Ποδόσφαιρο

Α' Ισραήλ: Ξεσπάει η Μακάμπι, δύσκολο εμπόδιο για τη Χάιφα

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 - 09:34

Με τέσσερις αναμετρήσεις και έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον συνεχίζεται η δράση στην πρώτη κατηγορία του Ισραήλ.

Α' Ισραήλ: Ξεσπάει η Μακάμπι, δύσκολο εμπόδιο για τη Χάιφα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Ισραήλ.

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΝΕΪ ΣΑΚΝΙΝ – ΧΑΠΟΕΛ ΧΑΝΤΕΡΑ

Η Μπνέι Σακνίν είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που θέλει να μπει στα πλέι οφ. Για την ώρα κάνει την σχετική υπέρβαση και πλασάρεται στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, χάρη στην δημιουργία που την χαρακτηρίζει και την άνεση στο σκοράρισμα. Έχει ωστόσο θέματα στην άμυνα που την εμποδίζουν να κάνει το κάτι παραπάνω. Σε Goal/Goal εξελίχθηκαν τα δέκα από τα έντεκα ματς στη σεζόν. Δεν αξιοποιεί την έδρα της, δεν κέρδισε στα τρία τελευταία στο γήπεδό της.

Η Χαντέρα είναι μια μικρομεσαία ομάδα που θέλει απλά την παραμονή στην κατηγορία. Στην κατεύθυνση αυτή φροντίζει όσο μπορεί να κρατά χαμηλά τον ρυθμό στους αγώνες της και να καταστρέφει τοπ παιχνίδι του αντιπάλου. Δεν το έκανε κόντρα στην ποιοτική Μακάμπι Χάιφα και υπέστη συντριβή που θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα τέσσερα προηγούμενα ματς των ερυθρόλευκων πάντως είχαν εξελιχθεί σε Under 2,5 γκολ, τα τρία εξ’ αυτών και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι προτιμότερο εδώ να μην μπλέξουμε με σημείο, καθώς υπάρχει μεγάλο ρίσκο σε οποιαδήποτε επιλογή. Ξεχωρίζουμε το Goal/Goal (1,80) που επιβεβαιώθηκε στις πέντε τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων και σε όλα τα εντός έδρας ματς της Χάποελ Μπνέι Σακνίν την φετινή σεζόν.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΑΚΑΜΠΙ ΠΕΤΑΧ ΤΙΚΒΑ – ΧΑΠΟΕΛ ΠΕΤΑΧ ΤΙΚΒΑ

Η Μακάμπι Πετάχ Τίκβα είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά τον τελευταίο μήνα την έχει πάρει η κατηφόρα. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο παθητικό της και με πολλές αδυναμίες στην αμυντική κυρίως λειτουργία. Προσέχουμε ωστόσο πως και οι τέσσερις ήττες έγιναν κόντρα σε αντιπάλους που πλασάρονταν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Με αντιπάλους στα μέτρα της τα καταφέρνει πολύ καλύτερα. Έξτρα κίνητρο το ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Χάποελ.

Η Χάποελ Πετάχ Τίκβα είναι μια μικρομεσαία ομάδα που θέλει απλά την παραμονή στην κατηγορία. Μάχεται σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά έχει μεγάλο ντεζαβαντάζ το γεγονός πως της λείπει το εύκολο γκολ. Δεν σκοράρει, με συνέπεια να μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες και πέντε μαζεμένα ματς δίχως νίκη. Τα τρία τελευταία παιχνίδια έβαλε μόνο ένα γκολ, τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ. Πλήρης η αποστολή στο ντέρμπι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Αν έπρεπε να στηρίξουμε κάποια από τις δύο αυτή θα ήταν η Μακάμπι με τον άσο (2,10) σε τιμές διπλασιασμού, καθώς η Χάποελ έχει να κερδίσει από το 2014 σ' αυτό το γήπεδο, ενώ εκτός έδρας τη φετινή σεζόν δεν έχει νίκη.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΜΠΝΕΪ ΡΕΪΝΑ

Η Μακάμπι Χάιφα ξεκίνησε μουδιασμένα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα αλλά τον τελευταίο μήνα έχει πατήσει το πόδι στο γκάζι και εξαπολύει αντεπίθεση για να προλάβει την έτερη Μακάμπι από το Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες, έξι νίκες και μία ισοπαλία σε ματς και συνδυάζουν θέαμα με ουσία. Καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, κόντρα στην Χάποελ Χαντέρα έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν. Δώδεκα γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια ο έξοχος απολογισμός.

Η Μακάμπι Μπνέι Ρέινα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στη φετινή περίοδο, καθώς πλασάρεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Δεν τρομάζει από τους ισχυρούς αντιπάλους της Λίγκας, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις εξόδους όπου μετρά τρία συνεχόμενα διπλά. Της αρέσει να κρατά κατά το δυνατόν χαμηλά τον ρυθμό, αφού δεν έχει το εύκολο γκολ και στηρίζεται εν πολλοίς στην άμυνα. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση η Μακάμπι Χάιφα, αλλά το 1,40 του άσου δεν μας συγκινεί. Είναι πολύ χαμηλά η απόδοση και απειλείται από την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν που είναι η Μακάμπι Μπνέι Ρέινα. Είναι αήττητη εκτός έδρας και έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Θα πάρουμε ρίσκο με το Under 2,5 (2,10).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Το… θηρίο βρυχάται στο Ισραήλ, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ δείχνει από νωρίς στη σεζόν το ποιος είναι το αφεντικό στην κούρσα για τον τίτλο. Επτά συνεχόμενες νίκες στο ενεργητικό της, πρόσθεσε ακόμα μία με ανατροπή στην έδρα της Πετάχ Τίκβα. Και εκεί ήταν πολύ δημιουργική, κατέγραψε 25 τελικές προσπάθειες, θα μπορούσε να κερδίσει με ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Μοναδικό ψεγάδι η αμυντική λειτουργία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Goal/Goal και Over 2,5 γκολ.

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ έχει αφήσει πίσω το νωχελικό ξεκίνημα στη σεζόν και πασχίζει να ανέβει στην κατάταξη, σύμφωνα με την ποιότητα του ρόστερ και τον αρχικό σχεδιασμό. Προέρχεται από αήττητο σερί πέντε αγώνων, με πιο πρόσφατο το επικό 4-4 με την Μπέερ Σεβά. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν το γκολ, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει λύσεις στα μετόπισθεν. Σε Goal/Goal εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, Νοκ άουτ ο στόπερ Γκότλέμπ και ο μεσοεπιθετικός Μίτσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο ομάδων. Φαίνεται πως εύκολα ή δύσκολα η Μακάμπι θα πάρει τη νίκη, αλλά ο άσος βρίσκεται στα... πατώματα. Με τα αμυντικά θέματα που έχει η Μπεϊτάρ θα βάλουμε και τα γκολ στο ποντάρισμά μας. 1 και Over 2,5 (1,80).

Βαθμολογία -

27/12/2023Ligat Ha'al: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μακάμπι Τελ Αβίβ 28 10 9 1 0 25 7 18
2 Μακάμπι Χάιφα Μακάμπι Χάιφα 22 10 7 2 1 24 10 14
3 Χάποελ Χάιφα Χάποελ Χάιφα 21 12 6 3 3 15 16 -1
4 Μακάμπι Μπνέι Ρέινε Μακάμπι Μπνέι Ρέινε 20 11 5 5 1 15 8 7
5 Χάποελ Τελ Αβίβ Χάποελ Τελ Αβίβ 18 12 5 3 4 17 14 3
6 Χαποέλ Μπερ Σεβά Χαποέλ Μπερ Σεβά 15 12 4 3 5 20 12 8
7 Μπνέι Σακνίν Μπνέι Σακνίν 14 11 3 6 2 14 16 -2
8 Μακάμπι Νετάνια Μακάμπι Νετάνια 12 12 3 3 6 13 17 -4
9 Μακάμπι Π. Τίκβα Μακάμπι Π. Τίκβα 12 11 3 3 5 15 21 -6
10 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 11 11 4 3 4 16 15 1
11 Χάποελ Χαντέρα Χάποελ Χαντέρα 10 11 3 1 7 8 19 -11
12 Χάποελ Ιερουσαλήμ Χάποελ Ιερουσαλήμ 9 12 2 3 7 9 17 -8
13 Χάποελ Πετάχ Τίκβα Χάποελ Πετάχ Τίκβα 9 11 2 3 6 8 17 -9
14 MS Aσχντόντ MS Aσχντόντ 9 12 2 3 7 8 18 -10
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr