑΝΜΙΡ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Επιτέλους νίκη για την Τρανμίρ, που μετά από τέσσερις απανωτές ήττες στην Λιγκ2 επιβλήθηκε με άνεση της Φόρεστ Γκριν (3-0) ξεκολλώντας από τον βυθό της κατάταξης. Το μόλις τρίτο τρίποντο στα 14 τελευταία (3-1-10) ήρθε με μεγάλη άνεση, ενώ προηγήθηκε ο αποκλεισμός στο κύπελλο βαθιά στις καθυστερήσεις στο Στιβενέιτζ (4-3). Αδιάφορη στο Λιγκ Τρόφι μετά τις δύο ήττες στα ισάριθμα ματς του ομίλου, ενώ πρόσφατα μονιμοποιήθηκε στην τεχνική ηγεσία ο Νάιτζελ Αντκινς. No goal τα 5/7 πιο πρόσφατα επίσημα. Νοκ άουτ ο αμυντικός Λικ, οι αν. μέσοι Μέρι, ΜακΑλιαρ και ο επιθετικός Μπάρι.

Η Γουίγκαν -που έχει ήδη προκριθεί στα νοκ άουτ του Λιγκ Τρόφι- αναδείχτηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Τσέλτεναμ (1-1) και διατηρείται χαμηλά στην κατάταξη της Λιγκ1, παρ' ότι έχει υποστεί μόλις μία ήττα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (4-1-1). Ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6' με αυτογκόλ, ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 32'. Τα έξι από τα επτά τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις είχαν σύνολο 2-3 γκολ, πρόσφατα προκρίθηκε στον 2ο γύρο του κυπέλλου (0-2 την Εξετερ). Ερωτηματικό για τον 1ο σκόρερ Γουάικ (6 γκολ), αμφίβολος και ο βασικός μπακ Κλερ, νοκ άουτ οι Κερ (στόπερ), Αασκγκαρντ (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανάσανε βαθιά στο πρωτάθλημα η Τρανμίρ και έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία μπορεί να κοντράρει την ανώτερη Γουίγκαν, ωστόσο το ότι έχει ήδη αποκλειστεί μας αποτρέπει από την κόντρα του φαβορί.

ΣΤΟΚΠΟΡΤ-ΜΠΟΛΤΟΝ

Ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η Στόκπορτ -που ήδη έχει προκριθεί στα νοκ άουτ του Λιγκ Τρόφι- πέρασε επιβλητικά και από την έδρα της Σουίντον (2-4), δέκατο διαδοχικό τρίποντο έχοντας πιάσει πλέον κορυφή (παρ' ότι είχε ξεκινήσει με 1-2-3). Ερχόμενη από τον περίπατο και στο κύπελλο κόντρα στην Γουόρκσοπ (5-1), βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά ήταν καταιγιστική στο τελευταίο 20λεπτο φτάνοντας στην 13η διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Over τα 11/15 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολοι οι βασικοί Χίπολατ (εξτρέμ) και Μπάρι (επιθετικός, 9 γκολ), μακροχρόνια τραυματίας ο αναπληρωματικός φορ Στρέτον.

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Μπόλτον, που επιβλήθηκε της Μπλάκπουλ (1-0) και με πέντε διαδοχικά τρίποντα βρέθηκε πλέον σε απόσταση βολής από την κορυφή της Λιγκ1. Αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες για πολύ ώρα, αλλά άντεξε στην πίεση και βρήκε την λύση με εκπληκτικό γκολ του Τόμασον (74'). No goal και τα τέσσερα τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου πρόσφατα προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο (4-0 την Σόλιχουλ). Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα με την Στόκπορτ, έχει ήδη προκριθεί στα νοκ άουτ και απλώς μεταξύ τους παίζεται η πρωτιά. Αμφίβολοι οι μπακ Ασγουορθ και Κόγκρεϊ, νοκ άουτ ο βασικός μέσος Ντέμπσι και ο χρήσιμος στόπερ Τζόνστον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς φρένα οδεύει η απίθανη Στόκπορτ των 13 συνεχόμενων νικών, αναμένεται να βάλει δύσκολα και στην Μπόλτον. Αμφόττερες σκοράρουν κατά ριπάς, επιλογή το γκολ-γκολ (1,75).

ΝΙΟΥΠΟΡΤ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ

Η Νιούπορτ προκρίνεται στα νοκ άουτ του Λιγκ Τρόφι με νίκη, διαφορετικά μένει εκτός συνέχειας. Στην Λιγκ2 παραχώρησε “λευκή” ισοπαλία στην ΜΚ Ντονς (ικανοποιητικός βαθμός βάσει εικόνας, αν και είχε δοκάρι), συμπληρώνοντας έξι αγωνιστικές με μόλις μία νίκη (1-2-3). Για τους Ουαλούς είχε προηγηθεί σημαντική πρόκριση στον 2ο γύρο του κυπέλλου, κόντρα στην Ολνταμ (2-0) με πρωταγωνιστή τον ΜακΛάφλιν που σκόραρε δις (20’, 80’). No goal τα επτά από τα οκτώ τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (6/8 under). Εκτός οι αμυντικοί Σέμπερι, Λιούις, Τζέιμσον, Κλαρκ, οι επιθετικοί Ζανζάλα, Πάλμερ-Χόλντεν και ο μέσος Τσάρσλεϊ (2 γκολ).

Η Μπρίστολ Ρόβερς προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία, ενώ με ήττα αποκλείεται από τα νοκ άουτ. Στο πρωτάθλημα πέρασε χωρίς απώλειες από την έδρα της Καρλάιλ (0-1) και διατηρείται σε επαφή με τις θέσεις πλέι οφ της Λιγκ1. Οι “πειρατές” δέχτηκαν πίεση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κόντρα στη ροή κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα (38') και να το υπερασπιστούν μέχρι τέλους έχοντας και αριθμητικό αβαντάζ από το 73'. Είχαν προηγηθεί έξι συνεχόμενα γκολ-γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο υπηρεσιακός Αντι Μάνγκαν κάνει τα πλάνα του χωρίς τους μέσους ΜακΚόρμικ (βασικός, 2 γκολ), Ρόσιτερ και τον μπακ Χουλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μονόδρομος η νίκη για τη Νιούπορτ, ένα βαθμό χρειάζεται η Μπρίστολ Ρόβερς. Μπορούν να τον πάρουν οι “πειρατές” και θα ρισκάρουμε στην καλοπληρωμένη ισοπαλία (3,80).

ΚΑΡΛΑΙΛ-ΧΑΡΟΓΚΕΙΤ

Η Καρλάιλ ξεκίνησε την φάση των ομίλων αποτελώντας το φαβορί, ούσα η ομάδα που αγωνίζεται στην League 1. Η ομάδα του Πολ Σίμπσον απογοητεύει όμως και με το παραπάνω παραμένοντας χωρίς βαθμό μετά απο δύο αγωνιστικές και δεν ορίζει την μοίρα της για την πρόκριση. Για να κλέψει την 2η θέση, χρειάζεται νίκη, ήττα της Νότιγχαμ στο άλλο ματς του ομίλου και παράλληλα να ξεπεράσει Νότιγχαμ και Χαρογκέιτ στην διαφορά τερμάτων. Προβληματική και στην League 1, μετρά τέσσερις ήττες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και παραμένει εγκλωβισμένη στην επικίνδυνη ζώνη. Χάνει τη σεζόν ο βασικός μέσος Γκλάι, δεν υπολογίζονται και οι χρήσιμοι Μπακ (α) και Χάντινγκτον (α).

Η Χαρογκέιτ ξεκίνησε με νίκη την φάση των ομίλων αλλά απογοήτευσε στην αναμέτρηση με την Ακρινγκτον και η βαριά ήττα, την έβαλε σε… μπελάδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Προκρίνεται σίγουρα με νίκη και μη νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ u21 στο άλλο ματς του ομίλου ενώ… μπλέκει σε σενάρια ισοβαθμιών σε άλλα αποτελέσματα. Αλλοπρόσαλλη φέτος, στο τελευταίο ματς για την League 2 επικράτησε εκτός έδρας της Γουόλσολ στο τρίτο τρίποντο στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβληματίζει έντονα η Καρλάιλ, όλα για όλα η Χάρογκειτ που έχει το κίνητρο αλλά δεν θα είναι καθόλου απλό να πάρει το τρίποντο. No bet.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΜΟΡΚΑΜ

Άστραψε και βρόντηξε στην επανάληψη η Μπλακπουλ που συνέτριψε την ομάδα νέων της Λίβερπουλ. Δύο ματς, δύο νίκες για την ομάδα του Νιλ Κρίτσλεϊ που επιβεβαίωσε έτσι τα προγνωστικά και εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ανταγωνιστική αλλά χωρίς ανάλογη συνέπεια στο πρωτάθλημα της League 1, όπου μετρά μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία ματς, προερχόμενη απο εκτός έδρας ήττα απο την Μπόλτον και μοιραία υποχώρησε από την πρώτη εξάδα. Αναμένονται αλλαγές βέβαια στο αρχικό σχήμα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Μόρκαμ ξεκίνησε με βαριά ήττα απο τους πιτσιρικάδες της Λίβερπουλ την… περιπέτεια του Λιγκ Τρόφι, αλλά απάντησε άμεσα, επικρατώντας άνετα της Μπάροου. Το τρίποντο την διατήρησε στο κόλπο για την πρόκριση καθώς συνεχίζει στην επόμενη φάση αν αποσπάσει έστω τον βαθμό στο Μπλακπουλ. Εσχάτως έχασε τη συνέπεια που την χαρακτήριζε στη League 2, το Σάββατο δεν τα κατάφερε στην έδρα της Γκρίμσμπι και μετρά δύο σερί ήττες για πρώτη φορά φέτος. Δεν υπολογίζεται ο βασικός τερματοφύλακας Μουρ, εκτός και ο βασικός μέσος Τέιλορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Για την πρωτιά η Μπλάκπουλ, ένα βαθμός θα είναι αρκετός για την Μόρκαμ. Πολύ χαμηλά ο άσος και θα τον κοντράρουμε, με την διπλή ευκαιρία στο 2,25.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ-ΑΡΣΕΝΑΛ u21

Άστραψε και βρόντηξε η Ρέντινγκ που συνέτριψε τη Σουίντον (5-0) και έδωσε συνέχεια στην επιβλητική νίκη της πρεμιέρας. Με δύο στα δύο και 14-0 γκολ εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση του ομίλου και θα ψάξει πλέον και την πρωτιά. Η παρουσία στο Λίγκ Τρόφι είναι πάντως ότι καλύτερο έχει να επιδείξει φέτος, καθώς απογοητεύει αντιθέτως στο πρωτάθλημα της League 1. Προέρχεται απο ήττα από την Σριουσμπερι (2-3, δέχτηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις) και έχει εγκλωβιστεί στην τελευταία θέση. Δεν υπολογίζεται και πάλι ο χρήσιμος στόπερ ΜακΙντάιρ.

Εντυπωσιακή εμφάνιση απο την Αρσεναλ u21 που… σκόρπισε την Εξετερ πετυχαίνοντας πέντε γκολ στο τελευταίο ημίωρο! Σε συνδυασμό και με την επικράτηση (στα πέναλτι) της πρεμιέρας, εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση και το ζύγι κρίνεται θετικό. Σταθερά επιθετική και στο πρωτάθλημα νέων που βρίσκεται στην 3η θέση μετά την 8η αγωνιστική, προερχόμενη απο “χορταστικό” 3-3 με τη Μάντσεστερ Σίτι. Μετρά τέσσερα over 4,5 στα πέντε τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις! Ξεχωρίζει ο 18χρονος Κόζιερ Ντάμπερι με πέντε γκολ σε επτά ματς πρωταθλήματος, ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας under 18.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ, έτσι ο χαμηλός άσος της Ρέντινγκ δεν έχει ιδιαίτερη αξία.

ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ-ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Η Σριουσμπερι αποτέλεσε το φαβορί του ομίλου, ούσα η μοναδική εκπρόσωπος στο γκρουπ της League 1, αλλά παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου. Μετά την βαριά ήττα στην πρεμιέρα, περιορίστηκε σε νίκη στα πέναλτι επί της Μπράιτον u21 και μοιραία αποκλείστηκε ήδη από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Χωρίς συνέπεια και στο πρωτάθλημα όπου μετρά μόλις δύο νίκες στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Στο τελευταίο πάντως ματς επικράτησε της Ρέντινγκ (3-2) με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! Δεν υπολογίζονται οι ενίοτε βασικοι αμυντικοί Φίνεϊ και Φλέμινγκ, εκτός και ο χρήσιμος επιθετικός Φίλιπς.

Λίγα πράγματα από την Γουόλσολ που δεν έπεισε και κόντρα στη Φόρεστ Γκριν, ηττήθηκε στα πέναλτι και σε συνδυασμό με την ήττα της πρεμιέρας, έχασε και μαθηματικά κάθε ελπίδα πρόκρισης. Γενικότερα πασχίζει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική φέτος, προβληματίζει και στο πρωτάθλημα της League 2, όπου μετρά μόλις ένα τρίποντο στις επτά τελευταίες αγωνιστικές. Στο τελευταίο ματς ηττήθηκε απο την Χαρογκέιτ. Τελευταίο πρόβλημα ο συνήθως βασικός ακραίος Ρίλεϊ, δεν υπολογίζονται και πάλι οι βασικοί Ντρέιπερ (ε, 8 ηκολ), Ουιλιαμς (α) και ΜακΕντι (ε). Επιστρέφει ο χρήσιμος φορ Οτέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Για την τιμή των όπλων η Σριούσμπερι, ακόμη ψάχνεται οδεύοντας στο μέσο της χρονιάς η Γουόλσολ. Με τον άσο (2,15)!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr