Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Ανεβασμένη η Χαρτς, ντεφορμέ η Αμπερντίν!

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024 - 00:21

22η αγωνιστική ημέρα στη Σκωτία και όλα τα παιχνίδια συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρέμιερ Σκωτίας: Ανεβασμένη η Χαρτς, ντεφορμέ η Αμπερντίν!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Σκωτίας.

ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ - ΧΑΡΤΣ

Η ουραγός Λίβινγκστον, έχασε από τη Μάδεργουελ εκτός έδρας και συμπλήρωσε τρεις ήττες σε τέσσερις αγωνιστικές, ενώ πλέον δεν έχει κερδίσει στα τελευταία 12 παιχνίδια της. Έχει μόνο δύο τρίποντα όλη τη σεζόν, τη χειρότερη επίθεση και τη χειρότερη άμυνα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ, δεν έχει καταφέρει καν να σκοράρει σε έξι από τα τελευταία επτά παιχνίδια στο γήπεδό της. Πήρε τον Αυστραλό επιθετικό Γένγκι από την Ίπσουιτς, μπορεί να είναι διαθέσιμος και σίγουρα η βοήθειά του θα χρειαστεί.

Η Χαρτς βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 από τη Ρος Κάουντι, αλλά κατάφερε να απαντήσει στο τέλος (μόλις τρίτη ισοπαλία φέτος) και είναι αήττητη τέσσερις αγωνιστικές, παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Στίβεν Νέισμιθ, έχει χάσει πλέον μόνο δύο από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της. Εννέα από τις δέκα νίκες της ήταν με σκορ 1-0 ή 2-0. Εκτός οι μπακ Ρόουλς, Άτκινσον (στο Ασιατικό Κύπελλο με την Αυστραλία), οι μέσοι Γκραντ, Οφάια, Ντέβλιν και ο επιθετικός Μπόις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε καλό μομέντουμ και μπορούν να εκμεταλλευτούν τη φόρμα τους. Εκτός αυτού, είναι έτσι και αλλιώς πιο ποιοτικοί. 2 (1.95).

ΝΤΑΝΤΙ - ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ

Η Νταντί βρέθηκε σε δύσκολη θέση στην έδρα της Κιλμάρνοκ, αλλά κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία στο τέλος, αποσοβώντας μία δεύτερη σερί ήττα. Η ομάδα του Τόνι Ντόχερτι όμως, έχει κερδίσει πλέον μόνο ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Στα δύο τελευταία παιχνίδια που κατάφερε να βρει δίχτυα, το έκανε από το 90’ ή μετά με σκόρερ τον Σόγκνεσι. Εντός έδρας, όλες οι νίκες της είναι φέτος σε ματς στα οποία δεν δέχτηκε γκολ. Εκτός ο βασικός μπακ Πορτάλες.

Η Σεντ Τζόνστον έμεινε στο μηδέν με τη Λίβινγκστον αλλά τουλάχιστον κράτησε ανέπαφη εστία και γλίτωσε από τρίτη σερί ήττα, έχοντας μόνο μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Κρεγκ Λέβιν, συνεχίζει να μην έχει κερδίσει μακριά από την έδρα της στην Πρέμιερσιπ, ενώ όλα τα φετινά τρίποντά της είναι με ένα γκολ διαφορά, με 1-0 ή 2-1 ακριβές σκορ. Δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ σε εννέα σερί αγώνες. Εκτός ο μέσος Κρόφορντ και ο επιθετικός Ράιτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κακή κατάσταση και οι δύο ομάδες, δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε καμία. Θα προτιμήσουμε τα γκολ, μιας και μέσα στην έδρα της Ναντί τα παιχνίδια μερικές φορές παίρνουν περίεργο ρυθμό. Over 2.5 (2.07).

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ - ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ

Η Ρέιντζερς του Φιλίπ Κλεμάν, έχασε το ντέρμπι από τη Σέλτικ εκτός έδρας και της παραχώρησε το πλεονέκτημα στη μάχη του τίτλου καθώς έμεινε οκτώ πόντους πίσω. Εξακολουθεί πάντως να έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, ενώ εντός έδρας μετρά πέντε σερί νίκες πρωταθλήματος, με τον Ντέσερς να σκοράρει στις δύο τελευταίες. Εκτός οι μέσοι Τζακ, Ρασκέν, Ντέιβις και οι επιθετικοί Λόρενς, Ντανίλο, αμφίβολος ο επιθετικός Ρουφ. Τιμωρημένος ο μπακ Μπαλόγκουν. Πήρε τον επιθετικό Φ. Σίλβα, δανεικό από τη Γουλβς.

Σε καλή κατάσταση είναι η Κιλμάρνοκ, καθώς παρ’ όλο που δεν κατάφερε να κερδίσει τη Νταντί, είναι αήττητη έξι αγωνιστικές, με δύο ήττα σε δέκα. Η ομάδα του Ντέρεκ ΜακΊνες, έχει βελτιωθεί και εκτός έδρας τελευταία, πριν από τη δύσκολη αποστολή στη Γλασκώβη, όπου δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα σε έξι χρόνια. Δεν έχει καταφέρει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, να σκοράρει πάνω από μία φορά μακριά από το γήπεδό της σε ματς. Εκτός ο μέσος Κάμερον, αμφίβολος ο μέσος Μακγκένις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σαφέστατα και το μεγάλο φαβορί είναι η Ρέιντζερς, αλλά οι περισσότερες αποδόσεις είναι χαμηλά σε αυτό το παιχνίδι. Θα πάμε με το σύνολο τερμάτων που εμφανίζει αρκετές φορές η γηπεδούχος. 2-3 γκολ (2.05).

ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ - ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

Η Ρος Κάουντι, προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Χαρτς, αλλά ήταν απρόσεκτη στο τελευταίο εικοσάλεπτο και πέταξε δύο πόντους, έχοντας πλέον τρία σερί ματς χωρίς νίκη. Η ομάδα του Ντέρεκ Άνταμς, έχει πλέον μόλις δύο νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια της. Οι τρεις από τις τέσσερις φετινές της νίκες στο πρωτάθλημα πάντως ήταν εντός έδρας, όλες χωρίς να δεχτεί γκολ, αλλά από τα εννέα παιχνίδια στο σπίτι της, στα πέντε δεν σκόραρε. Εκτός οι μέσοι Σμιθ, Κάλαχαν και Πέιτον.

Η Αμπερντίν συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα και υπέστη βαριά ήττα εντός έδρας από τη Σεντ Μίρεν, επιστρέφοντας στις ήττες μετά από δύο αγωνιστικές και έχοντας μόνο δύο νίκες σε επτά αγώνες. Η ομάδα του Μπάρι Ρόμπσον, αμυντικά έχει πρόβλημα, καθώς δέχεται γκολ σε εννέα σερί αγωνιστικές. Μετρά μόλις δύο νίκες μακριά από το γήπεδό της στη φετινή σεζόν, αλλά η μία ήταν επί της Ρέιντζερς, δείγμα των δυνατοτήτων της, αν βρεθεί στη μέρα της. Εκτός είναι ο μπακ ΜακΚένζι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απογοητευτική το τελευταίο διάστημα η Αμπερντίν, ειδικά εκτός έδρας, αφού περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Λύση είναι τα γκολ. Goal/goal (1.80).

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ - ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Η Χιμπέρνιαν λύγισε στο ντέρμπι με τη Χαρτς στο προηγούμενο παιχνίδι της και δεν δείχνει σε καλή κατάσταση, καθώς προέρχεται από δύο σερί ήττες, αλλά και τρεις στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, παραμένοντας πάντως ψηλά. Η ομάδα του Νικ Μοντγκόμερι, στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν αξιόπιστη στο γήπεδό της, αλλά αν εξαιρεθεί η τελευταία ήττα αυτό έχει αλλάξει, καθώς έχει χάσει εκεί ένα από τα τελευταία επτά ματς. Εκτός ο μπακ Κάντεν και οι μέσοι Λε Φοντρ και Ντόιλ – Χέις.

Η Μάδεργουελ, κέρδισε τη Λίβινγκστον και πήρε πολύτιμη νίκη λίγο πριν φύγει το 2023, επιστρέφοντας στα τρίποντα στο πρωτάθλημα μετά από 15 αγωνιστικές! Η ομάδα του Στιούαρτ Κέτλγουελ, καλείται τώρα να κερδίσει και εκτός έδρας, κάτι που δεν έχει κάνει στα τελευταία επτά ταξίδια, με μόνο ένα τρίποντο στα τελευταία δέκα από τον περασμένο Μάιο. Έχει μία ανέπαφη εστία στις τελευταίες 16 αγωνιστικές. Εκτός οι μπακ Κέισι, Σουαρέ και ο μέσος Μίλερ, αμφίβολος ο μπακ Μπλέινι και ο μέσος Σο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο παιχνίδι για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Σε κακή κατάσταση αγωνιστικά και οι δύο, αλλά η ανάγκη για βαθμούς είναι μεγάλη. Προτιμότερη η ισοπαλία στο 3.45.

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ - ΣΕΛΤΙΚ

Η Σεντ Μίρεν κέρδισε στην έδρα της Αμπερντίν και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, παραμένοντας ψηλά στη βαθμολογία. Η ομάδα του Στίβεν Ρόμπινσον, είναι μάλιστα πιο επικίνδυνη μέσα στο γήπεδό της, όπου έχει πάρει τις πέντε από τις φετινές οκτώ νίκες της, ενώ από τα έξι τελευταία της ως γηπεδούχος, έχει ηττηθεί μόνο σε ένα. Μόνο ένα από τα τελευταία εννέα παιχνίδια της ήταν over 2.5, ενώ δεν πληρώνει γκολ – γκολ δέκα σερί αγώνες. Εκτός ο μέσος Στρέιν.

Η Σέλτικ κέρδισε τη Ρέιντζερς, πήρε τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και διατήρησε πλεονέκτημα για τον τίτλο. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, έχει κάνει κάποιες γκέλες εκτός έδρας, αλλά έχει χάσει μόνο σε ένα από τα τελευταία δέκα ταξίδια της και έχει μείνει χωρίς γκολ σε ένα από τα τελευταία 11. Σε καλή κατάσταση ο Μπερνάρντο, σκοράρει δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός ο μπακ Κάρτερ – Βίκερς και ο μέσος ΜακΚάρθι, λείπουν οι Ιάπωνες Χατάτε (μέσος), Μαέντα (επιθετικός), αμφίβολος ο μπακ Γουέλς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν χωράει και πολύ ανάλυση το παιχνίδι, αφού οι Κέλτες είναι το ξεκάθαρο και το αδιαφιλονίκητο φαβορί σήμερα. 2/2 (1.83).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Βαθμολογία -

01/01/2024Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλτικ Σέλτικ 51 21 16 3 2 50 15 35
2 Rangers Rangers 43 19 14 1 4 38 10 28
3 Χαρτς Χαρτς 33 20 10 3 7 22 17 5
4 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 31 21 8 7 6 23 20 3
5 ST Mirren ST Mirren 29 21 8 5 8 24 25 -1
6 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 24 19 6 6 7 24 27 -3
7 Νταντί Νταντί 22 18 5 7 6 22 28 -6
8 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 19 20 4 7 9 23 32 -9
9 Αμπερντίν Αμπερντίν 19 17 5 4 8 19 29 -10
10 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 19 20 4 7 9 13 27 -14
11 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 18 18 4 6 8 17 26 -9
12 Λίβινγκστον Λίβινγκστον 12 20 2 6 12 11 30 -19
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr