Ποδόσφαιρο

Β’ Γαλλίας: Υπερέχει η Οσέρ

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 - 09:21

Πλήρη δράση σήμερα στη Β’ Γαλλίας. Η Οσέρ μπορεί να φτάσει στη νίκη κόντρα στην Αζαξιό, Προβάδισμα έχει και η Καέν στο ματς με την Ντάντερκ.

Β’ Γαλλίας: Υπερέχει η Οσέρ

Προγνωστικά, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα για τις αναμετρήσεις στη Β’ Γαλλίας.

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Η Μπορντό βρέθηκε να χάνει από την Κεβιγί με 0-3, στο 57’ έμεινε και με δέκα παίκτες, μείωσε πάντως σε 2-3, αλλά δε μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο. Υπέστη 2η διαδοχική ήττα και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις νίκες. Προκρίθηκε στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Ανζουλιέμ με 1-0 (7’). Βρέθηκε, πλέον, στην επικίνδυνη ζώνη και αυξήθηκε ακόμη περισσότερο η πίεση. Αμφίβολος ο δεξιός μπακ Μισελέν (13/0).

Η Σεντ Ετιέν μπορεί να προηγήθηκε κόντρα στην Γκινγκάμπ, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική, δέχθηκε τρία γκολ και έχασε 1-3. Αποκλείστηκε και στο Κύπελλο, χάνοντας εντός έδρας 0-1 από τη Νιμ, με γκολ στο 19’. Υπέστη 4η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο σερί δέκα αγώνων. Ανέλαβε ο τεχνικός Νταλ' Ολιό. Εκτός είναι ο γκολκίπερ Λαρσονέρ (11), ο αριστερός μπακ Μπενταΐγκ (9/1), ο έμπειρος μέσος Μονκοντυΐ (6/0) και ο επιθετικός Γουατζί (3/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πτώση η Μπορντό, με νέο τεχνικό η Σεντ Ετιέν. Ζόρικο ματς, ρισκάρουμε με την ισοπαλία (3,45).

ΟΣΕΡ – ΑΖΑΞΙΟ

Η Οσέρ επικράτησε της Κονκαρνό πιο εύκολα από ότι δείχνει το 2-1. Προηγήθηκε 2-0 και δέχθηκε γκολ στο 89’. Προκρίθηκε και στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Σεντ Μεζιερί με 4-1. Προηγήθηκε 2-0 (9’, 22’), δέχθηκε γκολ στο 40’ και στη συνέχεια πέτυχε άλλα δύο γκολ (45’, 75’). Εμεινε αήττητη σε 6ο διαδοχικό ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Βρίσκεται στην 3η θέση και διεκδικεί με αξιώσεις την απευθείας άνοδο. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Η Αζαξιό επικράτησε της Λαβάλ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το 2-0. Προηγήθηκε στο 60’ και σφράγισε τη νίκη της στις καθυστερήσεις. Αποκλείστηκε στο Κύπελλο, χάνοντας εντός έδρας με 1-2 από την Ορλεάν. Βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2 (6’, 65’) και μείωσε στο 84’. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει No Goal. Εκτός ο γκολκίπερ Μισέλ (10 συμμ.), ο μεσοαμυντικός Μπεναΐμ (8/0) και ο επιθετικός Μπαγιαλά (5/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανώτερη και σε καλή κατάσταση η Οσέρ, έχει φυσιολογικά το προβάδισμα (στο 1,70 ο άσος).

ΜΠΑΣΤΙΑ – ΚΕΒΙΓΙ

Η Μπαστιά δε συνάντησε προβλήματα κόντρα στην Ντάντερκ και έφτασε στην επικράτηση με το ευρύ 5-0! Επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και βελτιώθηκε το κλίμα. Είναι στο 2ο μισό της βαθμολογίας και θέλει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει No Goal. Εκτός ο μέσος Ματζιοτί (12/0) και οι επιθετικοί

Η Κεβιγί προηγήθηκε κόντρα στη Μπορντό με 3-0, στο 57’ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, στη συνέχεια όμως δέχθηκε δύο γκολ και αγχώθηκε στο τέλος, αλλά νίκησε τελικά με 3-2. Προκρίθηκε και στο Κύπελλο, επικρατώντας εντός έδρας της Ντιζόν με 3-1. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 42’, αλλά στο 2ο μέρος πέτυχε τρία γκολ (62’, 67’, 94’). Στα έξι τελευταία ματς στις δύο διοργανώσεις έχει μία ήττα. Εκτός ο δεξιός μπακ Α. Σισοκό (11/0), ο μεσοαμυντικός Πιερέ (15/1) και ο μεσοεπιθετικός Μπονέ (9/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμένεται αμφίρροπο ματς, όπως δείχνουν και οι αποδόσεις, πιθανή ισοπαλία (3,15).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΚΑΕΝ – ΝΤΑΝΤΕΡΚ

H Kαέν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ανεσί, αλλά με δύο γκολ στο διάστημα 77’ – 80’ έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1. Προκρίθηκε και στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Καλέ με 4-1. Πάλι, βρέθηκε πίσω στο 11’, αλλά σημείωσε τέσσερα γκολ στο τελευταίο 20λεπτο (71’, 84’, 85’, 88’). Στα πέντε τελευταία ματς έχει πετύχει τέσσερις νίκες. Είναι στο 2ο μισό της βαθμολογίας και θέλει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

Η Ντάντερκ ήταν τραγική στο ματς με τη Μπαστιά και γνώρισε τη συντριβή με 0-5! Αποκλείστηκε και στο Κύπελλο, χάνοντας εκτός έδρας από την Ρεμς Σεντ Αν στα πέναλτι. Είχε προηγηθεί στο 27’ και ισοφαρίστηκε στο 38’. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 4ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες. Εχει περιορισμένες δυνατότητες, βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Εκτός ο στόπερ Φερναντέζ (5/0), ο μεσοεπιθετικός Γκριέμπ (12/2) και ο επιθετικός Μπα Σι (7/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καλή κατάσταση η Καέν, εκτός φόρμας η Ντάντερκ, θα επιλέξουμε τον άσο (1,85).

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΠΑΡΙ

Η ουραγός Βαλενσιέν έχασε από την Πο πιο δύσκολα από ότι δείχνει το 1-3. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, στο 72’ έγινε το 1-2 και στο 90’ δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα. Παρελθόν ο τεχνικός Μασιέλ, πήγε με υπηρεσιακό τον Κανταρί στο στο Κύπελλο, όπου προκρίθηκε, επικρατώντας εκτός έδρας της Μιλούζ στα πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια, είχε προηγηθεί στο 43’ και ισοφαρίστηκε στο 63’. Εκτός ο αμυντικός Λινγκέτ (14/0), ο μέσος Μπουντραά (7/0) και οι επιθετικοί Αμάς (13/1), Νοκάρτ (8/0).

Η Παρί καθάρισε γρήγορα στο ματς με τη Ροντέζ, επικρατώντας με 2-0. Προκρίθηκε και στο Κύπελλο κόντρα στη Σεντ Ντενίς με 3-1. Προηγήθηκε στο 68’, ισοφαρίστηκε στο 72’, αλλά στη συνέχεια πέτυχε δύο γκολ (88’, 95’). Στα εννέα τελευταία παιχνίδια έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Βρέθηκε στη μέση της βαθμολογίας, σε ίση απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και από τα πλέι οφ. Εκτός ο στόπερ Σεργκί (6/0), ο μέσος Ντουσέ (9/0) και ο μεσοεπιθετικός Λοπέζ (8/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με υπηρεσιακό τεχνικό η Βαλενσιέν, η Παρί είναι πιο πειστική και θα την εμπιστευτούμε (στο 2,35 το διπλό).

ΛΑΒΑΛ – ΠΟ

Η Λαβάλ έχασε από την Αζαξιό πιο δύσκολα από ότι δείχνει το 0-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 60’ και δέχθηκε το 2ο γκολ στις καθυστερήσεις. Προκρίθηκε, πάντως, στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Σεντ Φίλμπέρτ με 2-1. Δέχθηκε γκολ στο 10’, αλλά έκανε την ανατροπή (65’, 86’). Σε πέντε αγώνες στις δύο διοργανώσεις έχει μία ήττα. Αμφίβολος ο βασικός γκολκίπερ Σαμασά (14 συμμ.). Εκτός ο στόπερ Ταβάρες (11/0).

Η Πο επικράτησε της Βαλενσιέν πιο δύσκολα από ότι δείχνει το 3-1. Προηγήθηκε στο σκορ, ισοφαρίστηκε, στο 72’ πέτυχε 2ο γκολ και σφράγισε τη νίκη της στο 90’. Προκρίθηκε στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Κουλαΐν με το ευρύ 5-1. Προηγήθηκε 5-0 (5’, 19’, 59’, 65’, 67’) και δέχθηκε το γκολ στο 82’. Διεύρυνε το αήττητο σερί της στα οκτώ παιχνίδια, ενώ έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε δώδεκα αγώνες και βρίσκεται στις θέσεις των πλέι οφ. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι αποδόσεις αδικούν την Πο, σηκώνει κόντρα ο άσος.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ – ΚΟΝΚΑΡΝΟ

Η Γκινγκάμπ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σεντ Ετιέν, αλλά στη συνέχεια αντέδρασε, πέτυχε τρία γκολ και επικράτησε 3-1. Προκρίθηκε και στο Κύπελλο κόντρα στην Καενές με 1-0 (71’). Σε 12 παιχνίδια στις δύο διοργανώσεις έχει υποστεί μόνο μία ήττα, βρίσκεται οριακά εκτός των θέσεων των πλέι οφ. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Under 1,5 και No Goal. Εκτός ο αριστερός μπακ Ντουρ (9/0).

Η Κονκαρνό έχασε από την Οσέρ πιο εύκολα από ότι δείχνει το 1-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2 και μείωσε στο 89’. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 5ο διαδοχικό ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πλέον, βρέθηκε ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και είναι σε πίεση. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχουν έρθει Goal/Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανώτερη η Γκινγκάμπ, είναι το φυσιολογικό φαβορί (στο 1,60 ο άσος).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΡΟΥΑ – ΑΝΖΕ

Η Τρουά επικράτησε της Αμιάν 2-0, με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας υπηρεσιακό τεχνικό Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη μετά από τρεις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και δείχνει πως βρίσκεται σε άνοδο. Πάντως, πρόκειται για μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες και στόχος της είναι η παραμονή στην κατηγορία. Νέος προπονητής ο Γκιόν. Τα τέσσερα τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Εκτός ο δεξιός μπακ Μπαλντέ (8/0) και ο επιθετικός Ασουμού (13/3).

Η Ανζέ επικράτησε στις λεπτομέρειες της Γκρενόμπλ με 1-0. Προκρίθηκε στο Κύπελλο κόντρα στην Πλεσίς με 2-1 εκτός έδρας. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4’, αλλά έκανε την ανατροπή (25’, 79’). Διεύρυνε το αήττητο σερί της στα επτά παιχνίδια, ενώ έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε δώδεκα αγώνες. Επιασε την πρώτη θέση και δείχνει ικανή να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε άνοδο η Τρουά, μπορεί να δυσκολέψει την Ανζέ. Θα επιλέξουμε το Goal/Goal (1,85).

ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ – ΑΝΕΣΙ

Η Γκρενόμπλ, έπειτα από ένα ισορροπημένο παιχνίδι, έχασε 0-1 από την πρωτοπόρο Ανζέ. Αποκλείστηκε στο Κύπελλο, χάνοντας εκτός έδρας από τη Σαμπερί Φουτ στα πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια, είχε προηγηθεί στο 8’ και ισοφαρίστηκε στο 35’. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 3ο διαδοχικό ματς μετά από τρεις επιτυχίες και βρίσκεται σε πτώση. Εντός έδρας, πάντως, έχει μόνο μία ήττα σε οκτώ αγώνες. Εκτός είναι ο μεσοαμυντικός Τουρέ (7/1).

Η Ανεσί προηγήθηκε κόντρα στην Καέν, αλλά στο διάστημα 77’ – 80’ έπαθε μπλακ άουτ, δέχθηκε δύο γκολ και έχασε 1-2. Με το ίδιο σκορ ηττήθηκε και στο Κύπελλο εκτός έδρας από την Τιονβίλ και αποκλείστηκε. Πάλι, προηγήθηκε στο σκορ (18’), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε δύο γκολ (51’, 69’). Υπέστη 2η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο τριών αγώνων. Εκτός ο επιθετικός Λαρόζ (14/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εκτός φόρμας και οι δύο ομάδες, πιθανόν να μην ανοίξει το ματς, θα επιλέξουμε το Under 2,5 (1,70).

ΡΟΝΤΕΖ – ΑΜΙΑΝ

Η Ροντέζ βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο στο ματς με την Παρί, δε μπόρεσε να αντιδράσει και έχασε 0-2. Προκρίθηκε στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της αδύναμης Σταντ Μαγιέν με 9-0! Στο ημίχρονο ήταν μπροστά 3-0. Είναι στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και κυνηγάει τα πλέι οφ. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχουν έρθει No Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς απουσίες.

Η Αμιάν έχασε 0-2 από την Τρουά, δεχόμενη δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Προκρίθηκε, πάντως, στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Τάον με 1-0 (85’). Στα πέντε τελευταία παιχνίδια στις δύο διοργανώσεις έχει μία ήττα, δύο σε οκτώ αγώνες. Είναι στο 2ο μισό της βαθμολογίας, θεωρητικά, πάντως, μπορεί να διεκδικήσει τα πλέι οφ. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός ο μέσος Ντ. Φοφανά (11/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε ένα κλειστό ματς και εδώ θα πάμε με το Under 2,5 (1,60).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Βαθμολογία -

16/12/2023Ligue 2: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ανζέ Ανζέ 34 17 10 4 3 28 15 13
2 Λαβάλ Λαβάλ 33 17 10 3 4 19 13 6
3 Οσέρ Οσέρ 32 17 9 5 3 35 19 16
4 Πο Πο 29 17 8 5 4 31 28 3
5 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 28 17 7 7 3 21 17 4
6 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 27 17 7 6 4 24 15 9
7 Αζαξιό Αζαξιό 27 17 7 6 4 18 15 3
8 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 24 17 7 3 7 17 18 -1
9 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 23 17 6 5 6 26 25 1
10 Παρί Παρί 23 17 7 2 8 20 20 0
11 Αμιάν Αμιάν 23 17 6 5 6 14 18 -4
12 Καέν Καέν 22 17 6 4 7 26 25 1
13 Μπαστιά Μπαστιά 20 17 5 5 7 19 20 -1
14 Τρουά Τρουά 19 17 4 7 6 19 19 0
15 Αννεσύ Αννεσύ 19 17 4 7 6 20 24 -4
16 Κονκαρνό Κονκαρνό 19 17 5 4 8 17 23 -6
17 Μπορντό Μπορντό 18 17 5 4 8 18 25 -7
18 US Κεβιγί US Κεβιγί 15 17 3 6 8 23 27 -4
19 Ντινκέρκ Ντινκέρκ 13 17 3 4 10 13 29 -16
20 Βαλενσιέν Βαλενσιέν 11 17 1 8 8 10 23 -13
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr