Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Euro - 7ος όμιλος: Πάει για πρωτιά η Ουγγαρία!

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 00:38

Να εξαντλήσει τα περιθώρια για πρόκριση θέλει το Μαυροβούνιο, ενώ η Ουγγαρία κοιτάει την πρωτιά!

Προκριματικά Euro - 7ος όμιλος: Πάει για πρωτιά η Ουγγαρία!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Euro 2024.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Η Βουλγαρία απογοήτευσε πλήρως και στο εντός έδρας ματς με τη Λιθουανία, έμεινε με άδεια χέρια και όλα συντείνουν στο ότι θα τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου. Το τελευταίο αποτυχημένο αποτέλεσμα ώθησε στην απόλυση του Σέρβου τεχνικού Μλάντεν Κρίσταϊτς, με τον Ιλιαν Ιλιεφ να πιάνει το τιμόνι. Σταθερά σε τέλμα οι Βαλκάνιοι, ωστόσο έχουν μία ελάχιστη πιθανότητα εμπλοκής στα πλέι άουτ, αν και θα πρέπει οι Ελλάδα, Καζακστάν και Λουξεμβούργο να κάνουν απίθανα πράγματα σε άλλα γκρουπ. Τιμωρημένος είναι ο Κράεφ (μ. 7/0), εκτός κλήσεων οι Χριστόφ (α. 19/0), Πετκόφ (μ. 10/2), Κιρίλοφ (ε. 12/2). Η αλλαγή εκλέκτορα «έσβησε» και τη διαμάχη του τεχνικού με τον ηγετικό Ντεσπόντοφ (ε. 43/10).

Η Ουγγαρία είχε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Euro από το «παράθυρο» του Οκτωβρίου, ωστόσο η προβληματική εμφάνιση στη Λιθουανία και το τελικό 2-2 έδωσε παράταση στην αγωνία. Επί της ουσίας χρειάζεται έναν βαθμό για να «σφραγίσει» το ταξίδι στα γήπεδα της Γερμανίας, αν και το πιο πιθανό είναι να μην τον χρειαστεί καν. Εξαιρετική η δουλειά του Ιταλού εκλέκτορα Μάρκο Ρόσι, οι Μαγυάροι είναι έτοιμοι να παίξουν στα τελικά του Ευρωπαϊκού για 3η διαδοχική διοργάνωση. Εκτός αποστολής οι Φιόλα (α. 56/2), Ορμπάν (α. 43/6), Κλέινχεϊσλερ (μ. 47/3), Ρόλαντ Σάλαϊ (ε. 46/12) και Βάργκα (ε. 7/4). Αρκετά προβλήματα, κυρίως σε άμυνα και επίθεση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ καλύτερη ομάδα η φιλοξενούμενη, θα θελήσει τη νίκη για να κρατήσει τα πρωτεία στον όμιλο. 2 (1.57).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Η ήττα από τους Σέρβους σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα βρει πρόκριση από τον όμιλο. Για να ελπίζει πάντως την τελευταία αγωνιστική πρέπει να νικήσει τους Λιθουανούς η ομάδα του Ραντούλοβιτς. Τα τελευταία τρία παιχνίδια στον όμιλο έχουν λήξει Goal/Goal και Over 2,5 και ένα από αυτά ήταν με τους Λιθουανούς στις αρχές Σεπτέμβρη. Εντός έδρας έχει μόνο μια νίκη στον όμιλο (1/1/1). Μεγάλη απώλεια για τον αγώνα είναι ο τιμωρημένος κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάβιτς. Τραυματίας παραμένει και ο αμυντικός Σίπτσιτς. Κανένα άλλο σημαντικό πρόβλημα.

Οι Λιθουανοί πρόσθεσαν άλλη μια καλή εμφάνιση στο προηγούμενο ματς και το 2-2 με την πρωτοπόρο Ουγγαρία. Η ομάδα του Γιανκάουσκας φυσικά και έχει χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης αλλά, το διασκεδάζει με ανοιχτά παιχνίδια, επιθετικό ποδόσφαιρο και αρκετά γκολ. Στα τελευταία τέσσερα ματς μετράει τρία Goal/Goal και Over 2,5. Εκτός έδρας νίκησε στο τελευταίο ματς στην Βουλγαρία 2-0 άλλο ένα δείγμα της βελτίωσης της ομάδας, επιθετικά. Ο κόουτς δεν πήρε κάποιο ρίσκο και έχει σχεδόν την ίδια αποστολή για το ματς με εξαίρεση την απουσία του μέσου Γκολουμπίτσκας (3 ματς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Μαυροβούνιο θα επιδιώξει το θαύμα αλλά είναι έτσι και αλλιώς το έργο του δύσκολο, αφού η Λιθουανία αν και αδιάφορη μπορεί να κάνει τη ζημιά. Over 2.5 (1.85).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr