Ποδόσφαιρο

Β’ Γαλλίας: Μάχες κορυφής με… σημεία και γκολ!

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 - 08:15

Πλούσιο το σημερινό (19/12) πρόγραμμα στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, που παρουσιάζει μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον, καθώς η 19η αγωνιστική αναμένεται να κρίνει πολλά πράγματα στις πρώτες θέσεις.

Β’ Γαλλίας: Μάχες κορυφής με… σημεία και γκολ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β’ Γαλλίας.

ΠΑΡΙ – ΚΕΒΙΓΙ

Η Παρί ήταν καλύτερη από την ουραγό Βαλενσιέν και επικράτησε με 1-0. Στα δέκα τελευταία παιχνίδια έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Βρέθηκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και μπορεί να έχει βλέψεις για τα πλέι οφ. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Εκτός ο στόπερ Σεργκί (6/0), ο μέσος Ντουσέ (9/0) και ο μεσοεπιθετικός Λοπέζ (8/0).

Η Κεβιγί, σε ένα ισορροπημένο ματς, έφερε 0-0 κόντρα στη Μπαστιά, δίκαιο το αποτέλεσμα. Στα επτά τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει μία ήττα και σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη και είναι σε πίεση. Εκτός έδρας, έχει μία ήττα σε έξι αγώνες. Εκτός ο δεξιός μπακ Α. Σισοκό (11/0), ο μεσοαμυντικός Πιερέ (15/1) και ο μεσοεπιθετικός Μπονέ (9/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βάσει της βαθμολογίας και των τελευταίων αποτελεσμάτων, άσος μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο η Κεβιγί είναι σε ανοδική τροχιά, έχοντας ανάγκη τους βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Αμφότερες τα πηγαίνουν καλά στα ματς πρωταθλήματος, όταν παρουσιάζονται σοβαρές αμυντικά, οπότε θα στηρίξουμε το Under 2,5 (1,70).

ΑΖΑΞΙΟ – ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ

Η Αζαξιό δε μπόρεσε να κοντράρει την Οσέρ και έχασε 0-2, παίζοντας από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με δέκα παίκτες. Μία νίκη σε πέντε αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι πάντως στο πρώτο μισό και

κυνηγάει τα πλέι οφ. Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει No Goal. Τιμωρημένος ο αμυντικός Σανό (13/0). Εκτός ακόμη ο γκολκίπερ Μισέλ (10 συμμ.), ο μεσοαμυντικός Μπεναΐμ (8/0) και ο επιθετικός Μπαγιαλά (5/1).

Η Βαλενσιέν έχασε από την καλύτερη Παρί με 0-1, έχοντας σε 2ο ματς υπηρεσιακό τεχνικό τον Κανταρί μετά το διαζύγιο με τον Μασιέλ. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει μόνο μία νίκη και αυτή στα πέναλτι. Βρίσκεται στην τελευταία θέση και είναι σε δύσκολη κατάσταση. Εκτός είναι ο αμυντικός Λινγκέτ (14/0), ο μέσος Μπουντραά (7/0) και οι επιθετικοί Αμάς (13/1), Νοκάρτ (8/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρόκειται για ένα παιχνίδι, στο οποίο οι αποδόσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ο άσος βρίσκεται ψηλά αν αναλογιστούμε πως αναμετρώνται ο 7ος με τον τελευταίο. Μπορεί η Αζαξιό να μην είναι στα καλύτερά της, ωστόσο στην έδρα της απέναντι στην Βαλενσιέν αξίζει το ποντάρισμα. 1 (1,90).

ΑΜΙΑΝ – ΚΑΕΝ

Η Αμιάν προηγήθηκε κόντρα στη Ροντέζ, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έφτασε στην ισοφάριση (2-2). Στα έξι τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει μία ήττα, δύο σε εννέα αγώνες. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και βρίσκεται μακριά από τα πλέι οφ. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός είναι ο μέσος Ντ. Φοφανά (11/0).

Η Καέν ήταν καλύτερη από την προτελευταία Ντάντερκ και νίκησε έστω και με 1-0. Στα έξι τελευταία ματς έχει πετύχει πέντε νίκες και είναι σε καλή κατάσταση. Βρέθηκε πλέον στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και μπορεί να κάνει σχέδια ακόμη και για τα πλέι οφ. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο παιχνίδι, άλλωστε οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία. Η Αμιάν έχει θεματάκια στην άμυνα εσχάτως και δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Από την άλλη, η Καέν παίζει ανοικτά εκτός έδρας, έχοντας επτά συνεχόμενα Over σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Λογική επιλογή το Goal/Goal (1,90).

ΑΝΖΕ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Η Ανζέ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με την Τρουά, αλλά στο ημίχρονο ήταν ήδη μπροστά 3-1, στο δεύτερο μέρος πέτυχε και δεύτερο γκολ και επικράτησε με το ευρύ 4-1. Διεύρυνε το αήττητο σερί της στα οκτώ παιχνίδια, ενώ έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 13 αγώνες. Βρίσκεται στην πρώτη θέση και δείχνει ικανή να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

Η Γκινγκάμπ, έπειτα από ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, έχασε 0-1 από την Κονκαρνό. Ελαβε τέλος το μίνι νικηφόρο σερί των δύο αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είναι ακριβώς πίσω από τη ζώνη των πλέι οφ. Εκτός έδρας είναι αήττητη σε επτά αγώνες. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Under 1,5 και No Goal. Εκτός ο αριστερός μπακ Ντουρ (9/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες με υψηλούς στόχους. Η Ανζέ θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί στην κορυφή και στην έδρα της έχει να χάσει βαθμούς από τον Αύγουστο. Η Γκινγκάμπ παλεύει να μπει στα πλέι οφ και εκτός έδρας είναι αρκετά αποτελεσματική. Το διακύβευμα είναι σημαντικό και αμφότερες έχουν καλές άμυνες, οπότε θα προτιμήσουμε το Under 2,5 (1,60).

ΑΝΕΣΙ – ΡΟΝΤΕΖ

Η Ανεσί ήταν ανταγωνιστική κόντρα στη Γκρενόμπλ, αλλά δε μπόρεσε τελικά να αποφύγει την ήττα και έχασε 0-1, με γκολ στο 80’. Υπέστη τρίτη διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο τριών αγώνων και βρίσκεται σε πτώση. Είναι οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης και υπάρχει πίεση. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Εκτός ο επιθετικός Λαρόζ (14/3).

Η Ροντέζ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αμιάν, έκανε την ανατροπή, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε και περιορίστηκε στο ισόπαλο 2-2. Τουλάχιστον, έμεινε αήττητη σε δεύτερο διαδοχικό ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει μία ήττα σε τέσσερα παιχνίδια. Ωστόσο, έπεσε στο δεύτερο μισό και απομακρύνθηκε από τα πλέι οφ. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχουν έρθει No Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες παρουσιάζονται αρκετά αφελείς και παρά το γεγονός ότι βάζουν γκολ συχνά για το επίπεδό τους, παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία, διότι δέχονται με την ίδια ευκολία. Δικαίως το σετ των αποδόσεων είναι μοιρασμένο. Πιο ασφαλής επιλογή φαντάζει το Goal/Goal (1,85).

ΚΟΝΚΑΡΝΟ – ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ

Η Κονκάρνο, έπειτα από ένα ματς το οποίο κρίθηκε στα... σημεία, επικράτησε 1-0 της Γκινγκάμπ. Επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πήρε ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά η πίεση παραμένει. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια στην έδρα της σε όλες τις διοργανώσεις έχουν έρθει Goal/Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

Η Γκρενόμπλ δυσκολεύτηκε κόντρα στην Ανεσί, αλλά έφτασε τελικά στην επικράτηση 1-0, με γκολ στο 80’. Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα και διεκδικεί ακόμη και την απευθείας άνοδο. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη σε τρία παιχνίδια. Τα τέσσερα τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός είναι ο μεσοαμυντικός Τουρέ (7/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το παιχνίδι αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Γκρενόμπλ, προκειμένου να χτίσει ένα σερί νικών και να πλησιάσει στην κορυφή της κατάταξης. Η Κονκάρνο σε οκτώ εντός έδρας ματς έχει ισάριθμους βαθμούς. Το διπλό (2,30) βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

ΝΤΑΝΚΕΡΚ – ΜΠΟΡΝΤΟ

Η Ντάνκερκ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από την Καέν, δε μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια και έχασε 0-1. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 5ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες. Εχει περιορισμένες δυνατότητες, βρίσκεται στην προτελευταία θέση και είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Εκτός είναι ο στόπερ Φερναντέζ (5/0), ο μεσοεπιθετικός Γκριέμπ (12/2) και ο επιθετικός Μπα Σι (7/1).

Η Μπορντό έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Σεντ Ετιέν, σε ένα ισορροπημένο ματς, με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Πήρε βαθμό μετά από δύο ήττες. Πάντως, παρέμεινε μακριά από τη

νίκη σε τρίτο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Προκρίθηκε στο Κύπελλο, επικρατώντας εκτός έδρας της Ανζουλιέμ με 1-0 (7’). Παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη και εξακολουθεί να βρίσκεται σε πίεση. Αμφίβολος ο δεξιός μπακ Μισελέν (13/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κρίσιμη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες, που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Αμφότερες δυσκολεύονται να σκοράρουν, ενώ είναι κακές αμυντικά. Ωστόσο, στο μεταξύ τους παιχνίδι δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξει το σκορ, αφού δεν θέλουν να χάσουν. Στηρίζουμε το Under 2,5 (1,80).

ΠΟ – ΤΡΟΥΑ

Η Πο βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Λαβάλ, αλλά ισοφάρισε και πήρε το βαθμό (1-1), με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Διεύρυνε το αήττητο σερί της στα εννέα παιχνίδια, ενώ έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 13 αγώνες και βρίσκεται στις θέσεις των πλέι οφ. Τα οκτώ από τα εννέα τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχουν έρθει Goal/Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

Η Τρουά μπορεί να προηγήθηκε νωρίς κόντρα στην Ανζέ, αλλά στο ημίχρονο έχανε ήδη με 1-3, στο δεύτερο μέρος δέχθηκε κι άλλο γκολ και έχασε με το βαρύ 1-4, στο ντεμπούτο του τεχνικού Γκιόν. Ελαβε τέλος το μίνι νικηφόρο σερί των δύο αγώνων. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Εκτός ο δεξιός μπακ Μπαλντέ (8/0) και ο επιθετικός Ασουμού (13/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η αλήθεια είναι πως προβληματίζει η αμυντική λειτουργία της Πο το τελευταίο διάστημα, όμως έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλό της. Η Τρουά μόλις πριν δύο εβδομάδες κέρδισε για πρώτη φορά εκτός έδρας και είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει στις επιτυχίες απέναντι στην 5η ομάδα της κατάταξης. Επιλέγουμε τον άσο (1,95).

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΜΠΑΣΤΙΑ

Η Σεντ Ετιέν έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Μπορντό σε ένα ισορροπημένο ματς, με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Σε αυτό το ματς έκανε ντεμπούτο ο τεχνικός Νταλ΄ Οριό. Χωρίς νίκη σε πέντε παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει μία επιτυχία σε οκτώ αγώνες. Εκτός είναι ο γκολκίπερ Λαρσονέρ (11), ο αριστερός μπακ

Μπενταΐγκ (9/1), ο έμπειρος μέσος Μονκοντυΐ (6/0) και ο επιθετικός Γουατζί (3/0).

Η Μπαστιά, μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Κεβιγί, δίκαιο το αποτέλεσμα. Δε μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη κόντρα στην Ντάντερκ (5-0), η οποία είναι και η μοναδική σε έξι αγώνες στο πρωτάθλημα. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και θέλει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει No Goal. Εκτός ο μέσος Ματζιοτί (12/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ χαμηλά βρίσκουμε την τιμή του άσου, αν αναλογιστούμε πως η Σεντ Ετιέν έχει μόλις έναν βαθμό στα τελευταία έξι παιχνίδια της. Η Μπαστιά δεν είναι φόβητρο, όμως είναι από τα ματς που αξίζει να πας κόντρα στο φαβορί. Χ2 (1,95).

ΛΑΒΑΛ – ΟΣΕΡ

Η Λαβάλ προηγήθηκε κόντρα στην Πο, αλλά ισοφαρίστηκε και έμεινε στο 1-1, με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Σε έξι αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει μία ήττα. Επεσε, ωστόσο, στην Τρίτη θέση, αλλά διεκδικεί με αξιώσεις την απευθείας άνοδο. Εντός έδρας δεν έχει νίκη σε τέσσερις αγώνες. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/Goal. Εκτός είναι ο στόπερ Ταβάρες (11/0).

Η Οσέρ δε συνάντησε προβλήματα με την Αζαξιό και επικράτησε 2-0, με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ενώ από το τέλος του πρώτου μέρος έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Εμεινε αήττητη σε έβδομο διαδοχικό ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Ανέβηκε στη δεύτερη θέση και διεκδικεί με αξιώσεις την απευθείας άνοδο. Εκτός έδρας, έχει μία ήττα σε έντεκα ματς. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σπουδαίο παιχνίδι, με τον τρίτο της βαθμολογίας να φιλοξενεί τον δεύτερο. Η λογική λέει πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ωστόσο η Οσέρ είναι σε καλύτερη κατάσταση και γι’ αυτό προσφέρεται ως φαβορί στις αποδόσεις. Η Λαβάλ δεν έχει κερδίσει κανένα από τελευταία τέσσερα ματς στην έδρα της για το πρωτάθλημα, οπότε το ποντάρισμα στο διπλό (2,20) δικαιολογείται.

Βαθμολογία -

19/12/2023Ligue 2: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ανζέ Ανζέ 37 18 11 4 3 32 16 16
2 Οσέρ Οσέρ 35 18 10 5 3 37 19 18
3 Λαβάλ Λαβάλ 34 18 10 4 4 20 14 6
4 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 31 18 8 7 3 22 17 5
5 Πο Πο 30 18 8 6 4 32 29 3
6 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 27 18 7 6 5 24 16 8
7 Αζαξιό Αζαξιό 27 18 7 6 5 18 17 1
8 Παρί Παρί 26 18 8 2 8 21 20 1
9 Καέν Καέν 25 18 7 4 7 27 25 2
10 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 25 18 7 4 7 17 18 -1
11 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 24 18 6 6 6 28 27 1
12 Αμιάν Αμιάν 24 18 6 6 6 16 20 -4
13 Κονκαρνό Κονκαρνό 22 18 6 4 8 18 23 -5
14 Μπαστιά Μπαστιά 21 18 5 6 7 19 20 -1
15 Τρουά Τρουά 19 18 4 7 7 20 23 -3
16 Αννεσύ Αννεσύ 19 18 4 7 7 20 25 -5
17 Μπορντό Μπορντό 19 18 5 5 8 18 25 -7
18 US Κεβιγί US Κεβιγί 16 18 3 7 8 23 27 -4
19 Ντινκέρκ Ντινκέρκ 13 18 3 4 11 13 30 -17
20 Βαλενσιέν Βαλενσιέν 11 18 1 8 9 10 24 -14
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr