Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Euro - 5ος όμιλος: Κλειδώνουν τη πρόκριση οι Τσέχοι!

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 00:37

Οι Αλβανοί θέλουν να κλείσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους, ενώ οι Τσέχοι κλειδώνουν τη πρόκριση. 

Προκριματικά Euro - 5ος όμιλος: Κλειδώνουν τη πρόκριση οι Τσέχοι!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Euro 2024.

ΑΛΒΑΝΙΑ – ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ

Η ομάδα του Σιλβινιο είναι έτοιμη να γιορτάσει την πρόκριση, για δεύτερη φορά στην ιστορία, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πήρε μία πολύτιμη ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική κόντρα στους Μολδαβούς με σκορ 1-1. Με νίκη κατακτά και την πρώτη θέση και θα δώσει ξανά το παρών σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Euro 2016. Στο γήπεδό της είναι καταπληκτική σε αυτή την προκριματική φάση με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα κρατώντας το μηδέν στην άμυνά της. Ένα νέο πρόσωπο, καθώς επιστρέφει στην αποστολή ο Μουτσόλι (Γκέτεμποργκ). Λόγω τραυματισμού εκτός ο φορ Μπρόγια (Τσέλσι) ενώ δεν κλήθηκε ο στόπερ Μιχάι (Φαμαλικάο).

Την περασμένη αγωνιστική δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Τσεχία και ηττήθηκαν με 1-0. Ο κόουτς Έρικσον παρά τις φήμες για πρόταση της πατρίδας του της Σουηδιας δήλωσε: «Δεν ήρθα εδώ για να κάνω καριέρα. Ήρθα γιατί είναι ένα πρότζεκτ που εξελίσσεται. Την περασμένη αγωνιστική δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Τσεχία και ηττήθηκαν με 1-0 Πήραμε αποτέλεσμα με την Τουρκία και ήμασταν κοντά με Δανία και Σκωτία. Μου αρέσει αυτή η δουλειά». Η αλήθεια είναι ότι τα Φαρόε έχουν εξελιχθεί. Δεν έχει νίκη στον όμιλο (0/1/6) αλλά κανείς δεν διέλυσε την ομάδα του Έρικσον. Διαθέσιμος μετά από τιμωρία είναι ο αμυντικός Άσκαμ (Άαλμποργκ). Εκτός λόγω τραυματισμού μένει ο δεξιός Ρόλαντσον (Βέιλε). Εκτός και ο έμπειρος τερματοφύλακας Γκέστσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αλβανία θα θελήσει να κλείσει πανηγυρικά τον όμιλο με τη πρώτη θέση. Εξάλλου η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη. 1 (-1) (1.80).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΣΕΧΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Οι Τσέχοι πρέπει να νικήσουν για να γιορτάσουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro για όγδοη συνεχόμενη φορά. Πολύτιμη ισοπαλία στην έδρα της Πολωνίας πήραν οι γηπεδούχοι την περασμένη εβδομάδα μένοντας στο 1-1 που τους διατηρεί στην 2η θέση. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα με απουσίες σε όλη την προκριματική φάση που έχουν αλλοιώσει αρκετά την εικόνα της ομάδας αλλά και γκρίνια για τον προπονητή. Ο Σίλχαβι είναι πάντα υπό πίεση αν και η ομάδα είναι μια ανάσα από την πρόκριση και αήττητη εντός έδρας σε τρεις αγώνες (2/1/0). Η απώλεια του τερματοφύλακα Παβλένκα (Βέρντερ Βρέμης) λόγω τραυματισμού είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Εχει συνηθίσει την απουσία του επιθετικού Σικ (Λέβερκουζεν).

Δεν είναι άσχημα τα αποτελέσματα των Μολδαβών σε αυτή την προκριματική φάση και υπάρχει ακόμη ελπίδα. Κόντρα στην Αλβανία πήραν την ισοπαλία στο φινάλε με τον βαθμό μαζί (1-1). Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Σεργκέι Κλεσένκο έδειξε σημάδια βελτίωσης και έχει την τρίτη καλύτερη συγκομιδή βαθμών της ιστορίας της σε προκριματική φάση. Αήττητη σε δύο ματς με την Πολωνία στον όμιλο που είναι πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα. Αήττητη επίσης στα τελευταία δύο εκτός έδρας ματς (1/1/0) με ισάριθμα under 2,5. Ανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα είναι ο έμπειρος κεντρικός μέσος Ιονίτσα. Δεν υπάρχει άλλο σημαντικό πρόβλημα για τον κόουτς Κλεσένκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αουτσάιντερ η Μολδαβία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσει τις πιθανότητές της. Ρίσκο με το goal/goal στο 2.45.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr