Ποδόσφαιρο

Λιγκ Τρόφι Αγγλίας: Και τώρα νοκ άουτ!

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023 - 12:26

Με 12 αναμετρήσεις του 2ου γύρου συνεχίζεται την Τρίτη το αγγλικό Λιγκ Τρόφι.

Λιγκ Τρόφι Αγγλίας: Και τώρα νοκ άουτ!

Μονά ματς του δεύτερου γύρου (φάση των «32»), σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ-ΑΡΣΕΝΑΛ u21

Το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου σφράγισε η Πιτέρμπορο, νικώντας με 2-1 την Ντονκάστερ. Μπήκε πολύ δυνατά σκοράροντας στο τρίτο λεπτό, στις καθυστερήσεις γλίτωσε σε δοκάρι. Στην Λιγκ1 αναδείχτηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Στιβενέιτζ και διατηρείται στις θέσεις πλέι οφ αλλά και κοντά στην πρώτη δυάδα, με κύριο ατού την πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας. Over τα 9/10 πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολος ο μεσοαμυντικός Φουχς, δεν υπολογίζεται ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Μπλάκμορ.

Αναβλήθηκε το εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με την Γουέστ Μπρομ u21 και η Αρσεναλ u21 προέρχεται από την συντριβή με 5-2 στην έδρα της Ρέντινγκ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Λιγκ Τρόφι, ήττα ανώδυνη πάντως καθώς αμφότερες είχαν ήδη προκριθεί στα νοκ άουτ. Συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, όπου στο πιο πρόσφατο αναδείχτηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Μάντσεστερ Σίτι (3-3) και φιγουράρει ψηλά, με μόλις μία ήττα σε οκτώ αγωνιστικές όπου έχει πετύχει 24 γκολ! Over τα 11/12 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, ξεχωρίζει ο επιθετικός Εντουαρντς (5 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκοράρουν σαν πολυβόλο και οι δύο ομάδες, πάντως θα εμπιστευτούμε την πιο έμπειρη Πιτέρμπορο και θα συνδυάσουμε άσο με over (2,12).

ΡΕΞΑΜ-ΜΠΕΡΤΟΝ

Η Ρέξαμ πήρε με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του κυπέλλου, νικώντας 3-0 την Γέοβιλ. Οι πολύ δυνατοί εντός έδρας Ουαλοί πλέον μετρούν μόλις μία ήττα στα 14 πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις (10-3-1). Στο πρωτάθλημα παρά την απώλεια στο Χάρογκειτ (2-2) φιγουράρει στη δεύτερη θέση, τα οκτώ από τα δέκα τελευταία είχαν σύνολο 2-3 τερμάτων. Αμφίβολοι οι αμυντικοί Χοσανάχ, Χέιντεν, Ο' Κόνελ, εκτός πλάνων οι Μπαρνέτ (μέσος), ΜακΦάτζεαν (αμυντικός).

Η Μπέρτον υπέκυψε εντός έδρας στην Πόρτσμουθ (0-2), τρίτη διαδοχική ήττα στην Λιγκ1 μένοντας «άσφαιρη» σε τέταρτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος και πλέον έχει υποχωρήσει στο δεύτερο μισό της κατάταξης. Δεν άξιζε καλύτερης τύχης, πήγε το ματς σε χαμηλό τέμπο αλλά το πλάνο δεν της «βγήκε». Εχει μόλις μία νίκη στα εννιά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις (1-2-6), ενώ τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα είχαν σύνολο 2-3 γκολ. Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Σέντον, δεν υπολογίζονται οι στόπερ Χάμερ, Μπρέιφορντ και Χιους και υποχρεωτικά θα πάει σε «αλχημείες» στα μετόπισθεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πανίσχυρη στην Ουαλία η Ρέξαμ, μπορεί να βάλει δύσκολα στην Μπέρτον που αγωνίζεται μία κατηγορία ψηλότερα. Αξίζει ο άσος (2,30).

ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ-ΛΙΝΚΟΛΝ

Η Ακρινγκτον υπέκυψε εντός έδρας με το «χορταστικό» 3-4 στην Σουίντον, τέταρτη ήττα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές έχοντας πλέον εξέλθει των θέσεων πλέι οφ της Λιγκ2. Δεν έδωσε μάχη πάντως (0-3 στο 6-0 ενώ έχασε πέναλτι στο 69'), πετυχαίνοντας τρία γκολ στις καθυστερήσεις! Γκολ-γκολ τα πέντε από τα επτά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολος ο μέσος Πρίτσαρντ, συνεχίζουν εκτός οι σημαντικοί μέσοι ΜακΚόνβιλ (2 γκολ), Κιρκ και ο βασικός γκολκίπερ Σάβιν.

Την καλή της κατάσταση επιβεβαίωσε η Λίνκολν, περνώντας επιβλητικά από την έδρα της Κέμπριτζ (0-3) και πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στις προνομιούχες θέσεις της Λιγκ1. Δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλο καθαρίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο ημίωρο, μόνο στο τελευταίο τέταρτο κι ενώ τα πάντα είχαν κριθεί επέτρεψε ορισμένες ευκαιρίες. Εχει ρεκόρ 2-1-1 σε όλες τις διοργανώσεις με νέο τεχνικό τον Αγγλο-Πολωνό Μάικλ Σκουμπάλα ο οποίος ανέλαβε πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ κάνει τα πλάνα του χωρίς τους γνωστούς απόντες Μόντσμα (αναπληρωματικός στόπερ), Χάκετ (βασικός εξτρέμ), Χάουζ και Γουόκερ (επιθετικοί).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντεφορμέ εσχάτως η Ακρινγκτον, σε καλή κατάσταση αντιθέτως η Λίνκολν μπορεί να μην ηττηθεί. Ο συνδυασμός Χ2 και over 1,5 πληρώνει 1,85.

ΚΡΟΟΥΛΙ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ

Η Κρόουλι είχε εκ των πραγμάτων δύσκολη αποστολή και πράγματι έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα της Νοτς Κάουντι (3-1), μένοντας λίγο πίσω από τις θέσεις πλέι οφ της Λιγκ2 (σερί 2-1-6). Προηγήθηκε στο 10', λίγο μετά έχασε και μεγάλη ευκαιρία έκτοτε όμως περιορίστηκε σε θέση άμυνας. Παραμένει χωρίς ισοπαλία εντός έδρας (7-0-3), συνδυασμός γκολ-γκολ και over τα έξι από τα επτά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (έχει αποκλειστεί στο κύπελλο).

Μετατέθηκε για τις 12 Δεκεμβρίου το εκτός έδρας ματς κυπέλλου με αντίπαλο την Κρου (λόγω ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου), έτσι η Μπρίστολ Ρόβερς προέρχεται από την ισοπαλία (1-1) που παραχώρησε στην Λέιτον Οριεντ και με μόλις μία ήττα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (2-3-1) ανέβηκε στο πρώτο μισό της κατάταξης. Από την Παρασκευή έχει νέο τεχνικό τον Ματ Τέιλορ, με τον πρώην κόουτς των Ρόδεραμ, Εξετερ να υπογράφει για 3,5 χρόνια. Under τα 4/5 πιο πρόσφατα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι. Αμφίβολοι οι σημαντικοί μέσοι Χαλ και ΜακΚόρμικ (2 γκολ), μακροχρόνια τραυματίας ο βασικός χαφ Ρόσιτερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασταθής και με δεδομένες αδυναμίες η Κρόουλι, αξιόμαχη η Μπρίστολ Ρόβερς που είναι πιο ποιοτική μπορεί να κάνει το διπλό (2,22).

ΜΠΟΛΤΟΝ-ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ

Η Μπόλτον “σκόρπισε” με 5-1 την Χάρογκειτ, παίρνοντας με περίσσια άνεση το εισιτήριο για τον 3ο γύρο κυπέλλου. Σόου του Ισλανδού επιθετικού Μποντβάρντσον, με χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο. Στην Λιγκ1 προέρχεται από “λευκή” ισοπαλία στο Οξφορντ που διέκοψε σερί οκτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις και φιγουράρει στη δεύτερη θέση με όπλο την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Εσχάτως είναι και πολύ δυνατή αμυντικά, έχοντας δεχτεί όλο κι όλο ένα γκολ στα επτά πιο πρόσφατα! Αμφίβολος ο βασικός μέσος Ουίλιαμς (2 γκολ), δεν υπολογίζεται ο στόπερ Τζόνστον.

Σε εντός έδρας επαναληπτικό (στις 12 Δεκεμβρίου) θα λύσει η Πορτ Βέιλ τις διαφορές της με την Στιβενέιτζ, καθώς έμειναν στο 1-1. Υπό έντονη ομίχλη βρέθηκε πίσω στο σκορ στα μέσα της επανάληψης, αλλά βρήκε γρήγορα την απάντηση κερδίζοντας μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης. Πάντως στο πρωτάθλημα δεν διαγράφει καθόλου καλή πορεία, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ντέρμπι δεν απέχει παρά τρεις βαθμούς από την ζώνη υποβιβασμού έχοντας συμπληρώσει έντεκα αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-3-8). Αμφίβολος ο μέσος Πλαντ, απουσιάζουν ο αμυντικός Κλαρκ και ο βασικός επιθετικός Γουίλσον (2 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ δυνατή η Μπόλτον σε επίθεση αλλά και άμυνα, αξιόμαχη αλλά με ταβάνι η Πορτ Βέιλ. Ο άσος συνδυαστικά με over 1,5 πληρώνει 1,80.

ΓΟΥΙΚΟΜ-ΦΟΥΛΑΜ Β'

Η Γουίκομ δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Α' Αγγλίας και δεν βρίσκεται στα καλύτερά της εσχάτως. Το Σάββατο έχασε 2-0 εντός έδρας από τη Μόρκαμ και δεν συνεχίζει στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες και βρίσκεται σταθερά στο δεύτερο μισό της κατάταξης. Αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα κατά κύριο λόγο, με συνέπεια η ψυχολογία να πέφτει και να ζητείται άμεση αντίδραση για να γλιτώσει τα χειρότερα. Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού οι ΜακΚάρθι (α. 1/0), Βίνσεντ-Γιανγκ (α. 7/0), Λίχι (ε. 16/5), Βόουκς (ε. 15/2) και Χάνλαν (ε. 16/2), στην πλειοψηφία τους πρόκειται για σημαντικές μονάδες.

Η Φούλαμ κράτησε το αήττητο και στα τρία ματς του ομίλου του Λιγκ Τρόφι. Παρά το ότι έχασε δύο φορές στα πέναλτι (πήρε από έναν βαθμό αντί για δύο), δεν της ξέφυγε η πρόκριση, η οποία βοηθάει την ωρίμανση των πιτσιρικάδων. Στο ενοποιημένο πρωτάθλημα των Νέων βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, την πρωτομηνιά έφτασε άνετα στο 3-0 επί της Μπράιτον. Για 3η φορά αντιμετωπίζει τη Γουίκομ στο Λιγκ Τρόφι, στις προηγούμενες δύο, αμφότερες εκτός έδρας, υπέστη μία ήττα (2-1 το 2018) και πανηγύρισε μία νίκη (2-1 το 2019). Στην ομάδα του Λονδίνου έχουν ρίξει το βάρος στην όσο το δυνατόν πιο πλατιά κατανομή αγωνιστικού χρόνου. Σε εννέα ματς πρωταθλήματος έχουν αγωνιστεί τέσσερις διαφορετικοί τερματοφύλακες!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απρόβλεπτη ομάδα η Γουίκομ, μεγάλες οι προσδοκίες της Φούλαμ u21 στον θεσμό θα επιδιώξει να κάνει τη ζημιά.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Φέτος (30/9) για την Α’ Αγγλίας: Μπάρνσλεϊ – Μπλάκπουλ 0-1 (30/9). Η Μπλάκπουλ αποτελεί σημαντικό μέγεθος για τα δεδομένα της κατηγορίας, ωστόσο δεν δείχνει ότι μπορεί να κυνηγήσει την αυτόματη άνοδο. Βέβαια, βρίσκεται σε απόσταση βολής από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και θα μπορούσε να πιάσει την εξάδα, ωστόσο την περασμένη Τρίτη έχασε 2-1 εντός έδρας από τη Νορθάμπτον. Το σαββατοκύριακο δεν είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο, αναβλήθηκε η αναμέτρηση με τη Φόρεστ Γκριν. Εκτός δράσης για ακόμη ένα ματς ο Βίρτσου-Τικ (μ. 6/0), θα λείψουν επίσης οι Τράστι (μ.) και Λέιβερι (ε. 14/4), με τον τελευταίο να αποτελεί το πιο σημαντικό πρόβλημα από τα υπάρχοντα.

Η Μπάρνσλεϊ συγκαταλέγεται στις καλές ομάδες της κατηγορίας και αυτό δείχνει και η θέση της στην κατάταξη, καθώς απέχει μόλις δύο βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου. Στο τελευταίο ματς, την περασμένη Τρίτη, έμεινε στο εκτός έδρας 2-2 με τη Λίνκολν, η νίκη μπορούσε να καταλήξει οπουδήποτε. Μίνι σερί 1-1-0 στο πρωτάθλημα, αν κάτι της λείπει εσχάτως, αυτό είναι η αμυντική συνέπεια. Το Σάββατο δεν έπαιξε για το Κύπελλο απέναντι στη Σάτον, το ματς αναβλήθηκε. Εκτός δράσης ο βασικός πορτιέρε Ρόμπερτς, αυτό είναι και το μοναδικό επιβεβαιωμένο αγωνιστικό πρόβλημα. Βέβαια, το τεχνικό προσανατολίζεται στο να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ζευγάρι χωρίς μεγάλες αγωνιστικές διαφορές, θα στραφούμε στο over (1,55).

ΝΤΕΡΜΠΙ-ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ

Φέτος (19/8) για την Α’ Αγγλίας: Ντέρμπι – Φλίτγουντ 1-0 (19/8). Η Ντέρμπι ποντάρει πολλά στην επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ και παρά το ότι πλήρωσε την αφέλειά της σε αρκετές περιπτώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, εσχάτως είναι βελτιωμένη. Την Τρίτη επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Πορτ Βέιλ και συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες. Βρίσκεται στα όρια της πρώτης εξάδας και η λογική υπαγορεύει ότι δεν χάνει τη θέση στα πλέι οφ (τουλάχιστον). Χωρίς υποχρεώσεις το Σάββατο, είχε πέσει θέμα έκπληξης στο Κύπελλο. Εκτός οι Ρούνι (α. 3/0), Τόμπσον (μ. 5/0), Ουάσινγκτον (ε. 14/3), η απουσία του τελευταίου είναι η πιο σημαντική. Δεδομένα θα παραταχθεί με αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Η Φλίτγουντ δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Καταλαμβάνει θέση στην τελευταία τριάδα της κατάταξης, αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, θα υποβιβαζόταν. Στα τελευταία δύο έχασε από Στίβενεϊτζ και Γουίγκαν με το ίδιο σκορ, το βαρύ 3-0, ενώ το Σάββατο τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, καθώς συνετρίβη (4-0) στην έδρα της Κέμπριτζ και αποχαιρέτησε το Κύπελλο. Είναι προφανές ότι πρέπει να αντιδράσει προκειμένου να μην βυθιστεί στον προβληματισμό και την εσωστρέφεια. Οι Σίμονς (μ. 6/0) και Κιτίρνα (μ. 13/4) ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις και είναι διαθέσιμοι, ωστόσο θεωρείται απίθανο το τεχνικό τιμ να ρισκάρει την παρουσία τους σε ένα ματς για το Λιγκ Τρόφι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρα ανώτερη η Ντέρμπι, εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση. Οριακά αποδεκτές οι τιμές του άσου (1,60).

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ Β'

Η Ντονκάστερ παίζει στο πρωτάθλημα της Β' Αγγλίας, όπου προς το παρόν δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Την περασμένη Τρίτη επικράτησε 3-1 εντός της Κόλτσεστερ και έβαλε φρένο στο μίνι σερί των δύο ηττών. Το κακό είναι ότι παγιώνεται στο δεύτερο μισό της κατάταξης και θα πρέπει να προσέξει για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως και μάλιστα δυσάρεστης. Το Σάββατο πάλεψε στην έδρα της Πιτέρμπορο, αλλά έχασε με το οριακό 2-1 και δεν συνεχίζει στο Κύπελλο, δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Εκτός δράσης οι Φόκνερ (α. 2/0), Ρέιβενχιλ (μ.), Τέιλορ (μ. 1/0), Μαρς (ε. 6/0) και Μίλερ (ε. 2/0), δεν πρόκειται για απρόοπτα προβλήματα. Το τεχνικό τιμ προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές.

Η δεύτερη ομάδα της Νότιγχαμ διέγραψε αξιοσημείωτη πορεία στον όμιλο του Λιγκ Τρόφι. Ξεκίνησε με ήττα, ωστόσο πανηγύρισε τη νίκη στα επόμενα δύο και ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι «ρεζέρβες» παίζουν πάντα εκτός έδρας. Και αν στο φινάλε με την Ακρινγκτον ενεπλάκη σε αμφίρροπο ματς, με Καρλάιλ και Χάρογκεϊτ επιβεβαίωσε αποδόσεις αουτσάιντερ στον απόλυτο βαθμό. Παίζει στο ενοποιημένο πρωτάθλημα Νέων, η παρουσία της στη 14η θέση προβληματίζει. Την πρωτομηνιά έχασε 3-1 από τη Γουέστ Χαμ. Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Ουόρεν Τζόις είναι το σκοράρισμα από τους επιθετικούς. Ουδείς έχει πάνω από ένα γκολ, αντίθετα οι μέσοι Κονατέ και Αγκιλέρα έχουν έξι τέρματα αθροιστικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μαχητική αλλά με συγκεκριμένες δυνατότητες η Ντονκάστερ, μπορεί να υποτάξει ένα υποδεέστερο σύνολο. Με ρίσκο στον άσο (1,95).

ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ-ΟΞΦΟΡΝΤ

Η Φόρεστ Γκριν δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Β' Αγγλίας και δεν μπορεί να διακριθεί, βρίσκεται στην τελευταία δυάδα της κατάταξης. Κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και θα πρέπει να ανεβάσει στροφές για να μην πορευτεί εν μέσω πίεσης μέχρι το φινάλε. Στο τελευταίο ματς, την περασμένη Τρίτη, έχασε με το βαρύ 3-0 και μάλιστα μπροστά στο κοινό της από την Μπρέντφορντ, στο 0-2-2 το αρνητικό σερί. Το Σάββατο επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Μπλάκπουλ και μάλιστα εκτός έδρας για το Κύπελλο, ωστόσο το ματς αναβλήθηκε. Εκτός οι Ντάνιελς (τ. 10 συμ.), Λάβινιερ (α. 6/0), Χόλαντ (μ. 2/0), Μπράουν (μ. 4/1), Μόρτον (μ. 6/3), Τέιλορ (ε. 12/1), Στίβενς (ε. 14/5). Μαζεύτηκαν αρκετά προβλήματα στις τάξεις της ομάδας.

Η Οξφορντ δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Α' Αγγλίας και παρά το ότι στα τελευταία δύο πήρε μόλις έναν βαθμό (έχασε εκτός έδρας από την Τσέλτεναμ, έμεινε στο 0-0 με την Μπόλτον μπροστά στο κοινό της την περασμένη Τρίτη), οι δυνατότητες υπάρχουν. Βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της κατάταξης, σε απόσταση βολής από τις θέσεις της αυτόματης ανόδου και το κλίμα είναι καλό. Το Σάββατο δεν είχε θέμα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Γκρίμσμπι, επιβλήθηκε με 2-0 και συνεχίζει στο Κύπελλο. Εκτός δράσης οι Λονγκ (α. 13/1), Μπράουνι (μ. 4/0), αναμένεται να λείψει και ο Λι (ε. 20/6), ο οποίος είναι κομβικός τόσο εκτελεστικά, όσο και ανασταλτικά για την ομάδα του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη κατάσταση περνάει η Φόρεστ Γκριν που απειλείται άμεσα με υποβιβασμό. Είναι ανώτερη όπως και αν το δει κανείς η Οξφορντ, παίζεται το διπλό (1,75).

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ Β'

Η Κόλτσεστερ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' Αγγλίας και μάλιστα η πορεία δεν είναι η καλύτερη. Στο τελευταίο ματς δεν αντιστάθηκε στην έδρα της Ντονκάστερ, έχασε με 3-1 και συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές αποτυχίες. Βρίσκεται μετά βίας πάνω από την τελευταία δυάδα και από τη στιγμή που η εστία της παραβιάζεται εύκολα, δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από την επιβίωση. Στο Κύπελλο δεν είχε υποχρεώσεις το περασμένο Σάββατο, είχε αποκλειστεί στις αρχές Νοεμβρίου από τη Σριούσμπερι. Εκτός δράσης οι Γκούντμαν (τ. 17 συμ.), Ιαντόλο (α. 1/0), Λόρενς (α. 4/0) και Ακίντε (ε. 4/0), έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Φέβριερ (μ. 19/1) που ήταν τιμωρημένος για τη Β’ Αγγλίας.

Η ομάδα Νέων της Γουέστ Χαμ διέγραψε εντυπωσιακή πορεία στον όμιλο του Λιγκ Τρόφι. Επικράτησε και στις τρεις αναμετρήσεις (όλες εκτός έδρας) και παρά το ότι στο φινάλε ήταν φαβορί με την Τσέλτεναμ (έφτασε στο εντυπωσιακό 4-0), προηγουμένως είχε επιβεβαιώσει αποδόσεις αουτσάιντερ με Μπρίστολ Ρόβερς (0-3) και Νιούπορτ (0-1). Παίζει στο ενοποιημένο πρωτάθλημα Νέων και μάλιστα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Καταλαμβάνει τη 2η θέση, ενώ στα τελευταία τρία πανηγύρισε ισάριθμες νίκες (3-1 τη Νότιγχαμ στο τελευταίο). Έπαιξε δύο φορές με την Κόλτσεστερ για το Λιγκ Τρόφι. Το 2020 τη νίκησε 1-0, το 2021 έχασε με το ίδιο σκορ, αμφότερα τα ματς εκτός έδρας. Φέτος (28/7) την αντιμετώπισε σε φιλικό και νίκησε 1-0.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε σταθερά χαμηλές πτήσεις η Κόλτσεστερ, επικίνδυνη η Γουέστ Χαμ Β’ αλλά δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε. Προς αποφυγή το εν λόγω ματς.

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Β'

Η Μπράντφορντ δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Β' Αγγλίας. Προβληματική στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, ωστόσο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε φάση βελτίωσης. Την περασμένη Τρίτη πέρασε επιβλητικά από την έδρα της Φόρεστ Γκριν (3-0) και έκανε το «δύο στα δύο». Πήρε βαθιά ανάσα, αν και παραμένει στο δεύτερο μισό της κατάταξης. Το περασμένο Σάββατο δεν είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο, καθώς αποκλείστηκε στον προηγούμενο γύρο (αρχές Νοεμβρίου) από τη Γουίκομ. Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού παραμένει ο χρήσιμος Πάτισον (μ. 7/2), ένας παίκτης που θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στο Λιγκ Τρόφι αν ήταν υγιής. Αναμένονται αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Η δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ νίκησε τη Μόρκαμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Λιγκ Τρόφι και παρά το ότι από εκεί και πέρα δεν… ακούμπησε (έχασε από Μπλάκπουλ και Μπάροου), κατόρθωσε με ένα τρίποντο να περάσει στα νοκ άουτ. Η ομάδα του Μπάρι Λιούτας παίζει στο ενοποιημένο πρωτάθλημα των ομάδων Νέων και η πορεία της δεν είναι η καλύτερη, καθώς βρίσκεται στα όρια της οκτάδας, αν και οι διαφορές είναι ακόμη ρευστές. Τελευταία υποχρέωση ήταν αυτή στις 4/11, όταν και διαλύθηκε (4-0) από τη Γουέστ Χαμ. Στο ρόστερ βρίσκεται διψήφιος αριθμός ξένων παικτών, πάγια τακτική των «κόκκινων» να δοκιμάζουν πιτσιρικάδες πριν κριθεί αν μπορούν να κάνουν το βήμα για την πρώτη ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βρίσκει ρυθμό η Μπράντφορντ, υπολογίσιμο σύνολο η Λίβερπουλ u21. Ενα «κλικ» στον άσο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr