Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Ανεβασμένη η Λυών, δύσκολο το έργο της Μονακό!

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 - 00:59

Όλη η 17η αγωνιστική ημέρα της Ligue 1 στο πιάτο σας με προβλέψεις και αναλύσεις. 

Α' Γαλλίας: Ανεβασμένη η Λυών, δύσκολο το έργο της Μονακό!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Γαλλίας.

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΡΕΝ

Η Κλερμόν βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2 από τη Μαρσέιγ, μείωσε στο 2ο μέρος, αλλά δε μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο και έχασε 1-2. Σε οκτώ παιχνίδια έχει πετύχει μόνο μία νίκη και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Βρέθηκε πλέον στην τελευταία θέση και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο η πίεση. Εντός έδρας, έχει σημειώσει μόνο μία νίκη σε οκτώ αγώνες. Εκτός είναι ο έμπειρος μέσος Γκαστιέν (10/0).

Η Ρεν έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Τουλούζ, με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 4ο διαδοχικό ματς σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις επιτυχίες. Εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και να υπάρχει πίεση. Εκτός έδρας παραμένει χωρίς νίκη στα επτά ματς που έχει δώσει φέτος στο πρωτάθλημα. Εκτός είναι ο μέσος Ντουέ (7/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε ίδιο μομέντουμ οι δύο ομάδες, που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είναι εντελώς απρόβλεπτες. Στήριξη στη φιλοξενούμενη που είναι πιο ποιοτική. 2Χ & under 3.5 (1.75).

ΛΥΩΝ – ΝΑΝΤ

Η Λυών άντεξε στην πίεση που δέχθηκε κατά διαστήματα από τη Μονακό, σκόραρε και στο 85' και νίκησε 1-0! Σημείωσε 2η διαδοχική επιτυχία για πρώτη φορά φέτος (3η συνολικά) και δείχνει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Σε 5ο παιχνίδι με υπηρεσιακό προπονητή τον Πιέρ Σαζ, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Φάμπιο Γκρόσο, κερδίζει πόντους προκειμένου να μονιμοποιηθεί. Ωστόσο, εξακολουθεί, να βρίσκεται σε πίεση. Χωρίς προβλήματα.

Η Ναντ... ξέχασε να μπει στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με τη Μπρεστ, δέχθηκε 2 γκολ στο διάστημα 49' – 57' και έχασε με 0-2. Υπέστη 2η διαδοχική ήττα, ενώ σε επτά ματς έχει πετύχει μόνο μία νίκη, έχοντας στα τρία τον τεχνικό Γκουρβενέκ. Εκτός έδρας, στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει υποστεί τέσσερις ήττεςΤα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Under 2,5 και Νο Goal. Εκτός ο αριστερός μπακ Μερλέν (12/0) και ο φορ Γκανάγκο (6/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λυών κέρδισε και το ντέρμπι κόντρα στη Μονακό και δείχνει να ξυπνάει. Ευκαιρία σήμερα να πάρει ακόμη ένα τρίποντο απέναντι στη Ναντ, που παραπαίει το τελευταίο διάστημα. Εμείς θα προτιμήσουμε τα γκολ. Λυών over 1.5 γκολ (1.70).

ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΜΑΡΣΕΙΓ

Η Μονπελιέ, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, επικράτησε 1-0 της Μετς. Επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι αγώνες, σημειώνοντας 2η επιτυχία σε εννέα ματς και βελτιώθηκε το κλίμα. Στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει τη φετινή σεζόν στην έδρα της, έχει σημειώσει μόνο μία νίκη. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Εκτός oι αριστεροί μπακ Σιλά (9/0) και Λυς (6/0), ο στόπερ Ζιλιέν (5/0) και ο μέσος Λερουά (9/0).

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Κλερμόν, στο 2ο μέρος δέχθηκε γκολ και αγχώθηκε, αλλά έφτασε τελικά στην επικράτηση με 2-1. Επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά την εκτός έδρας ήττα από την Μπράιτον (0-1) στο Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης σημείωσε την 4η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα και διεύρυνε το αήττητο σερί της στα πέντε παιχνίδια. Εκτός ο μέσος - αρχηγός Ρονζιέ (10/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε τρομερή κατάσταση η Μαρσέιγ στα τελευταία παιχνίδια, θα πατήσει πάνω σε αυτό. 2Χ & over 1.5 (1.70).

ΜΠΡΕΣΤ – ΛΟΡΙΑΝ

Η Μπρεστ αξιοποίησε το δυναμικό της ξεκίνημα στο 2ο μέρος του αγώνα με τη Ναντ, μέχρι το 57' πέτυχε δύο γκολ και επικράτησε με 2-0. Σημείωζσε 4η επιτυχία στα πέντε τελευταία ματς όπου διατηρείται αήττητη και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις ήττες. Εμφανής η βελτίωση της το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στις ευρωπαϊκές θέσεις. Τα τρία τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός ο μέσος Μαρτέν (10/0).

Η Λοριάν βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2 από το Στρασβούργο, μείωσε το σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο και έχασε 1-2. Σε 13 παιχνίδια έχει μόνο μία νίκη και δε βρίσκεται στην κατάσταση που επιθυμεί. Είναι στην επικίνδυνη ζώνη και υπάρχει πίεση. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στα επτά ματς που έχει δώσει στη φετινή σεζόν. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/Goal. Εκτός ο επιθετικός Τόσιν (6/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρεστ προέρχεται από ένα σερί 5 αήττητων αγώνων και έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα μέχρι στιγμής, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Μπορεί να φτάσει σε μία ακόμη νίκη σήμερα. 1 (1.62).

ΝΙΣ – ΛΑΝΣ

Η Νις στο παιχνίδι με τη Χάβρη πραγματοποίησε, ίσως, τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και έχασε 1-3. Βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-3 και μείωσε στο τέλος. Στο 81' και οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Επέστρεψε άμεσα στις ήττες μετά την εντός έδρας νίκη κόντρα στη Ρεμς (2-1), εσχάτως παρουσιάζεται ασταθής. Εντός έδρας είναι αήττητη σε οκτώ ματς. Τιμωρημένος ο αμυντικός Τοντιμπό (14/0). Εκτός ακόμη ο δεξιός μπακ Ατάλ (6/1) και ο μεσοεπιθετικός Ντιόπ (9/0).

Η Λανς ήταν καλύτερη της Ρεμς και επικράτησε με 2-0, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Είναι αήττητη στα έντεκα τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και διεκδικεί με αξιώσεις την ευρωπαϊκή έξοδο. Εκτός έδρας δεν έχει χάσει στους πέντε τελευταίους αγώνες και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις ήττες. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς έχουν έρθει No Goal. Δεν υπολογίζεται ο αριστερός μπακ Μασάδο (12/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mε τέσσερις σερί νίκες εντός έδρας, η Νις δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια. 1Χ & over 1.5 (1.92).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΕΤΣ

Η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε κόντρα στη Λιλ, έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, αλλά τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1, με γκολ που δέχθηκε στο 94'! Είναι αήττητη σε επτά ματς, ενώ σε 13 αγώνες έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Βρίσκεται σταθερά στην κορυφή, δύσκολα θα απειληθεί. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/Goal. Εκτός είναι ο στόπερ – αρχηγός Μαρκίνιος (10/0) και ο μέσος Εμερί (11/2).

Η Μετς, έπειτα από ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, έχασε 0-1 από τη Μονπελιέ. Υπέστη 3η διαδοχική ήττα, χωρίς μάλιστα να έχει πετύχει γκολ και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες και αήττητο τεσσάρων αγώνων. Είναι στο 2ο μισό της βαθμολογίας και θέλει να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Τα τρία τελευταία ματς έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Εκτός είναι ο φορ Εστουπινιάν (5/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν υπάρχουν και πολλές αξίες σε αυτό το παιχνίδι. Θα βασιστούμε στο γεγονός πως η Παρί σε κάτι τέτοια παιχνίδια δείχνει αφελής στα αμυντικά της καθήκοντα. Goal/goal (2.15).

ΡΕΜΣ – ΧΑΒΡΗ

Η Ρεμς έχασε από την καλύτερη Λανς, δεχόμενη από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.Υπέστη 2η διαδοχική ήττα, 4η στα πέντε τελευταία παιχνίδια και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Συνεχίζει, πάντως, να διεκδικεί την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά καλείται να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στην έδρα της έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός ο αριστερός μπακ Γουΐλσον (8/1) και οι μέσοι Μούνετσι (12/2) και Ατανγκανά (6/0).

Η Χάβρη κόντρα στη Νις πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και επικράτησε 3-1. Προηγήθηκε 3-0 και δέχθηκε το γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 81' και οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα παιχνίδια, απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη και βελτιώθηκε το κλίμα. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει No Goal. Τιμωρημένος ο επιθετικός Γκραντσίρ (13/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Tα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων, αλλά και οι κακές τους άμυνες μας οδηγούν στα γκολ. Over 2.5 (1.95).

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΛΙΛ

Το Στρασβούργο προηγήθηκε 2-0 κόντρα στη Λοριάν, δέχθηκε γκολ στη συνέχεια και αγχώθηκε, αλλά έφτασε τελικά στην επικράτηση με 2-1. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη και ενώ είχαν προηγηθεί οκτώ ματς χωρίς επιτυχία, δείχνει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και βελτιώθηκε η ψυχολογία. Εντός έδρας, έχει μία νίκη σε έξι παιχνίδια. Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς απουσίες.

Η Λιλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Παρί Σεν Ζερμέν, βρέθηκε κατάφατσα με την ήττα, αλλά τελικά έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), με γκολ στο 94'! Μία ήττα σε 18 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πραγματοποιεί καλή πορεία, βρίσκεται στην 4η θέση και θέλει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις της Ευρώπης. Τα δέκα τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός ο δεξιός μπακ Ντιακιτέ (8/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λιλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και η πορεία του Στρασβούργου μέχρι στιγμής δεν περνάει απαρατήρητη. Θα γίνει ωραίο παιχνίδι με γκολ. Goal/goal (1.85).

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΜΟΝΑΚΟ

Η Τουλούζ, σε ένα ισορροπημένο ματς, έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Ρεν, με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Σε 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει σημειώσει μόνο μία νίκη (3-0 τη Μετς), εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και είναι σε μεγάλη πίεση. Εντός έδρας έχει μία ήττα σε δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός είναι ο μεσοεπιθετικός Αμπουκλάλ (6/3).

Η Μονακό παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο παιχνίδι με τη Λυών και έχασε 0-1, με γκολ στο 85'.Είχε τις ευκαιρίες, πάντως, να σκοράρει νωρίτερα. Έλαβε τέλος το μίνι νικηφόρο σερί των δύο αγώνων, εσχάτως παρουσιάζεται ασταθής. Πάντως, παραμένει ψηλά στη βαθμολογία. Εκτός έδρας έχει μία νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Εκτός είναι ο αμυντικός Ενρίκε (6/0), ο μεσοεπιθετικός Μπεν Σεγκίρ (2/0) και ο επιθετικός Εμπολό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τουλούζ είναι μαχητική ομάδα και προσπαθεί να οδηγεί τα παιχνίδια της στο δικό της ρυθμό. Συνήθως τα παιχνίδια των δύο ομάδων δεν ξεφεύγουν. 2-3 γκολ (1.95).

Βαθμολογία -

19/12/2023Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 37 16 11 4 1 39 13 26
2 Νις Νις 32 16 9 5 2 17 9 8
3 Μονακό Μονακό 30 16 9 3 4 31 21 10
4 Λιλ Λιλ 28 16 7 7 2 20 12 8
5 Μπρεστ Μπρεστ 28 16 8 4 4 21 15 6
6 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 26 16 7 5 4 24 17 7
7 Λανς Λανς 26 16 7 5 4 21 15 6
8 Ρεμς Ρεμς 23 16 7 2 7 21 23 -2
9 Στρασβούργο Στρασβούργο 20 16 5 5 6 16 21 -5
10 Χάβρη Χάβρη 19 16 4 7 5 16 18 -2
11 Ναντ Ναντ 18 16 5 3 8 19 27 -8
12 Μονπελιέ Μονπελιέ 17 16 4 6 6 18 20 -2
13 Ρεν Ρεν 16 16 3 7 6 20 21 -1
14 Μετς Μετς 16 16 4 4 8 15 24 -9
15 Τουλούζ Τουλούζ 14 16 2 8 6 14 21 -7
16 Λυών Λυών 13 16 3 4 9 15 27 -12
17 Λοριάν Λοριάν 12 16 2 6 8 21 31 -10
18 Κλερμόν Κλερμόν 11 16 2 5 9 10 23 -13
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Ligue 1 (Promotion - Play Offs: )
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr