Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Euro - 8ος όμιλος: Τελικός... στη Λιουμπλιάνα!

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 00:49

Ένα εισιτήριο είναι ανοιχτό με τη Σλοβενία και το Καζακστάν να δίνουν έναν μεγάλο τελικό σήμερα. 

Προκριματικά Euro - 8ος όμιλος: Τελικός... στη Λιουμπλιάνα!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Euro 2024.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Φυσιολογική η ήττα το βράδυ της Παρασκευής από το Καζακστάν με 3-1. Βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς και το γεγονός ότι σκόραρε είναι γιορτή. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερό τους γκολ στον όμιλο. Σίγουρα θα έχει δώσει θάρρος στην ομάδα εκείνο το ματς του Οκτωβρίου με την Δανία το οποίο το έχασε στις καθυστερήσεις. Σιγουρα θα μαζέψει λίγο παραπάνω κόσμο το γήπεδο μήπως και γίνει το θαύμα μιας ισοπαλίας ή μιας νίκης. Στο γήπεδό του το Σαν Μαρίνο σε σαράντα-δύο αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει πάρει μια ισοπαλία (0/1/41) με την Εσθονία το 2014 και έχει σκοράρει επτά φορές. Μοναδικές απουσίες από την αποστολή για το τελευταίο ματς των προκριματικών οι αμυντικοί Μπατιστίνι και Τσεκαρόλι.

Οι Φινλανδοί φυσικά και δεν έχουν καμία ελπίδα πρόκρισης από τον όμιλο. Ξέσπασαν πάνω στη Βόρειο Ιρλανδία αφού τη κέρδισαν με 4-0. Αυτά τα δύο παιχνίδια είναι για τον κόουτς Μάρκου Κάνερβα μια μίνι προετοιμασία για τον Μάρτιο όπου η ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω του Nations League και με αρκετά πιο δύσκολους αντιπαλους από το Σαν Μαρίνο. Ο κοουτς ζήτησε προσπάθεια στο μάξιμουμ οπότε δεν θα είναι παράξενο να δούμε και πολλά γκολ. Ο Κάνερβα πάντως δύσκολα θα ταξιδέψει στο Σαν Μαρίνο καθώς ταλαιπωρείται από covid. Ο αμυντικός Βόισανεν δεν έκανε το ταξίδι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φινλανδία έδειξε άγριες διαθέσεις στο προηγούμενο παιχνίδι και ίσως συμβεί κάτι αντίστοιχο και απόψε. Over 3.5 (1.78).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Ήττα στο κομβικό μας με τη Δανία (2-1) και σήμερα παίζουν έναν τελικό. Οι Σλοβένοι έχουν ένα ντέρμπι μπροστά τους και πρέπει να πάρουν τη νίκη για να σφραγίσουν την πρόκριση στην τελική φάση μετά από μια εξαιρετική προκριματική φάση. Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ σκοράρει ασταμάτητα καθώς μόνο τέσσερις ομάδες έχουν σκοράρει περισσότερο. Στο γήπεδό τους αήττητοι σε τέσσερις αγώνες (3/1/0) και έχουν μόνο μια ήττα στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια (7/4/1). Από το 2010 έχει να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση. Λόγω τραυματισμού δεν κλήθηκε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Βιντόβσεκ (Ολίμπια Λιουμπλιάνας) αλλά δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον κόουτς Κεκ.

Το Καζακστάν κέρδισε εύκολα με 3-1 το Σαν Μαρίνο όπως όφειλε και σήμερα θα τα παίξει όλα για όλα. Οι Καζάκοι πάνε για το θαύμα στην Σλοβενία. Έτσι κι αλλιώς κάνουν εντυπωσιακή προκριματική φάση καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους, από τότε που αγωνίζονται σε προκριματικές φάσεις στην Ευρώπη έχουν πετύχει τόσες νίκες σε όμιλο. Έχουν νικήσει ήδη σε Φινλανδία (1-2) και Βόρεια Ιρλανδία (0-1) οπότε έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν ζημιές και μακριά από το σπίτι τους. Θα έχει και δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης μέσω Nations League όπου πέφτει πάνω στην Ελλάδα. Επιστρέφουν από τιμωρίες ο μέσος Κουάτ και ο επιθετικός Σαμορόντοβ. Τραυματίας ο μέσος Ζαϊνουντίνοβ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σλοβένοι είναι ποιοτική ομάδα αλλά θα βρει απέναντί της μια πολύ καλή επίσης. Οι Καζάκοι έχουν και το πλεονέκτημα της 2ης ευκαιρίας, οπότε θα είναι πιο απελευθερωμένοι. Goal/goal (2.20).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΔΑΝΙΑ

Η επιστροφή του Μάικλ Ο’Νιλ στον πάγκο δεν ήταν δεδομένο ότι θα κάνει θαύματα... άμεσα. Σίγουρα η τεσσάρα από τη Φινλανδία δεν βοήθησε ιδιαίτερα ούτε έδειξε κάποια βελτίωση. Ο κόουτς χτίζει από την αρχή. Έχει αρχίσει να γίνεται και πάλι αυτό που ήταν. Μια σκληρή ομάδα που δύσκολα σκοράρει αλλά και δύσκολα χάνει. Μετράει πέντε ήττες στον όμιλο με 1-0 και αυτό δείχνει την προσπάθεια. Μην ψάχνεται για Goal/Goal δεν έχει κανέναν εντός έδρας (1/0/3). Διαθέσιμος για το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων είναι ο μέσος Τσαρλς (Σάουθαμπτον) ο οποίος ήταν τιμωρημένος. Τραυματίας ο στόπερ Έβανς (Μάντσεστερ Γ.) και ο μέσος Σμάιθ (ΚΠΡ).

Η Δανία έχασε στο Καζακστάν, λίγο έλειψε να μην νικήσει το Σαν Μαρίνο – που το κερδίζουν όλοι – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση. Απέναντι στη Σλοβενία έδειξε τη ποιότητά της και κέρδισε με 2-1, κλειδώνοντας την πρόκριση αλλά και τη πρωτιά. Όταν δεν είναι καλά η ομάδα του Χιούλμαντ στο γήπεδο φαίνεται γιατί αμυντικά υστερεί λίγο σε ποιότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός έδρας έχει τρία Goal/Goal σε τέσσερα παιχνίδια στον όμιλο. Οι δύο μεγάλες απουσίες είναι οι βασικοί Έρικσεν και Χόιλουν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) οι οποίοι είναι τραυματίες. Ενώ λείπει ο έμπειρος στόπερ Κιάερ και οι μεσο-επιθετικοί Σκοβ και Σκοβ-Όλσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Β. Ιρλανδία δεν πρόκειται να δείξει άμεσα βελτίωση, ειδικά απέναντι σε μία τόσο δυνατή ομάδα. Οι Δανοί θα είναι οι διαχειριστές του ματς και θα το πάνε όπως θέλουν εκείνοι. Over 2.5 (2.10).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr