Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Γερμανίας: Στήριξη σε Γραμμόζη και Γκλάντμπαχ

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023 - 02:10

Αρχίζει ξανά η δράση στο Κύπελλο Γερμανίας, με την διεξαγωγή της φάσης των «16» και τον Έλληνα τεχνικό να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν. Ξεχωρίζει στο κουπόνι το μεγάλο ματς στο Μενχενγκλάντμπαχ.

Κύπελλο Γερμανίας: Στήριξη σε Γραμμόζη και Γκλάντμπαχ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Γερμανίας.

H φετινή είναι η 81η διοργάνωση του Κυπέλλου Γερμανίας με τον νικητή να παίρνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Κάτοχος του τροπαίου για δύο συνεχόμενα χρόνια πλέον είναι η Λειψία, η οποία έχει ήδη αποκλειστεί. Σε όλη την διοργάνωση οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας και όσες βρίσκονται πιο χαμηλά έχουν πάντα το πλεονέκτημα έδρας. Τα παιχνίδια για την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας είναι μονά. Αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στα ενενήντα λεπτά, τότε οι ομάδες οδηγούνται σε ημίωρη παράταση και αν και εκεί δεν υπάρξει νικητής τότε η πρόκριση κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι.

Καθημερινές σούπερ προσφορές στο Xmas Unboxing του Pamestoixima.gr!

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Μετά την καλή εκκίνηση, ήρθε ο κατήφορος για την Καϊζερσλάουτερν, η οποία δεν έχει ούτε μια εβδομάδα που έδιωξε τον προπονητή Ντιρκ Σούστερ. Η ομάδα βρήκε προπονητή με τον Έλληνα Δημήτρη Γραμμόζη να αναλαμβάνει την ομάδα, ένας αρκετά έμπειρος τεχνικός. Στο πρωτάθλημα έχει πλησιάσει την επικίνδυνη ζώνη. Έρχεται από ήττα 4-1 εκτός από το Μαγδεμβούργο. Στην έδρα της έχει χάσει τρεις συνεχόμενους αγώνες και μάλιστα χωρίς να σκοράρει. Ο τιμωρημένος στο πρωτάθλημα κεντρικός αμυντικός Τόμιακ επιστρέφει. Λείπουν μέσο-επιθετικά οι Αρέμου (1 ματς), Οπόκου (11 ματς/1 γκολ), Άχε (10 ματς/6 γκολ).

Η Νυρεμβέργη είχε πιο ήρεμη σεζόν από την Καϊζερσλάουτερν μέχρι στιγμής. Βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας η ομάδα του Κρίστιαν Φιέλ, έχοντας αποδείξει ότι είναι ικανή για όλα. Πάει σε ένα γήπεδο όπου ηττήθηκε αρχές Σεπτέμβρη με 3-1. Τα παιχνίδια της συνήθως έχουν ανατροπές και πολλά γκολ. Πάει στο παιχνίδι μετά από δυνατό εντός έδρας αγώνα με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, όπου ήταν κακή και έχασε 5-0. Επιστρέφει στο κέντρο ο βασικός μέσος Κάστροπ. Λόγω τραυματισμών είναι εκτός οι έμπειροι στόπερ Σιντλερ, Λόρενς (3 ματς) και ο ακραίος επιθετικός Χάνγκμπο (5 ματς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες βρίσκονται σε κακή κατάσταση και προέρχονται από συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Η Καϊζερσλάουτερν είναι οριακό φαβορί στις αποδόσεις, κάτι που έχει λογική. Ο πρώτος είναι ο παράγοντας έδρα, αφού οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο ίδιο γήπεδο τον Σεπτέμβριο, σε ματς που έληξε 3-1. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. 1 (2,20).

ΜΑΓΔΕΒΟΥΡΓΟ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Το Μαγδεβούργο αυτή τη στιγμή δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υπάρχει άγχος για την εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα και για τον Κρίστιαν Τιτς αυτό προέχει. Η παραμονή στην κατηγορία. Αμυντικά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη με την εικόνα της και φυσικά αυτό είναι πρόβλημα. Έρχεται από σημαντικό εντός έδρας αγώνα με την Καϊζερσλάουτερν και σπουδαία νίκη 4-1. O κόουτς Τιτς δεν έχει διαθέσιμους τον μπακ Τζόγκοβιτς (1 ματς), τον μέσο Ουγκονέ (6 ματς/1 γκολ) και τους ακραίους Τσέκα (12 ματς/1 γκολ/5 ασίστ) και Ελ Χανκούρι (4 ματς/1 γκολ).

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ δεν ήταν από τα φαβορί για την άνοδο από την δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, αλλά με την εικόνα της μπορεί να λέει ότι διεκδικεί εισιτήριο. Σίγουρα μπαίνει με περισσότερη αυτοπεποίθηση από το Μαγδεμβούργο στον αγώνα. Συνήθως προσφέρει αγώνες με πολλά γκολ. Δείτε και το ματς του προηγούμενου γύρου. Στο πρωτάθλημα είχε αγώνα με τη Νυρεμβέργη εκτός έδρας όπου θριάμβευσε με νίκη 5-0. Ο κόουτς Τιουνέ επιβεβαίωσε τις απουσίες των Χόφμαν (5 ματς/1 γκολ), Τσιμερμαν (10 ματς/1 γκολ/3 ασίστ) και του μέσου Σόμποτκα (7 ματς). Αμφίβολος ο Τζόλης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε τρομερή κατάσταση η Φορτούνα, που προέρχεται από δύο συνεχόμενες πεντάρες. Το σημαντικό είναι ότι συχνά δείχνει καλό πρόσωπο ανασταλτικά. Η καλή της λειτουργία σε άμυνα και επίθεση μπορεί να φέρει την πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα, που πηγαίνει σε υψηλά σκορ και δέχεται γκολ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της. 2 (2,40).

Καθημερινές σούπερ προσφορές στο Xmas Unboxing του Pamestoixima.gr!

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Γκλάντμπαχ είναι σίγουρα πολύ καλύτερη ομάδα από αυτό που παρουσίαζε στην αρχή της σεζόν. Έχει κάποια καταστροφικά κενά διαστήματα στα παιχνίδια της, που στοιχίζουν αρκετά. Στην επίθεση πάντως δουλεύει καλά η ομάδα του Γκεράρντο Σεοάνε και αυτό φάνηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ για το πρωτάθλημα όπου την διέλυσε (4-0). Είχε αγώνα με την Χόφενχαϊμ εντός έδρας και νίκησε ξανά με 2-1. Ο κόουτς Σεοάνε έχει να αντιμετωπίσει τις σημαντικές απουσίες του βασικού τερματοφύλακα Όμλιν, του στόπερ Ιτακούρα (8 ματς/2 γκολ) και του φορ Τζόρνταν (12 ματς/4 γκολ/2 ασίστ).

Η Βόλφσμπουργκ άρχισε εντυπωσιακά την σεζόν και για αρκετούς ήταν αουτσάιντερ για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από τότε έχει χάσει την καλή αγωνιστική εικόνα και αρκετά παιχνίδια, ένα από αυτά και στο Μπορούσια Παρκ με την Γκλάντμπαχ. Σκληρή ομάδα και τα παιχνίδια της συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Είχε κι άλλο παιχνίδι εκτός έδρας στο πρωτάθλημα απέναντι στην Μπόχουμ και ηττήθηκε ξανά με 3-1. Υπάρχει ανησυχία. Αμφίβολη η συμμετοχή του κεντρικού αμυντικού Μπορνόου που μόλις ξεπέρασε τραυματισμό. Σίγουρα εκτός από την επίθεση οι τραυματίες Βίμερ (7 ματς) και Νμέτσα (1 ματς/1 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πριν από σχεδόν έναν μήνα συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στο ίδιο γήπεδο και η Γκλάντμπαχ έριξε τεσσάρα. Από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η Μπορούσια είναι αξιόπιστη στην έδρα της με τέσσερις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και ο άσος σε τιμές διπλασιασμού έχει αξία. 1 (2,10).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr