Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Πάρτι στο Μπόντο, για το διπλό η Μπραν!

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 00:56

Φινάλε γράφει σήμερα η Νορβηγία, με την 30η αγωνιστική να έχει ήδη πρωταθλητή, και να αναμένονται κάποιες μικρές εκκρεμότητες. 

Α' Νορβηγίας: Πάρτι στο Μπόντο, για το διπλό η Μπραν!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Νορβηγίας.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ - ΤΡΟΜΣΟ

Η Βαλερένγκα προερχόταν από πέντε ματς στα οποία μάζεψε μόνο έναν βαθμό, αλλά κόντρα στην Χαμ Καμ έπαιξε για την… ζωή της και επικράτησε σε ένα πολύ σκληρό ματς. Ακόμα βρίσκεται κάτω από την γραμμή σωτηρίας σε ισοβαθμία, Θα τα δώσει όλα για την νίκη, καθλωψς σε αυτήν την περίπτωση αποφεύγει σίγουρα τον απευθείας υποβιβασμό. Για την απευθείας σωτηρία μπορεί να παίξουν ρόλο οι ισοβαθμίοες, κριτήριο η συνολική διαφορά τερμάτων. Τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Τρόμσο κρατά γερά εδώ και καιρό την Τρίτη θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την νέα περίοδο. Εκεί θα επιδιώξει να μείνει ως το φινάλε και θα τα καταφέρει αν κερδίσει στο Όσλο. Σαν φέρει ισοπαλία θα περιμένει να μην κερδίσει η Βίκινγκ στο δικό της ματς, καθώς υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία., Μπορεί βέβαια να βγει ως τέταρτη Ευρώπη αν κερδίσει η Μόλντε την Μπόντο στον τελικό κυπέλλου. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,.5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τα λίγα παιχνίδι που έχουμε ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Η Βαλερένγκα παίζει την επιβίωσή της ενώ η Τρόμσο παίζει τη θέση της στη τριάδα. 'Ενα γκολ άμα μπει νωρίς θα αλλάξει όλη η εικόνα του ματς. Πάμε με το over 2.5 (1.70).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΒΙΚΙΝΓΚ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Η Βικινγκ κρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά πλέον της γλιστρά από τα χέρια, Για να μπει στην τριαδα θέλει μόνο νίκη και παράλληλα να μην κερδίσει η Τρόμσο ή να ηττηθεί η Μπραν και να καλύψει την εις βάρος της διαφορά τερμάτων. Και η τέταρτη θέση βέβαια θα δώσει εισιτήριο αν η Μπόντο κερδίσει στον τελικό κυπέλλου την Μόλντε. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόφατα ματς εξελίχθηκαν σε όβερ 2,5 γκολ,

Μία ακόμα σεζόν που θα θελήσουν να ξεχάσουν γρήγορα ολοκληρώνεται για την Ρόζενμποργκ. Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα μόλις που έκλεισε θέση στην πρώτη δεκάδα, ενώ διασφάλισε και τυπικά την παραμονή της τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της περιόδου ! Άπαντες κάνουν λόγο για ανάγκη αλλαγών εκ βάθρων ώστε η ομάδαα πό το Τροντχάιμ να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3.5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μονόπλευρο το ενδιαφέρον, καθώς η Βίκινγκ καίγεται για τη νίκη. Δεν είναι στο χέρι της όμως η τελική κατάταξη. Ας κάνει το χρέος της και βλέπουμε. 1 & under 4.5 (2.12).

ΜΟΛΝΤΕ - ΧΑΜ ΚΑΜ

Η Μόλντε φθάνει στο φινάλε της σεζόν έχοντας μόνο ένα ματς κατά νου. Τον μεγάλο τελικό κυπέλλου της 9ης Δεκεμβρίου κόντρα στην Μπόντο όπου θα επιδιώξει να σώσει την σεζόν και να διασφαλίσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο πρωτάθλημα απέτυχε παταγωδώς να υπερασπιστεί τον θρόνο, καθώς ολοκληρώνει στην πέμπτη θέση, Πολύ πιθανό το ροτέισον στην ενδεκάδα από τη στιγμή που προηγήθηκε και το ματς με την Καραμπάγκ για το Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί ήρθε ισόπαλη 2-2 σε ένα δραματικό ματς στο φινάλε. Παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, με το τελευταίο ματς του ομίλου να είναι ο τελικός, για να μάθει πιο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα κρατήσει στα χέρια της. Γκολ-γκολ και όβερ 3.5 τα οκτώ από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς !

Η Χαμ Καμ πέτυχε τον βασικό στόχο της φετινής περιόδου που ήταν η παραμονή στην κατηγορία και μάλιστα τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περιόδου. Η ομάδα από το Χάμαρ τελεί ήδη σε διακοπές και αυτό φάνηκε και στην συνάντηση με την Βαλερένγκα όπου ηττήθηκε ενός έδρας. Έγιναν αλλαγές στην ενδεκάδα, ακόμα περισσότερες αναμένονται στο καταληκτικό παιχνίδι της περιόδου. Σε No Goal εξελίχθηκαν και τα έξι πιο πρόσφατα ματς για τους πράσινους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χαμ Καμ θα παίξει μόνο και μόνο για τη συμμετοχή, αφού ότι και να γίνει δεν αλλάζει κάτι στα πλάνα της. Η Μόλντε θα προσπαθήσει και αυτή να αποφορτιστεί, αφού έχει πιο σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια της σεζόν. Goal/goal (1.60).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ - ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ

Η Μπόντο επέστρεψε φέτος στον θρόνο του νορβηγικού ποδοσφαίρου και το γιόρτασε δεόντως. Αυτός είναι ο λόγος που πήγε για… τουρισμό στο Μπέργκεν, με εναλλακτικό σχήμα, το ίδιο αναμένεται αν κάνει και κόντρας την Σάρπσμποργκ. Την Πέμπτη υποδέχθηκε την Λουγκάνο για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ όλο το ενδιαφέρον από εδώ και πέρα στρέφεται στον τελικό του κυπέλλου την επόμενη Κυριακή με την Μόλντε. με τη Λουγκάνο πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση και κέρδισε με 5-2. Πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης, μένει να μάθει τη τελική της κατάταξη, που λογικά θα είναι 2η. Τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Σάρμπσποργκ ολοκληρώνει την σεζόν στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης, Μπορεί να φθάσει έκτη, μπορεί να καταλήξει όγδοη, σε κάθε περίπτωση ο απολογισμός είναι θετικό για την ομάδα από το Σάρπσμποργκ που έκανε μια ακόμα ανταγωνιστική σεζόν. Επιπλέον, έμεινε πίστη στο αγωνιστικό της πλάνο για γκολ και θέαμα με κάθε κόστος. Και τε έξι πιο πρόσφατα ματς για λογαριασμό των κυανόλευκων εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άνετες και ωραίες και οι δύο δεν έχουν έννοιες στο κεφάλι τους για σήμερα. Πάρτι θα είναι το παιχνίδι για τη Μπόντο, ίσως δούμε αρκετά τέρματα. Over 1.5 στο 1ο ημίχρονο (1.75).

ΟΝΤ - ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ

Στην Οντ έχουν βγάλει εδώ και καιρό το πόδι από το γκάζι, καθώς η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου έχει προφανώς επηρεάσει την ομάδα από το Σκίεν. Και πάλι αναμένεται αν τερματίσει στην πρώτη δεκάδα όπως είναι ο… πάγιος στόχος για τους μαυρόασπρους, ενώ τα τελευταία της παιχνίδια εξελίσσονται σε πάρτι με πολλά τέρματα και θέαμα. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς για τα «βέλη» εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Άαλεσουντ επιστρέφει στην δεύτερη κατηγορία πραγματοποιώντας κάκιστη σεζόν. Σε όλη την περίοδο έμεινε στην τελευταία θέση, ελάχιστες οι καλές στιγμές που θα έχουν να θυμούνται οι «οράνιε» από αυτήν την αγωνιστική περίοδο. Παραδομένη ολοκληρωτικά, έγινε φύλλο και φτερό κόντρα στην Βίκινγκ το σκοτρ θα μπορούσε να είναι και διπλάσιο σε βάρος της. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες, στα τρία πιο πρόσφατα ματς δεν έβαλε γκολ. Συνεχίζονται οι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Οντ έχει σωθεί εδώ και καιρό, η Άαλεσουντ αντιστοίχως έχει χαιρετήσει τη κατηγορία, αδιάφορο το παιχνίδι. Λόγο έδρας και δυναμικότητας θα πάμε με το 1 & over 1.5 (1.65).

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ - ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Σάντεφιορντ ενεπλάκη σε σκληρό ματς στο Όσλο όπου υπέστη πικρή ήττα από την Στάμπαεκ. Οι «φαλαινοθήρες» βρίσκονται στην ζώνη των πλέι άουτ για την παραμονή, Αν κερδίσουν, σε κάθε περίπτωση δεν υποβιβάζονται άμεσα. Θα μείνουν απευθείας στην κατηγορία αν παράλληλα δεν κερδίσει και η Βαλερένγκα και επιπλέον υπερκαλύψει την διαφορά τερμάτων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η συνολική διαφορά τερμάτων είναι το κριτήριο σε όλες στις ισοβαθμίες. Σολντ άουτ στο γήπεδο, γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

Η Λίλεστρομ έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει σκοπιμότητας και βαθμοθηρία και παίζει ελεύθερα. Φουλ επιθετικογενής τακτική. Δημιουργεί πλήθος ευκαιριών σε κάθε ματς,, σκοράρει με ευχέρεια αλλά από την άλλη πλευρά δέχεται εύκολα τέρματα. Και στο τελευταίο ματς με την επίσης άνετη Οντ Γκρένλαντ εξελίχθηκε σε απόλαυση για τους φιλάθλους με οκτώ γκολ. Θα ήθελε για λόγους γοήτρου να κλείσει την σεζόν στην πρώτη εξάδα, αλλά δεν καίγεται κιόλας σε αυτήν την κατεύθυνση, το πρόσημο είναι ήδη θετικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όλα για όλα για τους γηπεδούχους μήπως σώσουν τη χρονιά στο φινάλε. Εξευτελιστικές οι τιμές του άσου, δεν μπλέκουμε. Over δείχνει η προϊστορία και θα την ακούσουμε. Over 3.5 (2.07).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ - ΜΠΡΑΝ

Την ώρα που οι περισσότερες βαθμολογικά άνετες ομάδες στην Νορβηγία τελούν σε πρόωρες διακοπές, η Στρόμσγκόντσετ δεν βγάζει το πόδι από το γκάζι, Το έδειξε και την περασμένη αγωνιστική, όταν έκανε πάρτι στο Τροντχάιμ κόντρα στην παλαιά ποτέ κραταιά Ρόζενμποργκ. Η ομάδα από το Ντράμεν μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια και ουσιαστικά κλείδωσε την θέση της στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης που ήταν εξαρχής ο στόχος στη σεζόν.

Η Μπραν φθάνει στην γραμμή του τραυματισμού με σπασμένα φρένα, Εξαιρετική εμφάνιση και κόντρα στην πρωταθλήτρια Μπόντο, στην οποία έβαλε τέσσερα γκολ ! Εννιά νίκες και μία ισοπαλία σε δέκα ματς ο πρόσφατος έξοχος απολογισμός για την ομάδα από το Μπέργκεν. Χρειάζεται απλά έναν βαθμό για να διασφαλίσει θέση στην τριάδα και τη ευρωπαϊκή έξοδο,. Αλλά στις τάξεις της όλοι κάνουν λόγο για νικηφόρο φινάλε. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπραν είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη κατηγορία, ίσως περισσότερο και από τη πρωταθλήτρια Μπόντο. Ένα τελευταίο διπλό ψάχνει για να κλειδώσει τη 2η θέση. 2 (1.60).

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ - ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Η Χάουγκεσουντ πλήρωσε την χαλάρωση του τελευταίου μήνα και πλέον έφθασε να παίζει τους κόπους μιας σεζόν στην τελευταία αγωνιστική. Σε περίπτωση που κερδίσει την Στάμπαεκ διασφαλίζει και μαθηματικά τη σωτηρία. Αν έρθει ισόπαλη μπορεί να μπλέξει σε μπαράζ παραμονής, αν ηττηθεί μπορεί να υποβιβαστεί απευθείας ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτών που ακολουθούν. Η συνολική διαφορά τερμάτων είναι το κριτήριο ισοβαθμίας. Προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες, όπου έβαλε μόνο ένα γκολ.

Η Στάμπαεκ προερχόταν από τέσσερα ματς δίχως νίκη, αλλά στο κομβικό παιχνίδι με την Σάντεφιορντ έδειξε χαρακτήρα και πήρε το τρίποντο που την κρατά ζωντανή στην μάχη της παραμονής, Αν κερδίσει στο Χάουγκεσουντ διασφαλίζει και μαθηματικά την σωτηρία. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας κινδυνεύει είτε να δώσει μπαράζ παραμονής είτε να υποβιβαστεί απευθείας, ανάλογα με τα αποτελέσματα των Σάντεφιορντ και Βαλερένγκα που ακολουθούν από τις οποίες υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όπως είναι τα πράγματα σε καμία δεν κάνει ούτε η ισοπαλία. Αναγκαστικά θα παίξουν για τη νίκη, οπότε ίσως δούμε ένα ανοιχτό ματς. Over 2.5 (1.80).

Βαθμολογία -

02/12/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 67 29 21 4 4 76 38 38
2 Μπραν Μπραν 61 29 19 4 6 55 32 23
3 Τρόμσο Τρόμσο 60 29 19 3 7 47 32 15
4 Βίκινγκ Βίκινγκ 58 29 18 4 7 60 43 17
5 Μόλντε Μόλντε 50 29 15 5 9 64 38 26
6 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 43 29 13 4 12 49 48 1
7 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 41 29 12 5 12 55 50 5
8 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 39 29 12 3 14 34 35 -1
9 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 36 29 10 6 13 41 49 -8
10 Οντ Οντ 35 29 9 8 12 38 43 -5
11 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 33 29 10 3 16 38 58 -20
12 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 30 29 8 6 15 31 40 -9
13 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 29 29 7 8 14 30 45 -15
14 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 28 29 7 7 15 46 55 -9
15 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 28 29 7 7 15 38 49 -11
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 18 29 5 3 21 22 69 -47
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr