Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Το ντέρμπι του Εδιμβούργου και η Ρέιντζερς

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 - 00:02

Η 20η αγωνιστική στην Πρέμιερ Σκωτίας συνεχίζεται με πέντε αναμετρήσεις που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον στο σημερινό κουπόνι του στοιχήματος.

Πρέμιερ Σκωτίας: Το ντέρμπι του Εδιμβούργου και η Ρέιντζερς

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα, στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Σκωτίας.

AMΠΕΡΝΤΙΝ - ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Η Αμπερντίν δεν είχε υποχρεώσεις το περασμένο Σάββατο, λόγω ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου στο Νταντί. Προηγήθηκε το 2-1 επί της Λίβινγκστον, σκορ που σηματοδότησε τη δεύτερη διαδοχική νίκη για πρώτη φορά μετά από ένα τρίμηνο. Βρίσκει βηματισμό στο επιθετικό κομμάτι και παρά το ότι δεν πείθει με την παρουσία της, έχει πιθανότητες να πιάσει την πρώτη εξάδα της κατάταξης. Καλό σημάδι το ότι εσχάτως εκμεταλλεύεται την έδρα της σε ικανοποιητικό βαθμό. Θετικό επίσης το ότι δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτες απουσίες

Η Μάδεργουελ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πίεση που δέχθηκε από τη Ρέιντζερς στο πρώτο στάδιο του μεταξύ τους ματς, δέχθηκε δύο γκολ στο εικοσάλεπτο και παρά το ότι έκτοτε είχε ανταγωνιστική παρουσία, το κακό είχε ήδη γίνει. Ήττα έπειτα από μίνι σερί δύο ισοπαλιών, το κακό είναι ότι δεν έχει νίκη εδώ και 15 ματς (0-6-9) και αυτό είναι το δεύτερο χειρότερο σερί στην κατηγορία την τελευταία εξαετία. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και από εκεί ξεκινούν τα πιο πολλά δεινά. Εκτός δράσης ο Μπούτσερ (μ. 7/0).

EKTIMHΣΗ: Ανεβασμένη ψυχολογία της γηπεδούχου σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που προβληματίζουν με τις εμφανίσεις τους. Εντός έδρας έχει αποδείξει η Αμπερντιν ότι έχει πολύ καλό ρυθμό και σε αυτό θα ποντάρουμε στον άσο. 1 (1.75)

ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ - ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ

Η Λίβινγκστον κράτησε μακριά από την εστία της τη Σέλτικ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δέχθηκε δύο διαδοχικά γκολ μετά την ανάπαυλα και δικαίως έμεινε με άδεια χέρια. Δεν απείλησε ούτε στη σκέψη, για την ακρίβεια δεν είχε καν τελική, ενώ πλέον μετράει 0-1-9 στα τελευταία δέκα. Σκοράρει με... αίτηση και δεν είναι τυχαίο το ότι βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, η λογική υπαγορεύει ότι αν δεν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό, δεν πρόκειται να γλιτώσει. Εκτός δράσης παραμένει ο Παρκς (α. 8/0), δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα αγωνιστικά κενά.

Η Σεντ Τζόνστον παρουσιάστηκε υποτονική και μουδιασμένη στο ξεκίνημα του ματς στο Κιλμάρνοκ, δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και αυτή η εξέλιξη σφράγισε τη μοίρα της. Μετά την ανάπαυλα μείωσε, είχε τρεις καλές ευκαιρίες για το 2-2, εν μέρει αδίκησε τον εαυτό της. Δεύτερη διαδοχική αποτυχία, προσπαθεί να βρει βηματισμό στην επίθεση και το σίγουρο είναι ότι αν παρουσιάσει βελτίωση θα έχει τύχη αναφορικά με μία θέση στην πρώτη εξάδα. Εκτός δράσης οι ΜακΚλίλαντ (α. 7/0), Ράιτ (μ. 4/0), Μπουθ (α.), Κρόφορντ (μ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καμία από τις δυο δεν εμπνέει σιγουριά γι αυτο και η βαθμολογική τους συγκομιδή είναι πενιχρή φιγουράροντας στις τελευταίες θέσεις. Περιμένουμε να αλληλοεξουδετερωθούν. Χ (3.20)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ - ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Η Ρέιντζερς μπήκε «με το μαχαίρι στα δόντια» στο εκτός έδρας ματς απέναντι στη Μάδεργουελ και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε φτάσει στο 2-0, το οποίο κράτησε μέχρι τέλους δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Εντυπωσιακός απολογισμός 10-1-0 για την Πρέμιερ, πλέον διεκδικεί τον τίτλο με αξιώσεις από τη Σέλτικ, ενώ με αντίπαλο τη Ρος Κάουντι έχει ευχάριστες αναμνήσεις (18-4-0). Διαπρέπει στο ανασταλτικό σκέλος και αυτό την ανεβάζει. Εκτός οι Λόρενς (ε. 7/0), Ράσκιν (μ. 8/1), Τζακ (μ. 8/1), Σιφουέντες (μ. 9/0), Λούντστραμ (μ. 16/0), Ντανίλο (ε. 12/4).

Η Ρος Κάουντι δεν κατάφερε να υποδεχθεί τη Χιμπέρνιαν το Σάββατο, καθώς η δυνατή βροχή μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της σε... πισίνα. Στο αμέσως προηγούμενο είχε χάσει 1-0 εντός έδρας από την Νταντί, δεχόμενη το γκολ στο φινάλε των καθυστερήσεων (97'). Οδυνηρός ο τρόπος με τον οποίο έμεινε με άδεια χέρια, σηματοδότησε τη δεύτερη διαδοχική ήττα. Μπορεί να μην σκοράρει με άνεση, αλλά ανασταλτικά είναι αξιοπρεπέστατη. Θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν απουσίες που να επηρεάζουν άμεσα τα προπονητικά πλάνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με πολλές απουσίες θα παραταχθεί η Ρειντζερς με το ντέρμπι κόντρα στην Σελτικ να ακολουθεί και να έχει το μυαλό της εκεί. Η φιλοξενούμενη αμύνεται αρκετά καλά σε τέτοια παιχνίδια και αυτό περιμένουμε να πράξει και εδώ. 1Χ & 3.5 (1.75)

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ - ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ

Η Σεντ Μίρεν δεν παρουσιάστηκε απαιτητική στην έδρα της Χαρτς, είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και το ότι έχασε με «καθαρό» σκορ, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Μία νίκη στα τελευταία έξι (1-1-4) ο πρόσφατος απολογισμός της, εξακολουθεί να είναι παγιωμένη στην πρώτη εξάδα, αλλά εσχάτως ρίχνει στροφές ως προς την απόδοση και στα τελευταία οκτώ σημείωσε μόνο τρία γκολ. Βέβαια, παραμένει υπερβατική η πορεία της και καλείται να αντέξει ψηλά όσο περισσότερο μπορεί. Δεν αναφέρθηκαν απουσίες.

Η Κιλμάρνοκ έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο εντός έδρας ματς με τη Σεντ Τζόνστον, σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και παρά το ότι στη συνέχεια η απόδοσή έπεσε, κράτησε τη νίκη. Βέβαια, μετά το 2-1 πέρασε δύσκολες στιγμές, χρειάστηκε και την τύχη για να κρατήσει το οριακό προβάδισμα. Εξαιρετικό σερί 3-1-0, βρίσκεται στην πρώτη τετράδα και μάλιστα σε απόσταση βολής από την πρώτη τριάδα, η πορεία της κρίνεται υπερβατική σε έναν βαθμό. Βέβαια, εντός έδρας έχει 1-4-4, χάνει μέρος της δυναμικής της. Σταθερά δύο εφεδρικοί εκτός έδρας

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε ένα κλειστό ματς από δύο ομάδες που βρίσκονται στην 5αδα του πρωταθλήματος με τη μεν Σεντ Μίρεν να βρίσκεται σε κακό φεγγάρι με μια νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, τη δε Κιλμάρνοκ πιο ανεβασμένη με τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα σε ένα ματς με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον που περιμένουμε να κριθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Χ ημίχ. (1.95)

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ - ΧΑΡΤΣ

Τοπικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Χιμπέρνιαν δεν έπαιξε το Σάββατο στην έδρα της Ρος Κάουντι επειδή η ισχυρή βροχόπτωση μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο σε πισίνα. Είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ήττα 1-0 από τη Σεντ Τζόνστον, η οποία ήρθε οριακά και ενώ άξιζε τον βαθμό. Στα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος έχει να επιδείξει τέσσερις νίκες, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και καταλαμβάνει θέση στην πρώτη εξάδα που είναι και ο βασικός στόχος. Θετικό το πρόσημο εντός έδρας (3-3-2), είναι σημαντικό το ότι δεν ταλαιπωρείται από σημαντικές απουσίες

Η Χαρτς δεν ήταν τόσο καλύτερη από τη Σεντ Μίρεν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ωστόσο η δεινότητα του Λόρενς Σάνκλαντ (σημείωσε δύο γκολ και έφτασε τα 10, κυνηγάει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ) ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και της έδωσε τη νίκη. Δεύτερη διαδοχική επιτυχία για τους πρωτευουσιάνους, βρίσκονται στην 3η θέση που είναι και το αντικειμενικό ταβάνι, δεδομένου ότι Σέλτικ, Ρέιντζερς δεν πιάνονται. Στο 6-5-1 η πρόσφατη παράδοση με τη Χιμπέρνιαν, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο 6ος της βαθμολογίας αναμετράται με τον 3ο σε ένα παιχνίδι με δύο ομάδες που δεν ξεφεύγουν στα σκορ τους στα τελευταία τους παιχνίδια, αναμένουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. 2-3 (1.95)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Βαθμολογία -

26/12/2023Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλτικ Σέλτικ 45 19 14 3 2 45 14 31
2 Rangers Rangers 43 18 14 1 3 37 8 29
3 Χαρτς Χαρτς 29 18 9 2 7 19 15 4
4 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 27 19 7 6 6 20 18 2
5 ST Mirren ST Mirren 26 19 7 5 7 21 24 -3
6 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 24 18 6 6 6 24 26 -2
7 Νταντί Νταντί 21 16 5 6 5 20 23 -3
8 Αμπερντίν Αμπερντίν 19 16 5 4 7 19 26 -7
9 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 18 19 4 6 9 13 27 -14
10 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 17 17 4 5 8 15 24 -9
11 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 16 19 3 7 9 20 31 -11
12 Λίβινγκστον Λίβινγκστον 11 18 2 5 11 10 27 -17
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr